Çarşamba, Şubat 15, 2012

Patatesli Gnocchi

Gnocchi'yi çok sevgili arkadaşım Güleser'ciğim bana İtalya'dan getirmişti..Aylardır dolapta duruyordu bir türlü pişirememiştim..Hep arkadaşlar,dostlar gelsin pişirip birlikte yeriz diye düşünmüştüm.Onlar geldiğinde farklı yiyecekler hazırlandığından buna pek sıra gelmemişti.

Bu pazar şehir dışından gelen misafirlerle evimiz pek bir kalabalıktı..İşte o zaman tam zamanı deyip Birsen'ciğimizin (gelinimiz)eline paketi tutuşturup ona hazırlattım..

Pkk nefis oldu pekkk...Patatesli olduğundan mideye oturmadı,hazmı da kolay oldu..Herkes birer kaşık alıp tadına baktı,tadı damaklarda kaldı..)

Sosunu herkesin seveceği,damak tadına uygun olarak hazırladı Birsen'ciğim..

Gnocchi


4-5 adet domatesten püre yapılıp içersine zeytinyağ,değişik farklı baharatlar eklendi.Sosu alırken 1 diş sarımsak dövülüp içersine atıldı..Hepsi bu kadar..)

Gnocchi

Patatesli Gnocchi kaynayan su da tam 2 dk kalıp hemen süzgüye alındı..Pişimi de çok kolay olmuştu..Eğer imkanınız varsa evde patateslisini denemenizi tavsiye ederim.

Gnocchi

Afiyetler olsun..

9 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Harika görünüyor, ellerinize sağlık canım. Sevgiler...

lezzettabağı dedi ki...

Canım merhabalar gnochiyi çok severim hazır buldukça laır yaparım olmadı kendim yaparım. eline sağlık şimdi sabah sabah sende görünce canım istedi .. güzellikler içinde kal.

NzlGl dedi ki...

Bende çok severim. Bir kere evde denemiştim :))
elinize sağlık, sevgiler

Esma dedi ki...

Bu gnochi ne gül cüm cahilliğimi bağışla..:-))))
Görüntü çok güzel ,koyduğun tabak hele muhteşem yakışmış...
Eline sağlık
Merak ettim doğrusu
Esma

Damak Tadı dedi ki...

Esma'cığım o nasıl söz öyle tatlım? Herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok dert etme lütfen..)

Diğer paketleri pişirmemiş olsaydık gönderirdim hemen sana da 1 paket hayatım..

Gnocchi bir nevi İtalyan'ların makarna çeşidi..Patates,un,yumurtadan hazırlanan hamurla yapılıyor..Nette arattırırsan çok görüntü elde edeceksin hayatım..Mutlaka parmesan payniri ile de renklendirmen gerek..Biz yerken üzerine serpmiştik..Peynirden bol bir şey yok şu an bizde..))

Öpüyorum kocaman tatlım..)

KONT dedi ki...

Sevgili gül,
Senin makarnayı pek sevmediğini biliyorum ama ben çok severim. Yalnız yeni ve değişik tatları değil de, bildiğimiz klasik çeşitleri. Tabii üstüne domatesli sos ve peynir de eklenirse pek nefis olur. Ancak senin her yaptığın şey gibi bu da mutlaka çok lezzetli olmuştur, ona lafım yok. Eline sağlık.

müjde dedi ki...

Enfes görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...

modern rapunzel dedi ki...

enfes görünüyor. ellerinize sağlık. ilginizi çekeceğini düşündüm, www.tuzvebiber.com adresine ücretsiz üye olarak tariflerinizi paylaşabilir, Money Puan kazanma şansı elde edebilirsiniz. sevgiler...

Adsız dedi ki...

Öğrenciyim ve şu an açlıktan ölüyorum :Dciddiciddi gidiciyim hele bu blogdan sonra kesin bana bişiler olur!