Çarşamba, Haziran 16, 2010

MSA'da Palmiye Yağı Etkinliği

DSC_6225
Sevgili Tijen'ciğimin daveti ile MSA'da etkinliğe katılmış oldum!Kendisine buradan çok teşekkür edip,sevgilerimi gönderiyorum..

MSA'nın hep merak ettiğim o şahane mutfağında,Malezya Palmiye yağı konseyinin düzenlemiş olduğu "Palmiye yağını", değerli şefimiz Serkan Bozkurt'un hazırladığı lezzetli tariflerle tanıma fırsatını bulduk..

Hakan bey fotoğraf tabize yağ hakkında bilgi verirken..
DSC_6254
Palmiye yağı,palmiye ağacındaki tohumlardan elde edilip,A ve E vitaminlerini barındıran,antioksidan ve karoten açısından zengin,kalorisi düşük,kolestrol
içermeyen ve yemeklerde,kızartmalarda rahatlıkla kullanılan bir yağ..
1
Bizler hazırladığımız mantarlı,naneli risottoda, Palmiye yağını kullanıp hayran kaldık.
2
Baklava hamurunda Levrek ise tadılmaya değerdi..
DSC_6555
Hiç kokusu olmayan,hafif ve sağlıklı bu yağı bizzat test edip çok memnun kaldık..Sizlerede gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim..

Buradan tekrar sevgili Tijen'ciğime,Malezya Palmiye Yağı Konseyi'ne ve eğitimine katılmış olmaktan büyük keyif aldığım şefimiz Serkan Bozkurt'a teşekkürlerimi iletiyorum..
DSC_6835

8 yorum:

gulsev dedi ki...

Benimde görmek istediğim bir yer.
Gitmiş olmana sevindim arkadaşım, darısı başımıza....

HÜLYA dedi ki...

canım yaa böyle zamanlarda nasıl orda olup bu güzellikleri paylaşmayı istiyorum bilemezsin resmen aklım kalıyor.
ama sizin adınıza da çok sevin,yorum.

ayrıca resimde çok hoş çıkmışsın tatlım kırmızı ve siyah çok yakışmış... sarı saçlarda yakıyor zatenn...

öperim seni beeen

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ne güzel bir gün geçirmişsiniz. Kandilin mübarek olsun Gül abla. Sevgiler...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım davetimize geldiğin için esas biz teşekkür ederiz. Gerçektende çok güzel ve keyifli bir gündü. Özellikle palmiye yağına bayıldım. Besin değerleri açısından çok vitaminli ve kaliteli bir yağ. Sabırsızlıkla raflarda yerini almasını bekliyorum.
Çok öpüyorum seni canım
sevgiler

HADİYE dedi ki...

Selam Gülcüğüm,

Cumartesi günü bende MSA da idim.Gerçekten çok keyifli geçiyor vakit oradayken.

Sevgiler*

Unknown dedi ki...

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..
Meleğim bu ne güzellik maşallah kocaman öpüyorum...

Selen dedi ki...

Palmiye yagini tum pazarlama tekniklerine, anlatilan faydalarina ve duzenlenen gosterisli davet ve egitimlere ragmen lutfen kullanmayin. Palmiye yagi ureticileri bugun yagmur ormanlarinin en buyuk dusmanlari. Gezegenimizin akcigeri olan yagmur ormanlarini palmiye dikmek icin hizla katlediyorlar. Malezya da bu isi en hizli ve acimasizca yapan ulkelerden biri. Zeytinyagi, uzum cekirdegi yagi gibi cok daha faydali yaglar varken, doga dusmani bu yagdan lutfen uzak durun.

Adsız dedi ki...

sorum olacak!! ülkemizin ZEYTİNYAĞI dururken acaba Malezyanın palmiye yağının tanıtımına,reklamının yapılmasına veya ülkemize ithal olarak böyle bir yağın girmesine gerek varmıdır? kanola yağınıda çok büyük reklamlarla piyasaya sürüp sonrasında kansermi yapıyor bilmemne bir sürü soru işareti çıkarılmadımı...mis gibi sağlıklı zeytinyağımız dururken :((( İtalya ve Yunanistan gibi zeytinyağı cenneti ülkelere bu yağlar böyle rahat girebilirmi..yada tariflerine güvenip beğenip takip ettikleri yemek siteleri sahipleri böyle yağların tanıtımına katkıda bulunurmu-son sorum için özür dilerim ama çok kızgınım şuanda:(- FiLiZ ..