Cuma, Temmuz 13, 2007

NUß KUCHEN MIT SCHOKOLADE/ÇİKOLATALI FINDIKLI PASTA

Bu pastayı,ofisimizdeki arkadaşlarımdan birinin sevgili oğlu için yapıp getirdim..))Arkadaşım sağolsun,incelik gösterip pastayı kesip, birer dilimde bizlere ikram etme inceliğini gösterdi..Ayrıca bu pastanın yanında bir de çikolatalı havuçlu kek vardı ki arkadaşlar,o kekin görüntülerini şimdi sizlerle paylaşıp bu kekimin 2.plana düşmesini istemediğimizden, oy birliği ile karar verip, sizlerle sadece şimdilik fındıklı kekin tarifini ve resimlerini paylaşmak istedik..(inanın buna tek başıma, hür irademle karar vermedim)Akşam iş çıkışı yine pastaneye uğrayıp kutu istediğimde,bana artık seninde markalaşmanın zamanı geldiğini ve damak tadı olarak pasta kutusu siparişini vermem gerektiğini söylediler. Pastalarımı çok beğendikleri için gayet samimi bir şekilde bana böyle bir tavsiyede bulundular ve kendi pastalarımın reklamını böylelikle daha kolay yapabileceğimi belirttiler..Bir pastane sahibi tarafından böyle güzel övgüler almak beni ne kadar mutlu etti bilemezsiniz.
Arkadaşlarım, her iki pastanında çok başarılı olduklarını söyleyip,beni çok mutlu ettiler..Tüm arkadaşlara mutlu ve keyifli hafta sonu tatili diliyorum.Ağız tadınız hiç eksilmesin!! Pastanın bu dilimini ofisimizin bahçecisine çıkıp pencerenin pervazında çektim arkadaşlar..)))))
Pastaya,çikolata sosunu ızgara telin üzerinde dökmeyeşimin sebebi ise tamamiyle tarife ve resimlere sadık kaldığımdandır arkadaşlar..Bence görüntü güzel,tadı ise harikaydı diyebilirim.Megaloman olduğumu düşünmenizi istemem doğrusu..)))
Ben pasta kitabında gördüğüm gibi çikolatasını döküp süslemeye çalıştım..Sizler buna bağlı kalmayıp dilediğiniz görselliği katabilirsiniz.
Kekiniz pişip kalıptan tabağa atladığında,üzeri için işlemlere başlayalım.Kremanızı bir sahana koyup ısıtın ve ocağınızı kapatın.Fildişi çikolatanızı sıcak kremaya atıp bir kaşık yardımı ile erimesini kolaylaştırın.Sizlerinde bildiğiniz gibi fildişi bitter çikolataya göre daha çabuk eriyor.Bu arada çikolatanız halen çok yoğunsa biraz daha krema ekleyip,ocağınızı yakmadan kaşık yardımı ile eritebilirsiniz.Dikkat etmeniz gereken husus ise çikolatayı iyice karıştırıp oluşabilecek pütürcüklere meydan vermeyin.Sonraki aşamada ise çikolatayı, kaşık yardımı ile pastanızın üzerine dekoratif şekilde döküp,pasta süsleri ile süsleyiniz.
Yapılışı
Önce 3 yumurtayı çırpıp,şekeri vanilya'yı ekleyip çırpmaya devam edelim.Un,limon ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi ekleyip çırpalım.İşlem bittikten sonra unu ekleyip üzerine kabartma tozunu onun üzerinede limon suyunu ekleyip karıştırıp mikserle olan işlemi bitirelim.
Kek kalıbını yağladıktan sonra bu karışımı kalıba döküp 175 c de pişirelim.Kekin pişmesini yine kürdan yardımı ile kontrol edelim.
Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 paket backpulver/KABARTMA TOZU (özür dilerim arkadaşlar)
120 gr tereyağı(çiğden)
minicik tuz
1/2 çay bardağı süt
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı limon suyu
100 gr iri kesilmiş bitter çikolata
2 yemek kaşığı labne
2 su bardağına yakın un
Üzeri için
100 gr kadar fildişi çikolata
4-5 yemek kaşığı krema( fazlada olabilir)
süslemek için minik süslerden(siz süslemek zorunda değilsiniz)

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Gül ile aynı ofiste çalışan bir arkadaşı olarak ifade etmeliyim ki çok şanslıyım. Hem guzel gönüllü bir dost kazandım hem marifetli bir pasta ustasının tecrülerine birebir şahit oluyorum hem de çok kibar ve düşünceli bir arkadaşım oldu...Sevgiyle kal arkadaşım...Arzu

Adsız dedi ki...

Allah'ım neden girdim ben bu saatte buraya:((
Gül şu sayfana bir bak! Hepsi birbirinden şık pastalarla donattın sayfanı.Bu tarifler bizler için altın değerinde,hem dilimize çevrilmiş,alışık olduğumuz ölçülerde,hem de denenmiş tarifler.
Arkadaşın Arzu Hanıma da hak vermemek mümkün değil.Gerçekten iş arkadaşların çok şanslılar,bizler de tabii...
Ellerine kollarına sağlık canım,çok çok güzel görünüyor. Hem de beyaz çikolatalı,en sevdiğimden:)))
BEYHAN

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ne güzel görünüyor Gül. Eminim tadı da çok nefistir. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Canım Gül, pastaneciler haklı :)

Hepsi birbirinden güzel.. Hiç biri ikinci plana atılamaz canım benim. Ellerine sağlık...

SImmsıcak sevgiler...

Ferhanca dedi ki...

Gül ,gene döktürmüşsün .Ne zaman vakit buluyorsunda yapıyorsun:))
neyse demin okudum her yaptığımı yemiyorum diyorsun ,yoksa halın yaman olur..ellerine sağlık yiyenlerede afiyet olsun ..çok öptüm..

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Gül ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
pelin dedi ki...

GÜLCÜĞÜM MERHABA
yine döktürmüşsün.ellerine sağlık harika görünüyor.Yalnızca bu backpulvoerin ne olduğunu anlayamadım. sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım Arzu'cuğum,
Yazdıklarını okuyunca çok duygulandım inan.Bende aynı güzel duyguları senin için duyuyorum canım benim.Gönülden teşekkürlerimi sunuyorum canım sana..İyi ki varsın..

Sevgiyle kal daima..

Adsız dedi ki...

Beyhan'cığım,
Canım,ne demek ben büyük bir zevkle yapıyorum inan.Evimizde hangi su bardağı kaç gram,hangi çay bardağı ne kadar alıyor hepsi ezberlenmiştir..Zira mutfak terazisinin yerine güçlükle uzandığım için yıllardır bu yöntemi deniyorum beğenerek..))
Canım benim,bir telefona bakar istediklerin.Lütfen unutma canım benimm..

Kocaman öpüyorum seni Beyhanım.

Adsız dedi ki...

Tadı da çok nefisti Burcin'ciğim..Çok teşekkürler canım.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Zerrin'ciğim,
İnceliğin ve kibarlığın için teşekkürler canım..Kocaman öpüyorum seni..

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Ferhan'cığım,
Akşamları eve gidince yapıyorum genelde pastalarımı..Benim için zor olmuyor, severek yaptığımdan herhalde.))Halim içler acısı çocukluğumdan beri canım..))Kocaman öpüyorum seni tatlım benim.

Sevgiyle kalın

Adsız dedi ki...

Sevgili Serpil,
Çok teşekkürler canım..

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Pelin'ciğim,
Teşekkürler tatlım..Senin yorumunu okuyunca hatamı düzelttim ama silmedim..Özür dilerim dalgınlığımdan dolayı canım..

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Buraya yazdığım yorumu sen ne hakla silersin.Bundan böyle buranın tek sorumlusu ben olacağım.Kış kış kızım kış kış.Öznur