Çarşamba, Mart 24, 2010

Sırma uzmanlığında “Fındık Yağı”

Sevgili Şükran arkadaşım beni YARATICI BLOGGER ÖDÜLÜNE layık görmüş..Kendisine çok teşekkürlerimi
sunup,bende bu ödülü tüm arkadaşlara gönderiyorum..!


İki hafta önce Sırmadan bana Fındık Yağı gelmişti..Şaşkın ve dalgın olduğumdan sizlerle paylaşmayı unutmuşum..Dün Fındık yağını deneyince, aklıma geldi paylaşmadığım ve hemen bugün sizlerle paylaşmak istedim..Hem kızartmalara hem zeytinyağlı yemekler için birebir diyebilirim..Denemediyseniz şiddetle tavsiye ederim..Sırma Fındık yağı ile keyifli lezzetler diliyorum sizlere..
mail1

Henüz denemediğim,en kısa zamanda denemeyi düşündüğüm Sırmadan gelen tarifide sizlerle aşağıda paylaşıyorum..

KARNIBAHAR VE PIRASA PÜRELİ TAVUK

4 Kişilik
4 adet tavuk göğsü
60 ml Sırma Fındık Yağı
2 diş sarımsak
100 gr domates püresi
1 adet küçük karnabahar
4-5 adet pırasa
150 ml süt
Kekik
Biberiye
Taze çekilmiş karabiber
Tuz

Tavukları fırın kabına dizin. Sarımsakları soyup dilimleyin. Domates püresi ile karıştırın. Biberiye ve 30 ml Sırma Fındık Yağı’nı ekleyerek tavukların üstünü kaplayacak şekilde yayın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırınınızda 30 dakika kadar çevirerek pişirin.
Karnabaharı haşlayın. Pırasaları ince doğrayın. Genişçe bir tavaya kalan yağı koyun. Isınınca pırasaları ekleyip iyice yumuşayana kadar çevirin. Karnabaharları ilave edin. Tuzlayın, biberleyin. Kekik serpin. Robotunuza alıp süt ekleyerek çekin.
Tavuklarla beraber servis yapın..

AFİYETLER OLSUN!

18 yorum:

Unknown dedi ki...

fındık yagı E vitamini açısından en zengin yagdır.o yüzden ben her yaptıgım yemekte fındık yagı kullanıyorum.

nalan dedi ki...

hazır domates püresi tozundan mı bahsediyor tarif ?

Unknown dedi ki...

Meleğim bende hiç denemedim fındık
yağını ama eminim çok hafiftir.İyi
günlerde afiyetle kullanın:))

Ilker Erdem dedi ki...

Canim uzun zamandir ugramamistim sayfana. Yine ne guzellikler hazirlamissin ellerine saglik. Sevgiler

Adsız dedi ki...

enteresanmis findik yagi,hic denemedim...
Muhakkak denemem lazim..

Sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nalan,hazır konserve domates püreleri oluyor,onlardan bahsediyor..Veya rendelenmiş domatesde olabilir..Aynı şey..Sevgiler..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Sırma hk. bilgi paylaşımına teşekkürler.Tarifte çok görü nüyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerrr...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

hiç kullanmadım ama iyi olduğunu duydum. denemek isterim ben de.

gülay mutfakta dedi ki...

gül hanım, bizim evde uzun zamandır fındık yağı kullanılır.. özellikle kızartmalar için çünkü daha az yağ çekiyor..

sevgiler...

İLKAY dedi ki...

Yaaaa ben epeydir yorum yazamıyorum, kendi bloguma bile yazamıyorum:((
Ama bugün o nefissss keklere pastalara bakarken , çiçek çiçek kekleri görünce hemen yazayım dedim...umarım yasak vermez bizim server:((

Ellerinize, yüreğinize sağlık ...g

bu arada muzlu kekin içine muzları ezip mi koyuyoruz??? Akşama yapayım diyorum...
Şimdiden teşekkür ederim...
Sevgilerimle,

ilkay

Tijen dedi ki...

Gül'cüğüm,
Sırma'dan gelen yağın piyasa fiyatı ne kadar merak ediyorum. İlk markete uğrayışımda bakacağım. Benim merakım fındık gibi pahalı bir yemişten ucuz yağın nasıl çıktığı? Bize bunu da açıklasalar keşke. (Yani piyasaya verilecek kalitede fındıklarla yapsalar litresini 30 liradan aşağı satamamaları lazım gibi geliyor bana, benim inancım -ki konunun uzmanlarından duyduğum bir şey aynı zamanda- piyasaya sürülemeyecek kalitesiz, bayatlamış fındıklardan yağ yapıldığı.)
Ayrıca reklamlarında bahsettikleri Omega 9 esansiyel yağ asitlerinden değil, bedenin üretebildiği bir yağ asidi.
Bir diğer konu da: Rafine edilmiş yağlarda ne kadar vitamin ve mineral var? İşte bu en büyük soru işaretlerinden biri.
Ben yine de zeytinyağından şaşmayın derim.

Tijen dedi ki...

Gül'cüğüm,
İnternetten baktım, 5 litresi 15-16 tl civarında satılıyor, bu da litresi 3-3.5 tl civarında demek oluyor. (Fiskobirlik ve TMO'nun 2007 yılı fındığına verdiği alım fiyatı kabuklu fındıklarda en az 5 tl. Kaç kilo fındıktan bir litre yağ yapıyorlar acaba?)

Damak Tadı dedi ki...

Tijen'ciğim,sanırım kilosu 4,5 tl gibi bir rakam..Geçenlerde tesadüfen dikkatimi çekti..Fındık yağını çürük fındıklarla yapıyorlar ne yazıkki..Her firma için bu sayılmaz tabiiki..Kimse üzerine alınmasın lütfen..Daha doğrusu yarası olan gocunsun..Fındığımız ve köyümüz yok ama fındık konusunda bilgim vardır az biraz..

Kullandığımız tek marka halis zeytinyağı KESKİNLER/Manisa yağıdır..

Fakat fındık yağının kızartmalarda çok yağ çekmediğini gördüm canım..Çocuklara açık konuşmak gerekirse halis zeytinyağı ile kızartma yapmıyoruz..Bunu denedim çocuklar severek yediler..Ben yemiyorum biliyorsun canım.


Omega 9 esansiyel yağ asitinin olduğunu hiç tahmin etmiyorum..Çünkü gerçekten fındıktan çıkan yağı tatmış biri olarak bunu söylüyorum..Tüccarda hakiki yağı yaptırıp raflara koyup paraya dönüşmesini beklemektense,direk ihr.yönelip anında görüntüye çeviriyor..Bu şu demektir sen haklısın hemde sonuna kadar..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..

durutarifler dedi ki...

Hiç denemedim, denemek isterim . Tadını da merak ediyorum aslında.
Yemek ta tam kış yemeği olmuş.
Ellerine sağlık.

Damak Tadı dedi ki...

Tijen'ciğim,senin için araştırdım Trabzon'dan canım,hemide canlı canlı...))


1.Sınıf fındığın 2 kg'dan yaklaşık 1 kg fındık yağı çıkıyor..Tabiiki katkı malzemeleride dahil..Piyasada satılmakta olan fındık yağları ise,belirttiğim gibi çürük,kokmuş ve kötü fındıklardan elde ediliyor..Bunu herkes açık dille belirtmez..Çünkü kimse ayranım kötüdür demez misali..


Bu bilgiler kaynağından elde edilmiştir..Öpüyorum kocaman..




Sevgiler..

keskinli dedi ki...

hic denemedim bu findik yagini ama saglikli oldugunu söylüyorlar denemk lazim ..
yemeginde resmi yok sanirim yada bende göremedim sevgiler canim...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Gül'cüğüm,
Yemeğin fotoğrafı olmasa da anlatımından çok leziz olduğu anlaşılıyor.Ellerinize sağlık.
Ama ben zeytinyağından vazgeçemeyenlerdenim. Kızartmalarda dahi. Orta kısık ateşte yağı çok yakmadan kızartılan patateslere doyum olmuyor.
Çok sevgiler,

anneminkizıyim dedi ki...

Hiiim ellerine saglik canim, saglikli ve leziz bir yemek olmus, sevgiler....