Çarşamba, Mart 21, 2012

Muzlu-Elmalı-Cevizli Kek

Selamlar,

Dün bizde dua vardı..Dua'dan önce kahvaltı yapılıp arkasından ilahiler ve kasideler okunacaktı,okundu da..Çok güzel bir gün dü hepimiz için,tadı damağımızda kaldı..Halen etkisindeyim,dün gelen dostlarımız da öyle..

Ayrıca Gönül'cüğümün annesinin o güzel sesi ile okumuş olduğu ilahiler hepimizi ağlattı..Çok güzeldi çooookkk..Yazarken bile yine dün'ü yaşıyorum sanki..Buradan dün bize gelen tüm dost ve akrabalara minnet dolusu teşekkürler..

Keki de istek üzerine onlar için hazırlamıştım..Önce hiç bir şey yapamadık nasıl olacak diye anneciğin başının etini yedim durdum..Sonra masayı hazırladığımız da yine doldu taştı her taraf..Sanki o kadar şeyi biz yapmadık biri gelip yapıp gitmişti adeta..Ne bereketli bir masaydı halen anlayamadım..Allah'ıma binlerce kez hamd olsun,olmayanlara da versin,bu duyguyu yaşamayanlara da yaşattın..Çok şükür ki bize devamlı yaşatıyor..

elmalı muzlu kek

Malzemeler

5 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket krema
100 gr tereyağ
1 paket vanilya
1/2 limon suyu veya 5-6 damla aroması
minicik tuz
2 yemek kaşığı fildişi çikolata (yoksa sorun olmaz)
1 yemek kaşığı h.cevizi
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu

Ortası için
1 adet elma rendesi
1 adet muz rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz

Elmalı Muzlu Kek

Hazırlanışı
Malzeme sırasına göre uzun çırpılır.

Karışımın yarısı yağlanmış kek kalıbına dökülüp, ortasına elmalı karışım konulup, kalan hamur üzerine dökülür.

Masaya 1-2-3 defa vurulup ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 25 dk kadar pişirilir.

Elmalı Muzlu Kek

Kalıptan çıkartılıp servis tabağına alındıktan sonra üzerine guss hazırlanıp dökülür.
(Guss:2 çay bardağı pudra şekeri_3-4 damla limon suyu karıştırılıp dökülecek.
)
4

Not:Kek kalıbım Wilton markadır arkadaşlar..!

18 yorum:

Kont dedi ki...

Sevgili Gül,
Elma ve Muz hem tadı ve hem de kokusu çok güzel meyvelerdir. Acaba birlikte olunca neler yaratırlar? Yiyerek denemek lazım ama senin her yaptığında bir ayrı lezzet olduğundan, bu da pek güzel olmuştur mutlaka. Sevgiler...

yemekbiraşk dedi ki...

harika gözüküyor.. ellerinize sağlık sevgiler seval

Adsız dedi ki...

Bi'tanem,sizin evin bereketi,kısmet,duası hiç bir yerde yoktur.Ordu gelse yer içer, üstüne paket yapıp gider o masa yine öylece kalır.Büyüklerimiz hep derdi de inanmazdık,şimdi gözlerimizle bizzat şahit olduktan sonra anlamaya başladık.Yeriz seni ve pamuğumuzu..Beyazlar da çok yakışmıştı.Rabbim hayırlısı ile gidip gelmeye nasip etsin.Öpüyoruz.

Sabiş

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Kekin nefis görünüyor, kalıba bayıldım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

HADİYE dedi ki...

Merhaba Gül,

Allah cc bizlere sayısız nimetler vermiş. Bizler yeterince şükredemiyoruz. Hepimize nimetleri için bolca şükretmeyi nasip etsin inşallah.

Gül birde kekin üzerine döktüğün guss hakkında bilgi verebilirmisin.

Sevgiler*

KİZHATCE dedi ki...

canım rabbim dualarınızı kabul,tekrarını nasip etsin...kekine söz yok enfes görünüyor...çok öpüyorum gülüm..anneciğin ellerinden öpüyorum....

Damak Tadı dedi ki...

Amin inşallah canım..

Guss:Pudra şekeri ve limon suyu karışımı canım..Keklerimin üzerine çok dökerim hani..)


Sevgiler..

Esma dedi ki...

Canım ya bu cevizleri nasıl yapıp ta ortalarda tutmalı dersin.Kekin birazını pişirip cevizi ve kekin kalanını koysak tam ortalarda kalır mı acaba hiç denedin mi öyle.Ben üzüm koycaksam onu yıkayıp unluyorum ,o zaman koyduğum yerde kalıyor ama cevizi yıkayamam nasıl olabilir.Konu cevizin kekteki yeri canımm .:-)))))))
Sevgiler
Esma
Eline sağlık olsun

demet dedi ki...

Güll canımm Allah kabul etsin.
Şu güzel kekini de yapayım diye not alıyordum ki un miktarına takıldım üst tarafta 1/2 bardak demişsin,alt tarafta da 1.5 bardak.Orda takıldım.Gülcüğüm bir de senin kullandığın bardak kaç gr ma denk geliyor.Uygun olduğun zamanda yazarsan sevinirim.Seni çokk öpüyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Esma'cığım,annecik açık ceviz aldığında yıkar radyatör kenarında da kurutur..)))Neyse bu konulara girmiyim en iyisi canım..

Ortasında kalması için de dediğin gibi unlamak gerekir canım..Bir ara konuşuruz telde seninle tatlım..Öpüyorum kocaman seni kek sultanım..))

Damak Tadı dedi ki...

Demet'ciğim canım,1/2 su bardağı şeker olacaktı hayatım,sayende düzelttim..Çok teşekkürler..

Benim su bardağım tam 200 gr'lık canım..Onunla 1/2 su bardağından 1 parmak fazla şeker ekliyorum 5 yumurta olursa,1,5 su bardağı da un ekliyorum..Bazen hamur sulu olursa un ekliyorum veya nişasta koyuyorum..

Öpüyorum tatlım..)

Saadet dedi ki...

Gülümser'cim,sizde yediğim keklerle benim yaptığım kekler neden farklılar?Kızım içersine bize söylemediğin bir şeyler mi ekliyorsun?Bu keki,Çekmeceye getirdiğin kekin tariflerini yazmıştım, denedim seninki gibi yumuşak olmadı.Cezalı olarak bu keklerin aynılarından istiyorum.Şeker öptük seni.:))

durutarifler dedi ki...

Bu da çok güzel olmuş
Resmen insanı cezbediyor
Ellerinize sağlık
Sevgiler

Esma dedi ki...

Farklı olması onun elinin lezzet farkı..

Senin benim yaptığımda Gülün eli yokya ondan farklı oluyor......

Bende isterim, hepsinden hemde Gülllllll...:-)))))


Esma

Unknown dedi ki...

Seni cooookkk seviyorum canim kardesim benimmmm....::)

Unknown dedi ki...

Allah kabul etsin canım. Ne kadar güzel anlatmışsın.

Kekin muhteşem yine, kalıbın da tabi.. Ellerine sağlık Gülüm..

Adsız dedi ki...

gözlerime inanamadım. evde yenmeyen muzlar ve artık kullanılması gereken elmalar vardı. kek yapsam ama ikisini de kullansam diye araştırmaya karar verdim.ilk açtığım blog ve tarif karşımda:D

evcilik dedi ki...

Şimdi bu kekten yapıp attım fırına,
Bakalım senin gibi becerebilecekmiyim..
Tek fark ceviz yerine fındık kullandım ve tarçın katmadım...
Ellerine sağlık,
sevgiler...