Perşembe, Haziran 05, 2008

Kirschkuchen - Vişneli Kek ve Çilek Reçeli

Çilek reçelimiz tam kıvamında olup kahvaltılarımızı süslemeye başlamıştır.Bu fotoğrafı Pazar günü çekmiştim.Şimdiki görüntüsünü sizlerle hafta sonu paylaşacağım.Üzerinde minicikde olsa köpük bulunmamaktadır.Annecik yıllardır çilek,şeftali ve vişne reçelini bu yöntemle yapıyor ve benim ilk kez dikkatimi çekti..Kokusu,görüntüsü ve kıvamı ile harika oldu,tavsiye ederim reçel severlere..)




Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi sütü
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 çay bardağı h.cevizi
1/2 çay bardağı iri çekilmiş fındık
minicik tuz
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
1/2 su bardağı vişne
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un

Üzeri için
Ben Kuchen glasur kullandım.
Sizler eritmiş olduğunuz çikolatayı inceltip kullanabilirsiniz.
Bonibon



6 yorum:

Cafe Nino dedi ki...

Yaz geldimi reçel meyvimide başlar.Okadar cok severimki çilek reçelini busene bende yapıcam.anneninde seninde ellerine sağlık.

antepası dedi ki...

Ya ben hala reçeli merak ediyorum.Bayıldım valla.Ellerine sağlık anneciğinin.Ama artık tarifini versin:))Bu sırada seninde ellerine sağlık.Pastanda muhteşem.

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Gül Canım ;
Ne güzel ne süslü bir kek ellerine sağlık canım. Üzerindeki sos nefis Almanyadan arkadaşım getirmişti ama bitti burada satılan yer biliyormusun ?
Çok öptüm canım

Adsız dedi ki...

Annenizden merakla reçelin tarifini bekliyorum.Ne zaman yazacaksınız.Mail adresimi versem oraya yazarmısınız?Kekiniz çok güzel görünüyor.Pasta tariflerinizden denedim çok memnunum.Sık sık çocuklarıma yapıyorum.

Ferhanca dedi ki...

Kızım ne o kek öyle gökdelen gibi::)))
maşallah çok güzel olmuş ben reçeli merak ediyorum.Dizmişsin çiçekleri camın önüne ne güzel görünüyor..
canım çok öptüm..

feray dedi ki...

reçeli görünce hemen tarifini merak ettim valla. Annenin ellerine sağlık ama tarifini de bekliyorum. Kek harika senin de ellerine sağlık canım.