Kerebiç'i iş arkadaşım Ebru'cuğum Mersin'den getirmişti.Ofiste yerlerken bende fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşmak istedim..Mersin'den hangi tatlıcıdan aldığını öğrenip sizlere adresini yazacağım..Hayırlı sahurlar..))
Ebru'nun Mersin'den satın aldığı yerin adı Hayri usta imiş..Daha öncede kerebiç yemiştim ama Hayri ustaya kimse gelemez..Hele o köpüğü yokmu...)))
Not:Kerebiç'in nasıl yapıldığını öğrenip sizlerle paylaşacağım..)
14 yorum:
Merhaba Gül ablacığım, Ramazan ayın mübarek olsun. Bende çok şükür geldim yerleştim. Ablaçığım kerebiç çok enfes görünüyor inşallah en kısa zamanda tarifini yayınlarsın, çok merak ettim. Sevgiler Nesrin
Adını duydum ama ilk kez görüyorum.Çok lezzetli,dolu dolu bir tat.Merak ettim .
Sevgiler
ramazaninmubarek olsun tatli cok hos gorunuyor. tarifini merak ettim. selamlar
canım ailem mersinde yaşıyor evlenmeden önce bende mersindeysim emin ustadan alırdı babam hep yada halilde:)))
Sizlere afiyetler olsun...
Keberiçi ben de çok merak ediyordum. İnternetten şöyle bir araştırma yapıp Mersin de Keberiççi Oğuzu buldum. Hesabına parasını ödedim ertesi günde keberiçi mideye indirdim İstanbulda. Köpüğü çok tatlı geldi bana ama gerisi nefis.
Hülya
Meleğim muhteşem görünüyor afiyet şeker olsun tarifi bekliycem seni çokkkk seviyorum öptüm...
cok merak ettim tadını, insallah en kısa zamanda deneme fırsatım olur :(
Geçen sene Mersin'e annemlere gittiğimde yemiştim ilk defa.Ama ben nedense sevmedim :(
O köpüğüntadı bir garip gelmişti bana?
Acabaiyi yapan yerden yemeyince mi beğemedim dersin Gülüm :) ?
afiyet olsun canım, canına can katsın
sevgiler
arkadaşın nerden almış bilemiyorum ama ben tahmin edeyim:
Dondurmacı Halil
Çünkü üstüne yoktur.
Yapımı hakkında da detay verebilirim özellikle krem şanti sanılan o bembeyaz tadın ne olduğunu söyleyebilirim! :)
Bu kadar şeyi nereden mi biliyorum...Hmmm, söylemem!! ;)
Ne güzel bir şey değil mi Gül'cüğüm? Her yöremizde ne özel tatlar var, ne güzel bir ülkede yaşıyoruz.
Kerebiç diyince ben kurabiye kerebiç sadım. O değil dimi. Bu çok başka harika birşey görüyorum çünkü.
Sevgiler.
Çiyada yemiştim seneler önce,aslında bir arap tatlısı sanırım... babaannemden duyardım eskiden.. üzerindeki köpük bir otun kaynatılması sonucu oluyormuş tv. izlemiştim...
çok lezzetli ama dışındaki köpüğü herkesin beğenmesi pek mümkün değil:) ama ben çok severim o ayrı...
afiyet olsun...
KEREBİÇİN BEYAZ KAYMAĞI İÇERİSİNDE SÜT VEYA YUMURTA BULUNMAYAN ÇÖĞEN DENİLEN BİR BİTKİNİN SAPONARİA OFFİCİNALİS(SABUNOTU OLARAK BİLİNİR)YANİ ÇÖĞEN KÖKLERİNİN BİR GECE SUYA ISLANMASININ ARDINDAN 5 SAAT SÜREYLE KAYNATILMASI İLE OLUŞAN YEŞİL SUYUN BOL MİKTARDA ŞEKERLE ÇOK YÜKSEK DEVİRDE KÖPÜRENE DEK ÇIRPILMASINDAN OLUŞUR. YAPIMI OLDUKÇA ZAHMETLİ VE ÖZEN GEREKTİREN BİR İŞTİR FAKAT BU KAYMAĞI MERSİNDEKİ KEREBİÇÇİLERİN GENELİNE FASON BİR FİRMA ÜRETTİĞİ İÇİN HER KEREBİÇÇİDE TAT AYNIDIR.... ÖZKAYMAK HARİÇ ÖZKAYMAKTAN KEREBİÇ YİYENE KADAR KEREBİÇ YEDİM DEMEYİN...
Merhaba canım..
Kerebiçler harika görünüyor!
Bayılırım..
Sırf bunun için ,Türkiye'de fellik fellik köpük helvası aradım..
Sonunda buldum lakin ben tatlıyı yapana kadar kutu boşalmıştı : )))))
Sağlık olsun diyelim...
Bir daha kine inşallah..
Kerebiçin farklı formlarda kalıpları satılıyor burada da .(Libya)
Çok şirinler..
Ellerine sağlık
Öperim yürekten..
Yorum Gönder