Cumartesi, Eylül 20, 2008

Tiramisu Kuchen / Tiramisu Pastası

Tiramisuya mısır şurubunu çok yakıştırıyorum ben.Tiramisu dilimlerinin etrafına bol miktarda şurup gezdirip mocca ile birlikte tatmayı çok seviyorum..Tiramisuyu bazende sade olarak,yani sadece krem şantili yapıyorum.Öylede çok nefis oluyor.Tavsiye ederim..Hem basit yapımı,hem nefis tadı ile harika oluyor..Arkadaşlarımda çok sevdiler ve tekrarını istediler..Benden size tavsiye,tiramisuyu dilimledikten sonrada yine kakao serpiştirmeyi unutmayınız..))
Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum sizlere arkadaşlar!!
Malzemeler
1 adet ev yapımı kakaolu kek
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 kutu mascarpone
1 su bardağı sert nescafe
50 mg amaretto
50 mg tiramisu şurubu
kakao
(Mısır şurubunu,sadece sunumda istek üzerine kullanınız)
Hazırlanışı
Kek iki kat olarak kesilir.(benim kekim dikdörtgen kalıpta yapılmıştır.)
Sıvıların hepsi birbiri ile karıştırılır.
Krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılır ve mascarpone ile karıştırılır.
Kek katları sıvı karışım ile ıslanır.Karışımdan katlarına sürülür.
En üstünede karışımdan sürülür ve kakao serpiştirilir.
Kakao'yu süzgec yardımı ile kalın bir tabaka halinde serpiştirirseniz çok iyi olur.

15 yorum:

ÖZGÜLÜN TARİFLERİ dedi ki...

gul'cugum tiramisu muthis nefis gorunuyor canim pastirmali mufinlerde oyle senin taiflerine bayiliyorum hepside bir birinden nefis oluyor ellerine emeklerine saglik canim hayirli saurlar
selam ve sevgiler.

Ferhanca dedi ki...

Harika dururyor ..ben pastayı çok sverim tatlıyı sevenlerden ben:)))
kekin güzelliği harika ..
ben dark moco ile alayım :)))
ellerien sağlık

canım çok öptüm..

banu gökşin dedi ki...

canım ellerıne saglık nefıs gorunuyor. iyi hafta sonları sevgılerımle..

antepası dedi ki...

Görüntü bile mükemmel.Tadı kim bilir nasıl.Ağzımın suyu aktı valla

neslihan dedi ki...

Sevgili Gül,her seferinde harika tadlar çıkarıyorsun ortaya ellerine sağlık canım.mısır şurubunu çok merak ediyorum,burda yok,bulamadım bi de akçaağaç,hep bahsederler ya programlarda,bunları evde yapabilme gibi bi dururmumuz var mı acaba:-)))sevgilerimle...

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Krem şantilide daha hafif olmuştur. Harika bir tarif. Ellerine sağlık. Sevgilerimle TAZENANE

derya dedi ki...

Canım süpersin maşallah enfes şık ve leziz görünüyor,iyi hafta sonları dilerim,öptüm...

DeSsTiNa / Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Bayılırım Tiramisuya. Ama evde dışarda yediğim tadı hiç yakalayamıyorum. En kısa zamanda bir de senin tarifinle deneyeceğim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok severim ,sen hazirlamissan eminim tadida nefistir misir surubu hic kullanmadim hemen deneyecegim canim ellerine saglik,sevgiler

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Gül'cüğüm,

Tiramisuyu ilk defa şantili duydum. İyi fikir.Hem kolay,hem de lezzetli bir tiramisu çıkmış ortaya :))
Amaretto yakışıyor tiramisuya. Ben acıbadem likörü de kullanıyorum.

Görüntü yine muhteşem.Sen yaparsında olmaz mı Gülüm :))

Kucak dolusu sevgiler...

birdutmasali dedi ki...

Gülcüğümm ,
yağlı,ballı tatlılar yerine şu kek ve tiramisu türevlerine okadar hayranımkkiii
çokdaha keyifli yediriyorlar kendini sanki...
eline sağlık canımm benimm..
tabiikii enfestir..
iyi haftasonları diliyorum ...
svglr

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Gül'cüğüm,

Ellerine sağlık, çok güzel olmuş tiramisun. Orijinal tiramisunun mascorpon peyniri ile yapıldığını sanıyorum öyle değil mi? Ancak Türkiye'de mascorpon bulmak biraz zor, olsa bile onun da bir hayli fiyatlı olması bizleri labne peynirine yöneltiyor.
Aradaki lezzet farkını, bu lezzeti bilen bir kişi olrak senden duymak beni sevindirir. Eğer bulabilirsem ben de denemeyi çok istiyorum.

Becerikli, zevkli arkadaşım, tekrar ellerine sağlık.

Güzel bir hafta dilerim.

Sevgilerimle,

pelin dedi ki...

Bu görüntüyü nasıl atlamışım ben,nefis olmuş...
Ellerine sağlık..

HADİYE dedi ki...

Merhaba Gül,

Resimlere bakıpta ağzının suyu akarken yorum yazmak kolay.Hadi buyrun bakalım yaparkende aynı yorumları yazında görelim. :(

Ay benmi çok beceriksizim yoksa bu işte bir sırmı var.Yani yorumcuların hepsi bu malzemeleri biliyorlar ama ben !!!!????
Nedir kuzum bu ;Amarett, mascorpone ,
hadi şu tiramisu'yu yapayım dedim.Hönk kaldım.

birde yapılışını anlatırken
"""Kek katları sıvı karışım ile ıslanır.Karışımdan katlarına sürülür.
En üstünede karışımdan sürülür ve kakao serpiştirilir.""" demişsin.
İki ayrı karışımmı var ?
anlamadım ama bunu yapıp yemezsemde humma olabilirim.Yabana bu malzemeler yerine geçebilekleri söyle yada tekrar yap bende gelip yiyeyim.:)))
Tabii böylesi daha güzel olur.hehe

Sevgilerimle.

Tiramisu Kuchen / Tiramisu Pastası

Damak Tadı dedi ki...

Hadiye'ciğim canım benim..Okurken hem tebessüm ettim hemde üzüldüm inan..(

Kek katları bunlarla karışıp ıslanacaktı.(1 su bardağı sert nescafe
50 mg amaretto
50 mg tiramisu şurubu)

Sende bu malzemeler yoksa.Savyer bisküvileri ile veya hazır pastabanlarla denemeni öneririm..Hemen hazır olması için..))

O zamanda eğer savyer ile yapacaksen 1,5 su bardağı sert nescafe hazırlayıp onlarla ıslat savyerleri veya kek katlarını.Sonrada Krem şantiyi (1 kutusunu) 1 su bardağı soğuk süt ile çırp.Sonra labne peynirini ekle şantiye tekrar çırp ve katlarına bu karışımdan sür.Tepesinede bolca kakao serpiştir..Umarım yardımcı olabilmişimdir sana canım..Dilersen kahve içersine farklı esanslar katabilirsin..


Umarım yardımcı olabilmişimdir..Öpüyorum yanaklarından..Yakın olsaydık ben sana akşama hazırlayıp getirirdim inan..)