Salı, Mart 04, 2008

Florentiner Apfel Kuchen

Bozulmaya yüz tutmuş diğer meyveler içersinde Avakadolarda vardı.Onları ise, her zaman yaptığım şekilde yaptım yine..(Kan şekeriniz düştüğünde çok iyi geliyor..))))
Tarifi çok basit ve eminim sizlerde biliyorsunuzdur..)Avakadolar soyulup 2 yemek kaşığı balla karışıtırılıp ceviz kırıkları eklenip kaşığın tersi ile tabağa yayılır.Üzerini ise dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz..))

Evde bozulmaya yüz tutmuş elmaları değerlendirmek için birebir bu pasta.Gerçi bizde pek meyve bozulmaz ama nedense bu aralar hepsi bozulmaya yüz tuttular..
Çocuklar benden kek istediklerinde ne yapsam diye kitapları karıştırırken birden bu tarif gözüme ilişti.Meyve sepetinde bozulmaya başlamış elmalarıda görünce hemen keki yapmak için mutfağa girdim.
Pastayı denemek isteyen arkadaşlara;çikolata koymanız gerekmiyor,kakao kullanabilirsiniz.Orjinal tarifinde 3 yemek kaşığı kakao vardı.Benim kullanma sebebim,çikolata kaplı kurabiyeler yapmıştım ve ondan artan çikolatayı yememek için acele ile bu keke ekledim..))Sizlerinde benim gibi hazırda bekleyen bu tür çikolatanız varsa, farklı kekler ve pastalarda değerlendirmek için güzel bir fikir bence.))
Çocuklar,apartman sakinlerinden bir kaçı ve iş arkadaşlarım çok beğendiler kekimi..))Sanırım en kısa zamanda tekrarı yapılacak..))Şimdiden ellerinize sağlık..))
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 damla vanilya
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
minicik tuz
1/2 limon suyu
100 gr tereyağ - 1 çay bardağı s.yağ
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı un
50 gr benmari usulü eritilmiş çikolata
Üzeri için
3 adet elma ve 3 yemek kaşığı yaprak badem
Hazırlanışı
Yağ,şeker,vanilya esansı ve vanilya şekeri 3 dk çırpılır.
Yumurtalar eklenip çırpılmaya devam edilir.
Süt ve sıvı yağ eklenip çırpılır.
Nişasta eklenip üzerine kabartma tozu ve limon suyu gezdirilip çırpılır.
Son olarak un eklenip çırpılır.
Uzun kek kalıbının içine yağlı kağıt döşenir.(Sizlere tavsiyem üşenmeyin kalıbı yağlı kağıt üzerine koyup kalemle kenarlarından çizip,makasla kesip kalıbın içersine döşerseniz pastanız muntazam bir şekilde çıkar.Hocam bana bunu her zaman böyle yapmamı tavsiye ederdi.Ruhu şad olsun)Karışımdan 4 yemek kaşığı alınır ve kalanı kalıba dökülür.Benmari usulü eritilmiş çikolata ile karıştırılıp kekin üzerine şerit halinde dökülür.Çatal yardımı ile alttan üste doğru hafifçe karıştırılır. Elmalar soyulup küp küp doğranıp kekin üzerine dökülür.Son olarakda yaprak bademler elmaların üzerine serpilip yaklaşık 50 dk 175 c de pişirilir.AFİYETLER OLSUN!


Not:Kalıbım droetker ekmek kalıbıdır..

22 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Gülcüğüm. Yine lezzetli mi lezzetli bir tarif.

Aybike Ceylan dedi ki...

Gul'cugum,

Gunduz tam asagida ki postuna not atacaktim ama bir sekilde olmadi, gene dondum yazmak icin degismis, bu ne hiz masallah.

Ellerine saglik hersey cok guzel, ben avakadoyu daha degisik yapiyorum, sarimsakli falkan, hic boyle denememistim ellerine saglik.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

Adsız dedi ki...

Elmamlı kek-pasta nefis görünüyor..Baktım-doydum-nefsim köreldi-gidiyorum..Ellerine sağlık şekerim

Fulya dedi ki...

Gül;
Ben senin bu tariflerine ölüp bitiyorum burada.Hepsini yapmaya kalksam,kimseye vermeden oturup yiyeceğim ve 200 kilo olacağım.Eline sağlık gene döktürmüşsün.Ama bakmakla yetiniyorum.Misafir gelince denenecek ilk tarif.Misafir olunca bana az düşüyor:)))

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Benim gibi ağır tatlıları yiyemeyenler için süper bir tatlı olmuş bu yeşil yeşil de çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık.
Kucak dolusu sevgiler…

Beyhan dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Biz de avakoda sevenlerdeniz.Böylesini hiç bilmiyorum.Bol sarımsak ve beyaz peynirle karıştırıp kahvaltılarda tüketiyoruz.Çok lezzetli oluyor.Elmalı keke gelince kocaman ekmek gibi bir kek olmuş ne güzel.Afiyet olsun canım.
Hoşça kal...

NiNo dedi ki...

Yeşilin rengi Cevizlerle nasılda guzel durmuş.Çokda güzeldir eminim.Buarada eski blogum sizlere ömür artık bu adresteyim.Nihan

Leziz Tarifler dedi ki...

Canım Gül'cüm, bu kadar pratik bu kadar lezzetli bir kek görmedim. Görüntüsü muhteşem. Yapmak farz oldu. Canım sevgiyle kal. Seni çok öptüm.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Gül'cüğüm,

Ne kadar güzel bir tarif, ellerine sağlık,

Kocaman, sımsıcak sevgiler...

NiNo dedi ki...

canim neler dokturdun gene bayildim ben bunaaaaaa supersinnnnn

HULYA dedi ki...

Gülüm Gülüm,
beni unuttun sen artık hiç gelmiyorsun:-(Canım o kadar nefis pastalar yapıyorsun ki kimse aksi birşey söyleyemez.Ellerine sağlık canım.Çok çok nefis olmuş.Seni kocaman kocaman öpüyorum.Sevgiler

Gönül dedi ki...

gülümmmmm harika olmuş ellerine sağlık harikasın sen ya...sevgilerimle..öpüyorum

Selcen Şenocak dedi ki...

Gül'cüğüm
Nefis görünüyor sana yetişmek mümkün değil. Maşallah:)

Ellerine sağlık canım,

Sevgiler...

pelin dedi ki...

ellerine sağlık. Gülcüm. avokadoyu böyle hiç yememiştim. tatlı oluyor sanırım değil mi?
sevgiler

IŞILCA TATLAR dedi ki...

GÜL'CÜĞÜM,
Avakado muhteşem bir meyve ancak içerdiği yağ miktarı çok fazla.Aman buna dikkat et.Çok severim ama bu nedenle ara sıra alıyorum ben de.
Kek ise yine çok güzel olmuş. Ben de aynı ölçülerde fakat kakaosuz olarak yapıyorum. Çok güzel oluyor. Ellerine sağlık canım.

Kucak dolusu sevgiler.

sevdamavisi dedi ki...

Gül'cüğüm,
her yayınladığın kek ve pastaları bilgisayarıma kaydediyorum ki evde yaparım diye. bir taraftan da zayıflamaya çalışıyorum bu ne çelişki bilmem. o kadar güzel ki tariflerin hepsini denemek istiyorum. Bari ben sadece tadına bakayım:)) öpüyorum canım. sevgiler..

Adsız dedi ki...

canim yine cok nefis bir kek olmus eline saglik elmali hersey cok güzel oluyor ,sevgilr canim

Adsız dedi ki...

Harikalar ellerine sağlık

Ferhanca dedi ki...

Gül'cüm ellerine sağlık..bu ralar portakaldan elmaya geçtik..bend e yapmıştım elmalı bir tarif..çok güzel görünüyor buda..
çok çok öptüm, sevgiler..

Leziz Sofralar dedi ki...

Gül'cüm kek nefis görünüyor hemde böyle meyveleri cikolatalari denemek cok güzel bir tarif ellerine saglik canim,sevgiler...

Adsız dedi ki...

ellerine kollarına sağlık.nefis olmuşlar...sevgiyle kal canım benim...
mutfakgunesi.blogcu.com

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

bayılırım elmalı keklere muhteşem olmuş ellerine sağlık canım sevgiler