Pazar, Mart 25, 2012

Soslu Mısır

Merhabalar,

Iglo'nun dondurulmuş mısırı çıktıktan beri hiç masamızdan eksik olmuyor.Mısır'ı hem çok sevdiğimden, hem de İglo'ya güvenmemden olsa..

İglo ile ilk tanışmam 1970'lerin sonu Almanya'da olmuştu..Özellikle karton kutularda ki bezelyelerini sıklıkla alırdık..Sebzeli kebap yapılacak olduğu zaman ilk elimizin altında İglo bezelye olurdu..O yıllarda dondurucular pek revaçtaydı,h.sonu dolu dolu alış veriş yapılıp dondurucuya atılırdı..Malum her h.sonu alış veriş olmaz,farklı ülkelere seyahat yapılırdı.İşte o yıllardan kalma dondurucumuzu kullanmaktayız halen..Maşallah halen tıkır tıkır çalışıyor,elimiz-ayağımız gibi..))

Soslu Mısır

1 Paket İglo mısır
1 kaşık tereyağ (arzunuza göre zeytinyağ da kullanabilirsiniz.)
baharatlar

ben burada satılan baharatlardan ve yurt dışından aldığım baharatlardan ekledim.
barbekü'de kullanılan baharatlar özellikle çok yakışıyor arkadaşlar bilginiz olsun..Kırmızı biber ve hafif sumak eklemeyi de atlamayınız lütfen.


Yağı eritip mısırları içersine atıp karıştırıp suyunu çektirin..Sonra da baharatlarını ekleyip biraz daha karıştırıp servis tabağına alabilirsiniz..İster kaşık kaşık kendiniz yiyiniz,isterseniz servis de ikram ediniz..Her türlü güzel oluyor ve bağımlılık yapıyor..)

12 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

bayılırım soslu mısıra
hem kendim yaparım hemde alış veriş merkezlerinden gördüm mü alırım mutlaka :)

durutarifler dedi ki...

Benim oğlum pek sık yapıyor
Ben de GDO'dan dolayı korkuyorum açıkçası
Tam gelişme çağında
Ama mısırı kim sevmez
Sevgiler

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Çok severim soslu mısırı. Nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Ferkay dedi ki...

Ahh nasıl severim ama GDO nedeniyle elim gitmiyor hiç.
Ellerine sağlık Gülüm.
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Genelde hazır olarak soslu mısır alıyorum ama herşeyde olduğu gibi evde yapılan gibisi olmaz tabii. Evde de deneyeceklerimin arasında bu mısır tarifi de var. Ellerinize sağlık.

Kont dedi ki...

Sevgili Gül,
Mısırı çok severim. Ama böyle tanelenmiş ve dondurulmuş olanını değil; taze, mevsiminde olanını tercih ederim. Kömür ateşinde kızarmışı ve hele de sütlü olursa, keyfine doyum olmaz. Bu arada cin mısır da harikadır. Kış akşamlarının bence vazgeçilmezidir. Sinemalarda da ayrı bir yeri vardır. Mısır unu da senin pek iyi bildiğin bir şeydir değil mi? Mısır özü yağı da var tabii... Ne yararlı bir şeymiş bu mısır. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba gull hanımm sızden bırsey rıca etmek ıstıyorum eger musadenız olursa sayfanızdakı tarıflerden alıp acmak ıstedıgım sayfama eklemek ve her paylastıgım paylasımınızın altınada sayfanızın lınkını kopyalamak ıstıyorum. tabı eger sızde uygun gorursenız ıstemessenız saygı duyarım bu arada sayfanız mukemmeel tarıflerınız harıka...

Damak Tadı dedi ki...

Sayfanızı açtığınızda tekrar yorumlaşalım..Şimdiden hayırlı olsun..Teşekkürler..

Marifetane hobi dedi ki...

28 MART-28 NİSAN tarihleri arasında

http://www.marifetane.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...

Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...

Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”

Muhammed Mustafa (s.a.v)

Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)

Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice) ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp

http://www.marifetane.com/ adresimde yayınlayacağım :)

Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

Leyla Poyraz dedi ki...

soslu mısırı yemeye hiç cesaret edemiyorum..benimde buzlukta mısırlarım var senin bu tarifini deneyeceğim..sonucunu bildiririm..ellerine sağlık...

sevgiler..

*mehtap dedi ki...

oo mısır hele böylesi,eline sağlık.

Saliş Butik Pasta dedi ki...

Bloğunuzu yeni keşfettim ve bayıldım takibinizdeyim bundan sonra