Perşembe, Mart 08, 2007

DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!!


Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü…

Ama işin aslı, 8 Mart 1908 yılında Amerikalı kadın işçiler, erkeklerle eşit ücret ve doğum izni için kendilerini fabrikaya kilitlemişlerdi ve içeride çıkan yangınla 129 kadın yaşamını yitirmişti. O sebeple, çalışan kadınların kazandıkları hakları kutlama günüdür 8 Mart.
Yani aslında Dünya Emekçi Kadınlar Günüdür; tam da bizim günümüzdür.
Kulağımıza yapışmış telefonla, onca iş yükü ve strese rağmen rujumuzu sürüp gülümseyebildiğimiz için, ince topuklu pabuçlar üzerinde günde en az 10 saat koşturabildiğimiz için, hem işimize, hem eşimize hem de evimize ilgi gösterebildiğimiz için, ekonomik bağımsızlığa önem verdiğimiz ama paylaşmayı unutmadığımız için, 2 aylık bebeğimizi sütten kesilmeden evde bırakıp işe gelebilme metanetini gösterebildiğimiz için bugün bizim günümüz.

Bir kadının altından kalkamayacağı iş yoktur; yeter ki istesin.

Hepimize kutlu olsun, BİZ KADINIZ ;)

14 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Canım benim, ne kadar güzel yazmışsın. Evet kadınlar çok güçlü. İstersek yapamayacağımız şey yok bence de. Canım Gül'cüğüm senin de kadınlar günün kutlu olsun ve tabii annenin de :)
Sevgilerimle...

Safran dedi ki...

Dunya Kadinlar Gunumuz kutlu olsun... Sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Sevgili gül, süper şeyler yazmışsın. Biz kadınız... Kadın olmak bir armağandır... :) Hepimizin günü kutlu olsun :)

Sevgiler,

selin (www.selincaglayan.com)

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir yazı paylaşmıssın bizimle,çok beğendim.Canım benim senin ve ailendeki tüm kadınların gününü kutlarım.Şu anda cinemo hamurum mutfakta beni bekliyor.Bakalım senin gibi yapabilecek miyim? Pek sanmıyorum ama:(
Şu alt tarafta gördüğüm pasta da kaldı aklım.Bayıldım süperrr.Ellerine sağlık ustacığım benim.
ÖPüyorum seni...
BEYHAN

pecete dedi ki...

Yazdıkların herşeyi çok güzel açıklamış. Hepimizin kutlu olsun...

NAZLICA dedi ki...

Bu yazılanlar kadınları açıkça resmetmiş. Dilerim tüm kadınların geleceği aydınlık olur. Sevgiyle kutluyorum gününü canım.

Tijen dedi ki...

Doğru diyorsun Gül'cüğüm. Kadınlar hep çok güçlü olmuştur. Ellerine sağlık arkadaşcığım. Nice güzel yıllar dilerim, çevrendeki sevgili kadınlarla birlikte. Bir gün biz de Zuhal'ciğimi de alıp bir araya geleceğiz ve çok eğleneceğiz değil mi ama?

Pia dedi ki...

gulcum selam, yuregine saglik yazın icin
iyi hafta sonları olsun sana ve sevdiklerine

Adsız dedi ki...

Senin Baharım diyen dillerini yesinler. Bu can sana kurban olsun. Canım ablacım benim dün mailde atmıştın bana sağolasın bende buradan tekrar kutlayayım dünya kadınlar gününü. Bu dünya da kadın olmanın eziyetleri çok . Ama olsun en güzel duygu bizlere verilmiş anne olmak . Hem Cennet annelerin ayakları altındaymış yaaa erkekler çatlasın :) :)
Canım ablacım benim sen bana gel ben sana ne kurabiyeler yaparım gerçekten. Yanına da bi güzel çayyy. Aaaa unutmadan bide kek yaparım valla. Öğrendim artık kek yapmasını. Söylemesi ayıp çokta güsellllll oluyorlar .
Kendine çok iyi bak canım ablam.
Çok güzel bir hafta sonu diliyorum sana.
SEvgiler..........

hayat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayat dedi ki...

Merhaba Gülcüğüm,biraz geç oldu ama seninde kadınlar günün kutlu olsun.O kadar güzel yazmışsınki bunun üstüne benim kelime haznem bir şeyler söylemeye yetmeyecek:))
Ayrıca kek ve kurabiyeler muhteşem.Canım yenilsin diyemi yaptın acaba ben o güzel laleleri kıyıpta yiyemeyeceğim:))
Marifetli arkadaşım ellerine sağlık.
Sevgilerimle..

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Gul,
Kadinlar gununuz kutlu olsun, aslina bakilirsa hergun bizim gunumuz. Cok sevgiler.

Hülya dedi ki...

Evet biz kadınız Gül'cüğüm ve nedense tüm dünya bizim omuzlarımızda.Tüm dünyanın yükünü biz kadınlar çekiyoruz.Anne olarak,evlat olarak,işte-evde çalışan olarak,aşçı olarak,temizlikçi olarak,hanım olarak,kadın olarak.Ve olarak ve olarak;)

begüm dedi ki...

Canım arkadaşım,

Kadınlar günün kutlu olsun... Gerçekten bizim elimizden birşey kurtulmaz değil mi? Bu arada sitende misafirlerine yaptıklarını gördükçe İstanbul'a sana misafirliğe gelmeyi planlıyorum(: Ayrıca bu İstanbuldaki bloggerların buluşmalarını da çok kıskanıyorum desem... Tijen de yazmış buluşuyoruz diye...

Sevgilerimle, harika bir haftasonu geçirmen dileğiyle,

Begüm