Pazar, Haziran 12, 2011

Madeleine Plaetzchen / Madlen Kurabiye

Madlen Kurabiye ile ilk tanışmamız 76 yılında olmuştu..O zamanlar aralarında ki kremaya aşıktım doğrusu..Çok ince olarak yapılıp,aralarına krema konulup, ikisini birbirine yapıştırırlardı..Muhteşem bir lezzetti..O tür kurabiye kalıbım (muffin kalıbı) olmadığından normalinde yapıvermiştim ben de..

Madlen kurabiyeyi yapabilmeniz için mutlaka kalıbından edinmelisiniz.Yok, ben o kalıpta değil de muffin kağıtlarında yapmak istiyorum derseniz, o zaman başka..Muffin kağıtlarında da çok güzel oluyor..Hele ortalarını çıkarıp içersine marmelat eklerseniz tadına doyamazsınız..)

Ben,madlenleri çok önceden yapmıştım..Fotoğraflarını görünce sizlerle paylaşmak istedim..Madlenlerin üzerine guss hazırlayıp sürüp şekerlemelerle süslemiştim,çocuklar bayılmışlar dı..)) O fotoğraflar iyi çıkmadığından sizlerle paylaşamıyorum..)

Mutlu haftalar diliyorum..)
Madeleines

Malzemeler
3 adet oda sıcaklığında yumurta
125 gr şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
3-4 damla limon esansı
minicik tuz
1 paket vanilya şekeri
125 gr çok yumuşak tereyağı veya eritilip soğutulmuş tereyağı
175 gr un
Madeleines

Hazırlanışı
Şeker,yumurtalar,esans-limon kabuğu,tuz,vanilya krema olana dek çırpılır.

Un elenip eklenip çırpılır.

Son aşama da eritilmiş tereyağ eklenip kısa devirde iyice çırpılıp bırakılır.

Yağlanmış madeleine kalıbının her bir haznesine yarım yemek kaşığı karışımdan konulur.

250 c de ısınmış fırında yaklaşık 12-18 dk pişirilir.


Not:Ben kabartma tozu kullanmadım..İstenirse 1 çay kaşığı kadar kullanabilirsiniz..

6 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Ama bu kurabiyelerin şekline gözümüz böyle alışmış.Nefis görünüyorlar.Elinize sağlık...

derya dedi ki...

Meleğimmmmmmmmm ellerine sağlık harika olmuş yumuşacık mutlu pazar
lar öpüyorum...

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık canım harika duruyorlar bebe bisküvisi gibi hem de kolay bir tarifmiş.Ama kek kalıplarında bu kadar güzel durmaz heralde sevgilerimle...

KONT dedi ki...

Eline sağlık her zamanki gibi...
Kont

neyesem dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar..

Adsız dedi ki...

fr. mutfağı kitabından yaptım silikon muffin kalıpları kullandım ince olmadığından herhalde lezzetli ama normal keke gibi, ayırıcı bi yönü yok biraz daha puf o kadar..