Çarşamba, Mayıs 27, 2009

Schokoladenkuchen / Çikolatalı Kek

Keki lohusa mevlitine yapıp göndermiştim annecikle..Pişirme macerası,keki fırına atıp aradan 15 dk geçtikten sonra, kek çok kabarmaya başladı..Birden panik oldum..Gecenin bir yarısı evin içine yayılacak kokularmı,yoksa fırını temizlemek mi..(( Her ikiside birlikte geleceğinden, hemen fırının kapağını açıp keki dışarı çıkardım.Kek çorba kıvamında resmen..Biraz bekletip tekrar fırına attım..Aaa,kek banamısın demiyor..Hindi gibi kabarıp duruyor adeta..Son çare bıçakla kesip yükselişi durdurdum..Bu arada kekin ortası delikti..Çok kabarınca orta kısmı kapandı haliyle..Üzerine çikolata döktüğümde,ortası tamamiyle çikolata sosu ile dolup dondu..Ortaya çok değişik bir model çıktı..Fakat fotoğrafları gece çektiğim için,çok yansımalar oldu..Kekin rengi bile çok değişik çıktı..Annecik bugün mevlite götürdüğünde çok popüler olmuş..Hem çok kabarmasiyle hemde kekin modeli itibariyle..Tadının ise çok nefis ve değişik olduğunu acilen benden bloga yazmamı istedikleri için bende hemen paylaşmak istedim..Aksi takdirde hiç paylaşmayacaktım..Benden bu kadar şimdilik..Fotoğrafları aktarmak kolay oluyor benim için,fakat yazı yazmak çok zorluyor beni arkadaşlar..

Sağlığınız ve keyfiniz yerinde olsun daima..!
3
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıvı vanilya veya 1 paket vanilya
1 paket vişne aroması (sizde yoksa sorun yapmayınız lütfen)
125 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı fıstık tozu
1/2 su bardağı krema
1 çay bardağı süt
200 gr bitter çikolata
1 paket droetker kakao (ben Amerika'dan gelen açık renk kakao kullandım.)
minicik tuz
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için
eritilmiş çikolata
2
Hazırlanışı
Çikolata benmari eritilip, içersine süt ve krema katılıp iyice karıştırılıp,
sırası gelene kadar soğuması için bekletilir.

Şeker,vanilya,tereyağ,fıstık tozu,tuz 2 dk çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip, en az 2'şer dk çırpılır.

Kabartma tozu,kakao,un elekten geçirilir.

Çikolatalı karışımdan biraz dökülüp çırpılır.

Unlu karışımdan birazı dökülüp çırpılır.

Tekrar çikolatalı karışım eklenip çırpılır.

Unlu karışım eklenip çırpılır.

Son olarak çikolata ve arkasından unlu karışım
eklenip çırpılır.

Bu karışım,yağlanmış-unlanmış kek kalıbına dökülür.

Önceden ısıtılmış 175 c deki fırında yaklaşık 50 dk pişirilir.

Soğuduktan sonra üzerine eritilmiş çikolata dökülüp süslenir.
1

23 yorum:

Nina dedi ki...

Excellent, Beautiful...yummmmy ! :):)

boncuk mutfakta dedi ki...

Elinize sağlık müthiş görünüyor.

Mujdemi Isterim dedi ki...

Goruntusu cok guzel, eminim tadi da guzeldir. Bu kalip gercekten cok hosuma gitti. Bakiyorum ne zamandir internette filan ama, maalesef denk gelemedim. Umarim bulabilirim ben de. Normalde kek kabarsin diye umit ederken, gereginden fazlasi kabarinca da sinir bozuyor.
Ellerine saglik...

Sevgi Küçük dedi ki...

ellerine sağlık.sizi çok yormuş ama bak ne güzel olmuş gerçekten. :)

Adsız dedi ki...

Elinin bereketinden kabarmıştır Gülcüğüm.

Sevgiler

Nilüfer

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım kucak dolusu sevgıler benden sana bak bakalım benım sayfamda ne var .Içındekı resımler guzel olmuş mu..Kocaman opuyorum seniii.Canım guzel olmuş dememe gerek var mı .Herzamanki gibi muhteşemsın..

Unknown dedi ki...

Meleğimmmmm harikasın ellerine sağ
lık o melek yüreğine sağlık...Senii
çokkkkkkkk seviyorum kocaman öpüyo
rum...

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Gülcüğüm ellerine sağlık canım, yine yeniden harikasın!

Sevgiyle kal canım,

Pembe Tatlar dedi ki...

Bu ne şahane bir görüntüüüü hımmmm:)))
Ellerine sağlık canım harika gözüküyor:)

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım yine harikalar yaratmışsın bu kek tam benim sevdiğim sürden olmuş ellerine sağlık.
Canım öpücülerimi ve kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

:)))))
Ellerine sağlık canım. Görüntü süperrrrrrrr. Çok beğendim :))

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Gülcüm yine yıkık geçmişsin ortalığı.:))Demet

Sevil Şahin dedi ki...

gül ablam amanın ne guzel bir kek
valla sen sanslısın bazen benimde kekim kabarır ama çogu zaman kabarmaz annem der hep bazıların elinintadındandır yaptıgı seyler sıradan bir kek bile olsa sahane tat olur ve kabarır diye :))
seninki bence onlardan ablacım sahanesin sennn
bende seni çok seviyorum her ne kadar görmesemde :))
öpüldün ablammm

Sevil Şahin dedi ki...

gül ablam sen istanbuldamısın yoksa başka bir ildemi eger istanbulda isen senle mutlaka tanışmak istiyorummmmm:))

Damak Tadı dedi ki...

Sevil'ciğim çok teşekkürler..Ben İstanbul Aanadolu yakasındayım canım..Bende çok isterim seninle tanışmayı..Öpüyorum yanaklarından..Sevgiler..

Zehra Gürgen dedi ki...

gülümm çok güzel görünüyor kek, yine harikalar başarmışsın.Ellerine sağlık canım benim, hala size komşu olmadığıma yanıyorum hala...

Adsız dedi ki...

ay bu nasil bir kek boyle
sekli ayri guzel pofuduklugu ayri guzel
ben size tasinmak istiyorum:))

ellerine saglik canimcim

cok öpüy

www.yenitadlar.blogcu.com

made in funda dedi ki...

canım gülüm iyi ki de paylaşmışsın.bu süper....ellerin dert görmesin.


not;ben de de sinir sıkışması var ama ilaçlar çokta etkilemiyor beni.sen ne yapıyosun bir akıl verebilir misin bana canım...

Butikpartim dedi ki...

Wow,bu ne harika birşey,süper lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık..

hanimelipasta.com dedi ki...

süppersin Gül. Ellerine sağlık. Kekten çok mus pasta gibi çıkmış fotoda..
Harika Harika Harika. Senin sitenin adı harika lezzetler filan olmalıydı bence. Bu sabah "fıstıklı, haşhaşlı kurabiyeni" denedim. Ben kocaman porsiyonlar şeklinde hazırladım ve kantinde kapışa satıldı. Lezzeti de enfes oldu. Canım iyiki varsın valla :)
Hülya
www.hanimelipasta.com

TAZE NANE dedi ki...

Ah senin bu güzel keklerin varya harika.

TAZE NANE dedi ki...

Mükemmel........
Desem yetermi.

Unknown dedi ki...

Kek harika duruyor. Simdi, bu kek kalibini nereden bulabilirim? bu birinci sorum, ikinicisi ise 1 paket visne aromasi demissiniz, bir de onu aciklarmisiniz bana... Ben Kanada'da yasiyorum, sizin bu kek kalibi da bu taraflardan mi acaba? Benim hic gozume ilismemis...Bu arada bu blogu bulduguma da cok sevindim denenecek coook tarif var:))
Simdiden tesekkurler,
Asuman