Kevgir'in Aralık 2007 ayına ait sayısı rahmetli Esra'ya, onun güzel tariflerine ayrıldı.Bizler elimizden geldiğince katılımlarda bulunduk.Asıl önemli görevleri paylaşan Zerrin,Nihan,Selen,Yeşim,Ayşegül,Bengi ve Aytaç'a gönülden teşekkürler.Ellerinize ve emeklerinize sağlık.Katılımcı ve organizeyi kusursuz başaran arkadaşların her birini ayrı ayrı kutluyorum, böyle bir günde tek yürek oldukları için.Sevgili Esra, tüm bunlar sen yaşarken yapılsaydı ve sende görebilseydin.Umarım oradan hepsi sana beyan olmuştur.Rahat uyu!!
Tekrar hep bir ağızdan Esra için El-fatiha!! Bohça böreği için gerekli malzemeler
Hamuru
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı su
alabildiği kadar un
İçi ise sizlere kalmış dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.Biz bir kısmını kıymalı bol kaşarlı,bir kısmını ise sebzeli yapmıştık.
Yapılışı
Önce yumurtalar çatalla iyice çırpılır ve suyu ilave edilip tekrar çırpılır.Unu ilave edilip iyice yoğrulur.Tepsi unlanıp hamurdan minik toplar yapılıp tepsiye dizilir.Hamurların kurumamaları için üzerlerine bir örtü yayılır.Her bir hamur tabak büyüklüğünde açılıp tuzlu kaynar suda haşlanıp süzdürülür.(tıpkı su böreği gibi) Her bir yufkanın ortasına içten konulup bohça gibi katlanıp tepsiye dizilir.(Eğer kıymanız yağsız ise yufkaların üzerlerine erimiş tereyağ gezdirmelisiniz.)İşlem bittikten sonra böreklerin üzerlerine tereyağ gezdirilip 175 c de pişirilir.Börekler pişerken çok kabardılar.Ben devamlı yattığım için yapılışının resimlerini çekip sizlerle paylaşamadım.Bu resimleride Birsen son anda çekti benim için.)
Pidenin tarifini sizlerle önceden paylaşmıştım arkadaşlar.
15 yorum:
Ellerine saglik Gul'cugum,
Harika olmus,cok begendim, Esra icin oldugundan galiba hersey daha bir guzel, mekani cennet olsun.
Guzel bir hafta diliyorum ve sevgilerimi gonderiyorum.
Gülcüm cok harika görünüyorlar,lezzeleri cok güzel yansimis resme.Tüm daularimiz kabul olur insal. IYi pazarlar,segilerimi gönderiyorum ,öptüm canim.
Arkadaşım ellerine sağlık hepsi çok güzel görünüyor. Allah kabuletsin...Arzu
Ellerine sağlık Gülüm Esra'nın da ruhuna gitsin.Nur içinde yatsın..
sevgiler...
canim benim gecmis olsun neyin var ins iyisindir yaptiklarinla renk kattin kevgire ellerine saglik bitanem biliyomusun esranin vefat haberini bana yazdigin yoruma cevap yazmak icin sana geldigimde ogrendim :( o gun birsey yazmadan geri donmustum ole bir ates dustuki icime ne yazacaktim ki :( ancak kendime geliyorum dualarimiz hersey esramiz icin sagol bitanem ve gecmis olsun demektegeciktigim icin cok ozur :( sevgiler
Canım,
nasıl oldun, daha iyi misin. Esra için de çok güzel tarifler denemişsin ellerine sağlık. patlıcan reçelini o kadar severim ki mmmmmmm ellerine sağlık. çok güzeller. öpüyorum canım. sağlık haberlerini bekliyorum.
Gül'cüm,
Canım benim, Ellerine kollarına sağlık. İnşallah dualarımız ulaşmıştır Esra'cığımıza....
Sevgilerimle...
Gül'cüm, geçmiş olsun neyin var. Meraklandırma beni. 2 satır yaz. Rahatsızlığın önemli değildir umarım. Börek ve piden harika görünüyor. Esra'nın mekanı cennet olsun..
harika olmuşlar ellerine sağlık arkadaşım..iyileşmişsindir umarım...sevgilerimle
Gül'cüğüm,
Seni çok merak ediyorum canım nasıl oldun?İnşallah daha iyisindir.Esra için yaptıkların çok güzel olmuş.ellerine kollarına sağlık.Kendine iyi bak.Seni çok çok öpüyorum.
Sevgili Gül nasıl oldun iyileşebildinmi ESRAnın anısına kevgir için çok güzel hazırlamışsın ellerine sağlık sevgiler güzel günler canım
Ellerine sağlık Gül'cüğüm her iki tarifde nefis olmuş.
Bohça böreğinde tabak büyüklüğünde açıp haşlıyoruz su böreği gibi demişsin inceliği de su böreği gibimi canım???
Sevgiler...
Canım ya şimdi patlıcanlı reçeli okurken gördüm rahatsız demişsin geçmiş olsun umarım şimdi iyisindir.
Canım Gül, asıl ben herbirinize nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.
Herbiriniz Çok çok sağolun...
www.misssgibi.com
Esra'mızın ruhu şad olsun...
Ellerine, yüreğine sağlık Gül
Sevgiler...
Yorum Gönder