Perşembe, Şubat 05, 2009

Turşu Kavurmalı Rumeli Böreği

Böreği kuzenin dünürü yapmıştı..İlk kez tatmama rağmen çok hoşuma gitti..Kendisinden sizler için özellikle tarifini alıp paylaşmak istedim..Çok değişik ve lezzetli bir börekti..Bunun yanında aynı zamanda önceden yapmış olduğu peynirli ve kıymalı kol börekleride mevcuttu..Eğer elde açmasını biliyorsanız denemenizi öneririm.Bizler elde değilde oklava ile açabiliriz..Öyle kaabiliyetlerimiz yok..Fakat olmasını çok isterdim..Şimdi aşağıda sizler için yayımladığıum fotoğraflara göz atalım..Yine mutfakta çekildiği için biraz karanlık çıktılar..Fakat lezzetlerinden bir şey kaybetmediler..)Afiyetler olsun arkadaşlar..Şimdiden mutlu bir hafta sonu tatili diliyorum sizlere..!
6
Malzemeler
Su,tuz,un (göz kararı)yoğrulup hamur yapılır.
Hamurdn 26 yumak elde edilir.
13 tane yumak tabak büyüklüğünde açılıp aralarına yağ sürülüp üst üste konur.
Sonra tek hamur olarak açılıp tepsiye yayılır.(genelde elde büyütülerek açılıyor.)
Domates ve lahana turşusu ince ince kesilip önceden sıvıyğda bol soğanlı ve karabiberli olarak kavrulup soğutulur.
Tepsiye yayılmış hamurun üzerine yağ gezdirilip turşu kavurması yayılır.
Diğer 13 hamurda aynı şekilde açılıp kavurmanın üzerine örtülür.
Kenarları elle iyice bastırılır.
Üzerine tekrardan yağ gezdirilip 175 c de pişirilir.
5
Soğuduktan sonrada mutfak makası ile büyük dilimler halinde kesilip afiyetle yenilir.
7
BU BÖREĞİ ŞİDDETLE SİZLERE TAVSİYE EDİYORUM..

29 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmmm iyi geceler bir karadenizli olarak turşu kavurmasını çok severim.Ama börek içinde ne yedim ne yaptım ama eminim sen yaptığına göre çok lezizdir ellerine sağlık öptüm kocaman....

MUTFAKISTAN dedi ki...

hayatim hizina yetisemiyorum
neler eklemissin hepsi harika olmus.Tursu kavurmali borek hic duymamistim nefis olmali.Ellerine saglik ,sevgiler...

KİZHATCE dedi ki...

offf yaa çoşmuşsun gülüm..turşu kavurmasını çok severim bide böreğin içinde inanılmaz olur sanırım:)ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

İlk kez turşulu börek görüyoruM.Ellerine sağlık canım

sevgiyle kal

Saliha dedi ki...

MERHABALAR GÜLCÜĞÜM;BEN GELMEYELİ SAYFAN DEĞİŞMİŞ,ÇOK ŞİRİN OLMUŞ..HELE RESIM SENI OYLE GUZEL IFADE ETMISKI:)

GERCEKTENDE DEGISIK BIR BOREK..TURSU SEVER AILE OLARAK TATMAYI COK ISTERIM AMA BENIM GIBI ACAMAYAN BIRI NAPAR?YAPTIRIRRRRR:)))

ELLERINIZE SAGLIK..

EN ICTEN SEVGI VE SAYGILARIMLA...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

GÜLÜMCÜM,
hayretler içerisinde okuyarak takip ettim resimleri.
bende arkadaşlarım gibi ,ilk kez rastladım.
merak ettiğimi söylemeliyim..
yaratıcılıkta sınır tanımayan KARADENİZ HALKIMA :) !! selam ola.
ellerine sağlık canım.

dilek dedi ki...

turşu kavurmasına bayılırım,harika görünüyor,eline sağlık ,sevgiler

HÜLYA dedi ki...

GÜNAYDIN CANIM..

ŞİDDETLE TAVSİYE ETTİĞİNE GÖRE ŞİDDETLE DENEMEM LAZIM...HAZIR TURŞULARIMDA KURULMIŞKEN.. ZATEN TURŞU KAVURMASINA BAYILIRIM, EEE BÖREKLERDE KEZA ÖYLE.. DEMEKKİ BEN BU İKİLİDEN OLUŞAN BÖREĞE DUBLE BAYILACAĞIM. AYILTABİLEE AŞKOLSUN..

TEŞEKKÜRLER CANIMCIM..

BİR ARA BANA UĞRA EMİ BAK NE VAR BENİM BLOGTA SENİ BEKLEYEN...

ÇOOK ÖPTÜM

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

canım enfes turşunun her türüne bayılırım mutlaka anneme denettirecem (genelde annem yapar ben yerim turşuyu)sevgilerimle fikriye

NAZLICA dedi ki...

Rumeli böreklerinin tadını bilirim, nefis oluyor. Turşu kavurması konularak çeşitlendirilmiş. Ellerine sağlık yapanın, lezzeti muhteşemdir. Elde açmak da bir maharet. Denemişliğim var ama pek beceremedim.İyi bir hafta sonu diliyorum Gül. Sevgiyle ve sağlıkla dolu.

yeşim dedi ki...

nefis bir börek olmuş arkadaşım ellerine sağlık en kısa sürede mutlaka deneyeceğim.el açması böreği hiç bir şeye değişmem. çok öptüm...sevgiler....

Selcen Şenocak dedi ki...

YAPANLARIN ELLERİNE SAĞLIK, SİZEDE AFİYET OLSUN CANIM ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR.
GÜL'CÜĞÜM BENDE ELİMDE AÇAMAM DİYORDUM AMA O KADAR KOLAY Kİ ELİNE ALINCA KENDİLİĞİNDEN HAMUR AÇILARAK BÜYÜYOR ÇEVİRE ÇEVİRE ÇOK KOLAY DENE BENCE :) TURŞU KAVURMASI DA İÇİNDE EMİNİM ÇOK LEZZETLİ OLMUŞTUR DENEMEK GEREK:)

sEVGİLERİMLE...

akçahan dedi ki...

Hımm çok leziz olmalı, bizlerle paylaştığın için teşekkürler Gül, sevgiler...

pelince dedi ki...

İlk kez duydum,ne güzel fikir böyle...Ben beceremem ama kayınvaildeme anlatıcam belki o dener..
Ellerine sağlık..

Güzel bir hafta sonu diliyorum..

birsence dedi ki...

biraz zahmetli ama sonuca değer gibi gözüküyor...el açması böreklerin tadına doyulmazki...öpüyorum canım benim...

Betül KAVAL dedi ki...

hımm çok farklı. turşu kavurmasını hiç düşünmemiştim böreğin içinde. eminim çok lezzetlidir. ellerinize sağlık...

sevgiler

neslihan erzincan özgür dedi ki...

canım harikaymış gerçekten börek,deneyeceğim ama inşallah becerebilirim. hiç açma börek yapmadım çünkü:-)afiyet olsun.sevgilerimle...

lemanice dedi ki...

canım bu böreğin tarifini bizler için isteyip yayınladın ama uşşş.ben iycenem bayıldım açlıktan hemen mutfağa gidiyorum sevgiler....:))

Tijen dedi ki...

Ne güzel tesadüf olmuş Gül'cüğüm! Ama yemek konusunda haklısın, pek Karadenizli bir lezzet yoktu. A dur, listede olmayan ama mönüde olan bir mıhlama vardı!

TAZE NANE dedi ki...

Turşu kavurmasını seviyorum.
Ama böyle böreğini hiç duymamıştım.
Çok merak ettim. Ellerine sağlık.
Bu arada ne çok şey eklemişsin.
Hepsi çok güzel görünüyor.
Sevgiler.
İyi hafta sonları.

Adsız dedi ki...

Canım,

Bende buna benzer bir börek yemiştim ama benim yediğim börek sadece lahana turşusundan yapılmıştı.Turşu incecik kıyılıp bol kuru soğan ve biber-domates salçasıyla kavrulmuştu önce bu yenir mi ? dedim sonra neredeyse üzerine parmaklarımı yiyecektim.Şimdi bu böreği de denemem lazım.Görüntüsü bile güzel.

Sevgiler

Demet

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Gülcüğüm senini gibi kuzenim olmasından gurur duyarım arkadaşım...sevgilerimle....

Sevde dedi ki...

Merhabalar;
Sizde benim gibi makro çekim tutkunusunuz :)
Börek süper yaa çok farklı bir tarif..
Ellerinize sağlık

:)den dedi ki...

Gülcüğüm merhaba canım:)
Blogunun yeni hali harika olmuş. Eskiden kullandığın yazı karakteri ve diğer göreseller fazlaca göz yoruyordu. Şimdi su gibi akıyor, müthiş!
Hem beyaz zeminde fotoğrafların daha bir albenili durmuş. Ben de bir değişiklik yapayım diyorum ama bakalım ne zaman olacak?
Şiddetle tavsiye ettiğin bu böreği yapacağım sana söz:)
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Turşu kavurmalı böreği ilk defa duyuyorum ama nefiis görünüyor.

made in funda dedi ki...

muhteşemler muhteşem.ellerine sağlık canım.

egeli dedi ki...

OOOO CANIMMM ÇOK DEĞİŞİK BİR BÖREKKKK ,TADINI ÇOK MERAK ETTİM...YAPANIN ELLERİNE SAĞLIK.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlk canım herzamanki gibi harika bir tarif hemde değişik..sevgilerimle..

Zehra Gürgen dedi ki...

Ahh canım yaa bunlar enfess!!!
keşke deneyebilsem, benince açamıyorum bu yufkaları :(
hep kalın kaçıyor.Pişince hiç sizinki gibi hamurlar kat kat açılmıyor bende :((

ellerine sağlık sevgiler :)