Çarşamba, Temmuz 25, 2007

BANANEN-W.NUSSKUCHEN /CEVİZLİ-MUZLU PASTA

SELVA ÇEKİLİŞİNDE, HAFTANIN ŞANSLI KİŞİSİ İZMİR'DEN ÇİĞDEM EKER OLMUŞTUR.AFİYETLER OLSUN ÇİĞDEM HANIM..))

Muzlu pastamı dün gece Trabzon'dan gelen misafirlerimiz için yaptım.Onlar geldiğinde ben 2 pastayı da pişirip üzerlerinin süslemesini de bitirip balkonda ki masanın üzerine koyup soğumalarını bekledim.Gecenin ilerleyen saatlerinde ise kuzenime zoraki bir dilim yedirip ondan sonra yattım.Pastanın ılık olmasın arağmen çok lezzetli olduğunu,soğuyunca ise tabakta yeller eseceğini söyledikten sonra bende kalan yarım işleri tamamlayıp soluğu yatağımda aldım.)) Diğer pastanın resmini ise sizlerle paylaşmayı unuttum sanırım.Daha önce yapmış olduğum sevgili Zinnur'un çikolatalı pastası idi arkadaşlar.) Sabah işe gelirken hemen arkadaşıma da iki dilim getirdim ve zoraki hemen o'na yemesi için ısrar ettim.Sonuç,sonuç yine her zaman ki gibi
supermiş..))Vallahi arkadaşım öyle söyledi ben değil..))
Pastalarımı, genelde akşam iş çıkışı eve gittiğimde yaptığım için haliyle biraz karanlık çıkıyor.Biraz da sabırsız olduğum için hemen resimlerini çekmek istiyorum.Halbuki sabahı bekleyip balkonda sefalı sefalı resimlerini çeksem ya...Nerdeeee hemen orada anında işi bitirmeden rahat edemiyorum işte.))
Kek kalıbının içersine yağlı kağıdı serip karışımı içine boşaltın.Bir iki silkeleyip 175 c de 40-45 dk pişirin.Pişip pişmediğini kürdanla kontrol ediniz.Pastanız piştikten sonra hafif ılınmasını bekleyin ve pastanızı ters çevirin.Kabarmış kısmı alta gelsin lütfen.Daha sonra krema ile eritmiş olduğunuz kuvertür çikolatayı kaşık yardımı ile üzerine gelişi güzel serpiştirin.Kalan 1 muzu da jülyen jülyen kesip dilimleri pastanın üzerine dizin.Kalan fındıklı çikolatayı da iri iri parçalayıp dekor amaçlı pastanın üzerine serpiştirin.Evet arkadaşlar, bu kadar bu pastanında aşım serüveni,şimdilik siz sevgili arkadaşlarıma afiyetler olsunnnnn,ellerinize sağlıkkkkk,yanında kahve içmeyi de unutmayınnn sakın..Hepinizi öpüyorummmm.))
Ben bu pastayı normal pasta kalıbında değilde ekmek kalıbında pişirdim.Sizler benim yaptığım gibi yapmak zorundan değilsiniz arkadaşlarım.
Yapılışı
Tereyağ,p.şekeri,limon kabuğu rendesi mikserin kalın ucu ile iyice çırpılır.Sonra 4 yumurta ve minicik tuz eklenip çırpılmaya devam eder.Karışım iyice pütürsüz olduktan sonra mikser kaldırılıp onun yerine slikon karıştırıcı devreye girer.İşlem bittikten sonra un dökülüp karıştırılır ve son olarakda muzlar ilave edilip biraz karıştırılıp bırakılır.Pastanın hamuru bitti arkadaşlar,şimdi sıra kalıba dökmeye geldi.
200 gr un bir kaba konulup,içine ceviz ve iri iri parçalara ayrılmış çikolata konulup muz tabağının yanında sırasının gelmesini bekletin.
Muzlar dörde bölünüp kalın kalın kesilip bir kaseye alınır.Yarım limon suyu sıkılıp muzların üzerlerine dökülür.Bir tarafta sırası gelene kadar bekletilir.Limonun muzlara eklenmesindeki amaç kararmalarını önlemek için.
Malzemeler
200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
180 gr pudra şekeri
200 gr un
4 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi
1/2 limon suyu
minicik tuz
3+1 adet muz
100 gr fındıklı çikolata + 50 gr fındıklı çikolata
100 gr ceviz (elinizle gelişi güzel kırın cevizleri)
Üzeri için
30 gr fildişi kuvertür
3 yemek kaşığı krema
1 adet muz
fındıklı çikolatadan parçalar

42 yorum:

Leziz Tarifler dedi ki...

Bu eminim çok lezzetlidir. Tarifini bekliyorum canım. Sevgiler..

lezzetlilerim dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor. Banada bekliyorum.
hoşçakalın

Selcen Şenocak dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgilerimle...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Mmmm nefis görünüyor Gül ellerine sağlık keşke benim de çalışma arkadaşım olsaydın :))
Sevgiler...

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Gül ellerine sağlık canım yine süpersin ne güzel pastalar yapıyorsun afiyet şeker olsun canım misafirlerinizde pek beğenmiştir
sevgiler canım

Bocuruk dedi ki...

Gülcüm canım,
Tam benim sevdiğim gibi. Ceviz var, muz var, krema var daha ne olsun. Ellerine kollarına sağlık ve de afiyetler olsun:))

Sevgilerimle...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Feyhan'cığım,
İnşallah seversin tarifinide canım benim.

Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Hoşgeldiniz Lezzetlerim,
Teşekkür ederim ve bir ara gelirim bende ziyaretinize.

Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler sevgili Almula'cığım..

Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Burcu'cuğum,
Sizin orada bana yer varsa, hemen gelip yerleşeyim yanına canım.Her gece sana çeşit çeşit pastalar yapıp getiririm inan.))
Teşekkürler canım benim.Kocaman öpüp sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Tatlı Seda'cığım,
Canım çok teşekkürler..))Kuzenim akşam çok beğendiğini söyledi canım,bende çok mutlu oldum.
Kocaman öpüyorum canım seni.

Sevgiyle kal

Damak Tadı dedi ki...

Bocuruğum,canım benim..
Yakın olsaydık, ben sana yapar getirirdim canım benim.Seninde ellerine ve gönlüne sağlık canım benim.

Kocaman öpüyorum seni..Sevgiyle kal.

ufukmutfakta dedi ki...

Gül'cüğüm, komşu kızı,
son zamanlarda yaptığın pastalar kekler, beni çıldırtıyor. Ne güzel tarifler bunlar böyle. Hemen hemen hepsini yadırıp, tarif derfterime aktarıyorum ki, aklıma geldiğinde elimin altında olsunlarda yapayım diye. Sanıyorum bu kış, her hafta sonu senin bu pastaları deneyerek geçecek.Valla ne diyeyim böyle komşu kızı tüm dostların başına...:)

ev perisi;) dedi ki...

Bu sıralar acayip pastalar düşkünlük göstermekteyim bir dilim muzludan alabilir miyim acaba?
Sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Gülcüğüm ne zaman vakit bulupta bunca güzel lezzetleri yapıyorsun bilmem..vallahi beceriklisin. Ellerine saglık..Afiye olsun...neriman

Evren Yasa dedi ki...

Muzlu keklere muffiinlere bayilirim, tarif icin saol Gulcum..

Adsız dedi ki...

Canım,
Dün biz telefonla konuşurken pişen pasta bu,saat uygun olsaydı da bir dilim alıp kaçsaydım keşke:)))))Mükemmel olmuş ellerine sağlık.Öpüyorum seni...

BEYHAN

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben Gül' ün şanslı çalışma arkadaşıyım. Bugünkü pasta da diğerleri gibi mükemmeldi. Ben tatma şansına sahip olduğum için çok mutluyum. Denemenizi tavsiye ederim.Sağolsun o pişirip sevdiklerine sunmaya bayılıyor, sevdikleride tatmaya...Sevgiyle kal arkadaşım...Arzu

renkler dedi ki...

Ellerine sağlık becerikli arkadaşım. Akşam işten yorgun argın geliyorsun bir de böyle harikalar yaratıyorsun pes valla. Ben ancak yemek olaylarını hallediyorum, ortalığı topluyorum pestilim çıkıyor. Ama insan yemek yapmayı hobi olarak görürse senin gibi zor olmuyor demek ki! Her zaman diyorum, senin arkadaşların çok şanslı. Değerini bilsinler!

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül hanım,
Çalıştığınızı belirtmişsini.Peki birbirinden güzel bu pasta ve çörekleri nasıl yetiştiriyorsunuz?
Sayfanızı her ziyaretimde gözlerime inanamıyorum.Son aylarda yaptıklarınız olağanüstü mamalar.Sizden çok şey öğrenmekle kalmayıp, deneyip yaptıklarımda bir o kadar fazla.O şanslı arkadaşınızın yerinde olmayı çok isterdim.:))
Hoşçakalınız
Saadet

Ferhanca dedi ki...

Gül'cüm gene iki dakkada döktürmüşsün .Cevizli çokda güzel olmuştur afiyet olsun..

ayseyaman dedi ki...

Damak Tadım,
Ne güzel ne lezzetli tarifler sunmuşsunuz yeniden, ellerinize sağlık, her geldiğimde yeni bir tarif var sizde, hiç elim boş dönmüyorum sayfanızdan. :)
Ellerinize sağlık, muz ve ceviz ayrılmaz bir ikili değil mi?
Bu güzel resimlerinizi en kısa zamanda flickr ile biraraya gelmiş olarak görmek çok isterim, haberiniz olsun. :)
sevgilerle

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili Gül,
Bu saatten sonra mutfaga pasta yapmaya mi gideyim? Harika görünüyor ama maalesef bende tadina bakamiyanlardanim umarim birgün bakarim canim.
Sevgilerimle öpüyorum...
Sonja

sevdamavisi dedi ki...

canım ellerine sağlık kesinlikle çok güzel görünüyor. arkadaşların haklı bence süper oluyor pastaların. çok kıskanım yalnız arkadaşlarını aynı yerde çalışsaydık da o güzel pastalarını tatsaydım keşke. zoraki de değil gönüllü bakardım tatlarına emin ol. canım e mailin bana gelmedi yoksa geciktirir miydim hiç. hemen e mail ile sana ulaşacağım. sevgilerimi yolluyorum.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok güzel görünüyoorrrr. Ellerine sağlık Gül'cüğüm. Ben senin iş arkadaşın olabilirmiyim. Şiddetle istiyorum bunu. :))) Piknik fotolarını bekliyorum merakla.
Sevgiler,

Hesna dedi ki...

Gül'cüğüm harika pastalar yapıyorsun hem göze hemde mideye hitap ediyor. Pasta malzemeleri oldukça bol eminim çok lezzetlidir.Ellerine sağlık canım.

Sevgiler
Hesna

Damak Tadı dedi ki...

Canım Ufuk'cuğum,
Pastalarımı beğenmene çok mutlu oldum inan.Ne mutlu bana ki, senin gibi bir ustadan böyle güzel övgüleri duymak.)Tatlı komşumun kızı,çokkkkk teşekkür ediyorum tekrardan.Umarım pastalarımı denediğinde sende memnun kalırsın.

Kocamannn öpüyorum seni canımmm.

Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Şükran'cığım,
Ne demek canım hepsini alabilirsin..Ahh keşke öyle bir imkan olabilseydi canım.Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Neriman'cığım,
Çok severek yaptığım için sorun olmuyor..Keşke işim bir pastanenin imalathanesinde olsaydı..))

Kocaman öpüyorum canım arkadaşım benim.

Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Ne demek canım benim.Teşekkürler!!

Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Canım Beyhan'cığım,
Seninle konuşurken fırında pişen pasta bu idi.Ayrıca bunun yanında bir tane daha vardı.Yarın kısmet olursa yayımlamaya çalışırım canım.
Canım bi koşu gelseydin ne iyi olurdu tatlım.Kocaman öpüyorum seni canım benim.

Sevgiyle kalın

Damak Tadı dedi ki...

Arzum,Arzum..
Senin beğenmen benim için çok önemli biliyorsun canım.Çok zor beğenen, sevimli bir arkadaş olaraktan pastalarımın tadına baktıktan sonra, eliyle yaptığı o işaretleri hiç unutamıyorum.
Sende benim için aynısın canım benim.Ben zevkle yaparım her zaman sen yeter ki iste Arzu'cuğum.

Öperim o güzel yanaklarından canım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Renkler'ciğim,
Akşamları iş çıkışı eve gittiğimde annem tüm işleri halletmiş oluyor tatlım.Haliyle bana iş kalmadığı için bende soluğu seve seve mutfakta alıyorum.Zevkle yaptığım için yorulduğumu bile anlamıyorum inan.Keşke biz blogcular hep bir yerde çalışsaydık.Buraya yazmak yerine arkadaşları yerlerinde ziyaret edip yaptıklarının tadlarına baksaydık.Sonrasında iseeeee, iştahlılar löp löp yutsalar diyettekilerde uzaktan bakıp sesli mesajlarını bırakıp işlerinin başlarına dönseler.Bu aralar fazla bilim kurgu kitap ve filmlerle birlikteyim canım..))

Kocaman öpüyorum seni canım benim..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Saadet hanım,
Hoşgeldiniz..Güzel yorumunuz beni çok mutlu etti.Ne mutlu bana ki sizlere birazcık olsun faydam dokunabildiyse..)Bende inanın çok isterdim sizlerle bir arada olmayı.

Sevgilerimle,

Damak Tadı dedi ki...

Canım Ferhan'cığım,
Durdukça daha da bir lezzetli oldu sanki..))Teşekkürler canım..Çok öpüyorum seni.

Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Canım Ayşem,
Çokkk teşekkür hemde çokkkkk.Pastalarımı beğenmen olman ne kadar güzel bir duygu.))
Ayşecik,inşallah kısa zamanda resimler, flickr da bir araya gelir canım.
Kocaman öpüyorum seni canım benim..Sevgiyle kal daima.

Damak Tadı dedi ki...

Canım Sonjam,
Ben senin için mutfağa girip çok şeyler hazırlarım da,ahh seni bir misafir edebilsem canım.))
İnşallah en kısa zamanda bu dileğim kabul görür canım.
En güzel sevgilerimle..Öpüyorum seni Sonja'cığım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevdam benim,
Ne kadar güzel olurdu canım, öyle bir şey olsaydı.Ben devamlı yapıp getirirdim inan hemde hiç bıkmadan..))İnşallah günün birinde seninle karşılıklı pastalarımdan yerip sohbetler ederiz canım.
Mailini aldım çokkk teşekkürler Sevdam.)

Kocaman öpüp sevgilerimi gönderiyorum canım benim.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Burçin'ciğim,
Bende çok isterim canım benim.Düşünsene ne harika olurdu.Ayrıca sende kesin boş durmazdın canım benim..))
Fotoları çekeceğim kısmet olursa canım.Sende katılabilseydin çok mutlu olurdum canım.

Kocaman öpüyorum seni.Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hesna'cığım,
Çok teşekkürler canım benim.Senin tarafından övgüler almak ne kadar güzel.Gönlüne sağlık..

Sevgilerimle.

Tijen dedi ki...

Tatlı kadıncığım,
Sen yaparsın da güzel olmaz mı hiç?
Ellerine sağlık.
Tijen

Damak Tadı dedi ki...

Canım Tijen'ciğim,
Çok teşekkürler!!Sıcacık yorumunla çok mutlu ettin beni canım..))

Kocaman öpüyorum seni.

Sevgiler