Merhaba Arkadaşlar,
Derya'cığımız için duyarlılığınızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkürler..Allah o güzel gönlünüze göre versin her zaman..
Kekimi geçtiğimiz ay içersinde akşamdan çaya gelen misafirlerimiz için hazırlamıştm..
Yarısı yenilmişti,yarısını ise onlar otururken biscotti yapıp onlara paketleyip vermiştim..Biscottilerse çok nefis ve farklı olmuşlar onlara göre..Hatta fırınlama konusunda onlara fikir de vermiş oldum,öyle söylemişlerdi..)
Artan veya bayatlayan keklerinizi fırınlayarak daha lezzetli olmalarını sağlayabilirsiniz..Gerçi sizler her şeyin iyisini biliyorsunuzdur,ben sadece hatırlatmak istedim..
Güzel bir gün dileyip sevgilerimi gönderiyorum..)
Malzemeler
4 yumurta sarısı + 4 yumurta akı
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı h.cevizi sütü
1,5 çay bardağı h.cevizi (Amerika'dan)
1,5 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı likapa
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
Önce aklar minicik tuzla çırpılıp yoğunlaşınca bırakılır.
Yağ,şeker,limon kabuğu ve vanilya krema olana dek çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Süt,h.cevizi eklenip çırpılır.
Un,kabartma tozu elenip eklenip tekrar çırpılır.
Çikolatalar,likapa eklenip karıştırılır.
Son olarak aklar eklenip kaşıkla iyice karıştırılır.
Yağlanmış kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk kadar pişirilir.
20 yorum:
Bir dilim harika olurdu eline sağlık Gülcüm ...
Canım elelrine sağlık ...
Senin keklerine zaten diyecek kelime bulamıyorum...
ohh nefis olmuş vallahi.ellerine sağlık.
ablacım senden öğrendiğimiz bilgilerle keklerimiz nefis oluıyor herşey için teşekkürler ablacım
kekin enfes olmuş yine afiyet bal olsun
Eline sağlık Gülüm:) keklerine diyecek yok zaten süper:)
Yoo bilmiyorum valla:) yapmadım hiç ...İnce ince dilimleyipmi fırınlıcaz ?ve mesela kaç dakika yeterli gelir :)
Kekler kraliçemmm benimmmmmm :))
Aylin'ciğim,ince ince dilimleyip fırın teline veya fırın tepsisine yerleştirip 15 dk fırınla canım..Arada çevirmelisin ki her tarafı aynı şekilde kızarmış olsun..1-2 ay gibi de hava almadan kurabiye kabında saklayabilirsin..
Öpüyorum tatlım..)
mis olmuş nefis olmuş. biscottisi de muhteşem olmalı. eline koluna sağlık. öperim.
ellerine kollarına sağlık Gül ablacığım,nefis görünüyor nefis
çooook öpüyorummmm:)
Canim Gul'cugum,
Ne guzel seyler pisiyor mutfaginda, ellerine saglik.
Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta diliyorum.
Tam kahvenin yanına yakışır bir lezzet olmuş. Ellerine sağlık :)
Yavru kusum yine nefis bir kek yapmsin ellerine saglik ossun. Kokoslu lezzetler pek tercihimdir yaniii. Öpüldün bebek güzel bir hafta sonu diliyorum.
Kek ve tatlı konusunda vereceğin her türlü bilgi benim için kıymetli arkadaşım. Biscotti yaparım ama kekleri böyle değerlendirmek hiç aklıma gelmemişti. Çok teşekkürler:))
Sevgiler.
Harika bir kek, ellerinize sağlık. Likapayı kurabiyede denedim, pek beğenmedim. Eminim keke çok yakışmıştır. Ben de kekde kullanmayı deneyeceğim.
Sevgiler.
Gül hanım
sayfanız beni mest ediyor gerçekten
ellerinize sağlık , sevgilerimle
ahhh bir dilim olsaydı...
Süper bir fikir
ama bizdeki kekseverler sayesinde kek artmıyor tadını merak ettim doğrusu
Ellerine saglik canim benim... Valla ne yalan söyleyeyim, sevgili Aylin gibi ben de bilmiyorum bu usulü... Sana soracaktim ki, Ayline yazdigin cevabi okudum, sagol vallahi... Ben simdiye kadar fazla kekleri hemen derin dondurucuya koyuyordum bitiremeyiz diye... Bundan sonra artik senin usul yapilacak... Yani söylemek istedigim, verecegin her türlü bilgiye acigiz.... Sevgilerimle ellrine saglik diyor, güzel bir hafta sonu diliyorum...
Gül abla gene güzel bir kek:)
ellerine sağlık olsun nefis görünüyor.
Gülüm biz vınn kullanalıberi internete girmemiz sırayla oldu.Kocamın işler çok olunca bana sıra gelmez oldu hatta. yoksa bilgisayarım kırık,gürültülü bana işlemez :) çok uzak kaldım senden canım, ama kalbimdesin.
güzel keklerin harika görünüyor yine, biscottilerde eminim öyledir.
Derin seni çok öpüyormuş canım mailini okudum ona :)
seni çok çok öpüyorum canım.
Yorum Gönder