Salı, Kasım 13, 2007

NOHUT KAVURMASI VE PİRİNÇ SALATASI

İş yerinde devamlı aynı yemekleri görmekten ve yemekten bıkkınlık geldi ve bizde karar aldık.Nasıl mı?Evden hafif salata ve zeytinyağlı türü hazırlayıp iş yerinde yemek gibi..))Bu tür bir karar aldıktan hemen sonra aklıma ilk gelen pirinç salatası ile nohut kavurması olmuştu..))
Salatayı çok fazla yapmışım farkında olmadan..Akşamları işten çıkıp eve geldiğimde bu tür işlerle uğraşmak beni yoruyor.Sadece pasta yaparken yorulmuyorum dermişim..))Bu aralar yemek işlerine de ufaktan bulaşmak zorunda kaldım(mecburiyetten).Hafta bitene kadar arkadaşımla iş yerinde salata ve nohuta talim edeceğiz anlaşılan.Ayrıca bu ikilinin yanında arkadaşımın yaptığı nefis brokolimiz var.))Herhalde biz yavaş yavaş diyet yollarındayız..))))Pirinç salatasını, pilav pişirir gibi yağsız pişirdim.Pirinçleri pişirirken 1/2 limon suyu ekleyip öyle pişirdim.Nedeni pirinçlerin parlak ve beyaz görünmeleri için.Diğer malzemeleri, evde ne bulduysam içine ekledim.1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1/2 limon suyu ile karıştırdım.Bugün iş yerindeki yemeğimiz salata ve nohut kavurması idi..))
2 adet soğanı piyazlık doğrayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.3 Diş sarımsağı minicik dilimlere kesip soğanlara ekleyin ve kavurmaya devam edin.1/2 Çay kaşığı karabiber,tuz,kimyon,kişniş ve zerdeçalı ekleyip karıştırın.Son olarak nohutları ekleyip karıştırıp altını kapatın.Nohutlar kavrulmuşlardır.AFİYETLER OLSUN!!
Nohut kavurmasını hepinize tavsiye ederim.Tavuğun yanında çok nefis oluyor.Biz genelde bu tür hafif kavurmaları akşam kahvaltımızda yemeyi tercih ediyoruz.)

19 yorum:

Ilker Erdem dedi ki...

Merhaba, ay pilav gercekten gel ye beni diyor. Ellerine saglik.
Sevgiyle kal.

Cafe Gusto dedi ki...

Canım Gülüm ne güzel bir tarifmiş bu nohut.Mutlaka deneyeceğim.Ellerine sağlık.sevgiler..

banu kırmızıgül dedi ki...

çok güzel tarifler bende deniyeceğim valla nefisler. ellerine sağlık. sevgiler..

Melek* dedi ki...

ay çok güzel olmuş ellerine sağlık
görüşmek üzere

Selcen Şenocak dedi ki...

Gül'cüğüm ellerine sağlık pilav çok güzel rengarenk olmuş bende ara sıra yaparım ama böyle renkli değil:) bundan sonra bende ne bulursam ekleyim:)
Nohut kavurmasınıda ilk defa duydum eminim çok güzeldir ellerine sağlık canım sevgiler...

Hatice dedi ki...

canım ellerine sağlık, ikisi de nefis görünüyor, özellikle pirinç salatası rengarenk ayrı bir güzel,ellerine sağlık....

daimamutfak dedi ki...

Gülcüğüm becerikli ahçım.
inşallah rejim yapar başarılı olursun.sevgiler..

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Arkadaşım iki tarifde süper ama pilav benim favorim oldu.Görüntü ve renkler gel beni ye der gibi olmuş ellerine sağlık canım....

Yaren dedi ki...

Gülcüm yine cok güzel seyler yapmisin canim.Pirinc salatasini cok severim.Nohut da lezzetli görünüyor.Pilavin masallah civil civil,gözlere senlik.Ellerine saglik canim,öpütldün bunu bilesin.

Selin dedi ki...

Gül'cüm,
Salatalar enfesss... Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle....

pervin dedi ki...

sevgili gül nohut kavurması ilk defa görüyorum pilavda muhteşem muhakak denicem ellerinize sağlık sevgiler...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Sevgili GÜL kalplerimiz birmiş bendede pirinç salatası vardı çok güzel oluyor hem doyurucu hemde salata olduğu için fazla kilo aldırmaz herhalde ellerine sağlık canım nohut kavurması çok değişik geldi hiç duymamıştım eminim çok lezzetlidir sevgiler

Adsız dedi ki...

selam.. pilavı çok severimde...buda bir başka güzel görünüyor.elinize saglık ...pek bi canım çekti şimdi..size afiyet olsun.

Ferah Gülşen dedi ki...

Nohut kavurması yammm. tadı eminim çok güzel olmuştur. Dediğin gibi et yemeklerine güzel bir yan yemek olur. Kalp kalbe karşıymış bende bugun nohutlu bir şey yapıcam ama seninki kadar masum olmayabilir :). Tarifi yarın bolugumda olur. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Ben pilavdan alsam bir porsiyon ... Nasılsa fazlada gelmiş...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım bu pilava bayıldım rank renk insanın içini açıyor ellerine sağlık. Bu arada işyeri için hazırladığın menü çok sağlıklı olmuş yiyen herkese afiyetler olsun.
Canım parmak kurabiyelerine fırsat bulup yorum yazamadım ama bilmeni isterim ben çok farklı ve güzel buldum.
Sevgiler….

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

İkisi de güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

Gönül dedi ki...

canikom ellerine sağlık ikiside çok güzel olmuşş..pirinç salatası tatmıştım ama nohutu ilk kez gördüm sen yaptıysan kesin güzeldir denemem lazım:))anlayamam tatmam lazım...sebgilerimle

Adsız dedi ki...

Sn.Gül Hanım,
Becerilerinizi beğeni ile izliyor,başarılarınızın devamını diliyorum.
Saygılar.