REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN ARKADAŞLAR,DOSTLAR,ZİYARETÇİLER..
Pastayı pişirip anneciğin arkadaşına göndermiştim..O kadar çok sevilmiş ki pasta, hemen tarifini istemişler..Tarifini chefkoch'dan alıp bir taraflara atmışım..Aslın da sıklıkla yapmış olduğum krümel tortenin aynısı..Sadece içersinde pişmiş puding var..Ben vişneli yapıcaktım aslında, fakat Mersin'den 2 kasa şeftali gelince, aklıma bu tarif geldi..
Önce pudingi pişirip kaseye minicik alıp içersine şeftali ekleyip anneciğe tattırdım..Puding sevmeyen annecik bile bu nasıl lezzetli bir şeydir dedi..O zaman içersine şeftali eklersem güzel olacağını düşündüm..
Asıl sır,2 farklı pudingi karıştırmamdan kaynaklanmış olsa gerek..Mutafağ girince, ordan burdan derken çok farklı lezzetleri yakalamış oluyorum..Doğaçlama konusunda sanırım usta oldum..))
Biraz önce gelen bir mailde, krümel tortemin (2008 tarihli) bir site de yayımlanmış olduğunun haberini veriyordu..Sanırım bu tür hırsızlıkların önüne geçilemiyor,geçilemeyecekte..Çok yazık!
Sizlerde farklı pudingleri birbirine karıştırıp,farklı meyvelerle lezzetli doğaçlamalar yapabilirsiniz..Eminim çok memnun kalacaksınız..
İyi denemeler arkadaşlar..Lezzetiniz eksilmesin!
Malzemeler
200 gr tereyağ
minicik tuz
1 yumurta
175 gr şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı badem tozu (ince çekilmiş badem)
(badem tozunu eklemek zorunda değilsiniz.zaten tarifte de yoktu.ben kendim içine ve üzerine ekledim.)
2 su bardağı un (az gelirse ekleme yapılacak)
1 paket kabartma tozu
tepesi için kalem badem..(siz yaprak badem veya sade yapabilirsiniz)
Ara dolgusu
1 paket dr.oetker vanilyalı puding
1 paket dr.oetker h.cevizli puding
(ben %30 daha fazla olan paketini almıştım.vanilyalı puding normal paketinde idi)
1 lt süt + 1/2 çay bardağı süt
5 adet olgun şeftali
Hazırlanışı
Önce pudingler birbirine karıştırılıp sütü ilave edilip pişirilir.
Şeftalilerin kabukları soyulup dilimlenip pudingin içersine atılıp karıştırılıp ılınması beklenir.
Hamur için verilen tüm malzeme birbirine karıştırılıp yoğrulur.
Hamurdan büyük bir parça tepesi için ayrılır.
Kalan parça da yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına döşenir.
(ne kadar ince olursa o kadar iyi olur.)
Üzerine puding dökülüp masaya 1-2-3 defa vurulur.
Diğer ayrılan hamur da minicik minicik kopartılıp pudingin üzerine serpiştirilir.
Tepesine de bademler ekilip 175 c de yaklaşık 35 dk kadar pişirilir.
Afiyet olsun!
19 yorum:
Ellerine sağlık az çok yapılışını anlasam da tariflerinden bizi mahrum bırakman çok acı sevgilerimle...
Meleğim ellerine sağlık yine enfes bir lezzet öpüyorum.
Canımın içi bunada razı oluyoruz artık. Ellerine sağlık.
Öpüyorum kocaman..
OLSADA YESEK ELLERİNİZE SAĞLIK.
şimdi onu kesince ne güzel akıyordur krema üff:)
ellerine sağlık
Cok hafif ve lezzetli bir pasta olmus... ellerine saglik Gülüm... Sevgilerimle, kandilini kutluyorum...
Canim hayirli aksamlar .
Ellerine saglik cok güzel görünüyor affiyetler olsun .Kandilinde tüm dualarin kabul olsun öptüm.
Canim hayirli aksamlar .
Ellerine saglik cok güzel görünüyor affiyetler olsun .Kandilinde tüm dualarin kabul olsun öptüm.
gülüm iki farklı pudingi karıştırmak bence çok güzel bir fikir.eminim çok güzel tatlar yakalanabilir.ellerine saglık.
Anneniz Ankara ya gelmiyor mu arkadaşına ben terminalden karşılarım onu :-))))))))
Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor.Böyle ince hamurlu lezzetleri çok severim.
Sizin ve annenizin de kandili mübarek olsun hayırlı günlere vesile olur inşallah....
Sevgiyle kalın
Esma
Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun...
Canım; ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.Sevgilerrrrrrr.....
Sevgili Gül kandilin mübarek olsun.Berlinden sevgiler
Kandiliniz mübarek olsun,Allaha emanet olun
Sevgili Gül,
Ellerine sağlık diyorum bir kere daha... İnanıyorum ki, bu becerilerin bir gün gelecek sana çok aydınlık günleri getirecek ve önünde geniş ufuklar açacak. Yaptıklarının ve tariflerinin aşırılmasına gelince: Bilirsin ancak güzel ve değerli şeyler alınmak ve çalınmak istenir; değersizler ise zaman içinde yok olur giderler. Çalınmaya çalışılsa da hep değerli şeylerin olsun, hep kıymetli birikimlerin bulunsun. Sevgiler...
Kont
Ellerin acıldığı Dua'ların Kabul olduğu nice kandillere inşallah Gül Hn.Ellerinize sağlık denemek isterim sevgilerimle...
http://www.blogmame.com/2011/06/blogger-ve-blogspot-yarsmas.html
Hmm. Şu linkte blogspot ve bloglar yarışması düzenliyorum. Katılımın çok olacağını düşünüyorum. Gerekli açıklama blog sayfamda mevcuttur. Bannerimizi sayfanıza eklersenizde olur eklemezsenizde ama mutlaka bekliyorum...
Davetlimsiniz... Teşekkürler.
İyi günler. siteninizi beğeniyor ve takip ediyorum. Gözüme kestirdiğim tariflerinizi deniyorum. En son PUDİNGLİ ŞEFTALİLİ PASTA' yı denedim. Görüntü harika idi, bir gece de dolapda beklettim ama ertesi gün bıçakla kestiğim an içindeki puding yayıldı. Şekil falan kalmadı hamur ile puding karıştı. Yapılırken dikkat etmem gereken bir şey mi var dı? neden olmadı anlayamadım.
Merhaba Nazan Hanım,
Çok üzüldüm öyle oluşuna inanınız,ama en yaptığım şekilde anlattım..Sadece pudingi pişirirken biraz katı yapıyorum..Mesela süt 2 bardaksa ben 1,5 bardaktan az süt kullanıyorum..Onun dışında pek önemli bir püfü yok bu pastanın..Önemli olan pudingin hazır olması pastayı hazırlarken..
Bayram da 3 kez yaptım herkes çok beğendi yine..Ilık ılık kesmeme rağmen yine pudingi akmadı..Nasıl bir aksilik oldu anlayamadım inan..
Yorum Gönder