Pazar, Aralık 02, 2007

KEVGİR'İN ARALIK SAYISI "ESRA İÇİN"

Kevgir'in Aralık 2007 ayına ait sayısı rahmetli Esra'ya, onun güzel tariflerine ayrıldı.Bizler elimizden geldiğince katılımlarda bulunduk.Asıl önemli görevleri paylaşan Zerrin,Nihan,Selen,Yeşim,Ayşegül,Bengi ve Aytaç'a gönülden teşekkürler.Ellerinize ve emeklerinize sağlık.Katılımcı ve organizeyi kusursuz başaran arkadaşların her birini ayrı ayrı kutluyorum, böyle bir günde tek yürek oldukları için.Sevgili Esra, tüm bunlar sen yaşarken yapılsaydı ve sende görebilseydin.Umarım oradan hepsi sana beyan olmuştur.Rahat uyu!!

Tekrar hep bir ağızdan Esra için El-fatiha!! Bohça böreği için gerekli malzemeler
Hamuru
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı su
alabildiği kadar un
İçi ise sizlere kalmış dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.Biz bir kısmını kıymalı bol kaşarlı,bir kısmını ise sebzeli yapmıştık.

Yapılışı
Önce yumurtalar çatalla iyice çırpılır ve suyu ilave edilip tekrar çırpılır.Unu ilave edilip iyice yoğrulur.Tepsi unlanıp hamurdan minik toplar yapılıp tepsiye dizilir.Hamurların kurumamaları için üzerlerine bir örtü yayılır.Her bir hamur tabak büyüklüğünde açılıp tuzlu kaynar suda haşlanıp süzdürülür.(tıpkı su böreği gibi) Her bir yufkanın ortasına içten konulup bohça gibi katlanıp tepsiye dizilir.(Eğer kıymanız yağsız ise yufkaların üzerlerine erimiş tereyağ gezdirmelisiniz.)İşlem bittikten sonra böreklerin üzerlerine tereyağ gezdirilip 175 c de pişirilir.Börekler pişerken çok kabardılar.Ben devamlı yattığım için yapılışının resimlerini çekip sizlerle paylaşamadım.Bu resimleride Birsen son anda çekti benim için.)
Pidenin tarifini sizlerle önceden paylaşmıştım arkadaşlar.

15 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Gul'cugum,
Harika olmus,cok begendim, Esra icin oldugundan galiba hersey daha bir guzel, mekani cennet olsun.

Guzel bir hafta diliyorum ve sevgilerimi gonderiyorum.

Yaren dedi ki...

Gülcüm cok harika görünüyorlar,lezzeleri cok güzel yansimis resme.Tüm daularimiz kabul olur insal. IYi pazarlar,segilerimi gönderiyorum ,öptüm canim.

Adsız dedi ki...

Arkadaşım ellerine sağlık hepsi çok güzel görünüyor. Allah kabuletsin...Arzu

Cafe Gusto dedi ki...

Ellerine sağlık Gülüm Esra'nın da ruhuna gitsin.Nur içinde yatsın..
sevgiler...

NiNo dedi ki...

canim benim gecmis olsun neyin var ins iyisindir yaptiklarinla renk kattin kevgire ellerine saglik bitanem biliyomusun esranin vefat haberini bana yazdigin yoruma cevap yazmak icin sana geldigimde ogrendim :( o gun birsey yazmadan geri donmustum ole bir ates dustuki icime ne yazacaktim ki :( ancak kendime geliyorum dualarimiz hersey esramiz icin sagol bitanem ve gecmis olsun demektegeciktigim icin cok ozur :( sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
nasıl oldun, daha iyi misin. Esra için de çok güzel tarifler denemişsin ellerine sağlık. patlıcan reçelini o kadar severim ki mmmmmmm ellerine sağlık. çok güzeller. öpüyorum canım. sağlık haberlerini bekliyorum.

Selin dedi ki...

Gül'cüm,
Canım benim, Ellerine kollarına sağlık. İnşallah dualarımız ulaşmıştır Esra'cığımıza....
Sevgilerimle...

Leziz Tarifler dedi ki...

Gül'cüm, geçmiş olsun neyin var. Meraklandırma beni. 2 satır yaz. Rahatsızlığın önemli değildir umarım. Börek ve piden harika görünüyor. Esra'nın mekanı cennet olsun..

Gönül dedi ki...

harika olmuşlar ellerine sağlık arkadaşım..iyileşmişsindir umarım...sevgilerimle

HULYA dedi ki...

Gül'cüğüm,
Seni çok merak ediyorum canım nasıl oldun?İnşallah daha iyisindir.Esra için yaptıkların çok güzel olmuş.ellerine kollarına sağlık.Kendine iyi bak.Seni çok çok öpüyorum.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Sevgili Gül nasıl oldun iyileşebildinmi ESRAnın anısına kevgir için çok güzel hazırlamışsın ellerine sağlık sevgiler güzel günler canım

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık Gül'cüğüm her iki tarifde nefis olmuş.
Bohça böreğinde tabak büyüklüğünde açıp haşlıyoruz su böreği gibi demişsin inceliği de su böreği gibimi canım???
Sevgiler...

Selcen Şenocak dedi ki...

Canım ya şimdi patlıcanlı reçeli okurken gördüm rahatsız demişsin geçmiş olsun umarım şimdi iyisindir.

Adsız dedi ki...

Canım Gül, asıl ben herbirinize nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.

Herbiriniz Çok çok sağolun...

www.misssgibi.com

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Esra'mızın ruhu şad olsun...
Ellerine, yüreğine sağlık Gül
Sevgiler...