Pazar, Eylül 06, 2009

Paçanga Böreği

Sizlere bir arkadaşımın çıkardığı yeni kitabını tanıtmak istedim.İlgilenen arkadaşlar buradan linki tıklarsalar kitap bilgilerine ulaşacaklardır..Teşekkürler!

Paçanga iftar sofralarının vazgeçilmezi olmuş adeta..Bu ramazan nerede iftara gittimse her evde paçanga ile karşılaşır oldum..Bu pazar evde olunca,bende yapıp dondurucuya kaldırmak istedim..Hem buzdolabındaki pastırmalarıda değerlendirmiş olup,hemde akşamları iş çıkışı eve geldiğimde hazır yemek olur diye düşündüm..İyiki yapmışım..))Yapmışken sizlerle paylaşmadan da edemedim..Tarifimi merak eden arkadaşlara işte tarif..)Şimdiden hayırlı iftarlarınz olsun!
Paçanga Böreği
Hazırlanışı
Yufkanın biri masaya açılır.

Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ,2 yemek kaşığı su karışımından serpiştirilir.

Yufkalar 4 eşit parçaya ayrılır.

Her bir yufkaya 1 dilim pastırma konulur.

Domates,y.biber,peynir pastırma dilimlerinin üzerine konularak sarılır.

Üzerlerine 1 yumurta,minicik sıvıyağ,su karıştırılıp sürülür.

175 c de yaklaşık 30 dk pişirilir.
Paçanga Böreği
Not:Tavada domates ve biber çevrilince,paçanganın içersi daha yumuşak oluyor.Tavanın altını kapayıp,peynirleride içersine eklediğimde suyunuda çekmiş oluyor..Çok nefis ve hafif bir börek oluyor..Tavsiye ederim..Şimdiden ellerinize sağlık..!

15 yorum:

Sevgi Küçük dedi ki...

ellerine sağlık canım benim :)
görüntü süper tadıda eminim öyledir. ben de kararlıyım eve gidince bu börekten yaptıracağım, bu ara o kadar çok adı geçti ki ister istemez canım çekti. ilerde bende GünEşime yaparım :D

made in funda dedi ki...

mmmm nefis.öyle çok severim ki canım...ellerine sağlık.afiyetler olsun...

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Oruc oruc cok kotu oluyor boylesi guzel lezzetlere bakmak!:) Ellerine saglik cok nefis gorunuyor.

müjde dedi ki...

Canım benim harika olmuş.Ellerine sağlık.Ben de hanüz paçanga böreğini denemeyenlerdenim.:((

Pembe Tatlar dedi ki...

Ohh canım ellerine sağlık bende çok seevrim...

Zehra Gürgen dedi ki...

Gülüm senin elinden çıktıysa eminim paçanga harika olmuştur!
Bu sıralarda benim canım o kadar çok pastırma istediki..
bir tane paçangandan yedim sayılır :)
Ellerin dert görmesin canım.Sevgiyle kal...

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık nefis olmuş sevgilerimle

Sevil Şahin dedi ki...

gül ablam güleç ablam ellerin dert görmesin hımm nefis olmuş
pastırmayı tek yiyebildiğim hali :))
leziz bir börektir sen birde sevgini koyarak yapınca deymeyin keyfine ellerine saglık ablm

Adsız dedi ki...

İçim gitti valla.
Ne kadar şanslıyız değil mi ? çeşit çeşit böreklerin yapıldığı bir mutfağa sahibiz.
Akşama Paçanga böreği yapmak farz oldu artık.

Sevgiler

Nilüfer

daimamutfak dedi ki...

Gülcüğüm ramazanın mübarek olsun..

Tijen dedi ki...

Oh ramazan geldi Gül'cüğüm böreklere geçti. Bazı günler oluyor ki Gül'cüğüm, börek de börek diye tutturuyor bünye. Haftada bir gün yiyorum, yetmez mi?

HÜLYA dedi ki...

ellerine sağlık canım..

bende çok severim.. kayseriden gelecek pastırmaları bekliyorum gelir gelmez bende deneyeceğim... sana afiyet şeker olsun canım çook öptüm

Nukhet dedi ki...

Sevgili Gul

Nedir bu boyle arka arkaya borek tarifleri, insanin agzinin sulanmamasi mumkun degil. Cok guzel gozukuyor, ellerine saglik. Sevgiler

Hatice dedi ki...

ellerine sağlık Gül, çıtır çıtır nefis görünüyor, uzun zamandır da yapmamıştım, ellerine sağlık canım...
sevgiler...

Oglak Kizlari dedi ki...

Ellerinize sağlık.
Paylaştım blog umda ve size link verdim.

www.oglakkizlari.blogspot.com

Kopyacı anne Çiğdem