Salı, Ekim 09, 2007

YUFKA TATLISI VE KUZUCUK

Annem her içli burmalı yapmasında, hamuru biraz fazla yapar ki,bu gördüğünüz tatlılar da o esnada aradan çıksınlar..)) Tam iftar'a 10 dk kala ben hala bu gördüğünüz tatlıları kızartmakla meşgüldüm..))Kıtır kıtır olması nedeniyle çok beğenilip afiyetle yenildiler.Çok olmuş olsaydı sanırım bu kadar lezzetli gelmeyecekti misafirlere..Az yapılan yiyecekler her zaman tatlı gelmez mi??
Yufkalar tabak büyüklüğünde açılıp yağda kızartılıp hemen bala batırılıp çıkartılır.Muhteşem bir tatlı bence..))
Kuzucuğun tarifini pastalar bölümünü tıklayıp oradan alabilirsiniz.Bu resim şimdi yapıp çektiğim kuzucuğun resmi değil.O koyun'du bu seferki kuzu idi..))Onun bazı parçalarını kakaolu yapıp kuzucuğu iki renkli yapmaya çalıştık.Kuzumuz kınalı olamasa da melez bir kuzu olmuştu.O kadar telaşa arasında resim çekmek aklıma bile gelmemişti..Çocuklar çok mutlu oldular o gece..))Önemli olan onların mutlulukları değil mi??
Malzemeler
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı sirke veya1/2 çay bardağı tuz suyu
alabildiği kadar un.
açmak için nişasta
Bütün malzeme iyice karışıp yoğrulur,1 saat dinlendirilir.Sonra da açılır tabiiki.)
Arkadaşlar,baklava,laz böreği,kocakarı gerdanı,içli burmalı ve şimdiki tatlıların hamuru bu hamurdur.Bilgilerinize..
ŞERBET
1 KG ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
YARIM LİMON SUYU
Annem için en zahmetsiz tatlı bu olsa gerek..))Nedeni ise hemencecik açılıp, oklava ucu ile büzülüp oradan direk tepsiye..Bu tatlı oldum olası ev halkı tarafından en beğenilen tatlıdır.Çünkü;baklava hamuru tepside kesildikten sonra artan hamurları ile yapılırdı.Şimdilerde ise resmen bu tatlı için özel hamur yapılıyor bizim evimizde..Zavallı tatlıcık, kimbilir ne mutlu oluyordur böyle itibarı görünce..))

Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.Ben yapabildiğime göre sizler alasını yaparsınız.Çünkü çok büyük açılmıyor.Sadece yumakları küçük tutmasını bilmelisiniz.Birde nişasta ile açılması şart tabiiki..Şimdiden bol tatlılı bayramlar diliyorum..))

25 yorum:

Ferhanca dedi ki...

Gül'cüm çok tatlısın canım ,Kuzunda çok şirin olmuş bulursun sen yaratıcı bir şey afiyet olsun..öptüm canım..

Leziz Sofralar dedi ki...

Gül'cüm güzel ellerin dert görmesin her iki tatlida nefis görünüyor yufka tatlisi cok degisik geldi bana daha önce denememistim hic,kuzucukta cok güzel cocuklar eminim bayilacak bu görüntüye hemde nefis olmus canim tekrar ellerine saglik sevgiler...

Yaren dedi ki...

Merhaba canim,seninde gecmis kandilin kutlu olsun,bilgisa. bozulunca encak bu güne yazmak kismet oldu.Yufka tatlin cok harika görünüyor.Hemde cok pratik,bunun biraz benzerini ablam yapmisti bir kere üzerine ufatilmis findik serpisti,oda cok lezetliydi.Kuzucukta cok mazlum bir pasta olmus :)Hepsi icin ellerine saglik

Adsız dedi ki...

Gül, sen adamı orta yerinden çatt diye çatlatırsın kuzum.Bizim elimizden gelmiyor bu tür tatlılar.Allah bilir sen bu tatlıları da beğenmezsin.Ben seni bilmezmiyim..))Nerde aburcubur varsa sen onları seversin.Bayramda sizdeyim tatlılardan bana mutlaka ayırın.Kimbilir annen kaç tepsi açmıştır.Yahu yazıktır,neden bu kadın canına bu kadar eziyet eder anlamıyorum.Sahurda yine tost'mu var?.:))Hep sahurda size baskın yapmayı planlamıştım,fakat olmadı.Zaten ramazanda çıktı baksana.Ne zaman geldi,ne oldu anladım vallahi.
Sabah ararım ben anacığını tontonum.

serinmavi dedi ki...

Nefis görünüyorlar,sein de anneciğininde ellerine sağlık canım...Hayırlı bayramlar diliyorum....Selam ve sevgiler....

TWIGY dedi ki...

Gülcüm ellerine sağlık yine döktürmüşünüz vallah ramazanda insan aç olduğunu zannediyor ama o kadar da yenmiyor ne bereketlidir ramazan Allah bu mübarek ayda soframıza bereket katıyor şükürler olsun yaradana ..e bir ramazanıda devirdik ne kaldıki 2 gün Allah sağlık versin herkeze ve o güzel yemekleri yapan anneciğine .. Burma tatlısı deriz biz oklavadan hamur yay gibi sıkılır ve afiyetle hem hafif bir tatlıdır hemde görünüş olarak muhteşemdir... Öptüm kocaman
SEVGİLER

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Canim ellerine saglik cok mükemmel hepsi. Bende tatli tadinda bayramlar diliyorum. Sevgilerimle Sonja...

Yasemin dedi ki...

ben bu hamuru yapim, bide acmayi beceriimm o zaman hicbisey koymadan icine disina kizartir yerim! aynen senin yufka tatlin gibi :) tek kelime ile harika ellerine saglik! bu arada kuzuyudu gozden kacirdim zannetme o da ayri bir guzel!

banu kırmızıgül dedi ki...

canım elelrine sağlık tatlıda kuzucukta harika. kızıma kuzucuktan yapmalı. sevgiler...

Adsız dedi ki...

Kuzucuğun da tatlın da nefis olmuş arkadaşım, o güzel ellerine sağlık. Anneciğinin de ellerinden öperim selam söyle kendini çok yormasın.Sevgiyle kal canım...Arzu

Adsız dedi ki...

Gül'cüm ellerinize sağlık. Yine herzamanki gibi muhteşemler. Anneciğin ve senin bayramını şimdiden kutluyorum. Sevgiler..

NiNo dedi ki...

canimmmm nasil guzel olmus bi yerde daha gormustum sanki bu kuzudan acaba sendemi gormustum :D yapmayi cok isterim oglus bayilir ;) ellerine saglik datlum

Hulya dedi ki...

çok güzel fikir bende bir dahaki dogumgunue yaparım inş.bu yemekleri görunce çıldıryorum sizin orda olmak için,iyi bayramlar

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül canım senin ve ailenin damağını ve çevresini tatlandıran mutlu bir bayram diliyorum.
Sevgiler…

Unknown dedi ki...

Bayramın kutlu olsun Gül'cüğüm. Yufka tatlısı nasıl güzel olmuş çok canım istedi, anneciğinin ve senin ellerinize sağlık. Sevgiler..

Gönül dedi ki...

Güzellik,birlik,beraberlik dolu herzaman bir öncekinden daha güzel daha mutlu bir bayram geçirmenizi diliyorum.Sevgilerimle


bu arada tatlılar ve kuzucuk süper görünüyor.ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,
Annenin ellerine saglik, nefis tatlilar yapmis yine. Ben yufka tatlisini denemistim gecen sene sen yazar yazmaz. Ondan beride yapiyorum.Cok lezzetli oluyor.
Canim senin ve ailenin bayramini simdiden kutlarim.
Sevgilerimle,

Hatice

yaban mersini dedi ki...

aman şimdiden hazırlamssınız bayram tatlılarını,cnımız istedi ama olmaz ki..burada baklava yapmayı bilen var,bilmeyen var,neyse ben de hazır baklava yufkasından yaparım,aynı olmaz ama olsun..slmlar.

Aybike Ceylan dedi ki...

Gul'cugum,
Gene dokturmussun, ayy ne guzel seyler bunlar, canim hepsinden tadmak istedi, sizlere ve tadanlara afiyetler olsun.
Guzel bir bayram diliyor, sevgilerimi gonderiyorum, saglicakla kalin.

munevver dedi ki...

Hepinizin bayramı kutlu olsun Gül.
Sevgiyle,

Nane Limon

HULYA dedi ki...

Canım Gülüm,
Bu aralar hem seni hem birçok blog dostumu ihmal ettim biliyorum.Ama bayramdan sonra inşallah telafi edeceğim.Kuzucuğa bayıldım.Hepsi de birbirinden güzel ve nefis görünüyorlar.Ellerine sağlık gülüm.Ben de bayram için gül tatlısı yaptım ama senin kadar tatlı oldu mu bilemiyorum.Hayırlı bayramlar diliyor senin o gül yanaklarından anneciğinin de pamuk ellerinden öpüyorum.En içten Sevgilerimle:-))

Ferkay dedi ki...

ellerinize sağlık Gül hepside harika canım.Sizlere hayırlı bayramlar diliyorum.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Gül'cüğüm,
Bayramını kutluyor, sevdiklerinle birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmeni diliyorum.

gülriz dedi ki...

Gülcüğüm, senin ve ailenin bayramını en güzel dileklerle kutluyorum. Daha nice güzel bayramlarda, bayramlaşabilmek dileği ile yanaklarından öpüyorum.

ozlemhan dedi ki...

Gülüm benim süpersin valla yine döktürmüşsün ellerine sağlık canım