Salı, Temmuz 31, 2007

MARZIPAN BREZELN

Merhabalar,

Bu tarifi denemek isteyip, marzipanı olmayan arkadaşlara ise hemen bir çözüm buldum.Marzipan yerine haşhaşı pişirip içine aynı malzemeyi ekleyip onunla da yapabilirsiniz.Hayır istemeyiz derseniz hemen başka bir çözüm geliyor sıkı durun.O zamanda boş boş sarıp (o kadar uğraşmadan sadece açarak)aynı şekili verip her bir gözüne pudingi pişirip sıkma torbasına koyup gözlere pudingten koyup pişirin.Harika bir lezzet olduğunun hemen farkına varacaksınız.Gerçi o hamur mayalanıp yapılıyor ama farketmez, milföyden de super oluyor..)))

Ben,brezeln'leri piknik için yapıp hazırlamıştım.İstedim ki farklı bir lezzet ile arkadaşları tanıştırayım..)



Malzemeler
250 gr Marzipan
50 gr şeker
1 limon rendesi
minicik tuz
1 yumurta
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı süt
125 gr yaprak badem
30 gr pudra şekeri
500 gr milföy

Marzipanı bir kaba koyup,limon rendesini,tuzu,sütü,şekeri koyup elinizle iyice yoğurun.Aşağıda ki resimdeki gibi bir görüntü elde edip bekletin.



Hazırlanışı

Önce açacağınız yere biraz un serpiştirin.Milföyler birbirine yapışık şekilde çıkacaklar 1 kg'lık paketten.O şeklini bozmadan (sanırım 5 sıra oluyor,siz yinede dikkat edin)aralarındaki naylonları alıp üst üste dizin.Minicik un tekrar üzerine serpiştirip merdane ile açın.Resimde görülenin 2 katı büyüklüğünde olacak.

Açmış olduğunuz bu parçayı cetvelle ölçüp tam ortasından kesin.Parçalardan birinin üzerine kaşıkla önceden hazırlamış olduğunuz Marzipanı döküp kaşığın tersi ile her tarafına yayın.Diğer parçayı üzerine kapatıp bıçak yardımı ile bir parmak genişliğinde şeritler kesin.





Her bir şeridi elinizle burun.Resimlerde ki şekili verip üzerine yumurta sarısı sürüp yaprak bademlere bulayıp tepsiye dizin.İşlem bittikten sonra kalan tereyağını eritip kaşık yardımı ile her bir brezeln'in üzerine serpiştirip 175 c de pişirip tel üzerine alın.



Soğuduktan sonrada üzerlerine pudra şekerini serpiştirip servis tabağına dizin.Kahve eşliğinde afiyetle yiyiniz..)







43 yorum:

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Merhaba Gül, hep uzaklardan izlerdim siz blogculari ve artik ben de bir blog sahibesiyim ve son iki gündür büyük blog bulusmasindan dolayi yeni tarif göremeyince sayfanda hayrola demistim kendi kendime ve simdi baktim ve yeni bir tarif görünce sevindim. Senin bir tür Almanyayla baglantin var galiba tam cözemedim ama pastalarinin isimlerinden öyle anliyorum, ya da Almanyaya gidip geldikce mi pasta kitaplari getiriyorsun yurda? Benim ki sadece bir merak haliyle bende Almanyadan yasiyorum. Güzel tariflerinin devamin bekliyorum, selamlar ve sevgiler, Kevser

Adsız dedi ki...

Merhaba Gül Hanımcığım,

Günlerdir pikniğinizle ilgili yazı ve resimlere bakıyorum:)) Harika bir sofra olmuş, herkesin ellerine sağlık. Fakat şu annenizin meşhur laz böreği var ya, işte o beni benden alıyor. Yiyenlerin yorumlarını ağzım sulanarak okuyorum:))) Tarifine de baktım ama anneciğiniz maşallah öyle bir ince açıyor ki yufkayı ben hayatta başaramam. E peki ben bu böreğin tadına bakamayacakmıyım? Hani derler ya bir yerlerin şişilmesi olayı, işte ondan olacam diye korkuyorum. Acaba siz sipariş alıyormusunuz? Eğer alıyorsanız sizinle temasa geçmek isterim. nilgun@tisd.org.tr mail adresim. Sevgiler. Nilgün

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor Gül'cüğüm. Ellerine sağlık. Keşke ben de gelip tadına bakabilseydim.
Sevgiler kocaman,

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Gül
çok güzel görünen tadının da güzel olduğunu düşündüğüm bir lezzet olmuş.Ellerine sağlık.
sevgilerimle...

daimamutfak dedi ki...

Eline sağlık canım çok uğraşmıssın ama nefis olmuş...neriman

Adsız dedi ki...

Gül'cüm piknikte bunları görmüştüm ama tadına bakamamıştım. Eve getirdiğim sepettende çıkmamış. Üzüldüm şimdi tadını merak ettim açıkcası. Eminim diğerleri gibi buda çok lezzetliydi.Görüntü nefis. Ellerine sağlık. Öptüm seni sevgiyle, hoşçakal..

lalecik dedi ki...

Gülcüğüm, böyle bir lezzetin tadı elbetteki kaçmaz, ama malum çeşit bolluğundan nefis tatları kaçırdık. Ama ben şimdi bunu print edip en kısa zamanda denemezmiyim. Ayrıca onca alternatif sunmuşken. Ellerine emeğine sağlık canım.
Sevgiler.

Ferhanca dedi ki...

Çıtır çıtır duruyor çok güzel olmuşlar ..afiyet olsun...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Marzipanı gördüm hemen yutkundum zaten ben, aslında pikniğe katılan bloglardan birinde -Gül'ün değişik ay çöreği- şeklinde okumuştum sanki bu nefasetleri...
Ellerine sağlık Gül :))
Not:Ya abla demiyeyim ben dimi? :))

Adsız dedi ki...

Canımın içi Gülcüğüm, geçtiğimiz günlerde bir İngiliz Marketinde marzipanı görüp aldım. Nerede nasıl kullanacağımı bilmeden :))) Evde duruyor. O bana bakıyor ben ona.. Veee ben ne görüyorum. Nefis marzipanla hazırlanan bir tarif..

Sen varya benim kurtarıcı meleğim oldun :))) Marzipandan kurtaracaksın beni :)))

Bu sırada ben marzipan gönderebilirim sana. İstemen yeter bitanem..

Kocaman öpücükler

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Gül'cügüm, böyle hitap edebilirim sanirim birakmis oldugun yoruma ve getirdigin acikliga tesekkür ederim. Sakin yanlis anlamadin insallah beni merakimdan dolayi. Biz bayanlarin ruhunda var bu meraklilik neyse görüsürüz tekrar hoscakal, sevgiler. Kevser

Hülya dedi ki...

Seni gördüümmmm.Seni en sonun da gördümmm....Yaşasııınnnn...
Tuba'dan geliyorum şimdi.Tek tek demiş kim kimdir diye?Damak tadı Gül demiş ya resme eğilip baktım beni bir gülümseme aldı hemen.Sendin işte.Heyecanlandım iyi mi?;)))
Sarılası bir şey.İyi ki varsın...
İyi ki tanıdım seni...
İyi ki...

Adsız dedi ki...

Gülcüğüm piknikte bende tadına bakamamıştım fakat eve götüreceğim çıkınıma koymayı ihmal etmemişim :) vee eşime vermeden ben yemiştim onu tadını merak etmiştim açıkcası gerçekten nefiss bir lezzet bende mutlaka deniycem herkese de tavsiye edilir :) ellerine emeğine sağlık Gülcüğüm çok emek vermişsin bizler için.Görüşmek dileğiyle sevgiler...

tata dedi ki...

Gül'cügüm, ellerine saglik, ben de cok severim bunlari da hic yapmayi düsünmemistim, sagolsun bizim pastane de cok güzel yapiyor. Herhalde bir gün Türkiye'ye dönersem bazi lezzetlerin pesine düsecegim.
Sevgiler

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Gül canım ellerine sağlık tadına doyamadım nefisti bende marsipanlı bir trif bilmiyordum bunu deneyeceğim
sevgiler

Adsız dedi ki...

Gül hanım,size mail gönderdim bana dönerseniz mutlu olurum.Sayfanız yine zinde,renkli ve heyecanlı.:)Enerjinize hayran olmamak elde değil.

İyi geceler.
Oya

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Kevser,
Aramıza hoş geldin canım.Şimdi sende bizi uzaktan izlemeyeip bizlerin arasında olacaksın.Ne kadar mutluluk verici değil mi?
Gerçi sayfanda ayrıntıları anlattım sana canım,yine kısaca değinmek isterim.Ben Almanya'da bulundm ve Alman pastalarının resmen aşığıyım.))Kitaplarım var,onları araç olarak kullanıyorum.
Tekrar hayırlı olsun blogun.Güzel tariflerde buluşmak dileğiyle.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nilgün hanım,
Sizde katılmak isteseydiniz hayır demezdik inanın.))Pikniğimiz gerçekten muhteşemdi ve bende halen ilk günkü gibi mutlulukları devam ediyor.Sizinle mailleştiğimiz için diğer konularla ilgili buradan yanıt verme gereğini duymadım.

Sevgilerle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Burçin'ciğim,
İnşallah bir başka piknikte kısa bir süre sonra tekrar bir arada oluruz.))Kocaman öpüyorum canım seni..Sevgilerle.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Serpil'ciğim,
Teşekkürler canım.Umarım söylediğin gibi olmuştur.

Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Canım Neriman'cığım,
Çok teşekkür ederim canım benim.Öpüyorum seni..

Sevgilerle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ebru'cuğum,
Piknikte ki o yiyecekleri düşündükce aman Tanrım demekten kendimi alamıyorum ve hemen sayfayı açıp hepsini tek tek inceliyorum inan.))Aslında çok şeyin tadına bakamadık,bakmamızda imkansız olurdu zaten.(mide fesatından giderdik inan)Bir daha ki sefere inşallah yine yaparım canım.Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum Ebru'cuğum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Lalecik,
Canım hepsi birbirinden nefis tatlardı ve bizler hepisinin tadına bakmaya kalksaydık sonumuz hiç iyi olmazdı.))İnaşallah yine yapıp sizlere sunma şansını yakalarım.Canım,çokk öpüyorum seni..))

Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler canım Ferhan'cığım.

Sevgilerle.

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler canım Ferhan'cığım.

Sevgilerle.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Burcu'cuğun,
Marzipanı sevenler için idealdir bu çörekler.))Ben çok severim..)))
Kısmet olursa sana da tattırmayı çok isterim canım.
Canım ben hiç takılmam o konulara,sen nasıl hissedersen öyle hitap et,etme..

Kocaman öpüyorum seni..Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Zerrin'im Mis'im,
Gönülden teşekkürlerimi gönderiyorum sana bitanem.))Söylemen bile beni ne kadar çok mutlu etti bilemezsin.Sağol-carol canım benim.
Marzipanı ben çok severim Zerrin'ciğim.Aslında sende araştırsan ne tarifler çıkartırsın ortaya kimbilir.)Ayrıca çok teşekkürler canım.Biraz önce Kevgir'i ziyaret ettim.Ne kadar çok hoş olmuş ellerinize sağlık.Başarılarınızın devamını diliyorum canım.Sevgilerle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Kevser'ciğim,
Gönlünden nasıl hitap etmek geçiyorsa öyle davran canım.Canım,seni yanlış anlayacak bir davranışta bulunmadın ki.Bu yüzden her şey normal ve dilediğini de sormakda serbestsin.

En güzel sevgilerle.

Damak Tadı dedi ki...

Hülyam,Hülyam..)
Aynı duyguları ben de senin resmini gördüğümde yaşamıştım ve çığlıklar atmıştım.Gönülden sevince böyle oluor demek HAS GELİNİMİZ.Hele Tuba ile karşılaşmamızı görmeni isterdim canım.)Has gelinimiz kurban olurum ben sana canıııım.Bize gelsene tatile..))

Bende seni tanıdığım için,has gelinimiz olduğun için,başarılarını izledikçe,yaptıklarını gördükçe SENİNLE GURUR DUYUYORUZ HAS GELİN...

Kocaman öpücükler.
İyi ki sende varsın.İyi ki seni tanımışım Hülyam.

Sevgiyle.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Özlem'ciğim,
Öncelikle senden şu konuda özür dilemek istiyorum.Bazen Özge,bazende Özlem diye hitap ettiğimden.((
Aaa çok mutlu oldum inan.Şu ana kadar arkadaşlardan tek senden bu konuda yorum aldım.Beğendiğin ve güzel yorumun için teşekkürler tatlım.

Sevgilerle.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tata'cığım,
Bana sorsalar, Almanya'ya gittiğinde en çok ne yapmayı seversin?Büyük bir mutlulukla pastanelerini dolaşmayı çok severim derim.)))Sizin pastanedekilerde kimbilir ne lezzetlidirler..))
Türkiye'ye döndüğünde bir haber uçursan,o bazı lezzetlerin senin peşine düşeceklerinden emin olabilirsin canım.
Kocaman öpüp sevgilerimi gönderiyorum canım.

Damak Tadı dedi ki...

Tatlı Seda'cığım,
Demek sende tadına bakabildin canım.Ne güzel beğenmene çok mutlu oldum.Afiyetler olsun.Kocaman öpüyorum o güze ynaklarından Seda'cığım.

Sevgilerimle.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Oya hanım,
Çok teşekkür ederim hoş yorumunuza.
Mail kutumu kontrol ettim ve sizden mail göremedim.Üzgünüm!

Selamlar.

gülriz dedi ki...

Evet, evet ben bu harika şeylerden yedim. Kesinlikle muhteşemlerdi. En kısa zamanda denenecekler. Umarım marzipansız alternatifler de marzipanlısı kadar lezzetli olur, ne yalan söyleyeyim tadı damağımda kalmıştı. Ellerine sağlık Gülcüğüm, çok lezzetlilerdi. Sevgiler, kocaman

Adsız dedi ki...

harıkaa,, ellerınıze sağlık.. pekı bu marzıpanı nerde bulabılırız??
sevgıler
fıdan

ozlemhan dedi ki...

Gül ama olmadıki şimdi aklım bunlarda kaldı okadar çok şey vardıki bunlardan yiyemedim evede almamışım bu kadar zor bulunan bişey olduğunu bilseydim kesinlikle yerdim aklım kaldı şimdi.

Yaren dedi ki...

Merhaba
ben marzipan brezel i cok severim,ama hic yapmadim.En yakin zamanda yapcam insal.Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Merhaba tariflerinize bayıldım,biraz farklı bir sorum olacak marzipanları servis yaptığınız tepsi dikkatimi çekti.Nette bir sitede buldum bunlardan ama cesaret edipte alamadım siz nerden aldınız

Damak Tadı dedi ki...

Porselen tabağı soruyorsanız ben bağdat caddesinde bulunan bir mağazadan almıştım.Hatta size yerinide tarif edebilirim.Bence en uygunu YKM mağazaları ve Tepe Home.Eğer size bu mağazalardan biri yakınsa oradan alabilirsiniz.Ayrıca netteki sayfanın adresini bana yazarsanız çok memnun olurum.Sanırım hepsi aynı yerden alınma.Bu yüzden siparişinizi rahatlıkla verin.

Sevgilerle

Adsız dedi ki...

www.myhouseshop.net de çok değişik sofra takımları,servis önerileri var.Vaktiniz oldugunda bakarsanız eğer karşılastırmalı fiyatı hakkında bilgi verir misiniz

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznur,
Fiyatlar aşağı yukarı bazılarında aynı gibi.Senin söylediğin tabakta o civarlardaydı.Biliyorsun mağazadan mağazaya fark ediyor.Ben bu tabakları alalı yaklaşık 1 yılı aşkın oluyor ve para peşin 18 ytl ye almıştım.Birde mumlukları vardı kalp şeklinde onları da 5 ytl ye almıştım.Eğer bulunduğun yerde bu tür imkanın yoksa bende burası iyi bir site.Tekrarlıyorum en fazla 10 ytl gibi fark olabilir.Mesela bir tabak var 2 katlı onda tam 20 milyon fark var..

Bana damak-tad@mynet.com adresinden yazarsan daha iyi olur.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Bende myhouseshop.net ten alışveriş yapıyorum . fiyatlarını çok araştırdım yüksek değil hemen hemen aynı. bazı ürünler 3-5 ytl pahalı bazılarıda ucuz.
ama ürünleri güzel ben 7-8 kere sipariş verdim memnunum. özellikle havluları çok kaliteli.

tarife bayıldım inşallah en kısa zamanda deniyeceğim. Teşekkürler sık kullanılanlara ekliyorum bu siteyi.

Cooking-love dedi ki...

DELICIUS¡¡¡
Besos.