Pazar, Ağustos 26, 2007

PFIRSICH-CHEESECAKE / ŞEFTALİLİ CHEESECAKE

MÜBAREK AYLARA SELAM OLSUN..KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN SEVGİLİ ARKADAŞLAR!!

Şeftalili pastayı yaklaşık 10 gün önce bir arkadaşımın isteği üzerine yapıp kendisine ulaştırmıştım.Bu hafta sonu için tekrar istediğinde bende hemen bizede yapıp eşe dosta dağıtmak istedim.Nasıl olsa evde benden başka kimse yok ve ben hafta sonumu hiç dışarı çıkmadan evde geçirmek istedim.))Pastanın yarısını hemen dağıttım,yarısını da ofise arkadaşlara götürmeyi planlıyorum.))
Pasta kesinlikle cheesecake tadında değildir.Yapılışını görmeyenler içersine özel bir krema yapılıp döküldüğünü sandılar.(Pastanız 2 gün beklediğinde ise tam c.cake tadında olacaktır.)Yaz günlerinin taze meyvelerini değerlendirmek adına çok nefis bir pasta olduğunu sizlerle paylaşmadan geçemedim.Şeftali tutamayan arkadaşlara ise Nektarin önerilir.Kullanacak olduğunuz şeftalilerin çok olgun olmamasına dikkat ediniz.Çünkü dilimlenirken ve parçalara ayrılırken sizlere zorluk çıkarmaması için.Şimdiden sizlere afiyetler olsun.Tüm arkadaşlara mutlu bir hafta diliyorum!
Pastanızı mutlaka buzdolabında iyice soğutmalısınız ki,kalıbından çıkartırken kenarları yapışmasın.



2 saatten sonra kalıbından çıkartıp servis tabağına alabilirsiniz.

Tekrar buzdolabına kaldırılıp yaklaşık 2 saat kadar orada kalması sağlanır.

Tepesinede parçalara ayrılmış bademler serpiştirilir.Yaprak badem de serpebilirsiniz.

Ilınmış olan C.cake'in üzerine şeftaliler kaşık yardımı ile gelişi güzel yayılır.

Dilimlenmiş şeftaliler bu karışıma aktarılıp iyice karıştırılıp,20 dk kadar buzdolabında saklanır.

Limon ve portakal suları,vanilya eklenip arkasından jelatinler atılıp kaynatılıp altı kapatılır.

Şeker tencereye koyulup 1 yemek kaşığı su ile ıslatılıp karamelize olması sağlanır.

Pastanın tepesi için gereken malzemeler,

1 limon suyu

1 portakalın suyu

60 gr şeker

1 tatlı kaşığı vanilya

3 adet dilimlenmiş şeftali

3 adet beyaz jelatin veya tart jöle

Pastanın fırından yeni çıkmış görüntüsü.

160 c de yaklaşık 40-45 dk pişirilir.

Çırpma işlemi bittikten sonra son olarakda şeftaliler eklenip kaşıkla karıştırılıp kalıba dökülür.

Arkasından diğer malzemeler eklenip karıştırılır.

3 yumurta eklenip karışım mikserle iyice çırpılır.

Şeker,vanilya,portakal kabuğu rendesi (vanilya'yı da sevgili Seda bana göndermişti.Canım benim)

Üzeri için gerekli malzemeler

120 gr şeker

1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

3 yumurta

1 çay kaşığı vanilya

minicik tuz

2 adet minik parçalara ayrılmış şeftali

250 gr süzme yoğurt

1 paket labne

70 gr un

Kalıbınızı, üzerini hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.

Yağlanmış kalıbınıza hamuru koyup kaşığın tersi ile ile iyice yayınız.Kenarlarına kenarlık yapılmayacak.Dikkatinize!!

Karışımı iyice elinizle yoğurun.

Bisküvileri un haline getirip h.cevizini,yağı,limon suyunu ekleyin.

Malzemeler(tabanı için)

2 paket eti burçak

1 adet limon suyu

1 /3 çay bardağı hindistan cevizi

90 gr tereyağ

40 yorum:

Tuba dedi ki...

Sevgili Gul, sonunda evime sag salim vardim. Sayili gun cabuk bitiyormus. Ama tatilin en guzel kismi Karadeniz'di. Yengelerimin yaptigi hamsi coreklerini Mervis bile yedi (genlerinde var ne de olsa:)). Neyse, yakinda blogumda yazacagim insallah. Tatil planlarini yap, en kisa zamanda seni buraya bekliyorum. Seni hic olmayan ablam yerine koydum artik. Cooook sevgilerimle,

Yaren dedi ki...

Ne güzel bol meyveli pasta,sicak havalarda yenebilecek en iyi pasta.Bir dilmde benim icin ye ,ok mi? ;)Ellerine saglik.

Selcen Şenocak dedi ki...

Sevgili Gül; bu sıcak günlerde iyi gidecek bir pasta ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım sevgilerimle iyi haftalar...

NiNo dedi ki...

mmm ellerine saglik canim enfes gorunuyo hic tadmadigim ve yapmadigim bir lezzet denicem sevgiler

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Gül'cügüm, yine harika görünen bir pastayla karsilastim sana geldigimde. Ellerine saglik, ayrica benim gibi seftali'ye dokunamayanlarida düsünmüssün, ayrica tesekkürler. Ben ne yapip ne edip eldivenlerle de onlari soymayi basariyorum cok sevdigim icin ama nektarin de iyi bir alternatif. Sana iyi bir hafta baslangici dileyerek hoscakal. Öptüm.

pelin dedi ki...

sevgili gül
ellerine sağlık ben de geçenlerde buna benzer bir tarif denemiştim fakat henüz yayınlamadım.Kafamda bazı tereddütler vardı ama seni okuyunca içim rahatladı.bir dahaki sefere şeftalili senin tarifini yapacağım.sevgiler

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Of nefis bir lezzet patlaması olmalı Ellerine sağlık Gül
Sevgiler :))

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşım, bu nasıl bir lezzettir böyle, hem çok hafif, hem çok lezzetli, ağızda dağılıyor ellerine sağlık. Sık sık söylüyorum ama yine söyliyim ben çoook şanslı biriyim ki seni tanımışım, senin dostluğunu kazanmışım. Çok öptüm, sevgiyle kal...Arzu

Adsız dedi ki...

sevgili gül nezaketine çok teşekkürler sanada hayırlı kandiller ,güzel haftalar sevgiler

Bocuruk dedi ki...

Canım ne güzel bir pasta yine. Pasta kraliçesisin sen:) Ellerine sağlık. Acaba birgün tadabilecek miyim bu güzel pastalarından?
Sevgilerimle...

akçahan dedi ki...

Gül çok hoş görünüyor ya hu. En kısa zamanda denemek istiyorum.

Kandilin mübarek olsun.

gülizar dedi ki...

ABlacım seninde kandilin kutlu olsun.Bir aydır izindeydim bugün işe başladım.Yine döktürmüşsün tarifler harika bende izindeyken yaptıklarımı en kısa zamanda sizlerle paylaşıcam.sevgilerimle..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Gül'cüğüm - Çok iştah açıcı görünüyor herzamanki gibi. Ellerine sağlık. Kandilin mübarek olsun.
Sevgilerimle,

Hesna dedi ki...

Sevgili Gül
Nasılsın canım. Yine harika bir pasta yapmışsın eline sağlık.
Canım kandilin mübarek olsun.
Öpüyorum.

Hesna

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül harika bir cheesecake. Fotoğraf bile iştah açıyor, ellerine sağlık. Cheesecake'lerde çok peynir kullanıldığı için yapmak istemiyorum. Burda yoğurt da koymuşsun. Acaba labnesiz sadece yoğurtla olurmu bir sorayım dedim. Afiyet olsun canım. Sana da hayırlı kandiller, tanrı gönlüne göre versin herşeyi. Öptüm Sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım seninde kandilin mübarek olsun.
Kucak dolusu sevgiler...

Ferhanca dedi ki...

Gül'cüm kandilin kutlu olsun , daha nicelerine inşallah..
Şeftalili tariflerin bu aralar beni ben den aldı valla,kızım elimi uzatıp dilimli tabağı alıcam.bu tarif kolay görünüyor .Ama sen pasta konusunda süper pratik olduğun için bakalım denyelim nasıl yapıcaz ..sevgiler..çok öpüyorum..

lezzetlilerim dedi ki...

Immmm harika görünüyor ellerine sağlık canım. KANDİLİMN MUBAREK OLSUN. SEVGİLER

NiNo dedi ki...

canim kandilin mubarek olsun guzel dileklerine sonsuz tesekkurler

renkler dedi ki...

Senin ve ailenin kandili mübarek olsun canım... Çok öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül
Bende senin ve ailenin kandilini kutluyorum canım.
Sevgiler

Hatice dedi ki...

Gül'cüğüm cheesecake nefis görünüyor yine, ellerine sağlık, kandilin mübarek olsun...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Gülcüğüm bu ne güzel bir görüntü bayıldımm ellerine emeğine sağlık her yaptığın birbirinden şık ve güzel.Kandilini de kutluyorum canım selamlar sevgiler.

Adsız dedi ki...

Gül'cüm iyi kandiller. Cheesekek'in nefis görünüyor her zamanki gibi. Ellerine sağlık canım, sevgiler..

Selcen Şenocak dedi ki...

Seninde kandilin mübarek olsun canım Sevgilerimle...

one ben bir sey dedi ki...

Bitanem hayırlı kandiller
öpüyorum

one ben bir sey dedi ki...

Nekterin tütmek köley tabi iş çefteliyi tütmekte ölle tüllü tüllü bilaz zör .
Ha yew yukerde o tikiş diken tim beyildim ben one yirim ben oni
pfırsıch mi çöt tomik nesil ökünüyor pırfırsıh diye mü ?

one ben bir sey dedi ki...

EYYYYY TİRABİZONNNN TİRABİZONNN yeğmürlüğümü hezirladim ama şemşiyemi bülamedim üçmeye de hezirim bilakis betle bizi geliyoz hepimiz bit iti ütttt

ayseyaman dedi ki...

Gül ablacım
ellerinize sağlık, ne güzel meyveli bir cheesecake yapmışsınız. Hem de iş arkadaşlarınıza da ikram etmişsiniz.
Bence tadı evde değilde ofiste daha güzel çıkmıştır. :)
Kandiliniz mubarek dualariniz kabul olsun
sevgilerle

Adsız dedi ki...

Sevgili gül, tariflerin çok hoşuma gidiyor, eline sağlık bu da harika olmuş. Cheesecake yapmak için beni gaza getirdin :)

Sevgiler,

selin (www.selincaglayan.com)

Saliha dedi ki...

canım ellerine saglık.okadar acıklayıcı anlatıp fotograflıyorsunki ben üşengeçliğimden utanıyorum maaşallah yani:))kandılın mubarek olsun canım evın bereket ve huzurla dolsun sevgılerımle arkadasım...

Adsız dedi ki...

______ @__ @______ __ @__ @_ __
____ @______ @______ @______ @___
___ @_________ @__ @_________ @__
___ @___________ @___________ @__
____ @______KANDiLiNiZ_____ @ __
_____ @______MÜBAREK_____ @_____
______ @_____OLSUN______ @_____
________ @_____________ @_______
___________ @________ @_________
_____________ @____ @___________
________________ @____________

Adsız dedi ki...

kandilin mübarek olsun canim

bir demet feslegen dedi ki...

İçinde meyve olması çok güzel, dolaptaki şeftaliler bitmeden denemeli..
Sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

sevgili Gul'cugum,
Manzara harika, ellerine saglik. Birsey demeye gerek kalmiyor, cok leziz.
Kandilin kutlu olsun, sevgiler.

hatice dedi ki...

Sevgili Gül, hayırlı kandiller , ayrıca nefis bir tarif..ellerine sağlık..sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

gayet basarili bir tarif bence, denemeli, yemeli, kilolar alinmali!

:))

ben bu ara biraz dikkat etmekteyim, yoksa ablamla aramiz acilacak yazin tatile gittigimde. korkumdan evde bile deneyemiyorum yeni seyler bloga yazmak icin :))

optum canim, ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

merhaba canım ..çok özür diliyerek bir yapıcı eleştiri yapmak istiyorum ,müsade edersen ve yalnış anlamassan ..saat çok geç olduğu içinmi bilmem tarifini anlamakta zorlanıyorum.. canım sanki tarifi sondan başa anlatıyorsun sitene daha önce geldiğimdede ayni duyguları yaşadım...daha açık kılasik bir şekilde baştan sona anlatırsan sevinirim ...tekrar özür diliyor saygı ve sevgilerimi gönderiyorummm...
gülsen

seyabb dedi ki...

Şeftaliler iştah açıcı görünüyor.Bende deniycem.Ama tarif sıralamasında karışıklık mı var bana mı öyle geldi?

Damak Tadı dedi ki...

Tarif sıralamasını en alttan üst tarafa doğru yazmışım..Siz lütfen ona göre sıralamayı göz önünde bulundurunuz..Teşekkürler..Gül