Pazartesi, Mart 09, 2009

Milföy Kareleri

Börekleri önceden hazırlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz..Aniden gelen misafirler için çok pratik oluyor.Dilerseniz,biftekleri jülyen jülyen doğrayıp pişirip,milföylerin üzerine yerleştirip de pişirebilirsiniz.Öyle çok alternatif var ki..Bizler sanırım bu tür üzeri açık olanları daha çok seviyoruz..Kabak sevmeyen çocuklara bile alışkanlık yapıyor.Benden söylemesi...))Afiyetler olsun..!
3
Malzemeler
10 Yaprak milföy(superfresh)
2 Adet dolmalık kabak
Renkli biberler (bizde sadece yeşili vardı)
Beyaz peynir
Kimyon,karabiber,pulbiber,tuz,kekik,1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Üzeri için yumurta sarısı
4
Hazırlanışı
Kabaklar,biberler jülyen doğranır..Baharatlar,sıvıyağ ve peynir eklenip
mikroda 10 dk pişirilir.
Milföyleri dilediğiniz şekilde hazırlayıp kabaklar içersine yerleştirilip
175 c de üzerleri kızarana kadar pişirilir.
2

31 yorum:

serrose dedi ki...

bir milfoy bulsam su ulkede ahh neler yaparim :(

sevgiler

KİZHATCE dedi ki...

OFFF gece gece bu yapılırmı gülüm yaaaaa:) eline sağlık bitanem,çok güzel ve iştah açıcı görünüyolar,bu kadar güzel şeyleri yapan nasıl bir görünümde merak ediyorum:)sevgiyle sarılıyorum gülüm....

tasarım mekani dedi ki...

Nefis... Onceden hazirlayip derin dondurucuda saklayabilme olayini sevdim... Tesekkurler damak tadi, sevgilerimle...Medinem

fatmadan baklavalar dedi ki...

gül ablacığım bende çocuklarımda milföylere bayılıyoruz ama kabaklı hiç denemedim benim ufaklıklara sebze pek yediremiyorum en kısa zamanda deneyip kendim bakıcam nasıl olucak çok güzel gözüküyolar seni çok öpüyorum ablacığım benim siteyide keşfedenler olurmu acaba bekliyorum halen tık yok sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık güzel bir fikir.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

harika olmuşlar gülcüğüm
ellerinden lezzet damlıyor maşallah canım.
çok öpüyorum sevgiler.

Adsız dedi ki...

milföyün her haline bayılırım :)
ellerine sağlık canım

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

günaydın canım gene her zamanki gibi enfesler ama ben rejime başladım ağlamak istiyorummmmmm

Adsız dedi ki...

Ne kadar da şık görünüyor.Gülcüğüm sana zahmet olmazsa bir de şu milföy katlama tekniklerini gösterir misin?
Sevgiler...

HÜLYA dedi ki...

canııım ne fis görünüyorlar dayanamadım bir tanecik aldım haberin ola. :) ellerinize sağlık gülüm afiyetler olsun

birsence dedi ki...

vallahi enfes duruyor...superfresh yazmışsın milföyün markasına ben hep pınar alırdım memnundum superfresh dahamı güzel...sen kullanıyorsan daha güzeldir zaten...ellerine sağlık canım benim...olsada şimdi 1 tane yesem keşke...

Adsız dedi ki...

GÜLCÜM ELLERİNE SAGLIK HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK CANIM..

Unknown dedi ki...

Canımmmm Gülcüğüm ne kadar iştah açıcı görünüyor milföyler ellerine
sağlık.Bugün düne göre biraz daha iyiyim kocaman ve sımsıcak sevgiler
öptümmmmmm...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Şekilleri çok güzel olmuş canım, malzemeleride öyle. Ellerine sağlık.

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım nefis olmuş ellerine sağlık milföy tatlıyada tuzluyada çok yakışıyor.bende acil misafirler için muhakkak bulundururum.
sevgilerimle nilgün

Adsız dedi ki...

ellerıne saglık canım nefıs gorunuyor mıss gıbı sevgıler...

Adsız dedi ki...

çok güzel ve lezzetli bir tarif..ellerine saglık.sevgiler.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

sevgili Kuzenim ellerine sağlık canım.harika olmuş milföyler.afiyet olsun.ben bu buzlukta börek saklama işini beceremedim bir türlü.yapışıyorlar sonra da parça parça çıkıyorlar:-) nasıl koysam canım?sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Kuziciğim,neden acaba?Börekleri dondurucudan çıkardıktan sonra hemen çözmeye kalkışma..Sadece poşetinden çıkartıp tabakta en az 30-40 dk dokunmadan beklet..Bak o zaman hiç bir şey olamdığını göreceksin..Ben yaklaşık 25 yıldır bu yöntemi kullanıyorum...Çok da memnunum tatlım..Kek,kurabiye ve mayalı çörekleride aynı şekilde çözdürüyorum..Umarım yardımcı olabilmişimdir tatlım..

Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..)

Betül KAVAL dedi ki...

tam öğlen saatinde bu hiç iyi olmadı çok lezzetli duruyor ellerine sağlık canım.

sevgiler

dilek dedi ki...

eline sağlık canım,çok lezzetli görünüyor,ben de böyle üzeri açık severim,böreği, kıymalı pideyi de öyle severim üzeri kızarırya daha çok ,güzel olur, sevgiyle öpüyorum,

durutarifler dedi ki...

Ben de ben de yapıyorum bunlardan. Çok da güzel oluyor . Ellerine sağlık Gül'cüm. Nefisss görünüyorlar

Adsız dedi ki...

Çok güzel görüntüler ah keike şunlar önümde olsaydı nasıl yerdim.
Ellerine sağlık
sevgiler.

Pelin dedi ki...

Gülcüğüm,
Resmen ziyafet yemeği gibi olmuş. Çok pratik ve bir o kadar da güzel bir tarif.Ellerine sağlık
Sevgiler

Sevde dedi ki...

Ne zamandırda uğrayuamadım arkadaşıma :(
Nerlerde nelerde yapmışsınb maşALLAH ...
Milföy o kadar prtatikki...
Ellerine sağlık arkadaşım...

Adsız dedi ki...

Canim arkadasim borek nefis gorunuyor onceden yapip dipfrizde saklamak guzel bir fikir.
Ellerine saglik
ah simdi olsa cayimin yaninda sicacik yerdim:)
kucak dolusu SEVGİLERİMİ biraktim.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Çok şık olmuşlari tatlarından da şüphem yok, nefis görünüyorlar.

Yaren dedi ki...

Gülüm cok nefis görünüyor.Yani diyetimin ikinci gününde böyle güzel lezzetleri görmek,beni bayagi zor durumda birakiyor:)Ellerine saglik canim,her zamanki gibi harika.Sevgiyle kal,öpüldün bebek:)

made in funda dedi ki...

mmmm nefis nefis.ellerine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

Bende görüntülerine vuruldum.Nasıl yaptığını gösterir misin sevgili Gül?


İyi akşamlar,Demet

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Su mılfoyle yapılan tatlar ne lezzetlı oluyor degıl mı.Ellerıne saglık canım.Turunç recellerıde nefıs duruyor ben bu sene tembellık yapıp bu mosel yapmadık.Kucak dolusu sevgıler canım .Optum senı.