Pazartesi, Haziran 29, 2009

Cantuccini / Biscotti

Biscottileri hazırlayıp pişirip soğutmaya bıraktığımda, kapı çalındı..Arkadaşım geçerken uğramıştı..İçeri girdiğinde "bu koku ne kadar güzel" diye diye mutfağa girdi..Oradan balkona derken, tepsideki biscottileri görüp hemen girişmeye çalıştı..Dur,az bekle,falan filan derken kesip fırına attım biscottileri tekrardan..Ama 5 dk durmadan çıkardık hemen ve sıcak sıcak yemeye başladı.Bir taraftanda,artık kek-pasta istemem, bu bis'lerden yap bana diye evin içinde yüksek sesle konuşması ise, tam çılgınlıktı..Tam komediydi halimiz..(Bu tür samimi hareketleri oldum olası çok severim..Fakat ben yaradılışımdan mıdır nedir,aynı hareketleri yapamam..)

Ardından gelsin kahveler,çaylar,dedikodular,hafiflemeler derken,zamanın nasıl geçtiğini ve gecenin ilerleyen saatleri olduğunu anlayamadık..Sohbet koyulaşınca,arkası yarın bölümüne yani, bu akşam iş çıkışı o'na gidip devam edeceğiz.
Benim biscottilerim, birazcık kurabiye kıvamında oldu..10 dk kadar fırında kalsaydı,bana göre çok daha nefis olacaktı..Geriye kalan fotoğrafları sizlerle paylaşıyorum..))Hepinize sevgilerimi gönderiyorum..)
5
Malzemeler
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
minicik tuz
2 yumurta
100 gr tuzsuz badem
100 gr tuzsuz fıstık
3 yemek kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı un
1
Hazırlanışı
Şeker,tereyağ,tuz,vanilya çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklnip çırpılır.

Mısır unu eklenip çırpılır.

Un eklenip elle yoğrulur.

Bademler ve fıstıklar eklenip hamura iyice yedirilir.

Hamur 2 parçaya ayrılır.

2 adet rulo yapılıp tepsiye yerleştirilip, ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk
pişirilip soğutulur.
4
Soğuyan rulolar 1 parmak genişliğinde keskin bıçakla kesilir.

Her bir parça tepsiye dizilip tekrar 15 dk kadar fırınlanır.

Soğuduktan sonra afiyetle yenilir.

Saklama kabı içersinde yaklaşık 15 gün kalabilir..Eğer kalırsa tabiiki..))
2 3

Cumartesi, Haziran 27, 2009

Meyveli Tartöletler

Tartları önceden hazırlayıp,pişirip dondurucuya kaldırmıştım.Yaz günlerinde aniden gelen arkadaşlarıma, bu nefis tartları hemen hazırlamak için..Hatta ve hatta kremasını bile çırpıp dondurucuda saklamıştım..Bana sadece evde bulunan meyveleri ve tart jölesini hazırlamak kalıyordu..Kalan son 2 tartımı da böyle değerlendirmiş oldum..Sadece 1 saat kadar jölesinin buzdolabında iyice donmasını beklemiştik..Sizlerede aniden gelebilecek olan arkadaşlarınız için,denemenizi tavsiye ederim.Veya kendi tartöletlerinizi önceden pişirip, dondurucuda saklamanızı öneririm..Şimdiden ellerinize sağlık..Mutlu pazarlar hepinize..!
5
Malzemeler
125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olacak)
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı pudra şekeri
minicik tuz
1,5 su bardağı un

1 yemek kaşığı erimiş bitter
2
Hazırlanışı
Tereyağ,şeker,tuz, iyice çırpılır.

Yumurta sarısı eklenip tekrar çırpılır.

Un eklenip yoğrulur ve hamur yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
4
Küçük tart kalıpları yağlanır.

Hamur merdane ile açılıp her bir tart kalıplarına yerleştirilir.

Üzerlerine yağlı kağıt serilip,seramic toplardan konulup, ısınmış fırında yaklaşık 20-25dk pişirilir.

Soğuduktan sonra eritilmiş bitter çikolata sürülür.

Üzerine hazırladığınız krema konulur.

Kremanın üzerine meyveler dizilip,tepesine tart jöle hazırlanıp kaşıkla gezdirilir.

Dilerseniz meyvelerin üzerlerine minik çikolata taneleri serpiştirebilirsiniz.
3
Seramic Toplar,tart hamurlarını pişirirken,nohut-fasulye yerine ağırlık olarak kullanılıyor..Bknz, fotoğraflar aşağıda..Seramic toplar tek seferlik değil,ömürlük arkadaşlar..
6

7

Cuma, Haziran 26, 2009

Zitronenkuchen mit Sultaninen / Kuru üzümlü Limonlu Kek

7
Malzemeler
4 adet küçük yumurta veya 3 adet büyük yumurta
1/2 su bardağı krema
1,5 limon suyu
2 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı şeker (150 gr)
125 gr tereyağ
minicik tuz
1 çay bardağı kuru üzüm
1/2 çay bardağı dolmalık fıstık
3 damla limon aroması
1 paket vanilya şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı kadar un

Guss için
pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı limon suyu
6

7

12
Fotoğraf Nordic'in sayfasından alıntıdır arkadaşlar..))Henüz kek yapmadığım için, bu fotoğrafı paylaşmak istedim sizlerle..
1
Arkadaşlar içinizde bu kapağı kullananlarınız varmı?
15

Perşembe, Haziran 25, 2009

Girit kabağı Kavurması ve Kalıbım

REGAİP KANDİLİMİZ KUTLU-MUTLU OLSUN ARKADAŞLAR..12
Kabakları dörde bölüp ince ince doğrayın.

Tencereye biraz yağ koyup 2 soğan doğrayıp kavurun.

Baharatlarını,kırmızı biberini ve sarımsağını ekleyin.

Kabakları ekleyip kavurun.

Kabakları tabağa sıcakken alıp, üzerine çeçil peyniri serpiştirin.

Yemeğin sıcaklığıyla peynirler eriyorlar hemen..

Sonrada afiyetle yiyin..Afiyetler olsun arkadaşlar!
13

4


5

Çarşamba, Haziran 24, 2009

KirschMuffins / Vişneli Muffinler Veee

Nihayet gelen Nordic Ware Kalıbım..))
3
Akşam yaptığım kekimi en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım..
32
Fotoğraf alıntıdır..Kendi çektiğim fotoğrafları yanlışlıkla silince, bu fotoğrafı sizlerle paylaşmak istedim..)
2
Muffinleri geçtiğimiz hafta içersinde bir tanıdığımıza yapıp göndermiştim..Göndermeden içlerinden 1 tanesini ofise götürmek için ayırmıştım..Arkadaşımla yemeden öncede fotoğrafını çektik mutfağımızda..O gün ikimizde yaramaz çocuklar gibiydik adeta..Sanırım ofisteki rahat ortam bizlerede yansımıştı..Diğer fotolar pek hoş çıkmadığından, içlerinden sadece bunları sizlerle paylaşıyorum..))Burnumuzun ucuna vişnelerin yapışmasıda ayrı güzellik katmıştı bizlere..))) Eğlenceli,lezzetli,mütevazi muffinleri hepinize öneriyorum arkadaşlar..))
8
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker (125 gr)
3-4 damla sıvı vanilya veya 1 paket vanilya
1 su bardağı sıvıyağ (şeker bardağının ölçüsü olsun)
1/1 su bardağı vişne
minicik tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
9
Hazırlanışı
Yağ,şeker,vanilya,tuz,yoğurt çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Vişnelerin suyu iyice alınıp üzerine 1 yemek kaşığı un serpişitirilir.

Un ve kabartma tozu elenip çırpılır.

Son olarak vişneler eklenip kaşıkla karıştırılır.

Karışım muffin kağıtlarına doldurulur.

Kürdanla üzerlerine + çizilir.

Önceden ısınmış fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir.

Pişme süresi daha eksik veya daha çok olabilir.

Kürdan yöntemiyle pişip pişmediğini kontrol ediniz lütfen..

Afiyet şeker olsun..!
10

Salı, Haziran 23, 2009

Bananen-Apfel-Kuchen / Elmalı-Muzlu Kek

Keki çok sevdiğimiz bir müşterimize yapıp göndermiştik dün..Ne zamandan kendisine ve eşine sözüm vardı..Dün kekleri (3 adet) yerine ulaştırdık.Beğenilip beğenilmediği "?" şu ana kadar..))Dilerim beğeniyle yemişlerdir..Buradan kendilerine afiyetler olsun diyorum..
5
Malzemeler
3 adet yumurta
125 gr şeker
1 paket vanilya çubuğu
1,5 limon suyu
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
minicik tarçın
minicik zencefil
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı h.cevizi
2 yemek kaşığı badem tozu
2 adet ekşi elma veya 1 adet büyük elma
2 adet yerli muz veya 1 adet büyük muz
1,5 su bardağı un

Guss için
3 yemek kaşığı tepeleme p.şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
4
Hazırlanışı
Elma(elmalar),muz(muzlar)iri iri doğranıp(elmalar daha küçük),üzerlerine 1,5 limon suyu dökülüp bekletilir.

Kek kalıbı yağlanıp buzdolabında sırası gelene kadar bekletilir.

Yağ,şeker,tuz,tarçın,vanilya,zencefil,bal özleşene kadar çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip,her bir yumurta 1,5- 2 dk çırpılır.

Badem tozu,h.cevizi eklenip çırpılır.

Un ve kabartma tozu elenip yarısı dökülüp çırpılır.

Elma ve muzların yarısı eklenip tekrar çırpılır.

Un eklenip çırpılır.

Elma-muz eklenip kısa devre çırpılıp bırakılır.

Fırın 175 c ye ayarlanır.

Kalıp dolaptan çıkartılıp karışım içersine dökülür.

Isınmış fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir.

Ilındıktan sonra üzerine guss hazırlanıp serpiştirilir.

Afiyetler olsun arkadaşlar!

Pazartesi, Haziran 22, 2009

Parmak

Parmak ismi sizlere garip gelebilir belki..Anneciğin kuzeninin yıllardır yaptığı ve isminin parmak olduğu, bu hamurları bende sizlerle paylaşmak istedim..Sizler farklı isimlerle biliyorsunuzdur kesin..Kuzenin en iyi yaptığı hamur işi bu olunca,bizde bu parmağın adına kuzen parmağı takmışızdır..Otururken hadi kuzen parmağı yapalım deriz aramızda..Durumu bilmeyen biri olduğunda,anında yüz şeklinin değişmesi çok hoş oluyor..))Parmaklar,domates-salatalık-beyaz peynir-çilek reçeli ile nefis oluyor..Zeytin severler zeytinde eklesinler lütfen..Afiyetler olsun sizlere..
2
Malzemeler
1 yumurta
4-5 yemek kaşığı yoğurt
karbonat
tuz
alabildiği kadar un
1
Hazırlanışı
Un hariç tüm malzeme çırpılıp un eklenip yoğrulur.

Hamurdan parçalar kopartılıp unlu zeminde oklava ile tabak içi kadar açılır.

Kare olarak kesilir.

Her bir karenin uçlarına çizikler atılıp, kızgın yağda kızartılır.

Sizler dilediğiniz şekillerde kızartabilirsiniz..)

Cumartesi, Haziran 20, 2009

Kayısı Reçeli

Reçelimiz, geçtiğimiz yaz ayından kalma..Sonunu geçenlerde kahvaltıya gelen arkadaşıma ikram etmiştim..Masaya koyduğumda,ne kadar güzel görünüyor fotoğrafını çeksene dediğinde,bende o'nu kırmamıştım..))Benim reçellerle pek aram olmadığından ve kayısıyı da hiç sevmediğimden tadını bile bilmem..Tarifini soracak arkadaşlara da,annecik yaptığından tarifini bilmiyorum..Kendiside burada olmadığından, kışa yeni yaz reçellerini sunarken yazarım kısmetse..))Şimdilik fotoğrafla yetineceksiniz ne yazık ki!
DSC01878
Vanilyalı Krümel Torte'nin tarifine buradan ulaşabilirsiniz..
DSC01741

Cuma, Haziran 19, 2009

Peynirli Poğaça

Banu'cuğumda yediğimde çok hoşuma gitmişti..Geçenlerde acele ile bir yerlere pasta-çörek yetiştirmem gerektiğinde,Banu'cuğumun yaptığı nişastalı poğaçalar aklıma gelmişti..Fakat tam tarifini bilemediğimden ve uzun yıllar bıkmadan yaptığım kendimi tarifime, ekstradan 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip pişirdim..Benim tadına bakma şansım olmadı ama bakanlardan tam not almış..)) Kaç sefer tarif istediler benden..Benimde şimdi yazma fırsatım oluyor..Umarım buradan tarifime ulaşırlar..

DSC04490
Malzemeler
1 yumurta + 1 yumurta akı
1/2 su bardağı sıvıyağ
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı sirke
1 su bardağı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta
alabildiği kadar un

İçi için beyaz peynir
üzeri için yumurta sarısı
DSC04484
Hazırlanışı
Bu poğaçaları yaparken un hariç tüm malzemeyi ekleyip yoğurun.

Sonra ununu ekleyip yoğurmaya devam edin.

Hamur hazır olunca, dilediğiniz büyüklükte parçaları koparıp, içlerine peyniri koyup kapatın.

Son olarak üzerlerine yumurta sarısını sürüp 175 c de yaklaşık 25 dk pişirin.

Arkasından hemen çayınızı demleyip, püfür püfür esen balkonunuzda veya çardağınızda keyifle yiyip için..))Afiyetler olsun sizlere..)

Çarşamba, Haziran 17, 2009

Çikolatalı Bezeler

Cumartesi günü Fenerbahçe'de Tijen'le buluştuk..Çok güzel 1,5 saat geçirdik..Kendisi çok tatlı,cıvıl cıvıldı..O'nun yanında insan çok mutlu hissediyor kendisini..İyi ki,gidip kendisiyle yakından da olsa tanışma imkanını sağlamışım..Buradan Tijen'ciğime ve katılmış olan tüm arkadaşlara sevgilerimi gönderiyorum..Biraz mutsuz ve yorgun olmama rağmen harika idi benim için..TEŞEKKÜRLER TİJEN'ciğim..

Hafta sonundan evde kalmış yumurta aklarını, beze yapmakla değerlendirdim..İyi ki de yapmışım..Dün gece çok sevdiğim bir arkadaşım bilgisayarı ile çıkıp gelince,çayın yanında nefis ikramlık oldu..Giderkende paket yapıp yanına vermeyi unutmadım..Kalanları da her zaman olduğu gibi iş yerine getirmiştim..Beze sever arkadaşlara mutlulukla tavsiye edilir..Yerken mutluluk hormonlarını anında harekete geçiriyor-geçiriyormuş..)))
NEŞELİ VE MUTLU GÜNLER SİZLERLE OLSUN ARKADAŞLAR..!
5
Malzemeler
4 yumurta akı
minicik tuz
1,5 su bardağı pudra şekeri
60 gr sütlü çikolata
7
Hazırlanışı
Çikolata benmari eritilip bekletilir.

Yumurta akları minicik tuzla çırpılır.

Şeker eklenip tekrar 7-8 dk çırpılır.

Karışım iyice yoğunlaştığında, içersinden 1 kase alınır.

Çikolata ile iyice karıştırılıp, çırpılmış akların içersine dökülür.

Bu esnada tahta kaşıkla veya spatula ile yavaşca birbirine karıştırılır.

Krema sıkma torbasına konulup sıkılır.Veya kaşık yardımı ile tepsiye sıralanır.

Önceden ısınmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir.
6

Pazartesi, Haziran 15, 2009

Milföylü Katlar

4
Milföylerin hazırlanışı

Her bir milföyü merdane ile biraz inceltip, kurabiye kalıbı ile kesip,
tepsiye dizip,175 c de yaklaşık 15-20 dk pişirip soğutunuz.

Kaç adet yapacaksanız ona göre milföy kullanınız.

Bir tanesinde 3 adet kullanılmıştır..Bknz:fotolar..
3
Kremanın malzemeleri
2 su bardağı süt (500 ml)
5 yumurta
100 gr şeker (1/2 su bardağı)
1 adet vanilya çubuğu (veya 1 paket vanilya veya 3-4 damla sıvı vanilya)
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı mascorpone
1
Hazırlanışı
Sütü bir tenecereye boşaltıp fokurdamadan ateşten alınız.

Farkli bir çırpma kabında yumurtaları,şekeri,nişastayı çırpınız.

Isınmış sütten bir-iki kepçe alıp yumurtaların üzerine döküp çırpmaya devam edin.

Bu karışımı sütün içersine boşaltıp mikserle veya el çırpıcısı ile kuvvetli bir şekilde çırparak pişirin.O esnada vanilyasını ekleyiniz.

Kremayı ılıtmak için biraz bekletip,buzdolabında da 15-20 dk bekletiniz.

İyice soğuyan kremanıza mascorponeyi ekleyip tekrar çırpınız.

Çırpma işleminiz bitince 1 tatlı kaşığı pudra şekerini kremaya serpiştiriniz.

Milföy katlarına önce kremadan 1 kaşık koyuunuz.Üzerine çilekleri oturtunuz.

Çileklerin üzerine çay kaşığı ucu ile çilek reçeli damlatınız.

Her bir kata aynı işlemi uygulayıp,tepesine pudra şekeri şerpiştiriniz.

Tepesine çilek reçeli suyuna,krem şantiye batırılmış çilek oturtup süsleyiniz..

Yaklaşık 1 saat dinlerdikten sonra afiyetle tadınız..

Cumartesi, Haziran 13, 2009

Mohn Pfirsichtorte / Şeftalili,Haşhaşlı Tart

Tartı mail grubundan bir arkadaşımızı ziyarete giderken hazırlamıştım.Tart,inanılmaz nefis ve hafif olmuştu.Arkadaşlarında hoşlarına gitmesine,beğeniyle yenilmesine çok memnun oldum..Umarım sizlerde yapıp memnun kalırsınız..MUTLU PAZARLAR!!
8
Malzemeler
3 yumurta
70 gr şeker
2 yemek kaşığı haşhaş
minicik tuz
100 gr un
1 limon kabuğu rendesi
3-4 damla limon aroması veya 1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat

4 adet çok sert şeftali
2 paket tart jöle
2 yemek kaşığı şeker
1 su brdağı su
3 yemek kaşığı şeftali reçeli
tepesi için yaprak badem(ben kalem badem kullandım)
2
Hazırlanışı
Yumurta akları ve sarıları ayrılır.

Aklar minicik tuz ve şekerle çırpılır.Yoğunlşınca bırakılır.

Yumurta sarıları,haşhaş,limon suyu,kabukları iyice çırpılır.

Un,karbonat ilave edilip çırpılır.

Aklar ilave edilip tekrar çırpılır.

Yağlanmış tart kalıbına karışım dökülüp 20 dk pişirilir.

Tart kalıptan çıkardıldıktan sonra üzerine şeftali reçeli sürülür.
1
Şeftaliler çok incecik doğranıp tartın üzerine dizilir.

Tart jöleye 2 kaşık şeker ve su eklenip pişirilir.

Karışım şeftalilerin üzerine dökülüp buzdolabında bekletilir.

Üzerine badem serpiştirilir.

Afiyetler olsun!

Cuma, Haziran 12, 2009

Bananenkuchen mit Karamel

Muzlu pasta,tamamen doğaçlama olarak ortaya çıkmıştır..Nasıl mı?Dün gece kalabalık misafirlerim vardı..Amaç onlara farklı lezzetler sunmaktı..Hem çalışıp,hem lezzet hazırlamak bu sıcaklarda çok zor oluyor..))) Aklımda karamelli muz vardı..Ondan yapıp,dondurmayla sunmaktı amacım..Fakat işler aniden değişince bizim mutfakta, oratayada bu kek çıktı..Doğaçlama keklerim çok popüler arkadaşlar ve dostlar arasında..Bazende, bunun içersinde ne var diye sorulduğunda,unutkan olduğumdan karşılık veremiyorum..
Sonuç:Kek değişik ve lezzetli bulunup afiyetle yenildi.))Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum sizlere..
3
Malzemeler (tabanı için)
3-4 adet muz
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı su
2-3 damla limon suyu
2
Kek hamuru için
3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
vanilya
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 yemek kaşığı fıstık tozu (mecburi değil)
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket muzlu puding
2 su bardağı süt
Pudingi 2 su bardağı sütle pişirip soğutun.
1
Hazırlanışı
Şeker,su,limon suyu karamelize olarak pişirin..

Karamel pişerken,kelepçeli pasta kalıbının tabanına yağlı kağıt serip,muzları dilimleyip dizin.

Karameli muzların üzerine dökün..

Kek hamuru için,şeker,yumurta,vanilya çırplır.

Yağ ve fıstık tozu eklenip çırpılır.

Diğer malzemelerde eklenip çırpılır.

Son olarak pişirdiğiniz puding karşıma eklenip çırpılır.

Hamur muzların üzerine dökülüp, 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.

Pazar, Haziran 07, 2009

Etli Mantar Kavurması

Aniden gelen misafirler için ideal bir öğün..Yanında milföyden yapılmış börek ve tencerede buğu ile pişirilmiş patatesle, güzel bir ikram olacağından emin olabilirsiniz..Güzel bir hafta diliyorum..!
11
Malzemeler
2 dilim antrikot
1 tabak mantar
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
karabiber,kimyon,biberiye,kişniş,kekik,tuz

Hazırlanışı
Antrikotlar jülyen doğranıp yağsız tavada 1 tatlı kaşığı yağla çevrilirler.

Mantarlar temizlenip bir başka tencerede 1 yemek kaşığı tereyağında
(hiç su eklemeden) kavrulur.

Baharatlar ve kırmızı biber dilimlenip eklenir.

Mantarlara etler eklenip fazla kaşık değdirilmeden pişirilir.

Afiyet olsun!

Perşembe, Haziran 04, 2009

Zitronen Cranberries Kuchen / Limonlu-Y.Mersinli Kek

Bu keki geçtiğimiz yıl yapmıştım..Geçenlerde akrabalarımız tekrar aynı kekden isteyince,yapıp fotoğrafını çekememiştim..Bende eski fotoğraflardan birini sizlerle paylaşmak istedim..Eski tarifde krema vardı,bu sefer yağtığıma kefir eklemiştim..
yabn mersinli

Malzemeler
1 su bardağı şeker
3 yumurta
minicik tuz
125 gr yumuşak tereyağ
1/2 su bardağı kefir
2 limon kabuğu rendesi + 2 limonun suyu
1,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
125 gr kuru yaban mersini
üzeri için 150 g pudra şekeri
1/2 limon suyu


Hazırlanışı
Hamuru çırpmadan önce,Yaban mersinleri bir tabağa konulup, üzerlerine kaynamış su dökülüp, yaklaşık 20 dk şişmeleri için bekletilir..Sonra süzdürülüp kağıt havlu üzerinde kurulanır...

Yağ,şeker ve tuz 5 dk çırpılır.

Yumurtalar eklenip üzerlerine 1 yemek kaşığı un serpilip çırpılır.

Kefir eklenip çırpılır.

Limon kabukları ve suyu eklenip çırpılır.

Un ve kabartma tozu elenip eklenip çırpılır.

Yaban mersinleri eklenip kaşıkla karıştılırılıp hamur hazır hale getirilir.


Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk 175 c de pişirilir.AFİYET ŞEKERLER OLSUN!