Cuma, Mart 09, 2007

ÇARŞAMBA GÜNÜ MİSAFİRLERİMİZ VARDI.))

Çarşamba günü annemin misafirleri vardı..(1 hafta öncesinden kararlaştırılmıştı)Annem 1 hafta öncesinden kıvranmaya başlamıştı ben nasıl yapacağım yetiştereceğim diye..))Aksilik bu ya Karya'mın anneside rahatsızlanmıştı ve günlerce yataktan çıkamamıştı.Ben kolları sıvayıp geçen hafta pazar gününden börek çeşitlerini yapıp folyalara sarıp pişirmeden dondurucuya attım.Çarşamba günü hepsini teker teker pişirip annem misafirlerimize sundu..Bu arada resmini unutup çekemediğim irmik helvam ve pırasa diblesi gümbürtüye gitti..Kurabiyeleri ve keki pazartesi günü akşamdan hazırlamıştım..Salata çeşitleri ise çarşamba sabahı erkenden yapılıp sosu için bekletildi..Arkadaşlar isterdim ki hepsinin resmini masada çekip sizlere öyle sunayım ama olmadı kısmet değilmiş..Baklava,hamsi kuşu,su böreği,pırasa diblesi ve içli burmalıyı annem yaptı diğerlerinin hepsini ben yaptım.Burada en önemli nokta annecimin,gelen değerli MİSAFİRLERİ mutlu etmesi idi..Sanırım hem misafirler hemde annecim mutlu bir gün geçirdi..Bizleri böyle bir günde yalnız bırakmayıp geçmiş olsun dileklerini sunmak için bizlere gelen tüm değerli misafirlere gönülden teşekkürler..İyi ki gelmişsiniz..Gönül isterdiki bende evde olup sizlere hizmet etseydim..Tekrar tekrar teşekkürlerimizi sunuyorum..

Sevgili arkadaşlarım hepsinin tariflerini sizlere vermeye çalışacağım..Şimdiden teşekkürlerimi sunup,sizlere sağlıklı,neşeli ve güneşli bir hafta sonu diliyorum..
Tüm iyi dileklerinizin kabul olmasını diliyorum..

Ş.hamurlu kek'imin tarifini minicik aşağı inip orda ortada görüp alabilirsiniz ve de mutluluklarınızı ifade edebilirsiniz arkadaşlar..))Görür gibiyim sizleri hepinizin yüzünde bir tebessüm belirdi adeta..Önemli olan bu tebessümü yakalayabilmek arkadaşlar,tarif yorum bahane bence..))Hep mutlu olsanız böyle ne kadar memnun olurum bende.))

Bu kurabiyelerin süslemelerini Karya'cığım kürdanla yaptı..Ona söz verdiğim için buraya resmini aktardım..Yarın yine süsleme yapacağız kurabiyelerimiz dondurucuda bizleri bekliyor..))


Bu pastayı ben yaptım demeyi çok isterdim fakat ne yazıkki ben değilde PELİT'te çalışan ustalar yaptılar..(Ordan almıştım 1 gün önceden)

Şeker hamurlu kurabiyelerin tarifleri alttaki postta arkadaşlar..

Elmalı rulo dilimlerin tarifi çok yakında verildiğinden aynı sayfa içersinde kolaylıkla bulunabilir yerdeler..))

Baklavamız ise Ramazan ayındaki postlara bakarsınız detayları ile görme şansına sahip olursunuz..Annemin yapmış olduğu baklavaların rengi beyaz olur ve hep konuşulur nasıl böyle oluyor diye.(çarşamba günü konuşulduğu gibi)

Bu tatlı tarifini 80 yılların sonunda binamızda oturan çok sevgili bir komşumuzdan öğrenmiştim..Defterimde adı "Dondurma" diye geçer ve bende sizlere Dondurma tarifini veriyorum hazır olun arkadaşlar..
5 yumurta,1 paket vanilya, 1 su bardağı şekerle çoooook iyi çırpılacak ve kıvamı koyulaşıp kaşıktan akmayacak şekile geldiğinde işlem bitmiş olacak..
1 paket krem şanti 1 su bardağı sütle iyice çırpılıp bu karışıma eklenecek..Derince büyük bir kaseye temiz bir poşeti yayın.6 adet savyer bisküvisini resimde görüldüğü gibi kenarlarına aralıklı olarak dizin.Karışımın yarısını dökün,1 paketten az bezeyi elinizde irice ufalayıp bu kaseye döktüğünüz karışımın üzerine yayın.Geri kalan karışımı ise 4 yemek kaşığı kakao ile karıştırıp birazda bıçakla kıyılmış çikolata ekleyip bezelerin üzerine döküp dondurucuya kaldırın..Günlerce orda kalabilir bozulma ihtimali 0 arkadaşlar..Yalnız iyice donduğundan emin olunca düz bir tabağa cevirip üzerindeki naylonu atarsanız naylondan doğabilecek sorunları ortadan kaldırmış olursunuz..(Kakaolu karışıma çikolata eklemesenizde olur,size kalmış bir şey.Mesela ben böyle bir tarifi okusam ve yapmaya kalksam illaki ne yazıyorsa hepsini eklemek isterimde bu yüzden sizi aydınlatmak istedim.İyice aydınlık oldu dimi burası.))

Laz böreği tarifide diğer tariflerin yanında bir yerdedir arkadaşlarım.)

Hamsi kuşu denilince nedense aklıma hep rahmetli ananem gelirdi.(( Rahmetlinin yerini annem aldı..Anneciğim yemek konusunda ananemin pabucunu sağlığında dama atmıştı zaten.))Yine tarifini merak eden arkadaşlar eski postlara bakar mısınız??

Lahana salatam ise;dilediğiniz kadar lahanayı çok ince kıyıp tuzla iyice ovup yumuşatın.Arkasından taze soğanların beyaz taraflarını ince ince parçalara ayırıp jülyen doğrayın..(soğanların adeti isteğinize kalmış ben 6 adet kullanmıştım.)Sırası ile aklınıza veya sevdiğiniz hangi yeşillikler ve kırmızılıklar varsa ekleyin hiç çekinmeyin.Yine onun arkasından bir kase kavrulmuş tuzsuz yer fısıtığını ekleyip 1 yemek kaşığı soya sosu ve zeytinyağı,limonu ekleyip servise hazır edin arkadaşlarım.
Şimdiden hepinizin ellerine sağlık,afiyetler olsun..

Üç renkli böreğin tarifi bende vardı fakat PORTAKAL AĞACINDA görünce hemen aklıma geldi ve yaptım..Bu böreğin tarifini merak edenler rotayı Portakal ağacı'na çevirsinler bi zahmet.)

Kıymalı kişin tarifini ZUHAL YALÇIN'ın Ağustos ayı postundan bulabilirsiniz..Tek kelime ile harika idi ve tadan misafirlerin hepside tarifini istemişler..Benden söylemesi gerisi sizlere kalmış..İSTER DENEYİN,İSTER DENEMEYİN.Denemezseniz kayıp olur sizler için.))

Püreli,h.cevizli,kremalı ve sarımsaklı böreğin tarifini de lütfen zahmet olmazsa eski postlara bakabilir misiniz??

Su böreğinin tarifini ise defalarca sizlerle paylaşmıştım,yine merak eden arkadaşlarım eski postlardan bakabilirler..Çook teşekkürler!!

Fava:500 gr fava,1 adet kuru soğan (baklaların akşamdan suda kalıp yumuşamaları gerekir.)ile baklalar pişirilip blendırdan geçirilir.Yarım çay bardağı zeytinyağına 1 adet kuru soğan tekrar doğranıp kavrulur ve arkasından çekilmiş baklalar ilave edilir sonrada tuzu şekeri,1 adet limon suyu ve 1 demet dereotu doğranıp 7-8 dk pişirilir..Pişirirken lütfen dikkatli olun çok sıçrıyor..Arkadaşlar biz fava'yı çok katı sevmediğimiz için püre kıvamında yapıyoruz,resimdeki de aynen öyle olmuştur..Yani kalıba dökülüp çevrilmeyen cinsindendir benim yaptığım..))

İçli burmalı'nın tarifini daha önceki postlarda vermiştim,merak eden arkadaşlar ordan tarifini alabilirler..

65 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Gülüm, ne kadar lezzetli şeyler bunlar. Hepsinin dört gözle tariflerini bekliyorum... Ellerine sağlık, nefis... Sana güzel bir haftasonu diliyorum. Sevgilerimle. Nesrin

Adsız dedi ki...

Gülümmm işte buu,gözüm doydu,gönlüm şenlendi. Ellerinize sağlık,harika görünüyorlar hepsi de..Tüm aileye nice dostlarla dolu, muhabettli sofralar diliyorum.Sevgiler.K.IŞIK

ufukmutfakta dedi ki...

Gül bunlar ne böyle. Hangisine bakacağımı şaşırdım. Valla gecenin bu saatinde yutkunup durdum.Ellerinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun. Sevgiyle kal....

Adsız dedi ki...

ayy yine hepsi nefis görünüyoo .....
ellerine saglik canim benim..kiyamam sana yaa..yorumla ne olur..yorma kendini..
bitanem benimm
aa bak süper bi tarif ögrendim..cok güzel oluyo ...eminim sen onu iyice güzellestirirsin..
bak yaziyorum...
önce akitma yapiyosun..ama disini yaglamiyosun bitince ...sonra normal börek malzemesi ne istiyosan...patatesli ve ya peynirli süper oluyo..sen zaten ic malzemeyi nefis yaparin..sonra rulo sigara böregi seklinde akitmalarin icine sariyosun..akitmalari sütlü yumurta karisimina bandirip tavada yagda kizartiyosun..nefis oluyo gülcüm..ögrenmisken seninlee paylasiyim istedim :) hatirim icin dene olur mu....kocaman cok öpüyorum senii....
bi de bu aksam hindistan cevizli kurabiye yaptim..ehh o kadar kötü olmadi :D cok sevindim :D hehehe...
bu arada pasta foto 1 ..en cok ondan canim cekti :D yüregine ellerine saglik.....mucksss

Adsız dedi ki...

yorulma ne olur dicektim yorumla ne olur demisim :D heheh...neyse sen anlarsin nasil olsa ben hep yanlis yaziyorum :))

Adsız dedi ki...

gülcüğüm merhaba ;
ne güzel şeyler hazırlamışsınız ne çok yorulmuşsunuz anneciğininde seninde ellerine sağlık canım herşey çok güzel görünüyor
sevgiler
seda

pecete dedi ki...

Gülcüm; hepinizin ellerine sağlık. Nolur ama nolur dible'nin tarifini ver? Ben çok severim. Dışarlarda değil artık evimde yemek istiyorum. Lütfen!!!

Beyhan dedi ki...

Gül'cüğümmmm,
Benim gözüm su böreği,laz böreği ve içli burmada kaldı.Sadece üçünü yesem yeterdi bana herhalde.Bayılıyorum sizin içli burmalınıza ve laz böreğinize,gerçi daha hiç yemedim ama görünüş açısından bana uygun gibiler.Neyse belki yakın zamanda denerim:))) Ne dersin?
Ellerinize,kollarınıza sağlık,öpüyorum seni.Bu arada Birsen'e de geçmiş olsun dileklerimi iletir misin lütfen?

Tuba dedi ki...

Gul'cugum, yaptiginiz hazirlari sen anlatirken walla ben burada yoruldum. O yuzden sizi hic tahmin edemiyorum. Eminim hepsi cok guzel olmustur ve cok da guzel bir gun gecirmissinizdir. Yalniz resimler cok koyu cikmis Gul'cugum (yoksa benim bilgisayarimdan mi bilemiyorum). Sevgilerle,

Adsız dedi ki...

ayy ne güzel mamalar bunlar böyleee!ellerinize saglik en kisa zamanda tarifleri bekliyoruz.sevgiler senem

Adsız dedi ki...

Ayyyy Gülüm başka resimlerde eklemişsin... Benide misafir olarak kabul edermisin. Ne güzel yemekler eklemişsin.... Hele ube şeklinde bir pasta var onu çok merak ediyorum. Birde üzeri beyaz soslu ponponlu pasta var oda harika görünüyor! Canım çekti yaw. Kendine iyi bak... Nesrin

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,
Annenle beraber yine dokturmussun,ellerinize saglik canim. Resimlere bakmaya doyamadim dogrusu. Bos zamaninda tariflerini bekliyorum canim.. Bu arada ben biletimi aldim mayis'ta geliyorum Turkiye'ye. Bu guzel haberi seninle paylasmak istedim. Tek kotu yani orada cok dolasacagimizdan artik senin siteyi ancak bilgisayar buldugumda bakabilecegim.

Canim sana mutlu haftalar dilerim,
Sevgiyle kal,
Hatice

ArMeda dedi ki...

Offf Of Gülcüm yine döktürmüşsünüz.Anneciğinle güzel bir gün geçirmenize çok sevindim ama epey yorulmuşsunuz belli.Ellerinize sağlık canım tarifleri bekliyorum.Güzel bir hafta diliyorum sevgiler....

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül, hepsi birbirinden güzel gözüküyor. Elleriniz dert görmesin. Gelen konuklarınız bayram yapmışlar, bu kadar çeşidi birarada görmek zor olsa gerek. Sağlıkla ve sevgiyle kal canım.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Aşkım,bi danem...
sen bana komşu taşınsana:)
nolur,nolur,noluuuuuur!:(

HULYA dedi ki...

Sevgili Gül'cüğüm,
Sayfana girince önce şöyle bir waw! çektim.Hangi birine bakacağımı şlaşırdım.Resmen ziyafet olmuş.Şimdi işte yakın oturmadığımıza hayıflandım.Ben sana sadece turunç reçeli saklayabilirm ama senin marifetlere baksana.41 kere maşallah ve ellerine sağlık!

tata dedi ki...

Sevgili Gül, dondurma tarifini aldim, sagolasin cikolata konusunda aydinlattigin icin. Bir paket beze kac gramdir, bu konu biraz karanlik kaldi...
Sevgiler

NiNo dedi ki...

harika seyler hepsi birbirinden guzel ellerinize saglik sevgiler

renkler dedi ki...

Cennete mi düştüm ben? Ne kadar çok tarif var burada. Çok da güzeller... Ellerine sağlık annesinin hamarat kızı. Canım annene ne kadar yardımcısın ne güzel. Bizde ise benim yardımıma hep annem koşar. Anneni ve seni öpüyorum. Kendinize iyi bakın.

Adsız dedi ki...

Gül'cüğüm,
Aman Tanrım diyorum da başka birşey söylemiyorum..Nasıl yaptınız bu kadar zahmetli ve eziyetli yiyecekleri Allahaşkına.

Bu yüzden yaptığınız her lezzete burdan bakıp iç geçiriyoruz.Bende diyorum kendi kendime neden Gül'lere yakın değiliz.)Benim hem zamanım yok hemde becerim yok.

Gül'cüğüm bilsem annenin yapıp Ankara'ya göndereceğini sizin 1 numaralı müşteriniz ben olurdum inan.

Kurabiye tekniğini sanırım ilerlettin..Özel günlerde bize yapıp gönderebilir misin?Şimdi aaa Ankara'da yapanlar,satanlar yokmu diyeceksin? Elbette var fakat senin elinden çıktığını bilmek ayrı heyecan verir bana inan.))

Lütfen bu konuyu düşün yanıtını da buraya yaz,yaz ki siteni ziyaret edenler belki benden ilham alıp sipariş verirler.

Gül'cüğüm annenin yaptıkları çoook yerlerde duyuldu ve de yayıldı biliyor musun??Nasıl mı?Arkadaşlar Beykoz tarafında Körfez lokantasında tatmışlar Laz böreğini ve su böreğini (arkadaşlarımı burda söylemek istemiyorum ama sen hangi bürokratlar olduğunu tahmin edebiliyorsundur)uğrayıp yiyen arkadaşların dilinde.

Umarım en kısa zamanda oraya geldiğimizde ben size uğrayıp anneciğinin o güzel ellerinden tadacağım..(aslında sık sık geliyorum fakat zamanım olmuyor.)

Ailecek sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz..En içten dileklerimizle.

Sevgi-Doğan U.

Adsız dedi ki...

Gülcüğüm merhaba, senin ve annenin ellerine sağlık harika şeyler yapmışsınız. Yiyenlere afiyetler olsun.

Adsız dedi ki...

Merhaba Gül'cüm seninde anneninde ellerine sağlık hepsi birbinden güzel anlatımın da çok zevkli keyifle okudum yazını sevgilerr damla

Bocuruk dedi ki...

İnan hangi resme hangi tarife bakacağım şaşırdım. Ben de misafiriniz olmak istiyorum:)Annenin de senin de ellerinize kollarınıza sağlık canım. Anneye ve babaya hürmetler, seni çok çok öptüm:)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Yaaa ablacım naptınız siz Allahaşkına :) Valla ben bakarken yoruldum :) :) Yaaa ablacım bunların hepsi yendi bittimi yani . Yok vallaha inanmam banane bende isterim. Sen bana kalanları bi mail ile yollayıver :) :) Amannn ne güselll olurdu dimi :) Teknoloji ilerliyor zamanla bak sen olacağa hiçte belli olmaz dimi.
Canımcım iyisin değilmi. Ellerinize sağlık valla anneninde seninde. Döktürmüşsünüz gene valla süpersiniz ne diyeyim .
Ben bu aralar işleri biraz karıştırdım içinden çıkamıyorum
:( :( Bazı şeylerle uğraşırken kafa yorarken aslında baza şeyleride o kadar ihmal etmişim ki . Birikmiş birikmiş :( :( O yüzden sana bu aralar pek dönemiyorum kusuruma bakma lütfen
:( Güzel maillerini alıyorum çok teşekkür ediyorum . Hemen şöyleee sabahtan işlere soyunmadan bi bakıyorum ve güne güzel mutlu başlıyorum.
Canım benim kendine çok iyi bak
Seni en kocamanından öpüyorum
Sevgiler............

Hesna dedi ki...

Gülcüğün ne çok şey hazırlamışsın,size misafir olmak varmış.hepsi birbirinden güzel olmuş.Bu kadar becerikli hanımlarında var olduğunuda anlamış olduk gerçekten.ellerine sağlık tüm yapanların.

Sevgiler
Hesna

NiNo dedi ki...

cok tesekuur ederim canim gercektende nefis oldular sizler kadar yapamasamda bisiler yaptim elimden geldigince sevgiler opucukler

munevver dedi ki...

Sevgili Gül,yorgunluklar geçmiştir umarım.Ama sizin eviniz de bizim çocukluk ve genç kızlık evimiz gibi.Misafirsiz sofraya oturulmuyor.Allah annene ve sana gayret versin de misafir eksik olmasın.Hepsi çok nefis de,biliyorsun aklım laz böreğinde..
Ellerinize sağlık.Annene selamlarımı gönderiyorum,seni de öpüyorum..
Nane Limon

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Gul'cum,
Oncelikle agzim acik kaldi, ne kadar guzel seyler, sormasi ayip, hepsi o gun mu yendi?:))
Bende yakin olmadigimiza uzuldum, kacirmisiz. Ellerinize saglik.
Sevgiler

renkler dedi ki...

Sobelendinnnnn!!!

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nesrin'ciğim,
Canım sen yorum bıraktığında ben resimlerimi aktarmıştım,tarifleri biraz gecikmelide olsa yazdım..Umarım tekrar bakıp hoşuna giden tarfileri takip etmişsindir..
Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum ve yanaklarından öpüyorum..

Sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Kezban Hanımcım,
Sıcacık yorumlarınız beni ve ailemi ne kadar çok mutlu ettiğini belirtmeden geçemeyeceğim..
Umarım en kısa zamanda buraya geldiğinizde sizleri misafir etme şansına sahip olup mutlu oluruz..
Ben ve ailem adına sizlere mutlu ve güzel günler diliyorum..

Sevgilerin en güzeli sizlerle olsun..

Damak Tadı dedi ki...

Optiom canımın cancanı,
Ayyy ayyy bana da tarifler verirmiş,amanda aman ben ne yapayım şimdi..)
Bitanem tarifini hemen kayıt ettim,inan çok hoşuma gitti..
Cumartesi gecesi kardeşim eşi çocuklar bizde kaldılar.Evleri bize çok yakın olsada arada bizde kalıp bizleri mutlu ederler..
Sabah kahvaltısı için akşamdan malzemeyi mutfağa koymuştum,fakat gece Karya ile yatınca haliyle oyun oynadığımız için sabah hangi saatte kalktığımızı tahmin edebilirsin..Bu yüzden çok istememe rağmen yapamadım.En kısa zamanda yapıp resimlerini çekip sana haber vereceğim tatlım..
Tarifi ezberledim bilem.))
Gelelim kurabiyelerine,kimbilir ne lezzetli olmuşlardır canım..Ah orda olup elinden tatma şansına sahip olmayı ne kadar çok isterdim..Sen yaparsında güzel ve lezzetli olmazmı,kendine haksızlık yapma bu konuda lütfen..
Seni sıkıca kucaklayıp öpüyorum canım..Sevgilerimi gönderiyor bekle..

Damak Tadı dedi ki...

Oyyy Oyyyy,komşumun güzel kızının canımı çekmiş.))Hangisinden istersen lütfen çekinme canım,biz çekinilecek insanlar değiliz aksine mutluluk duyarız..
Seni çok sevdiğimi unutma canım..Bak ben çekinmeden sana takıldığım konuları nasıl soruyorum..
Çok öperim seni komşumun en has kızı canım benim..

Sevgiyle yanaklarından öpüyorum tatlım..

Damak Tadı dedi ki...

Optio'cuğum,
Yanlış veya doğru sorun yok canım,ben senin o güzel gönlünü biliyorum tatlım..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül merhaba bu kadar güzel ve lezzeti görünen yemekleri bir arada görünce misafirlerinin çok şanslı buldum. Canım hepsi harika olmuş ellerine kollarına sağlık.
Sevgiler…

Damak Tadı dedi ki...

Tatlı Seda'cığım,
Canım severek yaptığımız için yorulduğumuzu bile unutuyoruz inan..

Umarım en kısa zamanda vende sizleri misafir edebilirim..

Güzel yanaklarından sevgiyle öpüyorum Seda'cığım ve sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pecetem,
Daha önceki postlara bakarsan eğer orda ayrıntıları ile var diblenin tarifi..Umarım bundan sonra sen evinde yapıp yeme şansını yakalarsın..Şimdiden ellerine sağlık canım..

Sevgiyle kalın her daim..

Damak Tadı dedi ki...

Beyhan'ım canım..
Sen hayırlısı ile geldiğinde biz sana hepsinden yapar tattırırız bitanem..Sen yeterki iste..

Hatta annem yaparken senide çağırırız nasıl yapıldığını görürsün tatlım benim..

Birsen için güzel dileklerine ise ayrıca teşekkür ediyorum canım..Büyük bir özlemle seni bekliyorum Beyhan'cığım..Tekrar hayırlı tezkereler olsun inşallah..

Sana ve ailene sevgilerimi gönderiyorum,yanaklarından hasretle öpüyorum tatlım..Sevgiyle kalın.

Damak Tadı dedi ki...

Tuba'cığım,
Öncelikle teşekkürler güzel yorumun için tatlım..
Hazırlıkları önceden yaptığımız için fazla yorulmadık ve de büyük keyif aldık ayrıca..İnsan severek yapınca yorulduğunun farkına bile varmıyor inan..
Ben çalıştığım için misafirlerle birlikte olam şansına sahip değildim ne yazıkki..

Resimler her zamanki makine ile çekildi ve gayet normaller canım..

Sevgilerimi gönderiyorum buradan..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Senem'ciğim,
Çok teşekkürler güzel yorumun için canım..Tarifler için umarım tekrar bakmışsındır..Sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Nesrin'ciğim,
Tatlım her zaman büyük bir zevkle, mutlulukla bekleriz..Ne zaman istersen buyur gel misafirimiz ol..Börekler açsın annem sana,dolmalar sarsın,baklavalar açsın..Canın ne isterse yapsın bende diğerlerinden yapayım.BEKLİYORUZ UNUTMA!!

Sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Ayy ayyy,inan benide burda heyecanlar bastı tatlım..
Şimdi günlerde bitmek bilmez senin için..Allah hayırlısı ile gelmek ve gitmek nasip etsin canım..
İnşallah geldiğinde seninle görüşme imkanımız olur tatlım..
Geldiğinde özlem giderirsin artık sevdiklerinle ve gezersin..Mutlaka özlemin büyüktür canım..Tarfileride artık dönünce tekrar ordan takip edersin..)Tekrar teşekkürler canım güzel yorumun için..

Sana sevgilerin en büyüğünü ve güzelini gönderiyorum burdan..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Armedam,
Canım teşekkürler..Yorulmak ne kelime zevkle ve büyük bir mutlulukla yapıyoruz inan..

Tekrar teşekkürlerimi gönderip,sevgiyle kalın diyorum Arzu'cuğum..

Damak Tadı dedi ki...

Nazlışım bitanem..
Belki inanmayacaksın ama bize gelen tüm misafirlere böyle hazırlık yapılır..Hergün gelseler bıkmadan büyük bir mutlulukla hazırlık yaparız tatlım..
Senide evimizde ağırlamaktan inan büyük mutluluk ve keyif alırım..İnşallah bir gün olur tatlım ne dersin hıh..))

Sevgiyle yanaklarından öpüyorum canım..

Damak Tadı dedi ki...

Yağmur damlacıkım,cancazım...
Ahhh öyle bir imkanımız olsa ne kadar iyi olurdu inan..Sen bizim tarafa gelebilir misin acaba??

Çok öpüyorum seni tatlım benim..En güzel sevgiler seninle olsun..

Not:SENDEN HABER BEKLİYORUM KURABİYELER İÇİN..

Adsız dedi ki...

Ver gazı verrrrr aplam . Ben bu dolduruşla ne kekler yaparı biliyormusun :) :)
Keklerimde olduğu gibi bende de biraz inatçılık ver heralde gülüm. Kabar dersin kabarmazlar . Ama laf aramızda aslında başka bir sırrım daha var keklerimi pişirirken "kabaramaz kabaramaz benim keklerim" diyorum iyce inatlaşıyorlar o zaman hindi gibi :) :) (Yok canım şaka o kadar da abartmıyorum tabi ama nerdeyse o duruma geliyordum yani :) )
Canım ablam benim uygun olduğun zaman yazarsın hiç üzme kendini bizim birbirimizi anladığımıza inanıyorum ve seni o güzel yanaklarından öpüyorum .
Sevgiler........

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
Sana da 41 kere maşaallah ,senin yaptıklarının yanında benimkilerin lafı bile olmaz tatlım..
Sadece Turunç reçelin herşeye değer..Çok teşekkür ederim bu güzel samimi ve içten yorumun için..
Bende çok isterdim yakın olup devamlı görüşebilmeyi.Bir gün bakarsın kısmet olur bellimi olur tatlım..
En içten sevgilerimi gönderip,yanaklarından öpüyorum canım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tata'cığım,
Canım inan gramajını bilmiyorum..Benim aldığım bezeler miniktiler sanırım içinde 20 adet vardı..Onların en az 15 adetini kullandım ben..Sen dilersen miktarı azaltıp çoğaltabilirsin..
Gelen misafirler dondurmanın içindeki bezeyi yoğun sevdiklerinden bu kadar fazla koydum ben.
Tata'cığım ben resimde görülen dondurmaya 2 paket kremşanti kullandım ve yumurta miktarını,şeker miktarını değiştirmedim.Sadace sütü 1,5 su bardağı kullandım tatlım,bilgilerine...

Teşekkürlerimi gönderip,sevgiyle yanaklarından öpüyorum..Mutluluklar sizlerle olsun her daim..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nihan'cığım,
Canım gönülden teşekkürler..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Renkler'im,
Ailemle yaşadığım için annemin yorulmasına dayanamıyorum..Zaten ayrıda yaşıyor olsaydım devamlı kontrol ederdim kendisini.))
Ne tatlısın,ne iyisin seni o kadar çok seviyorum ki kelimelerle anlatmam imkansız canım..
Ben biliyorum ki sende annene çok yardım ediyorsundur kendine haksızlık yapma lütfen..

Sen diyettesin canım umarım canın fazla çekmemiştir..Eğer canının çektiği şeyler varsa biliyorsun ki hemen yapıp gönderebiliriz.

Sevgiyle kucaklayıp yanaklarından öpüp,anneninde ellerinden öpüyorum canım..Sevginiz çooook olsun.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sevgi Hanım'cığım,
Sizi burada görmek mutlulukların en büyüğü olsa gerek diye düşünmekten kendimi alamadım bir an..
Her zaman Ankara'dan geldiğinizde sizi büyük bir mutlulukla misafir etmekten onur duyacağımızı bilmenizi isterim..
Güzel yorumunuzla ve övgülerinizle bizleri çok onure ettiniz teşekkürlerimizi iletiyorum ben ve annem adına lütfen kabul buyurunuz..
Siz ne zaman ne isterseniz emriniz olur yeterki haberimiz olsun bizim,seve seve yapıp göndeririz..
Tekrar tekrar teşekkürlerimizi iletiyorum size..En içten sevgilerimizle,yolunuz daima açık olsun..Gül

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pembeli'ciğim,
Canım çok teşekkür edip,güzel yanaklarından öpüyorum..

Sevgiyle kal tatlım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Damla'cığım,
Seninde ellerine sağlık bu güzel yorumun için canım..Beğenmenede ayrıca memnun oldum..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Bocuruğum,tatlı kardeşim benim..
Ahhh nerde o günler nerdeeee.)
Öyle çok isterdimki seni yakından görmeyi misafir etmeyi bilemezsin..
Annemde devamlı seni sorup duruyor bana..Aynen şöyle teyzene yakın olan arkadaşın nasıl?annesi nasıl??
Çok teşekkür ederim canım benim..Seni ve küçük prensesleri sevgiyle kucaklayıp öpüyorum..

Sevginiz eksilmesin hiç..

Damak Tadı dedi ki...

Bahaaaar,
Canım maille gönderdim fakat kutun dolu olduğundan benim paketlerde büyük olduğundan kutuna girememişler aynen geri geldiler..
Bende ekşimesinler diye bir güzel senin niyetine hepsini yedim ve çabuk çabuk senin alacağın 2 kiloyu ben aldım rahat ettim canım.))
Benim sana söylediklerime anlaşılan ehemmiyet vermemişsin..
Canım önce işin kaç kez söylicem bunu sana yahu.((
Lütfen çiceğim çok dikkat et bu konu inan çok önemli..
Canım ben sana hepsinden yaparım sen hiç merak etme,fakat diğer anlatacaklarımı çooooook merak et olurmu??

Şimdi seni çoooooook öpüyorum bahar çiceğim..Aman dikkat canım!!

Sevgilerin en güzeli senin yanında ve içinde olsun canım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hesna'cığım,
Seninde çok maharetli olduğunu hepimiz biliyoruz ve görüyoruz artık.Kendine haksızlık yapma lütfen..(

Gönülden teşekkürler ve sevgiler canım..

Damak Tadı dedi ki...

Nihan'cığım,
Hepsi harika olmuşlardı inan,seni tebrik ediyorum canım..

Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Münevver'ciğim,
Ahhh şekerler şekeri arkadaşım,gönülden teşekkürler..
Haklısın bizim evimiz çocukluğumdan beri hep aynı.))Allah sağlık sıhhat versin sonrasında herşey oluyor..Severek gönülden yapmak başka bir meziyet olsa gerek değilmi..Buna örnek olarak seni gösterebilirim..Enfes yiyeceklerdi ve halen tatları damağımda kaldı inan..Ellerine sağlık tatlım..

Canım sen ne zaman istersen biz hemen yaparız Laz böreğini,yeterki bana haber ver..Yanaklarından sevgiyle öpüyorum..Sevgiyle kalın daima..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Aybike'ciğim,
Hepsini tadına bakılmış o gün fakat bitmesine imkan ve ihtimal yoktu.))
Dondurmanın dışındakiler paket olarak gittiler..Bende yakın olmayı çok isterdim inanın sizlerle ne de güzel vakitler geçirip terapilerde bulunurduk inan.Tekrar teşekkürler canım...


Sevgilerimi gönderip yanaklarından öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Renkler'ciğim beni sobelemiş..))

Marketten alışveriş yaparken yeni ürünleri alıp mutlaka denerim.Almazsam aklım onlarda kalacaktır.))
En büyük zevkim market alışverişidir,özellikle yurtdışında..))
Mutfakla ilgili yeni çıkmış araç gereçleri mutlaka yakından izlerim.
İnternetten gazete okumayı hiç sevmem,oyun oynamayı çok severim.
Hiç sigara içmedim, tadını bilmem.
Bu cümleyi haykırarak telaffuz etmeyi ne kadar çok isterdim bilemezsiniz;(( BU YÜZDEN ÇOK ÜZGÜNÜM..
Sevgi, saygı ve hoşgörüyü hayatımdan çıkartmayacağım kavramlardır.
İlk görüş ve benim için önemlidir ve çok şey ifade eder..
Bu kadar çok merhametli olmayı istemezdim açıkcası.((
Ukala olan insanlara gerçekten tahammülüm yoktur ve de asla olmayacaktır.)
Elimden geldiğince mütevazi olmaya özen göstermekle kalmayıp,insan olanlara gereken değeri vermeye çalışırım..

Bitanem şimdilik bunları yazabildim umarım yeterli olmuştur..Çok öpüyorum seni tatlıııım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Canım çok teşekkürler,tarafından beğenilmesine inan çok sevindim tatlı arkadaşım benim..

Sevgiyle yanaklarından öpüyorum canım..Sevgin bol olsun..

Damak Tadı dedi ki...

Oooooo ne gazı çiceğim,
Sen gaz vermeden de kendi kndine gaza gelip ne kekler yaparsın canım..Yazamıyorum gülmekten canım ayyy ölücem şimdi.))))
Günlerdir gülme komasındaydım zaten,Allah bizi gülmekten ayırmasın canım..Çabuk amin de..AMİİİNN!!
Senin anlayışınla benim anlayışım ne kadar çok seviyorlar birbirlerini bir bilsen...Çok öpüyorum seni canım,inan krize girdim gülmekten..Öperim kendine çooook iyi bak tatlım..

Adsız dedi ki...

canim benim..cok sevindim tarifi begenmene...kiyamam sana yaa...bu arada keske sanada kurabiyelerden tattirma imkanim olsaydi..inan cok sevinirdim..sen gel bak san neler neler ypicam :) gerci cok becerikli degilim ama..canim benim..öpüyorum kocaman...kocaman cok hemde...

umran dedi ki...

Sen ve annen harikasiniz gulcugum.Allah agiz tadinizi bozmasin.Misafir bereketiyle gelirmis.Sizler ne iyi insanlarsiniz misafirperver.optum canim.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Burdaki lezzetlerin hangisine yorum yazacağımı şaşırdım. Laz böreğine mi yazsam harika görünen diğer börek çeşitlerine mi yoksa beyaz baklava ya mı? Hepsi harika hepsi çok güzel, ellerinize sağlık. Karya'nın doğum günü kutlu olsun.
Pelit'in pastasının siyah çikolatalı olanı nı geçen hafta yemiştim ve çok lezzetliydi, burdan pelit ustalarını da tebrik etmek istiyorum. Bu pastayı bende yapabiliyor olmayı çok isterdim
sevgiler