Çarşamba, Mayıs 28, 2008

Başlıksız

Her 15 günde bir iş çıkışı bir arkadaşımızın evinde toplanıyoruz.(her seferinde en geç giden ben oluyorum..)Bizleri görseniz çok tatlı yaramaz çocuklar gibiyiz.Önce yemek faslı derken arkasından dans hocası eşliğinde danslar yapılıyor...)) (ben jürideyim sadece not veriyorum...)))

Bu masada o akşamlardan biri idi.Fakat ertesi sabah yolcularımız olduğundan,o akşam erken kalkıldı dans olmadı..)) Çocuklarda çok iyi anlaştıklarından onlar içinde eğlenceli oluyor.Sanırım haftaya olan buluşmamız dışarıda olacak ve şimdiden hummalı araştırmalara başlanılmıştır..))

O gece çok çeşitlerimiz vardı ve ben hepsini panikten resimleyemedim..Kolay değil işten çıkıp eve gidip hazırlık yapmak..Allahtan Birsen'ciğim masayı hazırlamış da,bana sadece çay servisi kalmıştı..))

Fotoğraf makinemin ayarlarını nasıl etmişsem bozdum veya bozuldu bir şekilde.Diğer profesyonel makineyi ise kullanmayı hiç sevmiyorum.Nedeni ise bana çok ağır geliyor..))(komik ama gerçek)...Sizlerden ricam bana hangi fotoğraf makinesini önerirsiniz.(benim küçük makinem Nikon marka olup 6 picseldi..büyüğüde Nikon) Bu konuda, sizlere zahmet olmazsa bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım..Teşekkürler!!

Mütevazi soframız (diğerlerini paylaşamadım nedenini sormayınız..))
Tabanı için
2 adet yumurta + 50 gr şeker + 1 paket vanilya şekeri + 1/3 su bardağı un
Hepsi çırpılıp kelepçeli yuvarlak kalıpta pişirilir.
Üzeri için
Kek tabanı kenarlarından mandallı olan çemberin içine konulup ayarlanır.
1 paket şanti süt ile çırpılıp hazırlanır.
1 kutu krema 3 yemek kaşığı şeker ile yoğun kıvam alana kadar çırpılır.1 Paket labne ile iyice çırpılır
3 yaprak jelatin eritilir.
Hepsi birbiri ile karıştırılıp tekrar çırpılır.
Tabanın üzerine çilekler dizilir.Krema üzerine dökülüp spatula ile düzeltilir.Son olarak üzerlerine çilekler dizilip tart jöle hazırlanıp üzerine dökülüp buzdolabında 1 gece bekletilir.
Birsen'ciğimin yaptığı çok farklı bir salata..Tavsiye ederim..)
Bol domatesli fasulye diblesi..
Malzemeler
Patlıcan + Kabak + Kırmızı biber +Sarımsak +Maydanoz + Balsamik sirke + Nar ekşisi + Domates + Karabiber + Tuz + Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına kesilir.Kabaklarda aynı şekilde kesilip kızartılır.Arkasından biberler hazırlanıp kızartılır.
Sosu için, 5 adet domates rendelenip biraz pişirilir.Zeytinyağı,sarımsağı,tuzu,karabiberi,sirkesi,nar ekşisi eklenir ve arkasından kızartılmış biberlerden 2 adeti irice doğranıp karışıma eklenir.Ocaktan almaya yakın maydanozların sadece yaprakları doğranmadan bütün olarak içine atılır.Dilediğiniz kalıba veya çukur bir kaseye patlıcanları dizip biraz sos, kabakları dizip biraz sos, son olarak biberleri dizip biraz sos koyup üzerlerine patlıcanları kapatıp, streçle sarıp
bir gece buzdolabında saklayınız.Üzerine ağırlık yapması için bir kase oturtursanız çok iyi olacaktır.
İster tek porsiyonluk ister çukur bir salata tabağında sunumlarda yapabilirsiniz..O gecenin gözde zeytinyağlılarından biri de buydu..))Kuzenimin yaptığı Terrinede muhteşemdir.
Malzemeler
1 lt süt
13 kaşık şeker
2 yemek kaşığı un + 2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya + 2 tane sakız
Hepsi karıştırılıp pişirilecek.Hafif ılındıktan sonra mikserle çırpılıp borcama dökülecek.
Üzeri için
2 adet Chili Elma rendesi
6-7 adet ceviz
1/2 çay kaşığı tarçın
1 paket elmalı-kivili jöle
Hazırlanışı
Jöle kutunun üzerindeki tarife göre hazrılanır.Rendelenmiş elmalar tarçın ile karıştırılıp pudingin üzerine yayılır.Üzerlerine cevizler serpiştirilip jöle dökülür.Soğuduktan sonra afiyetle yenilir.Üzerinin hazırlanışı ben kendime göre derledim.Sizlerde farklı olarak hazırlayabilirsiniz.
İş yerindeki arkadaşımın Tayland'dan getirdikleri..Çilek kurusu,çok fazla kurutulmamış olup içi hafif yumuşak.Çok değişik ve tıpkı taze çilek yiyormuşcasına fresh kokusu var.Sizce kekde nasıl olur.Ben hemen bir kek tarifi hazırladım bile kendimce..))
Karışık çerezler ve meyve kuruları
Yarın hemen bir kek yapmak şart oldu..))

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Gül, ne kadar harika yemekler öyle hepside zahmetli tariflere benziyor. Dört gözle tarifleri bekliyorum, sevgiler Nesrin

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık hepsi nefis olmuşlar
kızarmaya çok fazla vakit ayırmışsın tebrikler
ben artık bu kadar vakit bulamıyorum kıskandım seni
sevgilerimle fikriye
www.blogcu.com/fikos

NiNo dedi ki...

Kime ne getirecegini bileceksin:)Muhtesem kekleri olan birinede o cerezler gelir tabi:)

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Gül canım ;
Yine nefis şeyler yapmışsın ellerine sağlık Allah sağlık afiyet versin ağzınızın tadı hiç bozulmasın
Çok öptüm

made in funda dedi ki...

GÜLCÜĞÜM BU NE İNANILMAZ BİR SOFRA YA.OFFF SÜPER SÜPER.İNSANIN SOFRANIN İÇİNE DÜŞESİ GELİYOR.ELLERİNİZE SAĞLIK.GIPTA ETTİM SİZİ CANIM..

Hatice dedi ki...

hepsi de nefis görünüyor, arkadaşının ellerine sağlık... hediyelerini de güle güle kullan canım, onları kullanacağın nefis tariflerini bekliyoruz...
Gül ben canon G9 kullanıyorum, taşıması pratik, çekimi güzel bir makina, gerçi ben çoğunluk otomatik ayarında çekiyorum ama pek çok özelliği var, özellikle kamera çekimleri harika...
sevgiler...

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Canim harikasin! Hersey mükemmel.

Bu aralar görüsemiyoruz. Biz iki arada geziyoruz.

Benim icin cok büyük deger olan
Heidelberg´ten bir fotograf ve yazi ekledim.
Sarki sözü almancasi ama, Türkceye de cevirecegim yakinda.
Gözlerinden öpüyorum canim arkadasim...

antepası dedi ki...

Canım arkadaşım o ne güzel bir sofra.Ne değişik ve güzel tarifler çıkmış ortaya.Eline sağlık.Keki merakla bekliyorum:))

Ferhanca dedi ki...

Canım gülüm, neşeşniz bol olsun.
Afiyetler olsun.Fakat sen de dansa katıl jürü olma bakayım:))
çok öptüm..sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ohhh ohhh ohhhhhh
Bütün kızlar toplanmış toplanmış toplanmış
Leziz sofralar kurulmuş kurulmuş
Yenilip İçilmiş içilmişşşşş
Üstüne bide dans edilmiş edilmişşşşş

Ohhh ohhh ohhh

sevdamavisi dedi ki...

Gülcüğüm,
çok hoş ve farklı bir sofra. daha önce tadına bile bakmadığım çeşitler var. ellerinize sağlık. Ne zamandır yoğundun özlemiştim seni. öpüyorum.

banu kırmızıgül dedi ki...

canım benim çok imreniyorum ne guzel arkadaslarınızla birlikte keyifli vakit gecirıyorsunuz. isten gucten vakit bulamıyorm valla. tarifleri bekliyoruz iyi hafta sonları sevgilermle..

Yaren dedi ki...

Ayyy keske bende orda olsaydiiim,ne güzel hazirlamisiniz yaa.Güzel sohbetin üstüne bir de dans daha ne olsun. Gülüm arkadaslarinda senin gibi hamaratmis,ne kadar harika seyler hazirlanmis.Hepinizin ellerine saglik ve aaafiyetler olsun canikommm.Sevgilerimi biraktim bebek,öpüldün yavru kusum:)

dogada.blogspot.ru dedi ki...

hem çalışıp hemde böyle harika sofralar hazırlamak herkesin harcı olmasa gerek maşallah diyeyim size muhabbetleriniz bol sofralarınız bereketli olsun Gülcüm sevgiler hayırlı hafta sonları canım

Ferkay dedi ki...

Gül yemekler nefis tarifleri de yayınla hayatım.Ellerine sağlık Öpüldün.

pelince dedi ki...

Şahane yemekler ,ellerinize sağlık...
Tarifi bekliyorum...

Sevgiler