Merhabalar arkadaşlar,
Bugün annecik benden yarın için kek isteyince,ortaya görmüş olduğunuz kek çıkıverdi.
Ne zamandan beri buzdolabında bekleyen marzipan ve kalem bademlerim vardı..Ne şekilde de tüketeceğimi hiç bilmiyordum..
Bu sabah buzdolaplarını karıştırırken, birinden marzipan,birinden de kalem badem ve kayısılar (İzmir'den arkadaşımın gönderdikleri)çıkınca,aklıma böyle bir kek yapmak geldi.
Tadına bakmadım ama,çok nefis olduğu her halinden belli oluyordu..Bir de, sıcak sıcak kesip fotoğrafını çekmek isteyince,haliyle zorlandım..
Sonuç;hem limonlu,hem marzipanlı,hem bademli ve badem aromalı nefis bir kek elde etmiş oldum..Kayısıların harika bir lezzet kattığını da düşünmeden edemiyorum..Fırında pişerken nefis kokular doldu mutfağımıza..
Bir kek için bu kadar övgü yeterli sanırım..))
İyi haftalar diliyorum..!
Malzemeler
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
100 gr tereyağ
1 paket vanilya şekeri şekeri
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
minicik tuz
4-5 damla limon aroması
1 su bardğı süzme yoğurt
1/2 su bardağı kalem badem (iri kırılmış badem kullanabilirsiniz)
3 damla badem esansı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için
7-8 adet kuru kayısı
100 gr marzipan
1 yemek kaşığı limon suyu
Tepesi için
1 su bardağı kalem badem(file badem kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyğ
2 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Kayısılar sıcak suda 10-15 dk bekletilip kurulanır.
Marzipana limon suyu konulup çatalla karıştırılır.
Kayısılar, çizik yerlerinden açılıp içlerine marzipan doldurulup bekletilir.
Yumurta akları minicik tuzla kar gibi olana dek çırpılır.
Yumurta sarıları,şeker,vanilya 5 dk çırpılır.
Yağ ve limon aroması eklenip tekrar çırpılır.
Süzme yoğurt eklenip çırpılır.
Bademler ve badem aroması eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
Son olarak aklar eklenip küçük devirde çırpılıp, kaşıkla iyice karıştırılır.
Uzun baton kek kalıbının içersine yağlı kağıt çizilip,kesilip yerleştirilir.
Hamurun büyük bir kısmı kalıba dökülür.
Kayısılar dizilip kalan hamurla üzerleri örtülür.
Masaya 1-2-3 defa vurulup, ısınmış fırında yaklaşık 25 dk pişirilir.
Tereyağ eritilip içersine bal eklenip bademler ilave edilip ocaktan alınır.
Kek fırından alınıp bademler üzerine yayılıp tekrar 20 dk kadar pişirilir.
Afiyet olsun!
18 yorum:
canım harika olmuş. tarifi ne aman gelir.
tereyag ve kayisi uyumuna bayilirim, harika ellerine saglik.
nefis olmuş Gül ablacım ellerine sağlık :)
valla şahane lmuş.bayıldım ellerinize sağlık.
ellerinize sağlık harika görünüyor :)doğaçlama buysa planlı nasıl olur acaba
"Olsa da yesek" denecek türden bir netice almışsın. Ellerine sağlık. Bir gün inşallah tatmak da nasip olur. İlerde bir fırın açacak ve bütün bu çeşitleri herkesin damağına sunacakmışsın diye duydum. Valla çok güzel olur, en devamlı müşterilerinden birisi de ben olurum sanırım. Başarılar...
Kont
Gülcüm sen yaparsında olmazmı kek yapmakta üstüne tanımıyorum içindeki malzemelerde çok yakışmış ellerine sağlık canım
ohhh mis kokular taaa buralara geldi,ben de dedim kesin gül ablam kek pişiriyor:))))ellerine kollarına sağlık canımmmm
öpüyorummm
off yaa cok sesersın ablacık :D
annezın ellerınden optumm.ıı haftalar
sevgılerrr
Keklerin kraliçesi ablacım ellerine sağlık. ekrandan kapıp yiyesim geldi
Bu doğaçlama güzelliğine bayıldımmm
nefiss gözüküyor,,ellerine sağlık :)
Eline sağlık Gülüm süper her zamanki gibi
böyle harika kekleri pisirip te tadina bakmadan nasil durabiliyorsunuz,hayranim iradenize.
harika görünüyor canım ellerine emeklerine sağlık
mutlu haftalar
koskocaman sevgiler
Her zamanki gibi harika olmuş ellerine sağlık...
of nefis olmuş
ellerine sağlık arkadaşım
kek de süzme yoğurdu mutlaka kullanacağım
sevgiler
Tutuldum kaldım, harikasın yine! İyisin di mi?
Görüntü çok şık olmuş, badem üzerine çok yakışmış.
Eline sağlık arkadaşım...
Yorum Gönder