Malzemeler
10 yaprak milföy
200 gr Marzipan
1 yumurta sarısı
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Hazırlanışı
2 su bardağı süt ile puding pişirilip soğutulur.
Marzipan,3 yemek kaşığı süt,şeker ve portakal kabuğu rendesi iyice yoğrulur.
Masanın üzeri unlanır.
Milföyler resimde görüldüğü şekilde üst üste konur ve merdane ile açılır.
Açılan hamura Marzipanlı karışım konur ve kaşıkla her tarafına yayılır.
Hamur tam ortadan iki eşit parçaya ayrılıp üst üste konur.
Tekrar merdane ile üzerinden geçilir.
Hamurdan parmak genişliğinde şeritler kesilip, burulup brezeln şekli verilip tepsiye dizilir.
Yumurta sarısı çırpılıp fırça ile üzerlerine sürülür.
Eritilmiş tereyağ kaşıkla her birinin üzerine gezdirilir.
Son olarak puding tatlı kaşığı ile her bir göze doldurulup 175 c de yaklaşık 25 dk pişirilir.
Dilerseniz üzerlerine yaprak badem serpiştirebilirsiniz veya tepsiye dizmeden önce yumurta sarısı sürüp yaprak bademlere batırıp öyle tepsiye dizebilirsiniz...)
34 yorum:
ellerine sağlık cnm,çok güzel görünüyorlar
hep söylüyorum senin sitenden değişik tarifler öğreniyorum.Eline sağlık.Çok güzel bir tatlı olmuş.Harika.Hazır gibi duruyor.
Gül Canım ;
Maşallah diyorum her açtığımda yeni bir tarif var sayfanda hem çalışıp hem bunları yapabilmen harika Allah kolaylık versin canım ellerine kollarına sağlık
Gül'cüm, ben bunları Amerikada stlouıste görmüştüm ama yememiştim aynısını yapmışsın ..Belkide seninde Amerika günlerin aklına geldi..
Galeriya diey büyük bir kapalı alışveriş merkezi var alt kat yiyecek bölümü ustaların nasıl yaptığını izliyorsun pişirip çıkarıyorlar ..ben bira nanemolla olduğumdan hele amerikada ne yesem diye düşünmketen oğlanıda üzürüyorum ama donurma her yerde yiyiebilirm ..
ellerine sağlık bu gidişimde alıp yiyeyim ..çok sevgiler..
Canım güzel yorumların için çok teşekkür edrim..Ben Samsun da güzel dostlar edindim ..Ankaralıyım ama burayda sevdiren dostlar arkadaşlar .kursa gelince daha bir tane kurdele işi yaptım kendimden hiç beklemiyordum sabırsızımya::)))şimdi küçük bir brezilya işine başaldım..diğerleri kurstaki hanımların işleri..
sevgiler..
TEK KELIMEYLE HARIKA BIR TARIF,ALKISLIYORUM SIZI SEVGILI DAMAKTADINDA.
CUMANIZ MUBAREK OLSUN,SEVGILER BENDEN.
Canım ablacığım benim idolüm sensin bunu çok iyi biliyorsun.Ellerine sağlık gene çok harika bir şey gözüküyor ekrandan bana:))sevgilerimle,öpüyorum o pembecik yanaklarından.....
Gülüm ben varya bunlari cok seviyorum.Calistigim dönemde,ögle tatillerinde yada sabah bundan alirdim.Cok severim ama evde hic yapmadim.Sende görünce cok sevindim.Canim benim yaa iyiki yaptin bu güzel tarifi,insal. MUTLAKA yapmam lazim.Süper üstüsün Gülümmm benimm.Sevgilerimi biraktim sana güzel bir hafta sonu diliyorum,öptümm canikommm benimmm.
Canikom iyiyim, beni merak ettiğin icin teşekkürler..
Zamansızlıktan update edemiyorum sitemi, seni seviyorum canım, sevgiler..
Gülüm benim maşallah diyorum epeydir gelememiştim neler yapmışsın böyle harikasın valla ellerine sağlık canım
canim ben bunlardan sürekli yiyordum kendi kendime soruyordum nasil yapiyorlar diye iyiki sende gördüm yani okadar güzel görünüyorki eline saglik canim senin sayende marzipani kesfettim bende senin gibi cok hosuma gitti sagol canim
cok güzel olmuslar
gecen bende denedim ama seninkiler gibi olmadilar nerde yanlis var diye okudum ve ynlisimi buldum tekrar deniyecegim bakalim bu kez nasil olacak
ellerine saglik canim
Yine çok değişik ve güzel bir tarif :)
Ellerine sağlık canım.
Dünya Kadınlar Gününü Kutlarım.
Sevgiler...
ilginç birşey
böyle bir tarife hiç rastlamamıştım.
ellerine sağlık
Eline sağlık canım,çok değişik ve guzel görünüyorlar...Selamlar....
selamlar
brezeller süper olmus,
ellerine saglik canim...
kadinlar günün kutlu olsun,
sevgilerimle aysel
Canim,
sende cok iyi bilirsin ki, bu Bretzeller burada pastanelerin demirbaslarindandir, seninkiler de ayni pastane isine benzemis valla, ellerine saglik diyorum arkadasim, yine herzamanki gibi klasini konusturmussun.
Selamlar ve kocaman öptüm seni..
harika tarif goruntu super ellerine saglik canim.
8 Mart dünya kadınlar günün kutlu olsun,
Kıymetini bilen hep bulunsun,
Üzüntü-elem-keder senden uzak olsun,
Sağlık-huzur-mutluluk hep seninle olsun.
*Sevgili Gül,
Vanilyalı pudingli Brezelnlerin nefis olmuş,ellerine sağlık.
Canım bende GULUMU neden bukadar cok sevıyom dıyordum.Meğer sende bır marzıfan canavarıymışın.Sabah sabah canımı cektırdın.Ellerıne sağlık.Kadınlar gununu kutluyor ve senı çooook çoook opuyom..
Sevgili Gülcüm bloğunda o kadar güzel ve değişik tarifler veriyorsunki hayranlıkla seyrediyorum ellerine sağlık harikasın canım
dünya kadınlar günün kutlu olsun
sevgiler güzel bir hafta sonu diliyorum Gülcüm
Gülüm dünya kadinlar günün kutlu olsun canim.Gider ayak güzüm yine senin vanilyali simitlere takildim mmmm,tekrar ellerine saglik canim.sevgiyle kal,öptüm Gülüm.
GÜLÜM GÜLÜM,
MARİFETLİ ARKADAŞIM BENİM.NERDEN BULUYORSUN BU BİRBİRİNDEN GÜZEL TARİFLERİ VALLA.HAYRAN KALIYORUM CANIM BENİM.ELLERİNE KOLLARINA YÜREĞİNE SAĞLIK.DÜNYA KADINLAR GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM.SEVGİLER
ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor kadınlar gününüzü kutlarım
Gül'cüğüm;
Bayılırım bu Brezel'lere.. Almanya'da bulunduğumuz süre zarfında en sevdiğim tatlılardan biri idi. Ellerine sağlık canım,çok nefis görünüyor. Senin tarifin ile birlikte evde de yapabilirim artk. Tarif için çok teşekkürler.
Sevgiler..
ay bu supperrrrrrrr bisiiiiiiiiii
yeni adresim
http://ninomutfakta.blogspot.com/
Gülcüm, canim harika harikaaaaaaaaaaaaaaaaaa adeta. Ailecek sevilir bizde.
Kocaman öpüyorum............
Emine
Şahane Görünüyorlar Gül Hanım,
Ellerinize sağlık.
Sevgiler...
Gül'cüm nefis şeyler yapmışsın. Ellerine sağlık canım benim. Geçmiş kadınlar gününüde kutlarım. Sevgiler, iyi haftalar..
Gul senden daha neler ogrenicez gorucez bilmiyorumki:)masallah diyebilecegim ancak.
Sevgilerimle
selam
kac gündür benimde aklimda bir türlü yapamadim ben marzipan kullanmadan yapiyorum öyle de güzel oluyor ama birde böyle denemek lazim ellerine saglik sevgiler
Gül,Buraya bakmadan güne başlayamaz oldum.Brezeln'i okdar çok severimki ancak ben onu pıtpıt adıyla tadıp,vurulmuştum.İnsanda yedikce yiyesi bir tat bırakıyor :)
Almanya`da peynirli brezel/pretzel yemistim. Cok begendim ve hala deneyecegim. Milfoyle farkli bir tat olacagini dusunuyorum. Ellerine saglik Gul ablacigim.
eşim almanya doğumlu.15-16 yaşlarında gelmiş Türkiye'ye orası ile ilgili özlemlerinden birisidir brezel. Ben bilmiyorum ama bunlardan sanırım bu adı kullanıyor anlatırken. Ben ona süpriz yapıp denemek istiyorum fakat marzipansız nasıl yapacağımı tam anlamadım. Marzipan haricindeki bütün malzemleri aynı ölçüdemi kullanacağım.
Selamlar,
Çay saati lezzetlerini tıklarsanız orada önceden yapmış olduğum brezeln'leride görmüş olursunuz.
Marzipanınız yoksa bademleri suda şişirip kabuklarını soyup öğütücüden geçirip un haline getiriniz.Sonrada diğer verilen malzemelerle karıştırınız..Yapamıyacağım derseniz,tereyağını eritip ara katına sürüp şeritler halinde kestikten sonra burup üzerlerine fırça ile tereyağı sürmeyi ihmal etmeyiniz.Size tavsiyem mutlaka file bademe bulayınız her birini..
Umarım yardımcı olabilmişimdir..Bu tür konularda yardım almak istediğinizde lütfen damak_tad@mynet.com adresine yazarsanız daha kolay olur benim için..
Teşekkürler..
Yorum Gönder