Çarşamba, Nisan 25, 2012

Mayalı Yağlı Pasta

Merhabalar,Mayalı pasta ve çörekler bu aralar mutfağımızdan hiç eksik olmuyor..Fırsat buldukça yapıp dondurucuya atıyorum..Malum annecik misafir ağırlıyor bugünlerde..Bu sefer biraz farklı yapıp sunmak istedim sizlere..pek nefis oldu pek.Eğer tarçını çok seviyorsanız yağ da çevirirken hafif ekleyebilirsiniz güzel oluyor.

8

Malzemeler
200 ml süt
2 paket dr.oetker kuru maya
1 yemek kaşığı tepeleme şeker
1 yumurta
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket vanilya
1/2 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
minicik tuz
alabildiği kadar un

üzeri içinçırpılmış krema (2 yemek kaşığı şekerle)50 gr tereyağfile badem2 yemek kaşığı bal

7

Hazırlanışı
Un bir kaba konulup ortası açılıp ılık süt,1 yemek kaşığı şeker konulup 10 dk bekletilip karıştırılır.Arkasından diğer malzemeler eklenip, mikserin hamur karıştıcısı ile karıştırılıp, mayalanması için bekletilir.

Hamur mayalanınca yağlanmış tepsiye yayılıp üzerine gelişi güzel çatal batırılır.Krema çırpılır..diğer tarafta yağ,bal eritilip bademler eklenip karıştılır.

Önce krema hamurun üzerine yayılıp, bademler serpiştirilip, 10 dk bekletilip, ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 25-30 dk pişirilip, ılıtılıp, dilimlenip servis edilir.

15 yorum:

Esma dedi ki...

Severm senin bu güzel yağlı pastanı ben ellerine sağlık canımmm

muhabbetsofrasi dedi ki...

değişikmiş :)

eline sağlık

kevser dedi ki...

dondurucuya nasıl atıyorsun canım ya? malum ben 2 çocukla dondurucudan medet umuyorum :)

www.haydi-sofraya.blogspot.com dedi ki...

süper görünüyo ellerinize sağlık bende blogereyeni katıldım siyeme beklerim saygılarımla

Gamlı Baykuş dedi ki...

Pastaya bayılırım ama daha çok çukulatalı ve kestaneliyi severim. Fakat senin yaptığın her şey pek güzel oluyor, bunu da sevdim tabii... Sevgiler...

Kont dedi ki...

Sevgili Gül,
Görünüşü alıştığımız pastalara pek benzemiyor ama çok lezzetli görünüyor. Değişik bir tadı olmalı diye düşünüyorum. Tabii her zamanki gibi, gene tadamadık (!). Eline sağlık, sevgiler...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Çok farklı ve çok leziz bir tarif. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

herşey tadında dedi ki...

ellerinize sağlık yahu bu ne güzel bir görüntü böyle 1 dilimde ben isterim demek geldi içimden;))
paylaşımlarınız bol bol olsun inşallah
sevgiler;))

ev perisi;) dedi ki...

SELAM gÜLÜM!

NASILSIN NİCEDİR?
EMEĞİNE SAĞLIK HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ HARİKASIN...
SEVGİLER CANIM...;)

ev perisi;) dedi ki...

SELAM gÜLÜM!

NASILSIN NİCEDİR?
EMEĞİNE SAĞLIK HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ HARİKASIN...
SEVGİLER CANIM...;)

renkler dedi ki...

Gül'cüğüm, canım arkadaşım. Özledim seni. Hala harikalar yaratıyorsun, hala süpersin. Kendine iyi bak canım benim

Özgür Tatlar dedi ki...

ben de merak ettim.nasil atiyorsunuz dondurucuya.mayaladiktan sonra mi pistikten sonrami.elllerinize saglik.

Damak Tadı dedi ki...

Pişirip fırından çıkarıp 10 dk sonra sıcak sıcak poşetleyip dondurucuya atıyorum..Yaklaşık 30 yıldır bu yöntemi kullanıyorum çok da memnunum..Anidan gelen misafirler için çok iyi oluyor..

Çok teşekkür ederim.

sureyya dedi ki...

BU TATLIYI SEKERSIZ VEYA DIYET SEKERLE YAPSAK OLURMU ACABA NEDERSINIZ?

Damak Tadı dedi ki...

Diyet şekerle yapabilirsiniz ama tabiiki aynı tadı elde edemeyebilirsiniz..

Az diyet şeker kullanıp diyet marmelatla piştikten sonra tatlandırabilirsiniz..Hiç pişirmediğim için bir fikrim yok..(