Perşembe, Ağustos 23, 2007

BROMBEER-APPLE KUCHEN/ELMALI-BÖĞÜRTLENLİ PASTA

Böğürtlenli pasta, sipariş üzerine sosu ile yapılıp sabah erkenden sahibine teslim edilmiştir.Öğleden sonra veya yarın sonucunu bana bildireceklerini söylediler.))Alman pastalarından şu ana kadar kim sipariş vermişse hiç bir olumsuzlukla karşılaşmamak beni çok mutlu ediyor ayrıca.))Sanırım pastalarımın siparişleri ramazandan sonra artacağa benziyor.Aslında benim için pasta yapıp satmak çok önemli değil.Asıl önemli olan Almanya'da bulunan ünlü firmanın benimle irtibata geçmesi.Zaten sayfamı yakın takibe almışlar ve arada bana güzel tarfilerinide maille gönderiyorlar.Fakat o tarifleri şimdilik ne yazıkki sizlerle paylaşma gibi şansım yok.))
Bu pastayı denemek isteyen arkadaşlara önerim ise,üzerine veya dilimlerine mutlaka fazla tatlı olmayan böğürtlen sosu döksünler.Böğürtlen sosunu hazırlamak ise çok basit.))
Malzemeler
5 yumurta sarısı
5 yumurta akı
125 gr şeker
1,5 su bardağı un
150 gr tereyağ
minicik tuz
2 yemek kaşığı krema
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya ekstresi veya vanilya şekeri
1 paket backpulver
30 gr pudra şekeri
2 adet soyulup dilimlenmiş elma
1,5 su bardağı böğürtlen
1/2 su bardağı iri çekilmiş badem
Hazırlanışı
5 yumurta akını önce birazcık çırpıp arkasından ağar ağar pudra şekerini ekleyip iyice çırpın ve bir kenarda sırası gelene kadar bekletin.
Yumurta akları dışında diğer malzemeler çırpılıp, hazırlandıktan sonra aklarla birleştirilip, spatula ile narince karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür.
Meyveler bademle karıştırılıp,karışımın üzerine nazikçe serpiştirilir.
175 c de yaklaşık 35-40 dk pişirilir.Pişip pişmediğini yine kürdan yöntemi ile yapabilirsiniz.Kürdanınıza yapışıyorsa süreyi uzatabilirsiniz.

Buna dayanamayan elma dilimleri de hemen bu kucaklaşmaya eşlik ettiler.
Badem ve böğürtlenin kucaklaşması
Böğürtlen

İri çekilmiş badem .

26 yorum:

Selcen Şenocak dedi ki...

Gül'cüğüm sabah, öğlen akşam baktım bir şey eklememişsin pazar gününden beri bende merak ettim nerdesin Gül dedim alıştım valla senin sayfanı hızlı takip etmeye sensiz olmaz canım. Yine çok güzel ellerine, emeğine sağlık.
Sevgilerimle canım...

Yasemin dedi ki...

gulum, baktimki bogurtlen atagi olmus sende :) ust uste bogurtlenli tarifler. ay bu pastada nefis gorunuyor.. ellerine kollarina saglik!

renkler dedi ki...

Canım, yine süper görülüyor. Dün koca bir kap profiterol yediğim halde tatlı krizim var zaten. Ben hasta olunca bile iştahım gitmez. Ne kadınım:-)

Haftasonu dinlen biraz, kendine ve ailene iyi bak. Çok öptüm candan dostum...

Adsız dedi ki...

Can arkadaşım ellerine kollarına sağlık , çok teşekkür ederim. Gönlün gibi pastaların da engin denizler gibi ışıl ışıl ve mükemmel. Hep gül hep sevgiyle kal olurmu. Kendine iyi bak...Arzu

Leziz Tarifler dedi ki...

Canım Gül'cüm merhaba,

Ben tatilden döndüm ama 30.Ağustos ta yeniden gideceğim için tembelliğe devam ediyorum. O yüzden sevdiğim sitelere bakarak zaman dolduruyorum. Seni de çok özledim.
Bu brombeer apple kuchen tam bir bomba. Benim gibi meyveli kek/pasta/turta sevenler için ideal. Her gün bir sürü üğretim yapıyorsun ve hepsi de birbirinden güzel. Benim çalışkan arkadaşım. Ellerine sağlık. Kocaman sevgiler...Eylül de hasret gidermek üzere..:)))

ufukmutfakta dedi ki...

Gül, harika bir şey olmuş bu. Çayın yanında ne güzel olur böyle, böğürtlenli, elmalı. Ellerine sağlık...

Ferhanca dedi ki...

Gül, pasta çok güzel.Meyvelerle pasta şölen haline geliyor.
Ellerine sağlık.Biliyorum yemiyorsun satma işine bayıldım ne iyi ediyorsun şahane pastalar yapıyorsun .Bence satıştan kazanılan değil yapılan emeğin değerlenmesi büyük zevk .
Sen bu işede devam et.Kendi işin çok yoğun olsada sen yaparsın..hadi kolay gelsin sevgiler..

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

senin sayfaya çok sık gelmememin nedeni, sayfanı görünce ağzımın suyunun körfezi doldurmasıdır.:( biliyorum iğrenç bir cümle oldu ama napıyııım???
görünce güzel mamaları çok fena oluyoruuum.

Adsız dedi ki...

Enfes görünüyor Gülcüm..Böğürtlenle pek aram olmamasına rağmen içim gitti..Bir fincan açık çayla be güzel olur..Denenecekler listesine alındı bile :) sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül
İçimde bir his var bunları tatmak nasip olucakmış gibi ne dersin? Ellerine sağlık canım.
Sana güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül hanım,
Blogunuzu açtığınızdan beri sıkı takipcinizim.İstikrarlı bir şekilde ilerlemenizden dolayı sizi tebrik ediyorum.Sık olmasada vermiş olduğunuz tariflerinizin nerdeyse %60'nı denedim sonuç mükemmeldi.Umarım yüreğinizden geçen dilekleriniz en kısa zamanda gerçekleşir.Böğürtlen pastanızı hafta sonu deneyeceğim.Teşekkürler Gül hanım.Selva çekilişine katılmam için neler yapmam gerekiyor?İyi tatiller.
İzmir'den selamlar
Selma

Bocuruk dedi ki...

Sen yaparsın da kötü olur mu? İzmir de olsan herhalde en çok sipariş verenlerden biri olurdum. Daha önce de yazmıştım sana birara işyerime yakın sadece Alman pastaları yapan bir yer açılmıştı. Yıllarca Almanya da yaşamış bir bayan yapıyordu pastaları. Her öğlen uğrayıp her gittiğimizde de yeni bir çeşit deniyorduk. Kiloların bir kısmı o zamandan kalma:)) Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...

NiNo dedi ki...

bogurtlenide pek severim ellerine saglik canim kim bilir ne guzel olmustur afiyet olsunsevgiler

Adsız dedi ki...

Ah Gül!!!
Nasıl canım istedi bir bilsen,sanki kokusu geldi gibi:(
,Ellerine kollarına sağlık pasta ustamm benim.Öpüyorum seni...
BEYHAN

Adsız dedi ki...

Hayatım,gitmeden bu pastadan veya aşağıdaki pastandan acilen istiyorum.Çok öpüyoruz seni tontişkom.

Sevda ablan

Özlem dedi ki...

Sevgili Gül, senin adına bahsettiğin gelişmelere çok sevindim. tebrik ederim. Ne mutlu sana. İşler çoğalınca, blogunu ve bizleri unutma :)

hayat dedi ki...

Canım marifetli Gülüm her zamanki gibi döktürmüşsün.Pasta çok nefis görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.

Tatlı kardeşim seni yanaklarından çok öpüyorum.
Herşey senin güzel gönlünün istediği gibi olsun.
İyi hafta sonları diliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba çok güzel pasta siparişlerin artması. Apfel kuchen yine harika tabii. Ayrıca Alman firmasınıda çok merak ettim doğrusu. Gelişmeleri heycanla bekliyorum canım....

---OPTiO--- dedi ki...

ellerine saglik ..nefis olmus canim .....öperim kocaman....

Nukhet dedi ki...

Sevgili Gul
Bu bogurtlenli tariflerine bayildim diyebilirim. Ne kadar guzeller. Vallahi denemk icin sabirsizlaniyorum. Ellerine saglik canim. Sevgiler

Nixie dedi ki...

Merhaba Gül hanım.Ben malzemeleri tamamladım ama birsorum olacak.1/3 böğürtlenden kastınız su bardağımı..Ben şimdi ölçüyrum resimde sizinki 2 katı görünüyor.Birde un falanda az olunca...Umarım hemen görür ve cevaplıyabilirsiniz...Bu akşam yapmak istiyorum.Hatta böğürtleni çözdürdüm bile:))Teşekkürler

Damak Tadı dedi ki...

Çok özür dilerim şimdi gördüm yorumunuzu..Ben 1 kutu böğürtlenin yarısından fazlasını kullanmıştım..

Un ise 1,5 su bardağı kadar olacaktı..İnşallah size yetişebilmişimdir..İşten gelip bilgisayarın başına ancak oturabildim..İnşallah güzel bir pastanız olur..


Sevgiler..

Nixie dedi ki...

Gül hanım estağfrullah...Bir saat kadar oyalandım ama daha fazla bekleyemedim.Ben unu tartarak 2 subardağı koydum.Kıvamı yoğundu.Yumurta akına gelmeden mikserle çırptığımda çırpıcının üstüne kadar tırmanan yoğunlukta bir hamur oldu.Kıvam: 1.5 su bardağı koysaydım daha az yoğun olurdu.Ama istenen hangisi çok iyi bilemiyorum...Onun dışında resimdeki böğürtlen sayısına bakarak tahmini bir şey koydum.Sizin yorumunuzdan sonra iyki öyle yapmışım dedim.:)) Bu arada kabarma olayıda sizinki kadar olmadı.Belki hamurum yogundu ondan..Yumurta akını, karıştırırken kek hamuruna çok zorlandım.İyice bütünleştirdim.Ama spatulayla nasıl oldu,narin yapabildim mi bilemiyorum.:)Belkide bu yüzden çok kabarmadı...Pişer pişmez tadına baktım.Bencede sosla iyi gider dedim.Ahududu çilek karışık sos vardı.Onada böğürtlenlerden kalan suyu ekledim.Bunu nasıl uydurdum bilemedim..Galiba aşçılık ruhu bedenimi sarmaya başladı...:)) Tadı enfes oldu..Onuda birrr güzel üstüne yaydım.Son haliyle yarın, herşeyden tatmasını istediğim anneme ve babama görücüye çıkacak.Biz dietteyiz o yüzden 20.30dan sonra birşey yememe kararı aldık:))Yarın tadına bakıp, yorumumu tekrar belirtir başınızı ağrıtırım.:)) Kucak dolusu teşekkürler...

Damak Tadı dedi ki...

Çok sevindim yazdıklarınızı okuyunca..İyiki öyle yapmışsınız..Eminim zamanla yapıp eliniz alıştıkça çok güzel kekler,pastalar yapacaksınız..İnşallah anneniz-babanız da severek tadarlar..

Başımı kesinlikle ağırtmıyorsunuz,bilakis çok mutlu oluyorum..Güzel haberlerinizi bekliyorum..Ellerinize sağlık..


Sevgiler..

Nixie dedi ki...

Gül hanım....Enfes olmuş.Kek hazır keklerden daha güzel.Yiyen bırakamıyor.Tabii biliyorum üzerine koyduğum sostan dolayı bu kadar enfes olmuştur:)) Yoksa tarifle ilgili maharet değil bu:))
Elinize emeğinize gönlünüze sağlık.Bu tarifi bizimle paylaştığınız için ver elini öpeyim:)Bu arada ben bir daha yaptığımda unu 200 gr yerine 1.5 su bardağımı koyayım.Hani o şekilde,kesin yerken bayılırsın derseniz öyle yapayım.Tekrar teşekkürler...

Damak Tadı dedi ki...

Bu keki ben de çok severim..Bardağınız çok büyükse 1 su bardağı ekleyin..Eğer küçükse 1,5 su brdağı eklemenizde fayda var..Eksik eklendiğinde hamur cıvık kalıp,saatlerce de fırında kalacaktır..Siz artık kek yapa yapa kıvamı daha iyi anlayacaksınızdır eminim..

Sizin de ellerinize ve yüreğinize sağlık..


Sevgiler..