Salı, Kasım 27, 2007

MARMORIERTER PUDDINGKUCHEN MIT KIWI / KİVİLİ, EBRULİ, PUDİNGLİ PASTA

Pasta geçen hafta gelen misafirlerimiz için yapılmıştı.Kahve ve çay yanında çok sevilerek yenildi.Misafirlerimizin her birine pastanın tarifini ayrı ayrı yazarak verdim.Bu pastanın yanında yapılan diğer pastalarımı ise sizlerle ilerleyen günlerde paylaşacağım.Daha önce paylaşacaktım fakat aldığım üzüntülü haberlerin arkasından elim kolum bağlandı kaldı adeta.Şimdi de 2 gündür işe gidemiyorum ve hafta sonundan beri yatıyorum.Bu resimlerimi ve yazılarımı ise kuzenim benim için sayfama bastı ve yattığım yerden ona söyledim, o da yazıverdi sağolsun.Sizlere güzel ve mutlu günler diliyorum!!
Malzemeler
Tabanı için
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket vanilya şekeri
1 yumurta
25 gr kakao
125 gr şeker
175 gr un
Ortası için
2 paket vanilyalı puding
75 gr şeker
750 ml süt
100 gr bitter çikolata
150 ml x 3 kutu Crème légère (bunun yerine ekşi krema kullanabilirsiniz)
Tepesi için
3 adet kivi
1 paket tart jöle
2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
2 paket vanilyalı pudingi 750 ml süt ile pişirip buzdolabında 2-3 saat saklayınız.Kelepçeli yuvarlak kalıbı yağlayıp bir tarafta bekletiniz.
Tabanı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp yoğurunuz.
Hazırlamış olduğunuz hamuru kalıba yayıp kenarlarını hamurla çeviriniz.Çatalı tabana gelişi güzel batırınız.Bknz.resim.
Hazırlamış olduğunuz pudinge şekeri ve re'leri ekleyip çırpıcı ile iyice çırpınız.Karışımın çoğunu tabana dökünüz.Bitter çikolatayı benmari usulü eritip kalan karışıma ekleyip tekrar çırpıp karışımın üzerine yayınız.Çatal yardımı ile kalıbı döndüre döndüre karışımı alt üst edip ebru şeklini veriniz.175 c de yaklaşık 50 dk pişiriniz.
Kivileri soyup ikiye ayırıp ince ince dilimleyip pipmiş pastanın üzerine diziniz.Tart jölesini hazırlayıp meyvelerin üzerine gezdirip buzdolabında saklayınız.Pasta mutlaka buzdolabında bekletilmelidir.Nedeni, pudingli olmasından kaynaklanıyor..)
Not:Crème légère burada bulmak biraz zor.Bu yüzden sizlere önerim şu:2 paket krema (200 ml)kaynatıp ılıtınız.Arkasından 2 yemek kaşığı süzme yoğurdu ile kremayı mayalayıp 1 gece bekletiniz.
Ertesi gün pastanızı yaparken pudinge bu kremayı ekleyip yapınız lütfen!

18 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

canim ellerine saglik harika olmus
legere.krema suzme yogurt cok degisik daha once denemedim tesekkurler tarifi aldim sevgiler

hayat dedi ki...

Gül,bitanem hasta hasta yine döktürmüşsün.Kıyamam sana ellerine emğine sağlık Kuzenin de sana yardım etmiş. Allah ondan razı olsun.Aklım sendeydi hep nasıl oldun diye canım lütfen kendine iyi bak da beni üzme.
Seni çok öpüyorum canım, selam ve sevgilerimi gönderiyorum

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Gül'cüm, hayrola, sende mi en sonunda sifayi kaptin? Cok gecmis olsun canim, Puddingkuchen eminim görüntüsü kadar lezzetiyle de göz dolduruyordur. Ellerine saglik, kendine iyi bak, bende en son care olarak antibiotik alarak kurtuldum bu hastaliktan.

Sana ve ailene selamlar ve sevgiler, ha birde öptüm canim, hoscakal..

Gönül dedi ki...

canım sevgili esranın ölümüyle hepimizde sarsıldık.....canada geçmiş olsun diyorum iyi bak kendine....pastan çok güzel olmuş ellerine sağlık..sevgilerimle

Yaren dedi ki...

Gülcüm öncelikle cok gecmis oldun,sana acil sifalar diliyorum canim.Pastan harika görünüyor.Nefiss ne sansli misafirlerin varmis seninde haa,ellerine saglik canim.

renkler dedi ki...

Canım, çok geçmiş olsun. Kendini çok üzme. Hayatın acılarına karşı güçlü durmalıyız. Hem kendimiz, hem de sevdiklerimiz için...

lalecik dedi ki...

Ellerine sağlık Gül'cüğüm, her zamanki gibi nefis görünüyor. Bir kaç tarifini aldım daha sonra sana haber vereceğim. Kendine iyi bak.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Gülüm..Çok lezizi görünüyor

Kendini bir an önce toplamanı diliyorum

Melek* dedi ki...

uf uf uf ne güzel bir şekil bu böyle inanıoyorumki tadıda güzeldir ve biraz uğraşmışsın ellerine sağlık

Nalan Kaplan dedi ki...

Gül'cüğüm ellerine sağlık canım.Çok geçmiş olsun!

hatice dedi ki...

Sevgili Gül, Puddingkuchen nefiss gözüküyor ellerine sağlık, ayrıca çok geçmiş olsun, sevgiler..

Hatice dedi ki...

Sevgili Gül geçmiş olsun canım,kendine iyi bak, en kısa zamanda toparlanman dileğiyle...
bu arada pasta da nefis görünüyor, ellerine sağlık..sevgiler...

Mutfak Havlusu dedi ki...

benim adım ebruli:)
bu pasta nefis kivili kivisizde farketmez her şekilde olur:)
harika!

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun.Pasta çok harika.Elinize sağlık.

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Sevgili Gül,
Öncelikle geçmiş olsun.
Pastan harika olmuş, ellerine sağlık. Krema ile yoğurdu mayalayıp bir nevi cremee fresh yapıyorsun değil mi? Bu krema çikolatalı pastalara çok yakışıyor. Ben de hazır yoksa elimde bu şekilde yapıyorum.
Kendine iyi bak.
Sevgilerimle,

daimamutfak dedi ki...

Gül geçmiş olsun.Şifalar dilerim.Ellerine sağlık gene harika bir pasta ile buradasın.Enerjine maaşallah gülcüğüm..sevgiler

Selin dedi ki...

Offff canım sen ne yapmışsın böyle yaaa!!! Valla 40 sene kalsam uğraşıp yapamam :)) Sen anlatıren bile yorulmuşsundur, yaparkenki halini düşünemiyorum. Ama mesela bir dilim verirsen bayıla bayıla yerim :))) Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

merhaba.blogunuzu çok beğendim ellerinize sağlık.yaptığınız yemeklerin her aşamasını resimle göstermenize bayıldım.çok açoklayıcı olmuş.benim blogum daha çok yeni bende beklerim ziyaretinizi.sevgiler