Pazar, Temmuz 06, 2008

Pfirsich Kuchen / Şeftalili Kek

Kek'i yine bir arkadaşım için yapmıştım..Arkadaşımı samimi gördüğümden, kek'i götürmeden önce dilimleyip fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istedim..Kek'in ıslak oluşu ve değişik aromalarla tatlandırılmış olması çok hoşlarına gitti..Ayrıca şeftalilerin ara ara ağızda bırakmış olduğu ekşimsi tat ise; ayrı bir lezzet katmaya yetti kek'e..Kek'in tarifi Dr.oetker 'in modetorten serisinden alınmadır..O tarifte farklı bir krema kullanılıyordu.Türkiye'de henüz olmadığından (Almanya'da da her yerde satılan bir ürün değildir.)bende onun yerine normal krema kullandım.Yine farklı ve lezzetli bir kek oluşu beni memnun etmeye yetti..
Sizlere güzel bir hafta dileyip şimdilik izninizi istiyorum..SEVGİLER..SEVGİLER..!
Malzemeler
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı krema
1/2 su bardağı kefir
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
minicik tuz
1 limon kağu rendesi ve suyu
1 yemek kaşığı sıvı vanilya
1 yemek kaşığı amber
2 adet şeftali
2 yemek kaşığı badem tozu
75 gr f.dişi kuvertür
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Üzeri için
3 yemek kaşığı şeftali reçeli
3 yemek kaşığı file badem(kalıbın içine serpmek için)
Hazırlanışı
Un,kabartma tozu elenir.
2 adet şeftalinin kabukları soyulup küp küp doğranıp un'a karıştırılıp bekletilir.
Tereyağ,limon kabuğu rendesi,tuz mikserle iyice çırpılır.
Şeker ve yumurtalar ayrı bir yerde çırpılıp tereyağına çırpılır.
Vanilya,amber ve limon suyu eklenip çırpılır.
Krema ve kefir eklenip çırpılır.
Badem tozu ve iri iri doğranmış çikolata eklenip çırpılır.
Son olarak un eklenip kaşıkla karıştırılır.
Kalıp yağlanıp file bademler serpiştirilir.
Hamur kalıba dökülüp 175 c de yaklaşık 50 dk pişirilir.
Kek ılındıktan sonra üzerine fırça yardımı ile reçel sürülür.

13 yorum:

birdutmasali dedi ki...

sevgili güll,
bu son zamanların en hoş tarifi,
beni çok şaşırtan denemeler var içinde gerçektende,
kefiri ise yoğut veya süt yerine kullanılmış sanırım,
ambere ise bayıldımmm..adı yeter.
galiba acil kapalı çarşıya gitmem lazımm :)))
ilk fırsatta denemek ve tatmak istiyorum,çk tşkrlr keşfiniz için.

istanbuldan svglr NuNu

PASTARDİA dedi ki...

KEKİ KAPIPTA BEŞ KAHVESİNE GELESİNNNNNNNNNNNNNN

derya dedi ki...

Gül'cüm iyi haftalar kek enfes olmuş maşallah çokta kabarmış ellerine sağlık öpüyorum

zarpandit_gokche dedi ki...

senin su kalıplarına keklerine hastayım yahu! :)

feray dedi ki...

Hakikaten değişikl bir kek olmuş ellerine sağlık Gül cüm. Denemeye değer. sevgiler.

Ferhanca dedi ki...

Gülüm , sende cake shop açmalısın ben geliyorum yanına:)))

bu negüzel tarif böyle..
canım çok öptüm..

diyalogyemekleri dedi ki...

cnm yaa sen ne güzel kekler yapıyorsn.gözlerim ekrana yapışıyor wallaa..ellerine sağlık.slmlar

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Amberi hiç kullanmadım... Doğrusu merak ettim hoş bir kek ortaya çıkmış... Tam da senden beklediğim bir kek... Ellerine sağlık sıcacık sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
çok güzel bir kek ellerine sağlık. yine gözlerim bayram etti. sevgilerimi yolluyorum.

Armina dedi ki...

Çok değişik bir kek, eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık canım.

Tijen dedi ki...

Canım Gül'cüğüm,
Sen bana dostum diyebiliyorsan ben sana ne diyeceğim? Dur bir düşüneyim, katmerli bir şeyler bulmam lazım. Sağol güzel arkadaşım, sen ne zarif ve ince bir kadınsın!

rümeysaninrüyasi dedi ki...

gülcüm harika olmuş ellerine sağlık sevgilerim bırakarak kekdende 1 dilim alayım fazla isterdim ama dietteyim:)
sevgiler

muki dedi ki...

GülHanım,yaptığınız güzel çalışma benim gibi mutfakseverlerin çok işine yarıyor,teşekkürler ederim emeğinize...Fakat çoğu bloglarda,yapılmış olan keke veya böreğe ya da yemeğe yorum gönderenler saadece şu yaptığım gibi saadece teşekkür edip;misgibi kokusu geldi,görünümü harika ,beni acıktırdı,harika iş çıkarmışsın gene..... gibi övgüleri, tarifi hiç yapmayı denemeden,hatta denemeyeceklerini bile belirterek,tuhaf ve gereksiz yorum yapıyorlar...Neden ki..hiiiç anlamıyorum.Neden tarifi yapıp,kendi deneyim ve sonuçları adına konuşmuyorlar...Hepimize daha yararlı olmaz mı?