Kaesekuchen'dan tam 3 farklı çeşit yapıp göndermiştim..Damak zevki farklı olan kişilere özel yani..)Geçtiğimiz hafta sonu da anneciğin misafirleri için mangoluyu yapıp hazırlamıştım..O kadar çok pasta hazırlamışım ki,hangisinin fotoğrafını çekip çekmediğimi bile bilmiyorum..Fakat Vişneli olanı muhteşemdi diyebilirim..
Hani dondurucunuzda geçen yazdan kalanlar varsa,belki kullanabilirsiniz diye hatırlatma yapmak istedim..
Mersin'den çeşit çeşit gelen meyveleri bu şekilde değerlendirmeye
çalıştım..Mango'dan ayrıca mascarponeli bir krema hazırladım ki,tadılmaya değerdi.
Bunun yanı sıra,siz hiç mango-kivi-avakado-lime'yi ezip,labne ile karıştırıp pastalarınızın yanına,kurabiyelerinizin üzerine sürüp yediniz mi?Veya;pudinglerin üzerine krema niyetine de güzel oluyor..Nacizane belirtmek istedim.)
Bir kısmını da eşe dosta dağıtarak tüketiverdik..Fakat Pazar günü
tekrar dalından kopartılmış kayısı ve şeftaliler geldi..Bakalım onlarla nasıl bir hazırlık içersinde olacağız..))Şimdilik benden bu kadar arkadaşlar..
Malzemeler (tabanı için)
100 gr kuvertür
2 yumurta
minicik tuz
100 gr tereyağ
3-4 damla rum
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
1,5 su bardağı un
Üzeri için
Mascorpone veya 450 gr labne
1 kutu krema (200 ml)
400 gr süzme yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı mango aroması (İtalya'dan)
Tepesi için 2 adet olgun mango
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı dulce de leche (yoksa sorun yok)
1 yemek kaşığı lime suyu veya limon aroması veya 1 tatlı kaşığılimon suyu
Hazırlanışı (tabanı)
Çikolata ve tereyağ benmaride eritilir.
Diğer malzemelerde eklenip çırpılır.
Un yavaş yavaş eklenip elle yoğrulur.Hamur yumuşak olacak arkadaşlar..
Hamur ele yapışıyorsa un takviyesi yapılacak..
Hamur kalıba döşenip, buzdolabında sırası gelene dek bekletilir.
Üzeri
Mascarpone (Labne) ve süzme yoğurt çırpılır.
Şeker,aroma eklenip çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Son olarak nişastası eklenip çırpılıp,kalıba dökülür.
Sosu
Mangolar blendırdan geçirilip,şekeri,d.leche eklenip katılaşana kadar
10 dk pişirilip ılıtılır.
(Süt kremanız "d.leche" yoksa sorun yapmayınız lütfen.)
Kaşıkla kaesekuchen'ın üzerine krema dökülüp,kürdanla çizikler atılır.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dk pişirilir.
1 Gece veya 2-3 saat buzdolabında bekletilip servis edilir.
Servis edilirken üzerine hazırladığınız mango sosundan ilave edilir..
Not:2 adet mango fazla geldiği için mutlaka sos olarak kullanınız.Veya sos
istemezseniz, mango adedini 1 e indiriniz lütfen..Bu kaesekuchen'ı vişneli ve kirazlı olarak denemenizde mümkün..Hatta mevsimine girmişken kayısı ile de muhteşem
oluyor..Ben bu aralar hepsinden yaptığım için özellikle tavsiye ediyorum..
23 yorum:
TÜM MALZEME VAR DENEMELİYİM. ELİNE SAĞLIK CANIM BENİİM . BU KEKLERİN LEZZETİNİ GAYET İYİ BİLİYORUM :)
SEVGİLER
Meleğimmmm tam 12'den vurdun beni
ellerin dert görmesin her zamanki gibi enfes bir lezzet.Ahhhh tadına
bakanların yerinde olmak için neler
vermezdim.KOcaman öpüyor ve seni çokkkkk seviyorum...
Ellerine sağlık Gül abla. Nefis görünüyor....
Kanatsız meleğim gene harika mamalar hazırlamışsın.kocaman öpüyorum seni...
Gül malzemelerin içeriği öyle güzelki,nasıl dayanır insan bu görüntüye.. diğerlerini düşünemedim bile:)) eminim vişnelide şahane olur..
ellerine sağlık Gülüm...
Sevgiler..
Süper herzamanki gibi ,visneli denemek istiyorum .
Mascarpone 450g mi olacak ?
Hamurun kivami nasilk olacak (alabildigi kadar un yaziyorda )?
sevgilerle müberra
Merhaba Müberra hanım,
Mascarponeyi 450 gr olarak kullanmıştım..50 gr fazlası eksiği de olabilir..
Ununu önce 1 su bardağı koyup yoğurunuz,sonra elinize yapışıyorsa yine un takviyesi yapınız.Hamur sert değil yumuşak olacak,dikkat ediniz..
Umarım beğenip memnun kalırsınız..
Sevgiler..
çooook güzel olmuş değişik ve lezzetli ellerine sağlık:)
Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)
Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz
hobidünyam woman forum adına papaty68.blogspot.com
harika görünüyor gülüm ellerine sağlık.çok öptüm sevgiler
harika görüntüler çizmişsiniz Gül Hanım ellerinize sağlık.. hepsi birbirinden güzell..
oy oy oy vişneliyi hayal edebiliyorum,acayip nefistir eminim:)ama bu mango sosluya da hiiç hayır demem yani:)))ablam sen benim cheesecake kraliçemsin:)üstüne kimseyi tanımam valla:)
öpüyorum pamuk yanaklarından birdeeee
çok seviyorum seni çook:))
Çok güzel çok yaratıcı. Tadını merak ettim.
Ellerine sağlı Gülcüğüm.
Sevgiler
canım gül ablam o şeftalileri kayısıları bensiz yiyorsun demi :(((
ya bende istiyorum banada getir hadi kalk gel yanıma :))
canım ablacım ellerine sağlık yine ve yine süpersin sen ellerin dert görmesin
sen yaparsında beğenilmezmi hiç:..
Ama bu haksızlık:( Bu kadar mı güzel görünür bir cheescake...Zaten diyet miyet durumları:(( Vallahi Gülcüğüm ağzımın suları aktı :))))Ellerin dert görmesin..Sevgilerimle Zehr@
offf süper görünüyor yemede yanında yat ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler
Süper olmuş. Ellerinize sağlık.
Inanmiyorum.... Arkadasim sen resmen meyve cennetinde yasiyorsun... Hele de "seftali" dedin... Uffff,, cok canim cekti su saatte.... Harika bir cheesecake hazirlamissin... Ellerine saglik... Bu tür soslari, yani mesela seftali sosunu acaba konserve seftaliden hazirlayabilir miyiz?.... Seni bu harika tariflerin icin ayrica, kocaman öpüyorum... Sevgilerimle, hep yanimizda kallll....
Canim,
o güzel önerilerin ve bu harika süslemeli nefis cheesecake icin cok tesekkür ediyorum ve ellerine saglik diyorum.
Sevgiler
Gul'cum, enerjine hayranim. Allah nazarlardan korusun. Ozledim seni.Cok sevgilerimi gonderiyorum..
Sevgili arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürlerimi,sevgilerimi gönderiyorum..Bende sizleri çok seviyorum..)
Tuba'cığım,nerelerdesin tatlım?Bende seni çok özledim canım..Bu yaz gelecekmisiniz?Eğer gelecekseniz mutlaka bekliyorum..)
Sarılıp öpüyorum kocaman..Sevgiler buradan sizlere.)
Sevgili Filiz'ciğim,(Münster)
Oradaki konserve meyvelerlede yapman mümkün canım..Oradayken bizde hep onları kullanırdık..)
Blendırdan konserve meyveleri çekince çok sulu kalabilir.Bu yüzden tel süzgeç çatalın sırtı ile ez tatlım..Hatta içersine 1 yemek kaşığı da quark ekle..)Pişirdikten sonra tabiiki..))
Öpüyorum seni canım..Sende iyi ki varsın canım benim..
Sevgiler..
Becerikli, eli lezzetli, güleryüzlü arkadaşım
Çok ama çok güzel olmuş yine:))))
Yorum Gönder