İSRAİL SALDIRILARINDA ÖLEN ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLEYİP,BU KATİLLERİ KINIYORUM..
Fasulye makarnası Trabzon'da yaz aylarının vazgeçilmezidir..Tamamen memleketimize ait olan bu yemeğe doyum olmaz..Tencere tenecere yapılıp,patatesler haşlanıp,salatalıklar soyulup,karpuzlar kesilip,birde komşular eklenince,baklava-böreği bile aratmaz..Fasulye severler için çok nefis,değişik bir alternatif olacaktır..Benim gibi fasulye yemeyenler de,sadece fotoğrafa bakmakla yetinecekler..)Afiyet olsun!
Malzemeler
1 kg ayşe kadın fasulye
3 adet iri soğan
tuz
3-4 diş sarımsak
3 kaşık tereyağ
Hazırlanışı
Fasulyeler iyice yıkanıp tepeleri alınır.
Soğanlar yemeklik olarak iri iri doğranır.
Hepsi bir tencereye konulup,üzerine su doldurulup,tuzu eklenip,yumuşayıncaya kadar haşlanır.(tıpkı makarna gibi)
Haşlanan fasulyeler,daha sonra süzdürülüp bırakılır.
Yayvan bir tencereye sarımsak ve tereyağ eklenip eritilir.
Arkasından fasulyeler eklenip bir taşım pişirilip servise hazır edilir.
Servis edilirken yanında haşlanmış patates,salatalığı ve karpuzu atlamayınız lütfen..)
Ellerinize sağlık!
21 yorum:
Gülüm bu fasülye makarnası haşlanıp mı yeniyo?
yani makarna gibi? bilemedim de..:(
Ben fasulye'ye bayılanlardanım nefiss görünüyor ellerinize sağlık...
Sevgiler...
Evet Zehra'cığım,soğan ve fasulyeler makarna gibi haşlanırlar..Dikkat edilmesi gereken tek husus;fasulyelerin çok haşlanıp dağılmamaları..Diri ama yumuşak olmalılar.))Sen gel, annem sana her gün yapar canım..)Öpüyorum kocaman..)
Meleğim ellerine sağlık enfes olmuş
mutlu hafta sonları kocaman öpüyo
rum...
İLGİNÇ HİÇ DENEMEDİM....
ELLERİNE SAĞLIK
Benim sevdiğim bir tatdır.Trabzon'da fasulye kavurması diye biliyordum.Ellerine sağlık.Sevgilerrrrrr....
Ağzım sulandı Gül'cüğüm! Şöyle güzel yaz fasulyeleri çıksa da bol bol yesek, bayılırım çıtır çıtır taze fasulyelere.
Ben sarmısaklı sızma döker de yerim az haşlanmış fasulyeye. Bizim mutfaklarda öyledir daha doğrusu. Tereyağlı da çok güzel olmalı.
Şaşırdım Gül'cüğüm taze fasulye yemediğini duyunca.
Ben bunu fasülye salatası diye aklımda tutuyorum, bir tarif var elimde. Ama domates falan da konuyor, soğan. Ellerine sağlık Gül'cüğüm.
Cok degisik... Ellerinize saglik.... Bayilirim fasulyeye...
Canım fazulyeye bayılırım. Sana da tavsiye ederim. Yemediğim zamanlar çok özlüyorum. Tarifin çok güzel bence. Hiç denemedim. Ama mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık canım.
Bugününüze bende katılmayı çok istemişrim. Ama kısmet olamadı. Yakın zamanda görüşelim canım.
Çok özledim seni :))))
Sevgiler
Ah inanmıyorum fazulye yazmışım:))))))))))))))))))
harikaaaaaaaaaaaa
en sevdiklerimdendir bizim oraların yemekleri arasından..
valla evet baklava börek kebap asla aranmaz.. of offf bittim şimdi gene anneme desem gelde burda yapayım sana der :)
bari akşama yapayım kendi kendime :)))
sen Trabzon'umun neresindensin ? :)
canım faroz da az dolaşmadık :)
ben akçaabatlıyım, ahhh özlemişim memleketi, bahsi geçince şimdi anılarım canlandı.. offf off
vayyy bu neeeee böyleee nefis görünüyor....ellerine sağlık gülüm benim:)))) banada yaparsın artık...öpüyorum sevgiler
çok değişik bir tarif benim için..neden olmasın..deneyeceğim gülcüğüm..iyi haftalar..
karadeniz yemekleri her zaman dikkatimi çekmiştir.ellerine sağlık
Gul'cum, biraz fasulye tursu kavurmasina benziyor. Tek farki soganlarin haslanmasi, kavurulmamasi galiba. Ben tursu kavurmayi biliyorum ama bunu bu sekilde hic yapmmaistim. Cok nefis gorunuyor. Cok sevgilerimi gonderiyorum.
Selam Gün Öncelikle israil vahşetine duyarlılıgına katılıyorum.
Nasıl bir yüzsüzlük nasıl bir pişkinliktir bu . Masum insanlara bi lokma ekmek bi yudum su götürmeye çalışırken hayatlarından olanlara Allah cc den rahmet kalanlara sağlık ve afiyet diliyorum
faşist ırkçı lanet emperyalistler!!
:) Fasulye makarnan ilginç denemek gerek.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
Karadeniz usulu farklı fasulye pişirme tekniklerini tanıdım ve tatmıştım ancak bu denemediklerimdenmiş, en kısa zamanda bende deneyeceğim çünkü fasülye ye bayılırım;) o güzel ellerine sağlık Gülümmm, afiyet şekerler olsu.;)
bunun bi adıda badis bilirsn belki :)) ama onda fasulye tek haşlanıp soğan ve sarımsakla beraber kavrulur ve enfesdir. iyiki trabzonluyum :)))
Yorum Gönder