Yaklaşık 2 ay önce W.Sonoma'dan mail gelince, bu kalıba aşık olmuştum adeta..Önce nerelerde satıldığını araştırdım..Farkettim ki, sadece Williams satıyor..Biraz zaman geçip internete düşmesini beklemekten başka yapacak bir şey yoktu..Ya da Amerika'dan gelen bir tanıdığı bulmak gerekirdi..Her gece kalıbı seyretmekten şaşı oldum adeta..Arada rüyalarıma girdiği de oluyordu..
Derken; o güzel gün geldi çattı..
Evet evet,kuzen Amerika'dan izin için geliyordu..Hemen kenidisini arayıp bagaj(kilo) durumunu test ettim..Sonuç mükemmel..hemen ardından adrese Williams'dan kalıbı kargo etmek kaldı..Ve;gördüğünüz gibi kalıbım elime geçti,ilk kekimi yaptım..Her daim olduğu gibi yine sorunsuz çıktı ve beni şaşırtmadı..Tek sorunum,gece olduğu için fotoların iyi çıkmaması..
İçlerinden en iyi çıkmış fotoları sizlerle paylaşıyorum..
İyi seyirler arkadaşlar..))
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
minicik tuz
1 paket vanilya
100 gr tereyağ
250 ml süt
1 yemek kaşığı esmer şeker
3 yemek kaşığı haşhaş
1 portakal kabuğu ve suyu
1 elma rendesi
3-4 damla limon esansı
1,5 çay bardağı fil dişi
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Şeker,yumurtalar,tuz,vanilya 3-4 dk çırpılır.
(yağ eritilirken,içersine süt ve esmer şeker eklenip bir taşım kaynatılıp ılıtılacak.)
Ardından diğer malzemeler teker teker eklenip çırpılır.
Son olarak un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
Yağlanmış kek kalıbına dökülüp 45-50 dk pişirilir.
Piştikten sonra tel üzerinde havalandırılır.
Üzerine şerbetli su veya kayısı reçeli sürülüp servis edilir.
Afiyet şeker olsun sizlere.)
Not:Kalıbımla ilgili bilgiler burada..
15 yorum:
Meleğim ellerine sağlık her zamanki
gibi harika öpüyorum.
Bildiğimiz nefis ötesi gül abla keki:))))ellerine sağlık ablacığım,
kalıbın da çok şık ,güle güle kullan
çoook öpüyorum
Bildiğimiz kek lakin,yeni-çok cici bir kalıp!
Ellerine,gönlüne sağlık gül kokulum,gönlün çok istemiş olmalı ki Rabbim c.c bir vesile ile 'ol' dedi :) Hayırlı,tatlı günlerde kullan .Bu arada kuzenimin kilo durumunu kontrol ettim demişsin ya ablacığım,ben onu başta kargo olarak değil de bildiğimiz vücut ağırlığı olarak algıladım :))) Hani o kalıbı getirirse,bol bol mamalar,kekler,pastalarla takviye yaparsın gibicesine.Vatan hasreti ve yolculuk heyecanı hat safhada olunca,böyle durumlar yaşayabiliyorum.Kocaman öpüyorum,sevgi ve selam ile
Ellerine sağlık Gülüm:)süper
Ah gül ablacım senin yaptığın kekler ne bildiğimiz kek ne kalıpların bldiğimiz kalıp!!!Sen kek ve kalıp kraliçesisin artık bunu kabul et bebüşümm:)Öperim seni bol bol
valla aynı ölçü aynı tarif de olsa her seferinde farklı bir tat farklı bir koku alırım ben bu hiç bildiğimiz değil üstelik kalıp muhteşem ellerinize sağlık
Mmm nefis.. portakallı vede haşhaşlı.. süper..!
www.yemekaski.com
Kek tarifi muhteşem kalıp çok şık:)
ellerine sağlık gül hanımcığım güle güle kullanın kalıbınızı.
Ayrıca şimdiden bayramınızı kutlarım .Sağlıkla sevdiklerinizle beraber nice bayramlara.çok öpüyorum..
canım gülüm geçen gün çikolatalı kekini denedim ve sonuç muhteşemdi.bu arada kalıplarına hayranım ama fiyatlarının pahalı oldugunu düşünmeden edemiyorum.ellerine saglık.
kek çok güzel kek hastasıyım kalıbınızda çok şı iyi günlerde kullanın sevgiler.
bildiğimiz gül abla keklerinden evet :) yani her zamanki gibi lezzeti çok sıradışıydı. muhteşem çıtır çıtır haşhaşlar, mis gibi limon aroması, hafif şekerli oluşu bu lezzeti aklıma kazıdı adeta. kahvenin yanında süper ötesi oldu. çok öpücükler.
Gül canım kek nefis gözüküyor.Kalıp çok şık... sunumu çok güzel olmuş...yemelik değil asla,tam seyirlik..
ellerine sağlık..
Kocaman Sevgiler..
pelince;)
Kek kalıbını çok beğendim güzel günlerde kullan. Kekin her zamanki gibi süper olan keklerinden olmuş ellerine sağlık canım.
Gülcüm hiç bildiğimiz kek olurmu, hele de senin elinden çıkmış ise, kalıp çok şeker canım..
iyi günlerde sevgiyle...
Sevgili Gül,
Kalıp tabii ki güzel ama asıl marifet ellerde başlıyor, gene orada bitiyor. Hele içine sevgi ve iyi niyeti yerleştirince mutlaka lezzeti de sonucu da pek güzel oluyor. Ellerine sağlık.
Kont
Yorum Gönder