Pazar, Temmuz 15, 2007

YE # 24 LİMONLU TARİFLER VE ZEYTİNYAĞLILALAR

Sevgili Limon çiceği/Süheyla'nın başlatmış olduğu LİMON YE etkinliğine, bende kolay ve leziz elma dilimleri ile katılmak istedim.Yaşamış olduğumuz bu sıcak günlerde, limonlu yiyecek ve içeceklerin ferahlık ve hafiflik konusunda hepimize iyi geldiği bir gerçek.Tabiiki de özellikle içeckler konusunda.Elma dilimlerini, yıllar önce B.ada'nın yerlilerinden olan sevgili tonton (aile dostumuz) bir teyzemizden öğrenmiştim ve sık sık da yaparım.Özellikle içki sofralarını meyve tabağı yönünden zengişletirmek için birebir diyebilirim.Ağızda bırakmış olduğu limon ekşiliği ve şeker tadı ise yediğinizde eminim ki sizleride memnun bırakacaktır.Ben sık sık ekşi elmalardan yapıp severek yerim arkadaşlar..))

Dilediğiniz kadar elmaları, yıkayıp, kabuklarını soyup ince ince dilimleyin.Eğer benim gibi ekşi seviyorsanız,2 adet elma dilimlerine 1 adet limon suyunu gezdirip, biraz beklettikten sonra servis tabağına muntazam bir şekilde diziniz.1 Tatlı kaşığı veya daha fazla kaşık şekeri elmaların üzerine gezdirip servise hazır edin.
Uzak doğu çayları;sokağımızda bulunan bir butik, artık işi uzak doğu mallarına ayırmaya başladı..))Yaklaşık 6-7 yıldan beri her gün selamlaştığım,hal hatır sorduğum sıcakkanlı bir aile işletiyor burasını..Bu çayları orada 6-7 aydan beri görüp hiç deneme fırsatım olmamıştı.Geçen hafta sonu butiğin önünde oturmuşlar bu çaydan içiyorlardı ve bana da ikram etme inceliğini gösterdiler.Beni tadı değilde sadece görüntüsü cezbettiği için hemen bir paket aldım.Paketini 10.-YTL'ye satıyorlar.Bu tür çaylara karşı olduğum için içerken bile bir hoş oldum.Nedeni hijyen açısından sadece..Benim gibi titiz değilseniz sorun yok demektir.Dileyenlere adresi ve telefon numarası verilebilir..(FİRMA ADI:ALTAN KOZMETİK TEL:0216/3027128)Dileyenler bu numarayı arayıp adresi alabilirler.
Mantar kavurması,akşam iş çıkışı eve gittiğimde beni bekliyor olması ne büyük mutlulukdu..)))Anneciğim çoştumu kimse tutamaz onu..)))Tarif bildiğiniz tarif arkadaşlar,paylaşmaya gerek bile duymadım..)
Çarliston biberlerini içi çıkartılıp yıkanıp kurulandıktan sonra tavaya veya yayvan tencereye dizilir.Üzerine bol bol domates rendesi,2-3 diş sarımsak,2 yemek kaşığı sirke,tuz,sıvıyağ ve son olarak ince kıyılmış maydanoz serpip buğu ile pişirin.Kızartmasını aratmayacak kadar nefis oluyor.Bilgilerinize..)))
Artık evimizde, zeytinyağlı yemekler hakim malum nedenlerden dolayı.Patates yemeği ise aynen şöyle yapılmıştır.Patatesler soyulup,yıkandıktan sonra elma dilimi gibi kesilir.Yayvan bir tencereye dizilip üzerine 2 adet irice domates rendesi,1 diş de sarımsak ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı,minicik tuz eklenip buharda pişirilir..Afiyetler olsun!!
Kısırı anneciğim yapmıştı..))

24 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık baklava hamuruna
tereyağı eritilecekmi,katımı olacak yazarsanız sevinirim.hoşçakalın....

Adsız dedi ki...

Teşekkürler.Katı olarak girecek tereyağı.d.tadı

sevdamavisi dedi ki...

canım,
o kadar yoğundum ki iki haftadır e mailine ancak cevap yazabildim. ev taşıdığım için internetim de yoktu sayfanı da şimdi geziyorum. görmeyeli döktürmüşsün ellerine sağlık. sevgiler canım

Nukhet dedi ki...

Sevgili Gul

Ellerine saglik hepsi cok hos olmuslar. Ama su elme dilimlerini bu sekilde sunma fikrini begendim. Boylece hem kolay kararmazlarda herhalde. Sevgiler

renkler dedi ki...

Canım, herhalde katılamayacağım tek YE aktivitesi limon ye olurdu. Tabi eğer yemek bloğu olsaydım... Limonu pek sevmem de...Ayy, ağızım kamaştı... Ama senin şu elma güzele benziyor. Şekerle birleşince hoş olabilir. Benim oğluş limonu alıpr katıy kutuy yer:-) Ben de karşısında fenalık geçiririm...

ufukmutfakta dedi ki...

Gül son zamanlarda yaptığın keklerin hepsi birbirinden güzel, hepsine bayılıyorum. Elma dilimden de az önce bir kaç tane atıştırdım. Dilekçelerimi yazarken çok iyi geldi haberin olsun. Öpüldünüz canım....

Adsız dedi ki...

Gül hanım,
Sayfanız ve tarifleriniz çok güzeller.Sayfanıza girince önce şaşırdım, yanlış yeremi geldim dedim kendi kendime.Uzun zamandır size uğrayamadım yoğun işler yüzünden.Yine buradayım ve çok mutlu olarak bir kaç çeşit tarifle ayrılıyorum.Alman pastalarını ne kadar güzel bizlere yansıtıyorsunuz,hele anlatımız ise çok hoş doğrusu.Siz size yakışan şekilde emin adımlarla şeklinizi bozmadan devam ediyorsunuz.Kutlarım sizi.

Ankara'dan sevgiler
Şeyma

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Gül günaydın ekşi-tatlı-mayhoş elma (ayh ağzımın suyu aktı) dilimlerin nası görünüyor nasıl görünüyor ımmmmm ağız sulandırıcı görünüyor evet :)))
Ellerine sağlık
Sevgiler...

limoncicegi dedi ki...

etkinliğe böyle güzel tariflerle katıldığın için çok teşekür ederim, ellerine sağlık ve size afiyet olsun. sevgilerle

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Gül'cüğüm ellerine sağlık. Hepsi birbirinden güzel ve lezzetli görünüyor.
Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Canım Sevda'cığım,
Hiç önemli değil,sen işlerini halletikten sonra yazsaydın ben beklerdim tatlım.Yeni evin hayırlı uğurlu olsun canım,inan senin adına çok mutlu oldum.

Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Nükhet,
Teşekkürler..Elma dilimlerini eminim ki sende denediğinde büyük keyif alacaksın canım..Şimdiden ellerine sağlık,sevgiyle kal daima.

Adsız dedi ki...

Renkler'ciğim,
Bitanem,ben limonu çok sevmeme rağmen elime alıpda hayatta yiyemem..Bol bol limonlu salatalara ve diğer yiyeceklere bayılırım.Arada da tansiyonum çıktığında da bardak bardak limon suyu içerim..))Senin oğluşu yerim ben canım..Karya'da annesinden gördükçe eline alıp limonu yer..))Bak şimdi ağzım sulandı birden..))

Kocaman öpüyorum seni canım benim..

Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Canım Ufuk'cuğum,
Pastalarımın,ne güzel senin tarafından beğenilmesi canım.))Çok teşekkür ederim komşum kızı..Elma dilimlerini beğenmene ise çok memnun oldum canım..Afiyetler olsun şimdiden..

Sevgiyle kal..Kocaman öpüyorum seni.

Adsız dedi ki...

Sevgili Şeyma Hanım'cığım,
Sıcacık ve içten yorumunuzu yeniden görmek ve sayfamda sizi misafir etmenin keyfini çıkarıyorum adeta..))Gönülden teşekkürler..


Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu'cuğum,
Bende baktıkça inan ağzım sulanıp duruyor burada..Allahtan arkadaşlardan birinde ekşi elma vardı da yapıp yedik hemen..)))

Seninde ellerine ve gönlüne sağlık canım..

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Sevgili Süheyla,
Çok teşekkür ederim canım..Sana da etkinlik sahibi olarak kolaylıklar diliyorum.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim Burçin'ciğim..


Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül,

Sitenin kurulduğundan beri sessiz takipçisiyim. Hayranlıkla sayfanı takip ediyorum. Maşallah sen ve annen çok beceriklisiniz. Mantar kavurması harika görünüyor. Ben de yapıyorum ama tarifte farklılıklar olabilir. Rica etsem annenden tarifi alıp yazabilir misin?

Çiğdem

Adsız dedi ki...

Sevgili Çiğdem,
Hoşgeldin..Teşekkürler samimi yorumun için..
Bene hemen yazayım sana tarifi.
500 gr mantarı yıkayıp dilimledi.
2 adet (biraz iri) soğanı doğrayıp sıvıyağda çevirirken, 1 diş de sarımsak ve 3 adet sivri biber ekledi.Arkasından da rende domatesleri (2 adet) biraz karıştırdıkran sonra mantarları ekledi ve suyunu çekene kadar pişirdi.Ayrıca bol karabiber ekledi.Suyunu çekerkende ayrıca kendiliğinden kavrulmuş oldu.Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim Sevgili Gül.

Çiğdem

Adsız dedi ki...

Rica ederim sevgili Çiğdem..

Adsız dedi ki...

iyi günler ltf şu uzakdogu çaylarını
satan dükkanın adres ve tlf verebilir misiniz çay meraklısımyım da tsklr

Damak Tadı dedi ki...

Firma adını ve telefon numarasını post'a ekledim oradan alabilirsiniz.Ben yine burayada yazmak istedim.

Yer:Erenköy'de ki Divan pastanesinin sokağı

Firma adı:ALTAN KOZMETİK
Tel:0216/3027128