Çarşamba, Ocak 06, 2010

Orangen Torte / Portakallı Tart

1,5 yıldır beklediğim tart kalıbıma nihayet kavuştum..)) Ebru'cuğumun arkadaşı Amerika'dan buralara benim için taşıdı..))Kendisine buradan çokkkk teşekkür ediyorum ve tartımın tarifine geçiyorum..)) Tartın tarifi yine doğaçlama olmuştur arkadaşlar..Hepimizin damak tadı doğrultusunda ortaya çıkmıştır..Yarısını sabah iş arkadaşlarıma getirdim..Birlikte tadına bakıp yorumlar yaptık..Kısaca çok beğendik..))Umarım sizlerde deneyip memnun kalırsınız.. Fotoğraflar gece çekildiği için görüntüler karanlık çıkmıştır..( DSC07374 Malzemeler (hamuru) 50 gr soğuk tereyağ minicik tuz 3 yemek kaşığı soğuk su 1 su bardağı un (ele yapışırsa ilave edilecek.) Hamur hazırlanıp yağlı kağıt üzerinde açılıp tart kalıbına yayılır. DSC07379 Üzeri için 2 yumurta 1 yemek kaşığı (30 gr) yumuşak tereyağ 1 su bardağı şeker 2 adet portakal kabuğu rendesi 2 adet portakalın suyu ve posası 1 tatlı kaşığı un Hepsi mikserle çırpılıp hamurun üzerine dökülür. 175 c de ki ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Tepesi için 1 paket Ülker bitter 1 küçük portakalın suyu Benmari usulü portakal suyu ile çikolata eritilip soğumuş tartın üzerine yayılır.. Afiyetler olsun sizlere..)) Not:Tartın hamurunu özellikle çok ince yaptım.. Sizler denemek isterseniz hamurun ölçülerini biraz artırabilirsiniz..) DSC07363 DSC07364 DSC07371

29 yorum:

Unknown dedi ki...

Meleğim muhteşemsin biliyorsun değilmi tart enfes o güzel ellerine
sağlık.KOcaman öpüyor ve seni çokkk
seviyorum.

Mimosa Café dedi ki...

Bu sabah güne bu muhteşem tartla başladık. Çok özgün ve de enfes bir lezzetti. Anlatmak yetmez, yaşamak lazım :)

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlıkk mükemmel görünüyor mest etti beni gerçektenn..

aylinayca dedi ki...

Merhabalar Gül Abla
her zaman ki gibi harika olmus portakallı tartın ellerine sağlık

Ağzıma bir lokma aldığımda sanki güneyin o sıcaklığında portakal bahçelerinde gezer gibi hissetim kendimi(bir dilim aldım hemen ve yavaş yavaş yedim hiç bitmesin istedim ) bu yetenek doğuştan olmalı hangi meyva'nın neye yakısacağını biliyorsunuz
Yolunuz çok renkli çok tatlı bu yolda size başarılar dilerim...
Sevgilerimle Aylin

Unknown dedi ki...

görüntü muhteşem bir de tadına bakabilseydik

Unknown dedi ki...

Mmmmmm...Ellerinize saglik... Tart muhtesem görünüyor, insanin agzini kamastiriyor bakarken, nasil canim cekti anlatamam, kalktim bir portakal yedim hemen,,, yerken de gözlerimi kapayip o muhtesem tarti hayal ettim.... Tekrar ediyorummmm... MUHHTTEESSEEMMMM...

Unknown dedi ki...

portakallı lezzetlere bayılıyorum nedense belki hafif ekşi oldugu içindir.ellerine saglık.

Narince dedi ki...

Of of portakal ve çikolata bir arada, dayanılır gibi değil.

Zehra Gürgen dedi ki...

Gülüm güle güle kullan yeni kalıbını.
Tart harika görünüyor.Şimdi az önce çikolatalı tart gördüm, sende portakallı yapmışsın nasıl canım çekti anlatamam :(
Üzerinede çikolata dökmüşsün ki kesinlikle tadı daha br güzel olmuştur.

ellerine sağlık canım

Sevil Şahin dedi ki...

ablaların guzeli kız su tart kalıbınında resmini çekseydin bari o kadar bekdiğin kalıp nasılmış bak merak ettim şimdi
canım ablam bu arada nasılsın yıl sonu kapanışları derken senide ihmal ettim arıyamadımda nasılsın seni kocaman öptüm
tart yine super ee sen SUPERSİN YA ONDAN ..:))

MUTFAKISTAN dedi ki...

SUPER OLMUS CANIM SUPER
ELLERINE SAGLIK...
CANIM NE COK BEKLEMISSIN KALIBINI
GULE GULE KULLAN...SEVGILER

HADİYE dedi ki...

Merhaba Gül,

Yeni kalıp, yeni tart oooof of.Canım çekti yani bu resimleri bu kadar baştan çıkarıcı çekipte yayınlamak zorundamısın gül.
Eh yine bize bakmak düştü.Yiyenlere afiyetle.

Sevgiler*

Unknown dedi ki...

Off of diyorum başka birşey demiyorum Gül'cüm..

Bir Dilim Düş dedi ki...

Gülcüğüm sonunda istediğin kalıba kavuştuğun için çok sevindim, ellerine sağlık yine nefis bir tarif olmuş.

Sevgiler,
Evren

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

GÜLE GÜLE KULLANIN

SEVGİLER

cansudere dedi ki...

harika görünüyor canım.

lavantalimon dedi ki...

Portakal nefis :))
doğaçlama olurmu senin ellerin bu işin piri şekerim canım çok öptüm.
bir haftalığına anneciğime gidiyorum çok sevgiler selmalar

Pembe Tatlar dedi ki...

Gülüm ellerine sağlık canım harika gözüküyor...

Mutfak Havlusu dedi ki...

Bu ne güzel olmuştur portakalın kokusu hafif mayhoşluğuı üfffff:)

Pelin dedi ki...

Ah Gülcüğüm,
İnan bana ben de bu tart kalıbı için yanıp tutuşuyorum. Çok şık duruyor tartlar bu kalıpla pişince.
Ellerine sağlık.
Sevgiler

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Ayyyy kalıplarınıza yaptıklarınıza bayılıyorum...Hepsi birbirinden güzel...Ellerinize emeklerinnize sağlık...
Sevgiler...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Gül'cüğüm,
Güle güle kullan tart kalıbını. Bu tart kalıbını çok istediğini biliyordum. Alt kısmı çıktığı için hamurun şekli hiç bozulmadan çıkıyor ve görünümü daha güzel oluyor.
Bu lezzetli tartları yapabilmekte asıl marifet ama insan olunca da en iyi şekilde sunmak istiyor, çok haklısın.
Ellerine sağlık diyor 2010'un sana ve ailene sağlıklar, mutluluklar getirmesini diliyorum.
Sevgilerimle,

Ferkay dedi ki...

Gülüm tart nefis ellerine sağlık da, taaa Amerika dan gelen kalıbının resmi niye yok. Bak şimdi merak ettirdin.
Canım benim sen ne yapsan harika oluyor.
Kocaman öpüldün..
Sevgiler...

alkım akkurt akyalçın dedi ki...

ellerine sağlık portakallı herşeye bayılırım sevgiler

made in funda dedi ki...

sevgili gülüm ellerine sağlık.nefis olmuş yine herzamanki gibi bir tanesin...2010 da da tüm güzellikler seninle olsun...

pelince dedi ki...

Gül kalıp çok değişik açıkcası ben ilk kez gördüm.. iyi günlerde kullan...
tart ise nefis birde çikolata ile şenlenmiş ya,daha güzeli yok :)
eline sağlık...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

beğenmemek mümkün mü...acayip nefis görünüyor ellerine kolalrına sağlık gül ablacığım:)
öpüyorum

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Fotoğraf karanlık değil bence,gayet iyi.Eline sağlık:)

Sevgi Küçük dedi ki...

Ben bir tercih yaparsam sanırım ilk üçe bu tarı alırım! Bayıldım. Bak senin yüzünden pastakolik olcam haberin olsun!! :D