Salı, Kasım 06, 2007

KURBISS KAESEKUCHEN / KABAKLI CHEESECAKE

Kabaklı Cheesecake'im gördüğünüz gibi çatlayıp patladı..))Hep güzel pastaları paylaşmak olmuyor,birazda olumsuzluklar la sonuçlanan pastalarımı da sizlerle paylaşmak istedim.Bu pastanın üzerinde kabaklı krema sosu vardı.Onu hazırlayıp pastanın üzerine yayabilseydim çatlakları kamufle etmiş olacaktım.Üşenmişliğim ve fazla kremalı pastaları sevmediğimizden yapmadım,yapamadım.Pastayı parmakları yaptığım gün yapmıştım.Tadı nefisti ve hepimiz çok sevdik.Ertesi güne kalınca nefisliği kat kat arttı.Tadına bakanların çok hoşuna gitti ve içinde kabak olduğunu kesinlikle anlamadılar..))Almanlar cheesecake yani kaese kuchen'ı kesinlikle sadece krem peynirle yapmazlar ve muhakkak quark (süzme yoğurdu )kullanırlar.Eğer bu karışım biraz sulu olmuşsa hemen kaese kuchen hilfe (C.kek yardımcısı)tozu kullanırlar..))Kaese kuchen'ı ilk kez 1977 yılında Almanya tatilimde yemiş ve hemen vurulmuştum.79 senesinde ise tam olarak yapımını öğrenmiştim.O zaman tabanı için asla bisküvi kullanılmazdı,hamur yapılıp tabanına döşenirdi.Şimdi herşey gibi o da değişti ve tabanı bisküvi tozu ile yapılıyor ve de çok nefis oluyor.Bizim evimizde taaa o günlerden beri her gün kek ve kahve olur.Mutlaka öğleden sonra filtre kahvesi yapılır ve birer dilim pasta eşliğinde yenilip içilir-içiliyor.))O zamanlarda da kaese kuchen'ı sıklıkla yapardım(özellikle üzüm kurulusu çok nefis olur).Bu alışkanlığımız yıllardan beri sürmekte,sağ kaldığımız sürece de sürecek sanırım.))Fakat arkadaşlarımız ve dostlarımız nedense bu pastayı,o zamanlar sevememişlerdi.Hele o yıllardan kalma bir anım var ki hiç unutamam,unutmam da mümkün değildir.Fazla derinlere inmeden burada noktalamakta fayda var.Umarım sizlerde yapıp afiyetle yersiniz..))

Malzemeler
Tabanı için gerekenler
1,5 paket eti burçak bisküvi tozu
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme hindistan cevizi
2 yemek kaşığı su (kuru olursa yine eklenebilir)

Püre için
4 dilim kabak
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı su
Haşlayıp,soğutup blendıra atıp püre haline getirin.

Üzeri için
250 gr süzme yoğurdu
1 paket labne
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı+2 yemek kaşığı kabak püresi
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
(Ilıkken kesmek zorunda kaldım,çünkü dayanamayanlar çoğunluktaydılar..)))))


Yapılışı
Bisküviler diğer malzemelerle karıştırılıp yoğrulur.Pasta kalıbına önce yağlı kağıt döşenir ve kenarları yağlanır.Yağlanmş pasta kalıbına hamur koyulup, kaşığın tersi ile bastırarak yayılır.Üzerini hazırlayıncaya kadar buzdolabında bekletilir.

Üzeri için
Şekerle yumurtalar iyice çırpılır.süzme yoğurt ve labne eklenip çırpılmaya devam edilir.Püre haline gelmiş kabak ve limon kabuğu rendesi eklenip tekrar çırpılır.Son olarak 2 yemek kaşığı nişasta eklenir çırpılıp bırakılır.

Pasta kalıbı buzdolabından çıkartılıp kabak püresinden 2 yemek kaşığı konulup kaşıkla iyice yayılır.

Son olarak karışım dökülüp 175 c de yaklaşık 55 dk pişirilir.

35 yorum:

Gönül dedi ki...

ah canikom sitene korkarak geldim parmaklardan sonra acaba sırada hangi uzvumuz var die:)))) şaka bi yana çatlak patlak bayağ güzel olduğunu düşünüyorum ellerine sağlık..sevgilerimle

Adsız dedi ki...

KURBAĞA MİSALİ...
BIR HAYAT DERSİ


GÜNLERDEN BİR GÜN KURBAĞA YARIŞI DÜZENLENMİŞ!! HEDEF YÜKSEK BİR KULENİN TEPESİYMİŞ... KALABALIK ONLARI GÖRMEK VE ALKIŞLAMAK İÇİN TOPLANMIŞ.YARIŞ BAŞLAMIŞ
ASLINDA KİMSE ONLARIN TEPEYE VARACAKLARINA İNANMIYORMUŞ... VE ŞÖYLE KONUŞUYORLARMIŞ ARALARINDA ; « BOŞUNA !!! NASIL OLSA BAŞARAMAYACAKLAR... »
KURBAĞALAR YAVAŞ YAVAŞ CESARETLERİNİ KAYBETMEYE BAŞLAMIŞLAR
YALNIZ BİR TANESİ BÜTÜN GÜCÜYLE TIRMANMAYA DEVAM EDİYORMUŞ...VE İNSANLAR KONUŞMAYA DEVAM EDİYORLARMIŞ « HAKİKATEN YAZIK !!! NASIL OLSA TEPEYE VARAMAYACAKLAR !... » VE KURBAĞALAR YENİLGİYİ KABULLENMEK ZORUNDA KALMIŞLAR...BİR TANESİ HARİÇ ! O, BÜTÜN KOŞULLARA RAĞMEN DEVAM EDİYORMUŞ......
SONUÇTA, O BİR TANESİ HARİÇ, HEPSİ YARIŞI TERK ETMİŞLER... O İSE KULENİN TEPESİNE TEK BAŞINA ÇIKABİLMİŞ...
HERKES ŞAŞKINLIK İÇİNDE BUNU NASIL BAŞARDIĞINI MERAK ETMİŞ !
İÇLERİNDEN BİR TANESİ ONA YAKLAŞIP BU YARIŞI NASIL TAMAMLADIĞINI SORMUŞ...
VE GÖRMÜŞ Kİ.......O SAĞIRMIŞ !!!

...SİZ SİZ OLUN NEGATİF DUYGULAR TAŞIMA ALIŞKANLIĞI OLAN İNSANLARI DİNLEMEYİN...
ÇÜNKÜ ONLAR SİZİN YÜREĞİNİZDE TAŞIDIĞINIZ EN GÜZEL UMUTLARI YOK EDERLER !!!!
--------------------------------
Çok beğendim ben bu hikayeyi ve
hemen sen aklıma geliverdin nedense. Ana fikrinde benim sana her zaman söylediğim tek bir kelime var “Pozitif ol hiçbirşey için teslim bayrağı çekme ve her zaman yoluna devam et mutluluk duyduğun şeyleri yok etme sakın”
Seni çok öpüyorum ablacım hergünün birgün öncesinden güzel ve mutlu geçsin.

Sevgiler……….
Bahar

Selcen Şenocak dedi ki...

Çatlamış olabilir ama nefis görünüyor tadıda güzeldir mutlaka çiçek kabaklarda çok hoş ellerine sağlık canım sevgiler...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Ben hala parmaklara takılı kaldım.İçimden bir sesde sende yap diye dürtmüyo değil.Kekinin patladığından şikayetçisin ama burada olsa ben hayır demem.Heleki filtre kahveyle sen benim içimi okuyon galiba bayılırım.Ellerine sağlık harikaaaa...

Adsız dedi ki...

merhaba Gül Hanım, uzun zamandır sitenizi takip edip ve çok beğinirim. Ben Fransızım ve Almanya sınırında doğduğum için sizin birçok tariflerini bilir ve çok severim ( kasekuchen onlardan biri üzümlüsünden :) ).9 senedir Türkiye'de yaşıyorum ve bazen bildiğim tafifleri malzeme yokluğundan yapamıyorum. Bu tarif çok hoşuma gitti ve en kısa zamanda denemek istiyorum. Fakat ben burada cheese caki quark olmadığından lor peynir ile yapıyorum. Sizin dediğiniz süzme yoğurt hangisi. Sütaşın ve Pınarın markalarından var, onlardan mı, tuzlu bir tat vermiyor mu?

Ellerinize sağlık.

Damak Tadı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Wendy,
Öncelikle çok teşekkür ederim benimle aynı duyguları paylaştığınız için..))
Ben Sütaş'ın süzme yoğurdunu kullanıyorum devamlı.80'li yıllarda marketlerde bu tür süzme yoğurtları olmadığından evde kendimiz yapardık.Şimdilerde ise kolaylıklar ayağımıza kadar gelmeye başladı..))
Lor peyniri ile de çok leziz oluyor ama her ikisi arasında ki farklılık hissediliyor.Süzme yoğurtla yapıldığında da çok nefis oluyor.Ben daha çok yoğurtlusunu tercih ediyorum.Fakat lorla yapılanın tadı da çok nefs oluyor. Bu kaese kuchen'ı yaparken doğalgazda sorunlar yaşadık.Haliyle fırına da sirayet edince bu tür olumsuzluklar yaşandı.))
Ben çok mutlu oldum.Sanki yıllarca görüşemediğim bir arkadaşımı bulmuş gibiyim adeta.))
Dilerseniz bana damak_tad@mynet.com adresinden de ulaşablirsiniz.
Umarım sizde yapıp beğenirsiniz..))


Şimdiden kolaylıklar dileyip sevgilerimi gönderiyorum.

Gül

Damak Tadı dedi ki...

Tuzlu bir tat vermiyor.Çünkü içine şeker girdiğinden tuz yok oluyor.Sizde bilirsiniz ki,Almanlar her pasta ve kurabiyenin içersine mutlaka minicik tuz atarlar..))Bu kaese kuchen'ı da denemenizi öneririm, eminim ki damak zevkinize çok uyacak.

Sevgilerle

Beyhan dedi ki...

istediği kadar çatlasın,dlimlerin görünüşü harika.Ben yanında çaydan başkasını yakıştıramam.Çaycıyım yani.Ama yarı açken soğuk bir bardak sütle de nefis olacağına eminim.Ellerine sağlık canım.
Öpüyorum...

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Gül Canım ;
ellerine sağlık kabaklı tatlara bayılırım süper görünüyor çook öpüyorum
sevgiler

daimamutfak dedi ki...

Gülüm beceriklim sen bunları ne vakit bulupta yapıyorsun ya ..inanamıyorum sana.Hem çokta yogun çalışıyorsun diye biliyorum..Allah kuvvet versin sevgiyle olmasa yapılmaz değilmi?
Ellerine sağlık arkadaşım..yine güzel lezzetler sundun bize...sevgiler gül.

tata dedi ki...

Gül'cügüm, harikasin, herkesten cok Alman olmussun sen. 30 senedir buradayim, filtre kahve ve pastali ögleden sonralarina alisamadim. Sen bu adeti taaa nerelere tasimissin. Ben cayciyim, aksamüstü oldu mu demli bir cayin keyfini baska hicbirseye degismem.
Pastan harika olmus, ben de kocaman bir kabakla bas basayim. Birazini corba, birazini da senin tarifinle kullanayim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Gül hanım siz lise'yi de Almanya'da mı okudunuz?Sanki bir yerlerde Trabzon lisesi,hemde Fen bölümü mezunu olduğunuzu okumuştum.
Özellikle Fen bölümü çok dikkatimi çekmişti.Yanılgı payımın ne olduğunu bilemediğim için size yazmak istedim.Benim kuzenimde o yıllarda orada okumuştu.Siz karşılaşsanız kesin sınıf arkadaşı çıkarsınız.:))))
Sayfanızı her gün ziyaret edip bırakılan güzel yorumları okuyorum.Bende tiryakilik yaptınız adeta.:))Ara ara sayfanıza yorum bırakmayı denedim olmadı.Bu yazdığım yorumun size ulaşmasını çok isterim.Size mailde attım ve uzun uzun yazdım.Bana cevap dönerseniz sevinirim.

Selamlar
Ayşen EVLİYAOĞLU

TWIGY dedi ki...

Ablacım tek kelimeyle muhteşem gözüküyor bir dilim bende isterim :) Bu arada biz kabağı böreğede koyuyoruz ama pastada hiç denemedim ama denicem tarifini inşallah ..
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Yaa canım gülüm bu nasıl enfes bişi böyle...


Ellerine sağlık.

sımmsıcak sevgiler...

MUTFAKISTAN dedi ki...

canim eline saglik harika olmus
Adapazarindan donerken kabak aldim dun hemen tarifini aldim cok degisik geldi denemem lazim sevgiler

Selin dedi ki...

Valla Gül'cüm,
Bence enfes görünüyor canım. Ellerine sağlık. Hem bence fazla mütevazı olma. Becerikli hatunsun işte vesselam :)) Sevgilerimle...

Yaren dedi ki...

Gül sen kabagi ne kadar güzel bir hale getirmisin.Ben pek kabaktan hoslanmam ama buna hayir demem.Ellerine saglik canim.
Ayrica cig köfteyi ben yaptim ama yalniz yogurmadim,3 kisi yogurduk.Yogurmaya biraz tembelim galiba ;)
Ayricaaaa tabloma gül koydum ,sen kus yer deyince korktum,deestürü verdüüm.Iyi aksamlar canim.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Selam Gül'cüm, cok degisik, cok lezzetli oldugu belli oluyor, ellerine saglik. Neden bu Käsekuchen ile "Kaynana catlatan tarifler" etkinligine katilmiyorsun, bence cok yakisir. Yine de sen bilirsin arkadasim.

Seni öpüyorum ve hoscakal diyorum..

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,çok leziz görünüyor.peykeklerin çatlaması normal zaten,bende de arada oluyor....Sevgiler....

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ellerine sağlık nekadar nefis bir tarif. not aldım bile sevgiler..

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım, ellerine sağlık. Dehşet guzel bir tadı var bu cheescake' in. Kabak olduğu hiç anlaşılmıyor. Hemde kabağı fazla sevmeyen ben şaştım kaldım o kabak nasıl bu kadar lezzetli bir hale geldi. Ben doyamadım evde bu hafta sonu yapmaya karar verdim...Öpüyorum seni çok ...ARZU

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Sevgili Gül pasta kabaklı güzel olmuştur eminim ben adapazarlı olduğum için kabağı çok severim
pastada zaten ben çok güzelim diyor sevgilerimle güzel günler canım

ozlemhan dedi ki...

Gül olsun sen beğenmesende bence parmaklardan daha güzel olmuş parmakları görünce bir tuhaf oldum okadar gerçekçi duruyorlarki kopmuş parmak gibi.Kusura bakma ama onları beğenmedim çok orjinal olmuşlar ama içim almadı

munevver dedi ki...

Gül, tadının çok güzel olduğuna eminim. Çatlamış, kime ne. Ben de çayın yanına alayım olur mu? Filtre kahveye alışamadım gitti.

Bu arada tarifi yine vermişsin. Geçen sene senden öğrendiğim şekliyle lahanalı ekmeği sık sık yapıyorum Evdeki herkes çok seviyor. Bazen kıymalı yapıyorum. Başka bir şey yemiyoruz o zaman.

Eline sağlık.
Nane Limon

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Merhaba Gül,
Bu kabaklı kek muhteşem olmuş. Kabağı çok sevmeme rağmen evdekiler beğenip yerler mi diye tereddüt geçirip başka bir şekilde kullanmıyordum. Ama bu keki görünce daha küçük bir miktarda yapmayı düşünüyorum. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle,

Saliha dedi ki...

gulcum;senın su kıtabın nekadar bereketlı tarıflerı varmıs...yap yap bıtmıyor yahu:)) valla ben buna bayıldım....tam boyle olmasda buna benzer bir chesee cake yapıyorum ben....ellerıne saglık canım....

Adsız dedi ki...

çatlak patlak yusyuvarlak kabaklı chesscake...olsun varsın catlak olsun..bıznormalmıyız kı, yaptıklarımız normal olsun?

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Gül'cüm önemli olan tadı. Eminimki nefistir. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..

Selcen Şenocak dedi ki...

Güzel bir hafta sonu dilerim canım sevgiler...

Selin dedi ki...

Ding dong, ben geldiiiim :)
Günaydın canım. Kolay gelsin.

Bocuruk dedi ki...

Valla cheesecake olsun da çatlak olsun ne olacak. Hele de 1 gece beklemiş olsun ben dilim dilim yerim:) Eline sağlık tatlım.
Seni çok öperek güzel bir haftasonu diliyorum. Anneye ve babaya hürmetler.
Sevgilerimle...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Gül nefis görünüyor cheesecaken, aşağıdaki parmaklarda inanılmaz sahici olmuş :O
Sevgiler :))

Adsız dedi ki...

slm
herşeye rağmen nefis görünüyor canım eline sağlık
sevgiler

Unknown dedi ki...

Gül'cüğüm benimki de çatlıyor ama umursayan kim? Ben de dayanamayıp ılık ılık yiyorum valla peykek canavarıyım galiba. Kabaklısını hiç denemedim ama görüntüler harika. Ellerine sağlık.