Pazartesi, Haziran 30, 2008

Pfirsich Kaesekuchen / Şeftalili Cheesecake,Elmalı ve Meyve kurulu kekler

Hafta sonu için yapılan pastalarımız..Şeftalili cheesecake, çok sevdiğim arkadaşıma diğerleri ise ev için yapılmıştı.Süpriz misafirlerimiz için kurtarıcı olmaya yettiler ve de paket olup gittiler..))Bu aralar bu tür pasta,kek ve çörek işlerine evimizde ara verilmiştir(yaz tatiline çıktı hamur işleri)..Arada bana malum olup,kek-pasta yaptığım zamanda hiç boşa gitmez..(annecik ne kadar kızsada sonradan hak veriyor..))Tüm arkadaşlara pasta ve kek tadında bir hafta diliyorum...
Not:Cheesecake'i önceden yapmıştım.Merak eden arkadaşlar kategorilerden cheesecake'i tıklayıp oradan hazırlanışını okuyabilirler..))Ben sadece portakal olmadığından, meyve suyunu kullandım ve kabuğu yerinede limon kabuğu ekledim..Arkadaşım çok beğendi bilgilerinize..))
Microda pişirdiğim kabağı sizlere şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar..Hem hafif,hem lezzetli,hemde zeytinyağlı...))Arkadaşlar devamlı yapmış olduğum kabak dilimlerini sizlerle paylaşmıştım..Sık sık aynı şeyi yapmaktansa farklı denemeler yaptım ve sonuç muhteşem..Son 2 aydır iş yerinde öğlenleri hafif kabak yiyoruz..Şimdi içine eklenen malzemeleri sizlerle paylaşıyorum..
Malzemeler
1 adet dolmalık kabak
1 adet kırmızı biber
2 adet çarliston
1 kase beyaz peynir (siz daha az ekleyebilir veya çoğaltabilirsiniz.Ayrıca farklı peynirlerlede deneyebilirsiniz.Abaza peyniri ile de çok nefis oluyor.)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 diş sarımsak ( bu sefer ekledim sarımsağı,genelde sarımsak eklemiyordum.Tavsiye ederim.)
Hazırlanışı
Kabağın kabukları soyulup uzunlamasına dört parçaya ayrılır ve ince ince doğranır.
Diğer malzemeler eklenip kaşıkla karıştırılır.
Mikro önce 6-7 dk ya ayarlanıp pişirilir.Kaşıkla karıştırılıp tekrar 7-8 dk kadar pişirilir.üzerine karabiber serpiştilirilip afiyetle yutulur.Ben tuz kullanmadım.Peynirin tuzu yeterli oluyor benim için.Sizler tuz eklemeyi unutmayınız ardaşlar.
Not:Kabaklar hafif diri kalırsa tekrar mikroda tutabilirsiniz.Ben diri olarak seviyorum.İş yerinde aylardır bıkmadan kabak yiyoruz.Geçen yıl iş arkadaşım Ebru'dan öğrenmiştim bu kabak tarifini.Önceden yuvarlak dilimler halinde kesip tabağa dizip üzerlerine birer peynir parçası koyup,pul biber serpiştirip öyle mikroya koyardık.Kabağı çok sevdiğimden farklı farklı hazırlıyorum.Jülyen jülyen doğrayıp yaparsanız çok estetik görünüyor.Ayrıca dürümde de çok nefis oluyor.Yukarıdaki fotoğraftaki,henüz mikroya girmemiş hali..Piştikten sonra unutmuşum sizlerel fotoğraflarını paylaşmayı arkdaşlar..)) Kabağı böyle hazırlayıp milföyde denedim çok leziz oldu..Yakında paylaşırım fotoğraflarını sizlerle..))
Malzemeler(tabanı için)
2 paket eti burçak
1 adet limon suyu
1 /3 çay bardağı hindistan cevizi
90 gr tereyağ
Üzeri için gerekli malzemeler
120 gr şeker
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
minicik tuz
2 adet minik parçalara ayrılmış şeftali
250 gr süzme yoğurt
1 paket labne
70 gr un
Meyveleri için gerekli malzemeler
1 limon suyu
1 çay bardağı portakal suyu
60 gr şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
3 adet dilimlenmiş şeftali
3 yaprak beyaz jelatin
Tepesi için 3 yemek kaşığı bıçakla ikiye kesilmiş badem

12 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Sevgili kardeşim bu keklere ne koyuyorsun bu kadar kabarıyor kalıplara sığmıyorlar maşallah diyeyim ellerine sağlık gelip gördükçe iç geçirmekten başka birşey yapamıyoruz kucak dolusu sevgiler canım

Nukhet dedi ki...

Sevgili Gul

Ne zaman buraya gelsem agzimin sularini zor topluyorum. Simdi de acliktan kazinan midemin esliginde kendimi zor tutuyorum. Ellerine saglik. Sevgiler

Ferhanca dedi ki...

Gülüm ellerine ssğlık..
Bence sen bu kek konusunda bişeyler yapaman lazım ve ben hemen yanına gelip yardım etmeliyim ..kızım sen döktürüyorsun..Aice ahrikalar diyarı yaptığın kekler ..
çok öptüm..

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Gül yine muhteşem şeyler hazırlamışsın.Ellerine sağlık canım..

derya dedi ki...

İyi akşamlar Gül'cüm birbirinden şık ve leziz tatlar paylaşımın için teşekkürler,öpüyorum...

fidaneli dedi ki...

gul ablacım, kabağı mutlaka denemeliyım:) cok hafıf ve lezzetlı olduğuna emınım;) herseyler pek guzel... gul abla sen ne ıs yapıyorsun?? ne alaka dımı:) merak ıste...

birdutmasali dedi ki...

MARHABA GÜL..
BEN ŞİMDİK NE DİYEBİLİRİM Kİİİ....
SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİMM :))))

GERÇEKTEN EMEĞİNİZE SAĞLIK.
Svglr , NuNu

feray dedi ki...

GÜL NE KADAR GÜZEL OLMUŞ ŞEFTALİNİN DE TAM ZAMANI ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.

Tijen dedi ki...

Ne becerikli kadınsın Gül. Hiç yorulmaz mısın sen? Ben mutfağa ancak kahvaltı hazırlamak için giriyorum bu ara iyi mi?

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmmm hepsi birbirinden muhteşem olmuş ellerine sağlık canım..Yorum için teşkrler..kocaman sevgiler

Şükran Altun BATTAL;) dedi ki...

Canım nerelerdesin?

Uğramaz oldun özlettin kendini vefalı arkadaşım;)

Muhabbetle...

egeli dedi ki...

yok canım ,tatilde falan değilim,sadece biraz tembelik üzerimde ,sıcaklardan olmalı ,tariflerin süper,ellerine sağlık,kabağa bayıldım....sevgiler