Çarşamba, Temmuz 04, 2007

NEFİS LEZZETLER..))

Sevgili Beyhan'cığımla, devamlı telefon konuşması yapmamıza ve hatta evlerimizin çok yakın olmasına rağmen bir türlü buluşamamıştık.Sizlerde biliyorsunuz 6 ay boyunca da eşinin askerliğinden dolayı anneciğinin yanına gitmişti.Şimdi eşi askerliğini yapıp evlerine dönünce ilk iş beni çağırmak oldu,çok da iyi oldu ve harika bir gece geçirdik..Konuşmaya nerden başlayacağımızı ve bazen benim daldan dala konmamla zamanın da su gibi akıp geçtiğini görünce sohbet yarım kaldı.En kısa zamanda sohbetimize kaldığımız yerden aynı sıcaklıkla yeniden başlayacağız..))Arkadaşlar Beyhan çok tatlı,çok şirin,çok sempatik ve en önemlisi çok güzel bir ev sahibesiydi benim için.Kendisine o kadar tenbih etmeme rağmen çok şeyler hazırlayıp bizi beklemeye başlamıştı pencerenin önünde.))Üstelik eve dönerkende tüm yiyeceklerden ve bahçe kirazlarından paket yapıp vermesi ise ayrı bir incelikdi.Gönülden teşekkürler canım Beyhan'ım benim,iyi ki varsın,iyi ki seni tanımışım canım benim.. Kirazlı rulo pastanın yakından çekilmiş harika resmi..))
Perişan kurabiyeleri ise ısırdığınızda çiğneme zahmetine katlanmadan hemencecik ağızda dağılıyordu..Kısaca lezzet bombası idi her biri adeta..))
Katmerli kurabiyeler ise kezzet odağımdı adeta..))Çokkkkkkkkk lezzetliydi ve halen tadını unutmuş değilim..))
Kirazlı rulo pasta, son zamanlarda yediğim en güzel pastalardan biriydi desem..)İlk kirazlı pastayla tanışmam N.Jersey'de olmuştu ve tadını uzun yıllar unutamamıştım.Şimdi de Beyhan'cığımın o narin ellerinden çıkan pastayı yedikten sonra diğerini çoktannn unuttum bile.))Tariflerini soracak olursanız,lütfen Beyhan'ın sayfasına gidip oradan alın arkadaşlar..
Görmüş olduğunuz minicik tuzlu kurabiyeleri ise yemeye doyamadım..Beyhan'cığım ne kadar lezzetliydiler ve hepimizde severek yedik..))
Mercimek köftesi,ahhhhh mercimek köftesiiii...)))Bu kadarmı lezzetli olur mercimek köftesi..))Üstelik bu görmüş olduğunuz mercimek köfteleri eve dönerken bize paket olarak yapıldı verildi.Ertesi gün ben ofise getirdiğimde ilk günkü gibi tazeliğinden bir şey kaybetmemişti.Sanırım sırrı yine Beyhan'da..)))Ellerin esağlık canım benim.. Alman pasta kitabımdan, yapmış olduğum pastamın tarifini ise sizlerle önümüzdeki günlerde paylaşacağım arkadaşlar.. Yapmış olduğum pastayı beğenmeleri ise beni ayrıca mutlu etti..))

31 yorum:

*Ra dedi ki...

Gülcüğüm kirazli pastanın görüntüsü çok sevimli geldi nedense. O kadar lezzeti taşımaktan bitkin düşmüş gibi. Harika görünüyor. Ah hep söylüyorum, söyleyeceğim de buraya gelmek cesaret işi canım. Onca güzelliği geride bırakıp çıkmak zor oluyor.
:)
Sevgilerimle.

Leziz Tarifler dedi ki...

Gül, cüm,
Ne güzel bir araya gelmişsiniz. Lezzet paylaşımında bulunmuşsunuz. Beyhan ın sitesi de çok güzel bir ara ziyaret etmiştim. Her şey nefis görünüyor. Tarifleri bekleriz canım. Beyhan ı da seni de çok öpüyorum. Kucak dolusu sevgiler..

Bocuruk dedi ki...

Ayyy harika ya:)) Ne güzel bir buluşma olmuş. İkinizin de ellerine sağlık ve de afiyetler olsun. Tarifler için Sevgili Beyhan'a uğrayacağım mutlaka. Güllll, hadi teyzene gel de biz de tanışalım. Neyse ben yine de o güzel sesini duyduğum için kendimi şanslı sayıyorum. Anneye ve babaya hürmetler, seni öpüyorum canım:)
Sevgilerimle...

NAZLICA dedi ki...

Beyhan'ın bloğundan öğrendim buluşmanızı, ne iyi etmişsiniz Gül. İkiniz de samimi, sıcak insanlarsınız, sohbetlerinizin devamını diliyorum.Hazırladıklarınız nefis. Seni biliyoruz da, maşallah Beyhan da döktürmüş. Ellerinize sağlık.Güzel bir arkadaşlığın başlangıcı olsun buluşmanız, büyüyerek devam etsin canım. Sağlıkla kal, sevgiler

Beyhan dedi ki...

Canımmm,
Benim hakkımda yazdıklarını okuyunca nasıl mutlu oldum anlatamam...Benim için de çok güzel bir geceydi ve çabuk geçti.Seni tanıdığımız için eşimle mutlu olduk.İki gündür çayımın yanında yiyorum pastanı:))
Sıcacık bir insansın ve samimisin,bunu gözümle görünce daha da sevindim.Ömrün boyunca mutlu olmanı dilerim Allah'tan.Çünkü sen karşılık beklemeden dağıttığın sevginle bunu çoktan haketmişsin.Öpüyorum seni,canım benim.
Bu arada adeta uzmanı olduğumu düşündüğüm rulo pastanın içine muz koymayıp,iç malzemesini değiştirince,her zaman olduğu gibi yuvarlak olmayışı ve perişan kurabiyeye pudra şekeri serpmeyi unuttuğum için üzülmüştüm ama eşim ve sen rulo pastayı beğendiğinizi söyleyince çok rahatladım.Tarifleri vereceğim ilerleyen günlerde.
Özellikle Aslı'nın sana çooook selamı var.
Öpüyorum tekrar...
BEYHAN

Mihriye Sultan dedi ki...

kirazlı pasta cok guzel gul bana gel:)))) ...........blog dunyasına, yaz geldi tanısalım artık .........

Hülya YILMAZ dedi ki...

Gül'cüm merhabalar, ben uğramayalı neler döktürmüşsün yine...
Blog arkadaşlıkları çok keyifli oluyor değil mi. Ve çok ilginç, sanal alemde bile insan anlaşabileceği kişileri anlayabiliyor.
Sevgielrimle,

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Gül tüm yiyecekler bir güzellik sohbet ve buluşma ayrı bir güzellik :)) Buluşmanıza ne kadar imrendiysem kirazlı pastaya da o kadar imrendim :))
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Beyhan'la biraraya gelmenize çok sevindim Gül'cüm, herikinizde gerçekten pozitif samimiyet ve sevgi saçıyorsunuz bunu cam arkasından bile görmek hiç zor değil..Arkadaşlığınızın devamını diliyorum..Lezzetlere zaten diyecek birşey yok, her zamanki gibi nefis görünüyorlar..Sevgi ve selamlar..

Evren Yasa dedi ki...

rejimde olanlara acimiyor musun Gul :))

daimamutfak dedi ki...

Sevgili arkadaşım Gül'cüğüm ne iyi etmışşiniz canım.Çok sevindim ikinizinde adına.Sen zaten öyle samimi öyle canayakınsınki,beni bile şu kısacık zamanda arkadaş ettin.Senin bu tatlı dilin beni sana yaklaştırdı.İçtenliğinse cabası.Çok şanslı seni tanıyanlar..öpüyorum seni.Seni merak etmiyor değilim biliyormusun.Sanallıktan çıkmakmı istiyorum ne.Ne zormuş yüzünü görmeden yazmak insanların kendine yakın bulunca...

Adsız dedi ki...

Sevgili Rabia'cığım,
Beyhan hakikaten çok farklı ve lezzetli bir pasta yapmıştı.Ayrıca pasta saatlerce dışarıda kaldığından sanırım sıcağa yenik düştü.Herşeye rağmen nefis bir pastaydı.Teşekkür ederim canım güzel yorumun için..


Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Feyhan'cığım,
Çok teşekkür ederim canım.Umarım günlerden bir gün bizlerde böyle toplanıp güzel saatler geçiririz.Beyhan'ın sayfasını bence sık sık ziyaret et,çünkü çok değişik ve lezeetli tarifleri var.

Bende seni kocaman öpüp,sevgilerimi gönderiyorum canım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Bocuruğum benim,
Önce sana sıkı sıkı sarılıp yanaklarından öperim,sonrada kısmetse teyzeme geldiğimde, sanırım ilk seni görürüm canım..
Mektup gibi oldu dimi..))İnan bende senin sesini telefonda duyunca,işte budur dedim..))Zira o kadar candan ve samimiydin ki bunu anlatmak benim için kolay bu sefer.Nedeni ise senin sıcaklığını ben hissediyordum ve bir kez daha yanılmadığımı görüp, biraz gururlanmadım desem yalan olur canım.Sen benim için tatlıların tatlısı bocuruksun,bunu hiç unutma lütfen.Asıl ben şanslıyım ki, senin gibi candan ve gönülden bir kardeşe sahip olduğum için..Beyhan'ın sayfasını gidip tarifleri oradan alıp hemde merhaba demiş olursun canım..

Kocaman öpüyorum seni ve prensesleri..


Sevgiyle kalın..

ufukmutfakta dedi ki...

Sofradaki herşey bana hitap ediyor. bayıldım. Ellerinize saplık ikinizinde. Sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Canım Nazlışım benim,
Yazdıklarınla beni nasıl duygulandırdığını sana anlatamam canım.Sizler tarafından böyle güzel ve sıcak övgüleri duymak beni ne kadar çok mutlu ediyor bir bilsen.))Amin canım!!Umarım bu tür dostluklar yaşam boyu hep kalıcı olur..Beyhan gerçektn çok ama çokkkk tatlı biri.Umarım bizlerde günün birinde tanışırız Nazlışım..Kocaman öpüyorum seni canım..

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Beyhan'ım,
Afiyet olsun canım..Biliyorsun pastam biraz aceleye gelmişti..Hele de Karya olunca nasıl bir çalışma içinde olduğumu düşünebiliyorsundur.Yazdıklarını okuyunca çok duygulandım canım..Sende benim için öylesin bitanem,iyi ki seni yakından tanımışım..Pastanın ve kurabiyelerin bizim için hiç eksik bir tarafı yoktu inan,tanık olduğun gibi büyük bir zevkle ve afiyetle yedik canım..Bende seni ilk gördüğümde hiç yabancılık çekmedim canım,çünkü sendeki o sıcaklık ve içtenlik buna asla izin vermezdi..Tekrar o güzel ellerine ve gönlüne sağlık,güler yüzün için,samimiyetin için,candan ev sahipliğin için..Seni tanıdığım için çok mutluyum canım benim.Kocaman öpüp,sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Mihriye'ciğim,
İnan çok isterim seninle tanışmayı ve güzel yanaklarından öpmeyi..))Ne zaman bir araya gelelim canım..))

Kocaman öpüyorum,sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
Öncelikle teşekkürler canım..Seninde ifade ettiğin gibi sanal alemde yüzünü görmediğimiz ve sadece kelimelerle iletişim kurduğumuz, arkadaşlarımızı bile buradan anlayabiliyoruz..Ne kadar ilginç ve güzel değilmi..Hele tanışıp yıllarca arkadaşlık etmiş gibi samimiyetlik yokmu,inan bir ömre bedel..Ben tüm blogcu ardaşlarımı çok seviyorum ve onlarla tanışmaktan da büyük keyif alırım..Ama beni sevmeyenlere bişey diyemiyorum tabiiki..))

Hülya'cığım,umarım seninle de günün birinde tanışırız.Senin gibi candan ve sıcak arkadaşı tanımak beni çok mutlu eder..))

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu'cuğum,
İnşallah bizlerde toplu olarak bir araya gelip, tanışma fırsatını yakalamış oluruz canım..İnan çok isterim ben..))
Kirazlı pasta içinde Beyhan'ın sayfasına uğrarsan, oradan tarifi alıp hemde tanışmış olursun canım..

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Sevgili Benar'cığım,
Çok teşekkürler canım,her ikimiz için güzel düşüncelerinden dolayı..İnan benim için sizlerde aynı yazdığın gibi sıcacıksınız,bunu ben hissedebiliyorum.Amin canım!!İnşallah dostluğumuz hep baki kalır.Teşekkürler,teşekkürler!!

Sevglerimle,

Adsız dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
İnan bende çok dikkat ediyorum bu aralar,lütfen üzme tatlı canını..

Çok öpüyorum seni ve bol güneşli havalar diliyorum..

Sevgiler..

Ferhanca dedi ki...

Gül, ne iyi etmişsiniz .İnşallah bir blogcular toplanırız ..Beyhan ıda takip ediyorum ,selamlar onada..
Gül'cüm dün aldım muffın kalıbı muffın yaptım arta kalan hamuruda dedğin gibi sufle kabında pişirdim..çok öptüm canım...

Adsız dedi ki...

Canım Neriman'cığım,
Ben boşunamı sana, iyi ki seni tanımışım canım arkadaşım dedim..))
Sende benim için bana yazdığın tüm güzellikleri taşıyorsun canım Neriman'cığım..Ben anladım canım,sende artık sanallıktan çıkıp gerçekliğe adım atmak istiyorsun,o zaman ne duruyorsun canım bizde tanışalım..))İnan tahmininden çok daha mutlu olurum canım Neriman'cığım..Seni çok sevdiğimi lütfen unutma tatlım..

En kısa zamanda tanışıp,güzel sohbetlerde buluşmak dileğiyle..Tekrar teşekkürler içtenliğin için..

Sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Ufuk'cuğum,çok teşekkür ederim canım benim..İnşallah seninle de en kısa zamanda yüz yüze geliriz bitanem..

Kocaman öpüp, sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Ferhan'cığım,
Ne tatlısın sen canım,ne çabuk aldın da yaptın muffinleri,ellerine sağlık tatlım..
İnşallah bizlerde yakın bir tarihte bir araya gelip çoşarız canım..Beyhan'da çok tatlı inan, yakından tanırsan çok seversin eminim..Çok öpüyorum canım seni,sevgiyle kal....

Adsız dedi ki...

Gül canım ne güzel bir gün geçirmişsiniz ortak noktaları olan insanların bir araya gelmesi çok eğlenceli oluyor çok güzel lezzetler yapmışsıznız ellerinize sağlık ve afiyet şeker olsun canım
Sevgiler

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Ne güzel, ballandira ballandira anlatiyorsun. Ne güzel vakit gecirmissiniz, Gül!
Afiyet olsun canim..
mutfaksayfasi

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Ne güzel, ballandira ballandira anlatiyorsun. Ne güzel vakit gecirmissiniz, Gül!
Afiyet olsun canim..
mutfaksayfasi

Damak Tadı dedi ki...

Tatlı Seda'cığım,
Sende bu tür buluşmaları çok sık gerçekleştirdiğinden, nasıl bır duygu olduğunu çok biliyorsundur canım..Bende inanılmaz mutlu oldum ve halende bu mutluluğu yaşıyorum canım...Teşekkürler güzel yorumun için..

Kocaman öpüyorum canım seni,sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Suna'cığım,
Sende yanımızda olsaydın,seninle de hoş sohbetler yapmayı ne çok isterdim canım..Umarım bir gün bu gerçekleşme burada olmazsa inşallah Almanya'da senin evinde olur..Seni çok seviyorum canım benim..Sevgilerimi gönderip,yanaklarından öpüyorum..