Pazar, Temmuz 22, 2007

PEYNİRLİ PİDELER VE SARIMSAKLI PATATES DİLİMLERİ

Sevgili Arkadaşlar,güzel yorumlarınız ve destekleriniz için sizlere çokkk teşekkür ediyorum.
Huzurlu,mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum. 1.TÜRK YEMEK BLOĞLARI PİKNİĞİ
Tarih / Zaman : 28.07.2007 - Cumartesi, 13.00 - 17.00 Arası
Sevgili Tuba'nın taaa Amerika'dan yurda gelmeden önce düzenlemiş olduğu bu pikniğe katılımlar devam ediyor.Eğer sizde katılmak isterseniz 1 çeşit yaparak, bu pikniği renklendirmeye ne dersiniz..))Sevgili Pınar'ın sayfasını ziyaret edip o'na mail atabilirsiniz arkadaşlar.Tuba İstanbul'da,belki bundan sonraki mail trafiğini kontrol edemez diye sevgili Pınar (KLUBEM) katılımcı arkadaşlara seve seve yardım edeceğini bloğunda açıkladı.Cumartesi günü buluşmak dileğiyle..))

Peynirli pidelerin yapılışlarını ise,sizlerle daha önce kıymalı pideleri paylaşmıştım,onlarla aynı hamurdur.Bu minik pideleri geçen hafta pazar günü çardakta yaptığımız kahvaltı için hazırlamıştım.Pideler fırından çıktan sonra üzerlerine temiz bir peçete ile örtüp hafif yumuşamalarını sağladıktan sonra içlerine tereyağı koyup serviste bulunduk.Pideler çok bereketli olup, çok kişininde midesini şenlendirdi.Hatta bir ara annem binaya girip çıkan apartman sakinlerinede ikram edemeden duramadı.Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyetler olsun.








Patates dilimlerinin tarifini merak ediyorsanız www.gunebakantarlalari.blogspot.com/ Hülya'nın sayfasından tarifini alabilirsiniz arkadaşlar.Ben denedim ve çok sevdik.Hem fırında pişmesinden dolayı hemde sarımsağın vermiş olduğu o nefisliği patates dilimlerinde hissetmek çok keyifliydi.Sizlerede bol keyifli patates dilimlerini acilen tavsiye ediyorum..))
HAS GELİNİMİZ, ÇOK TEŞEKKÜRLERİMİZİ GÖNDERİP YANAKLARINDAN ÖPÜYORUZ CANIM.SEN BİZİM ENNNNN HASSSS GELİNİMİZSİN HÜLYAM..))

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Gül Merhaba,
Pideler ve patetesler harika canım ellerinize sağlık.Yine duramadın demek:))
Bu piknik işi beni çok heyecanlandırdı,iyi ki sayfanda duyurdun.Sen katılacak mısın? Eğer bir engelim olmazsa ben katılmak isterim.Haberleşelim,oldu mu canım? Öpüyorum seni...
İyi pazarlar.
BEYHAN

pelin dedi ki...

GÜLCÜM MERHABA
PİDE VE PATATES TARİFİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HAFAT SONU DENEYECEĞİM. SEVGİLER

pelin dedi ki...

TEKRAR BEN
PATATES için verdiğin linkten tarife ulaşamıyorum. bir daha bakabilir misin.teşekkürler

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Merhaba Gül
Pideler ve patates dilimleri nefis görünüyor ellerine sağlık
Piknik fikri harika ama ben katılamayacağım tabi Tokat'lardan :( Umarım gelenekselleşir de bir gün ben de sizlerle tanışabilirim :)
Sevgiler

renkler dedi ki...

Ellerine sağlık canım. sarımsaklı patatesleri kesin yapacağım. Sarımsağı çok seviyorum zaten. Hem de faydalı. Pideler de çok güzel görülüyor. Bu arada önceki postte ekmek kızartmasından yapılan tatlıyı eşim de çok sever ama onlar şerbeti ayrı haırlayıp ortaya koyarlar ve ekmeği ona banarak yerler. Bense tatlı değil, peynirle yemeği severim:-) Bir de senden güzel bir pizza tarifi alsam. Ben mayalı hamur özürlüyüm, ama iyi bir hamuru öğrenmek istiyorum.

Kendine iyi bak canım, mutlu ol:-)

renkler dedi ki...

Bu arada ben de ilk başta Pelin gibi patates sayfasına giremedim, sonra linklerinden en alttaki Hülyayı tıklayıp tarifi arayıp buldum.

Leziz Tarifler dedi ki...

Sevgili Gül'cüm,

Bir süredir blog alemine giremedim, canım istemedi sanırım. Yaz gelince sıcaklardan bir rehavet çöktü üzerime, bir de tatile gideceğim diyet derken, uzak kaldım. Girer girmez sitene geldim canım. Ben yokken döktürmüşsün. Hepsi çok güzel. Bir de üzücü bir olayla karşılaştım siteni okurken.
Bir kişinin siteni taciz ettiğini gördüm. Şaşırdım. Sen yaptığın güzel şeyleri bizlerle paylaşan birisin, öğretiyorsun, sabırla çalışıp, görüntülüyor, saatlerce resim yükleyip, tarif yazıyorsun. Emeğin her türlüsünü takdir ederim ben. Sen devam et güzelim bizler de seni takip edelim, hiç moralini bozma. Ben ısrarla seni okumaya devam edeceğim. Kocaman sevgiler...

hayat dedi ki...

Canım Gülüm, yine döktürmüşsün.Pideler ve sarımsaklı patates dilimleri harika görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.
Gül'cüm keşke İstanbulda olsaydım ve pikniğe katılıp seni ve canım Tubacığımı ve diğer arkadaşları tanıyabilseydim ama malesef imkansız ama inanın kalbim sizinle olcak.

Gülüm seni çok öpüyorum.
Herşey senin güzel gönlüne göre olsun.Sevgiyle kal...

Bocuruk dedi ki...

Gülcüğüm canım,
Ama ben bu yazına daha önce de yorum bıraktım:( Gene ne güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık:) Pideye bayılırım ben. Patatesi de aynı şekilde yapıyorum ama birçok da baharat ekliyorum. Öyle de güzel oluyor. Baharat sevenlere duyurulur:)) Anneye ve babaya hürmetler, seni çookkk öptüm canım arkadaşım.
Sevgilerimle...

Ferhanca dedi ki...

Piknikte ben olamıcam, keşke olsaydım..sizlere iyi eğlenceler..
Kimse tek çeşitle gelmez tatlı, tuzlu ile gelir..sevgiler Gül'cüm...

Selcen Şenocak dedi ki...

Gül'cüğüm ellerine sağlık pideler ve patatess çok güzel görünüyor. Patatesi mutlaka deneyeceğim. Sevgilerimle canım ...

pelin dedi ki...

SEVGİLİ GÜL
MERHABALAR
5 TEMMUZDA YAYINLADIĞIN ÇİKOLATALI VİŞNELİ KEK TARİFİNDE VİŞNELER ÇEKİRDEKLER ÇIKARILMADAN MI KULLANILIYOR? SEVGİLER

*Ra dedi ki...

Gülcüğüm, canım benim neler olmuş gelmeyeli. Bu densiz de kim ya. Canım benim üzme kendini. Cehaletle uğraşılmıyor sen de görüyorsun.
Canım yeni bannerın çok hoş. Sanki uzansam alacağım gibi.
Cumartesi günü aklım hatta kalbım o piknikte olacak. Lütfen bol bol resim çekin. Çok yoğun olmasam günü birlik de olsa gelmeyi çok isterdim. Yapmam gerekenleri sıraladığımda çıldıracak gibi oluyorum son zamanlarda. Canımcığım güzel günler diliyorum. Sevgilerimle.

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Gül canım;
Pikniğe katılmayı çok istememe rağmen seninde bildiğin yoğunluk sorunlarım yüzünden gelemiyorum ama aklım sizlerde olacak bol bol eğlenin bizim yerimizede sohbetler edin herkese selamlar...Pidelerin yine süper olmuş ellerine sağlık canım
Sevgiler

NAZLICA dedi ki...

Gül piknik projesi harika, İstanbulda olsam kaçırmazdım, siz de öyle yapın. Bir de diyorumki bir Pazar sabahı bize de uğrasanız ailecek, harikasınız. Senin sayfanı izleyen çirozlukdan balinalığa terfi eder:))) En iyisi ben fotoğraflara bakmayayım. İnsanı baştan çıkarıyor. Ellerinize sağlık canım. Sağlık ve sevgiyle kalın.

Cafe Gusto dedi ki...

Gül ne güzel o pideler aman Allahım akşam akşam çok canım çekti.Ellerine sağlık.
Sevgilerimle....

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Gül
pideler çok güzel duruyor. Bilgisayar ekranında değil de karşımda duruyorlarmış gibi.... Bu pidelerden yapmayı bende çok istiyorum. Bu aralar yapmasam iyi olur, eşim de kilo aldı benimle birlikte:) O da hamile sanki:)
sevgiler

ayseyaman dedi ki...

Damak tadım Gül'üm,
ben en son "BADEMLİ,VİŞNELİ VE ÇİFT ÇİKOLATALI TART" tarifinizde kalmışım onun üzerine sayfanızın başından neler gelmiş neler geçmiş.
Öncelikle verdiğiniz haberlere çok üzüldüm. Başınız sağolsun, Allah rahmet eğlesin yakınlarınıza.
Öznurlu yorumlar da çok çirkin, çok üzücü ne desem bilemiyorum.
Siz morallinizi bozmamaya çalışın!
Tüm tarifler için paylaşımlarınız için ellerinize sağlık diyorum.
Piknikte aranızda olamak çok isterdim.
optm sevgilerle

Hülya dedi ki...

Gül'üm beni nasıl onore etmişsin öyle.Utandım resmen.Evet bir gelin olaraktan böyle takdir görmek ruhuma peeek iyi geldi canımın içi.
Sevgilerimi gönderiyorum sana ve patatesleri beğenmiş olmana Yelda adına da teşekkür etmeyi bir borç bilirim.
Yorumlardan patateslere ulaşamadıklarını gördüm arkadaşların.

http://gunebakantarlalari.blogspot.com/2007/07/pazar-kahvaltisi-iin-nerim-var-desem.html#links

bu linkten kopyala yapıştır yaparak ulaşabilirler.
Sevgiler canım...

Yelda Özyurt dedi ki...

Biri benden mi sozetti???
:TT
Afiyet bal seker olsun patatesler, Hulya inanilmazsin, buradan da opuyorum seni:))