Merhabalar,
Öncelikle beni takip eden sevgili izleyicilerin ve tüm dostların geçmiş Şeker Bayramlarını kutluyorum.
Bugün sizlerle Trabzon'da apar topar 10 dk da hazırladığım peynirli ekmeğimi paylaşmak istedim.Ekmek,bol tahıllı olsaydı çok daha güzel olacaktı.İçinizden bilenleriniz vardır belki,Trabzon'da ekmekler ekşi maya hamurundan yapıldığı için biraz sert olurlar.Buradakiler gibi sütlü ekmekten olmuş olsaydı çok daha lezzetli olacağını düşünüyordum..Ayrıca eriyen peynir özellikle tercih edilmelidir.Benim kullandığım peynirler farklı olup,minik minik kesildiğinden bu şekil oldular..Denemek isteyenler olursa bu hususları göz önünde bulundururlarsa sevinirim..
Ekmeği fırına vermeden önce üzerine 1 adet ince kıyılmış yeşil biber serpiştirirlerse çok daha güzel olacaktır.Unutmadan peynirleri eklerken aralıklarla pastırma veya salam da ekleyebilirsiniz,tercih sizlerin.. Pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmesi olabilir bu ekmek..))
Malzemeler
1 adet ekmek
eriyen peynir
tereyağ
1 adet sivri biber
Hazırlanışı
Ekmeğin tabanı düz (ayrılmayacak) kalacak şekilde dilimlenir.
Uzunlamasına da parmak genişliğinde kesilir.
Aralarına parmak uzunluğunda kesilmiş peynirler konulur.
Üzerine eritilmiş tereyağ bolca gezdirilip biber serpiştirilip fırına verilir.
Peynirleri eriyene kadar fırında bekletilip çıkartılır.
Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyetler olsun..
31 yorum:
Canım Meleğim seninde geçmiş bayra
mın mübarek olsun arayamadım kusuru
ma bakma olurmu.Ekmek muhteşem senin gibi ellerine sağlık kocaman
öpüyorum.
Sevgili Gül,
Anlaşılan bayramda Trabzon'a gittin. Memleketin havasını teneffüs etmek mutlaka çok keyifli olmuştur. Fakat böyle ekmekler yapılıp yenilirse de, herhalde kilo sorunlarını da beraber getirecektir. Hadi hayırlısı... Ben de senin ve tüm sevdiklerinin geçmiş bayramını kutlar, başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim.
Kont
hamurundan peynirli ve sarmısaklı ekmekleri daha çok seviyorum... ama sizin yaptığınızda pratik ve leziz görünüyor ellerinize sağlık...
canım seninde geçmiş bayramın kutlu olsun...ekmek varya muhteşem olmuş ellerine sağlık canımmm...
bende buna benzer bir tarif yapıyorum tereyağı yerine sızma zeytinyağının içine kekik sarımsak az pulbiber ekleyip çırpıyorum.önce ekmek dilimlerinin arasına bolca kaşıkla gezdiriyorum sonrada senin yaptığın gibi kaşar ve ince kesilmiş domates dilimleri....öyle güzel oluyorki yanında demli çay...gelde yeme o mis kokusuda yokmu...
yarın sabah tereyağlısını da deniyeceğim senin tarifle...
güzel gönlüne sağlık.öperim tatlı yanacıklarından kocaman kocamn...sevgilerimle...
Canim arkadasim benim.... Ne kadar özledim seni, sesini ve muhabbetini.... Senin de gecmis bayramini kutluyor, ellerine saglik diyerek tatli yanaklarindan öpüyorum....
nefiss görünüyor gerçektenn gül ablacım:)
ellerinize sağlık...
bende kutlarım geçmiş bayramınızı..
sevdiklerinizle birlikte nicelerine kavuşmanız dileği ile...
saygılar...
canım özlettin kendini.sayfan çok şık olmuş bu arada.ve tarife bayıldım not aldım yapsam eşim kesin bayılır.ellerine saglık
nefis görünüyor ellerine sağlık
İlginç bir yöntem, mutlaka deneyeceğim, kahvaltılarda nefis olur eminim, ellerinize sağlık.
Canim ellerine saglik hic denemedim ama satin sarimsakli tere yagli bagedlerden aldim afiyetler olsun nefis görünüyor.
ben de geçmiş bayramını kutluyorum canım.ekmek süper.en kısa zamanda denecektir.ellerine sağlık.
ben de geçmiş bayramını kutluyorum canım.ekmek süper.en kısa zamanda denecektir.ellerine sağlık.
Çok kolay ve leziz görünüyor. Aile boyu tost gibi. Pazar günü denemek lazım.
Hoş geldiniz...
Sessizce gittiniz merak ettim doğrusu...
Ekmek çok pratik olmuş denemeye değer
Sevgiyle kalın....
Esma
mmm harika görünüyorrr tam benlik bu ekmek ,(yiyemesemde:)
geçmiş bayramın kutlu olsun gülüm,anneciğin ve babacığın ellerinden öpüyorum..keşke trabzona giderken bana da uğrasaydın ..özledim seni kardeşciğim,çok öpüyorum...
ohhh mis gibi ellerine sağlık ekmek nefis görünüyor
offf offf arkadaşım nefisss gözükmekte bende bayat ekmekleri hazırlıyorum bu şekilde,mikro dalgada 1dak.hazır oluveriyor,çok da lezzetli.
ellerine sağlık.
sevgilerimle...
of ki ne offf süper ya
ellerine sağlık gülüm
tadına bakan şanslılardan biri de bendim,şahaneydi:):)vildan
Yabancı bir blogda görüp uzun zamandır deniyeyim demiştim ama bir türlü kısmet olmamıştı ellerinize sağlık güzel olduğuna göre en kısa zamanda denemem lazım:)))
Yeni temanızıda sağlıklı güzel paylaşımlarda kullanın inşallah:)))
Ohh yemede yanında yat ne kadar lezzetli görünüyor...Ellerinize sağlık.=))
Bizim de bu sabha icin ekmegin arasian tereyagi koyup firinlamak vardi gundemimizde, simdi sizin yazinizi gordum! evdde uygun peynir ounca mutlaka denemeliyim!
Iyi gunlerrr
Merhabalar,
Elinize emeğinize sağlık,hiç düşünmemiştim ekmeği böyle fırına vermeyi,çok güzel bir düşünce.
pratik ve nefis bir kahvaltılık ekmek olduğuna eminim.
Sevgilerimle...
Bir Pazar sabahı kahvaltıda değişik ne yapsa diye düşünürken bu tarifinize rastladım.Şimdi hemen mutfağa bu lezzeti hayata geçirmeye :)
bu ne guzel bir goruntu boyleee
ellerien saglik canim
Sevgiler
Sefa
canım Gülüm seninde geçmiş bayramın kutlu olsun :) pazar sabahına yapacağım görüntü muhteşem ;)
harika görünüyorr :) soğutmadan yemek lazım ellerinize ve fikrinize sağlık çok orjinal olmuş :)
çok farklı bir sunum
Sevgili Gül üm. rutin bakaıyorken bu ekmek karşısında apışıp kaldım tabiri caizse bu ne kadar güzel bir şey olmuş böyle vallahi bunu en kısa amanda sabah kahvaltısına yapacağım.. yaptığın her tarif senin kadar tatlı, eline gönlüne sağlık...
Farklı bir tarif
Yorum Gönder