Salı, Ekim 28, 2008

Apfel-Nusskuchen / Elmalı-Fındıklı Kek

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.



2

3

1

DSC01708

DSC01706
Not:Kalıbım Wilton marka olup, Ankara Bakeshop'tan alınmıştır..İlgililerin dikkatine!!

24 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Bayramımız kutlu olsun , tüm günlerimiz huzur dolu geçsin.Umarım bir daha karartmalarla geçirmeyiz bu günleri..

Ne güzel bir kalıp bu,güle güle kullanın Gül Hanımcııımm :)

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Hepimizin bayramı kutlu olsun...Tüm kalıplarının olduğu gibi bu da harika kek de mükemmel ellerine sağlık canım...
Bu arada hepimiz gözü aydın bloglarımıza kavuştuk...
Sevgiler...

ceyt dedi ki...

hepimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun.kekte her zamanki gibi nefiss.ellerine sağlık canım.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Cumhuriyet bayramın kutlu olsun. Kekin harika görünüyor ellerine sağlık.

egeli dedi ki...

GÜL'CÜM MERHABA....HERKESE MERHABA....ÖZGÜRCE YAZMAK ÇOK GÜZELMİŞ.....SENİNDE CUMHURİYET BAYRAMIN KUTLU OLSUN CANIM.YANLIZ SAYFANDAKİ RESİMLERİN AÇILMIYOR,BİR TEK ATATÜRK RESİMİ ACILDI ,DİĞERLERİNİ GÖREMEDİM.....İNŞALLAH BİR SORUN YOKTUR...SEVGİLER

antepası dedi ki...

Kalıplarında kekinde çok güzel.Eline sağlık.

HÜLYA dedi ki...

kekte kalıpta harika valla süper bi ikili olmuş. ellerine sağlık

misler gibi olmuş

şeker pasta dedi ki...

Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum canım.
Keki her zamanki enfes görünüyor.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

CANIM GÜLCÜĞÜM,ELLERİNE SAĞLIK..
SENİDE GÜZELİM EMEKLERİNİDE YENİDEN GÖRMEK HARİKA..
SEVGİLER.. SELAMLAR..

nUnU

Ferhanca dedi ki...

Hepimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun..

Kekde bayram keki:))

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül,
Her zamanki gibi güzel bir kek var burada,eline sağlık. Ayrıca tadı da çok güzeldir sanırım. tatmış kadar oldum. (!)Blog da açılmış tekrar, buna da sevindim. Sevgiler ve başarılar...
Black Knight

Adsız dedi ki...

Seninde Cumhuriyet Bayramın kutlu olsun canım.
Sevgiler

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun.

Sevgiler...

Unknown dedi ki...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....
Öptüm canım...
Sağol canım kek her zaman ki gibi MUHTEŞEMMMM
Kalıpta çok şık

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerinize sağlık
kalıbın şeklide çok güzel

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Merhaba canım bayramımız Kutlu Olsun....

kekin her zamanki gibi nefis olmuş kalıbına bayıldım.canım ya ne dicem ben seni Almanya dan yazıyor sanıyodum:-)başlığın Alman kekleri ya:-)))neyse sanırım yanlış anlamışım...sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

bu kek çok leziz tam bayram havasında

ellerine sağlık
sevgiler

İyi bayramlarrr

pelince dedi ki...

Bayramımız Kutlu Olsun...

Gül kek nefis gözüküyor..Fındıklar adeta beni ye diyor:)
Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Cumhuriyet bayramın kutlu olsun arkadaşım.

Sevgiler,Bahar

daimamutfak dedi ki...

Gülcüğüm senin şu kek kalıplarına bayılıyorum....

one ben bir sey dedi ki...

Cumhuriyetin 85.yılı kutlu olsun....

one ben bir sey dedi ki...

sayfana neler yazmışları nerden koydun bana yazarsan sevinirim teşekkürler

Adsız dedi ki...

merhaba,sitenizi bugün keşfettim ve neler kaçırdığım için çok üzüldüm.Aman allahım bu kadar kek hepsi birbirinden şahane görünüyor.ve hepsi süper kabarmış görünüyor.Emeğinize sağlık. Böyler kekler yapmayı çok isterim.Benim size bazı sorularım olacak. Cevaplarsanır çok sevinirim.
1-Hamurun kıvamı cıvıkmı olmalı yoksa koyumu?
2-Fırın önceden mi ısınmış olmalı yoksa kek fırına verilincemi ısısı ayarlanmalı? ve kaç derecede pişmali?
3-Bazı keklerin içine koyduğunuz nişasta buğdaymı- mısır nisastasımı?
4-Pişen kekleri nasıl saklamalı?
çok uzun oldu sanırım. Ama sizin tarifleri görünce hepsini denemek istiyorum . Umarım beni anlıyorsunuzdur. Hepsi şahane..
şimdiden teşekkür ederim. hoşçakalın..
ÜmRan

Damak Tadı dedi ki...

Ümran hoşgeldiniz ve çok teşekkürler..

Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım sırası ile..

1-Hamurun kıvamı cıvık değil koyu olmalı..Koyu derken ekmek hamuru kıvamı olmayacak tabbiki..

2-Kek fırına verilmeden 4-5 dk önce ısıya hazırlanmalı.Kendi fırınımızda 175 c de pişiriyorum..Sanırım fırından fırına fark ediyor..Bizim fırın Neff marka..Detay veriyorum ki yardımcı olabileyim..

3-Ben her ikisinide kullanıyorum..Ama genelde bugdayı tercih ediyorum..

4-Kekler bizde 3.güne kalmadığından haliyle saklama sorunu yaşamadım..Fakat siz üzeri kapalı (cam )servis tabaklarında saklayabilirsiniz.Veya dilimleyip dondurucunuzda 2-3 ay saklayabilirsiniz..Bazen ben yapıp bu yöntemi kullanıyorum anneciğin işine yarıyor..

unutulmuş keklerinizi(mesela 3-4 gün dışarıda kalmış kekler için)dilimleyip fırın telinde 10-12 dk veya daha fazla fırınlayıp kavanozlarda saklayabilirsiniz.Üzerlerine krem peynir-reçel ikilisini veya nutella,benmari çikolataya batırıp tüketebilirsiniz..


Umarım yardımcı olabilmişimdir..Teşekkürler!!

Kolay gelsin size şimdiden..