Merhabalar Arkadaşlar,
Çilek zamanı olunca,mutfağımızda bol bol çilekli tartlara,pastalara ve reçellere yer verilmekte bu aralar..Her şey mevsiminde güzel ve lezzetli oluyor..Bu yüzden bol bol çalışmalar var bizde..
1 Mayıs için harika bir şarlot yapmıştım..Nedense fotoğrafını çekmek hiç aklıma gelmedi..Sanırım bloglardan uzak kalınca fotoğraf çekmekten de uzak kalmışım..Gerçi şimdilerde de pek hevesli olduğum gözlenmese de yine ben bloguma bir şeyler eklemek
için gayret gösteriyorum..
Her şey gönlünüzce olsun...Sevgiler benden sizlere..
Tartı için:
2 yumurta
75 gr şeker
1 paket vanilya
minicik tuz
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un
Kreması için:
1 paket pişmeyen puding (Dr.Oetker - Crème Olé) (ben paradies creme kullandım)
1 paket dr.oetker dolgu kreması
süt
Tepesi için:
Çilek,tart jöle(tortenguss ) ve fıstık tozu
Hazırlanışı
Şeker,yumurtalar,vanilya,tuz yoğunlaşıncaya kadar çırpılır.
Limon kabukları eklenip çırpılır.
Un eklenip spatula ile iyice karıştırılır.Kesinlikle mikserle çırpılmayacak..
Yağlanmış tart kalıbına dökülüp 15 dk kadar 175 c de pişirilir.
Pişip pişmediği kürdan yöntemi ile yapılır.
Kreması:
Pudingler, üzerindeki tarife göre hazırlanıp birbirleriyle karıştırılıp tartın üzerine yayılır.
Üzerine çilekler yerleştirilip tart jöle dökülür.
Tepelerine fıstık serpiştirilir.
Not:Pudingleri hazırlarken verilen süt ölçeğinin tamamını kullanmayınız..Aksi takdirde pudinginiz çok yumuşak olur.Çok yumuşak seviyorsanız üzerindeki ölçüden şaşmayınız..)Biraz katı olsun diyorsanız,süt miktarını 1/2 çay bardağı kadar azaltınız..)
26 yorum:
gerçekten harika olmuş ellerinize sağlık.
Çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
eline sağlık gülüm harika görünüyor,yeee beni diyor..
önceki yorumum gelmemiş :(
geçmiş olsun canım,çok öpüyorum,anneciğe sevgiler....
Çok lezzetli gözüküyor,sabah sabah al beni diyor resmen.
ellerine sağlık.
kocaman,
sevgilerimle...
Muhteşem görünüyor,ellerine sağlık (:
Ellerine saglik Sevgili arkadasim... Yakinda bizim burada da tarlalar acilacak... Artik gelsin cilekli tatlilar, pastalar, receller.... Sevgilerimle, kolay gelsin...
Her zamanki gibi al beni ye beni diyor canım ellerine sağlık. öperim
Ellerine sağlık. Gerçekten nefis görünüyor.
Sevgiler
Çok güzel demek az geliyor bana Gülcüm senin bu güzel lezzetlerin yanında.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Offff bu yemede yanında yat gibi birşey olmuş ama ben olsa yerdim vallahi:)))
eline sağlık Gül hanımcığım
sevgiler
Sevgili Gül,
Çilek en sevdiğim meyvelerden birisidir. Hem tadı hem de kokusu enfestir. Tabii şimdilerde o eski ve küçük ama çok güzel aromalı ve lezzetli çilekleri bulmak mesele oldu ama ne yapalım. Her meyvede ve sebzede yaşadığımız tat ve lezzet eksikliği giderek artıyor. Tarta gelince: Çok güzel ve lezzetli görünüyor (her zamanki gibi). Ellerine sağlık diyorum ve her şeyin gönlüne göre olmasını diliyorum. Sevgiler...
Kont
Sevgili Gül---artik sende de görünce su Paradiese Creme´i kullanma zamani gelmis demektir...ellerine saglik, sevgiler
zehra
ablacımm çilekli tarifleri görmek ve denemek en çok beni mutlu ediyor:)
senden de gördüm çok mutlu oldum:)
ellerine sağlık ablacım..
Meleğim birtanem tart muhteşem elle
rine sağlık öpüyorum.
işte budur diyorum ve yoldan çıkıyorum :) akşam iş çıkışı soluğu pastanede alıyorum :) alacağım kalorileride sana yolluyorum :)
Çilekğin bol olduğu şu günlerde hemen bu tarttan yapmalı...Nefis olmuş ellerinize sağlık...
Sevgiler...
Ne yaptınız da olmadı efendim ellerinize sağlık olsun.Çok iştah açıcı ve güzel görünüyor...
çilekleri dilimleyerek yapsak kıremasını bozar mı (sulanarak) acaba?Nedersiniz ?
Teşekkürler
Esma
Sevgili Gül,
Tart her zamanki gibi nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Çileklerin göz alıcı rengi de insanın iştahını kabartıyor.
Sevgili Esma'cığım,çilekleri ikiye kesip de koyabilirsin tabiiki..Kesinlikle kreması sulanmaz..Ayrıca çok da güzel olur..Çilekler büyük olduğunda ben de ikiye ayırıp diziyorum..Şimdiden ellerine sağlık..
Kocaman sevgiler..
Arkadaşlar çok teşekkürler..İsteyene yapıp ikram edebilirim bir hafta sonu..Ne dersiniz??
Sevgiler..
Ellerine sağlık Gülcüğüm harika görünüoyr :)))
Sevgiler
Evren
erdbeertorte yi bende sık yaparım ve çok da severiz:) elinize sağlık göze hitap ediyor gönülleri coşturuyor:)
sevgilerimle..
Gül'üm, döktürmüşsün yine Ellerine emeğine sağlık Hafta sonu bende gelip tart'ın tadına bakabilirmiyim:))
Canım çok öptüm sevgiyle kal...
ooo süper bir tarif üstelik pratikte gözüküyor.. ellerine saglık canım
Bir dilim face'den almıştım burdan da almaya hazırım;))
nefis olmuş...
Çileğin de zamanı.Mmmmm canim çekti yaaaaaa:))))Ellerine sağlık
Yorum Gönder