Cuma, Ocak 12, 2007

BERLINER NAPFKUCHEN

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM HEPİNİZE SAĞLIKLI,NEŞELİ,GÜZEL SÜPRİZLERLE DOLU EĞLENCELİ BİR HAFTA SONU DİLİYORUM..HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM VE TEŞEKKÜRLERİMLE BİRLİKTE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.. İş yerindeki arkadaşlarımın çok hoşlarına gitti ve çok değişik bir tat olduğunu ifade ettiler..Bu kekin daha çok kabarması gerekiyordu fakat bana gelen telefonlardan keki nasıl yaptığımı inanın bilemiyorum.Gecenin ilerleyen saati olduğundan ve de ertesi gün işe gideceğimden keki hemen fırına sürüverdim.İnanır mısınız keki yapmaya saat 20.00 sularında başlayıp zar zor gece yarısı saat 23.00 de fırına atıverdim.Ofise getirdim hemen arkadaşıma test etmesi için 1 dilim verdim ve sonucu aldıktan sonra diğer arkadaşlarıma ikram ettim öğleye doğru kekimiz bitmişti..Arkadaşım Arzu benim pastacı gouermem resmen.))
Arkadaşlar bu kek Alman'ların çok eski bir kek tarifidir.Mayalı oluşundan dolayı içine sanki marzipan konulmuş gibi bir tadı vardır.Aslında kekin üzerine çikolata glasür sürülüp dolmalık fıstıklar serpiştirilmesi gerekiyordu ne yazıkki ben yapamadım çünkü zamanım yoktu.
Kekiniz piştikten sonra hafif ılındıktan sonra pasta telinin üzerine alıp nemlenmesini önleyin.Daha sonra 1 kase pudra şekerini yarım limon suyu ile ıslatıp kekinizin her yerine sürmeye çalışın.Resimde görüldüğü gibi,sonrada damlayanları kaşıkla yiyebilirsiniz size kalmış.))
İşleminiz bittikten sonrada 200 gr kuş üzümünü 1 yemek kaşığı unla bir tabakta karıştırıp hamurunuza ekleyip bu sefer çırpmadan sadece kaşıkla karıştırıp yağlanmış kek kalıbına döküp
yaklaşık 30 dk bekletip 175 c lik fırında pişirin.
15 dk'lığına beklettiğiniz mayalı hamuru bu karışıma ekleyip lütfen çırpmaya devam edin arkadaşlar..
Resimde de görüldüğü üzre..Daha sonra yarım limon suyu minicik tuz ve 2-3 damla rom ilave edip kısa çırpın..(uzun uzun çırpıp yorulmayın..)
1 su bardağı şeker,175 gr tereyağı,3 yumurta ve vanilya şekerini iyice çırpın.Çırpmayı dikkatlice yapmalısınız ki karışım köpük halini alsın.
15 gr kuru maya ile 2 adet küp şekeri 1 su bardağı süt ile karıştırıp mayalanmasını bekleyin.Kabarınca 300 gr una karıştırıp bir tarafta 15 dk bekletin.

13 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Canım yine harika bir tat yakalamışsın anlaşılan. Ellerine sağlık. Baban daha iyidir umarım. Güzel bir haftasonu olsun senin için :)

Adsız dedi ki...

sevgili Gül, babanın rahatsızlığını ve yaşadıklarını zuhal'in sitesinden okudum . senin sitende de iyi haberleri aldım. çok sevindim. umarım baban çok daha iyidir. güzel ve iyi düşünceler her zaman güzellikleri beraberinde getirir. üzüntülerini tekrar yaşatmak ve hatırlatmak istemezdim. büyük geçmiş olsun. yaptıkların çok lezzetli gözüküyor. bu arada elimde bir alman cheesecake tarifi var. seninle paylaşmak isterim. yarın siteye uğrarsan orda yer alacak. yorumlarını beklerim. sevgiler... ayşem www.pecetedennotlar.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine saglik...

begüm dedi ki...

Sevgili Gülcüm,

Epeydir yoğunluktan blogları ziyaret edemedim. Hoşgeldin arkadaşım!... Babanın iyi olduğuna çok sevindim geçmişler olsun. Harika tariflerle hızla bloga devam etmene çok sevindim . Kekler, pastalar harika görünüyor ellerine sağlık... Almanya seyahati nasıl geçti bu arada...

Sevgiler

Begüm

Berceste dedi ki...

Uff cok leziz birseye benzer bu!

Babacigin umuyorum cok daha iyidir...

Adsız dedi ki...

Sevgili gul,
herzamanki gibi leziz seyler yapmissin ugramayali.
babana da acil sifalar diliyorum.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Gül abla harika görünüyorr

Adsız dedi ki...

merhaba,

müthiş lezzetli görünüyor. ellerinize sağlık.

ben aşağıdaki yıldızlı kekide pek beğendim. Kalıbı şahaneymiş :)

sevgilerle...

http://misss.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,
Gece gunduz demeden muhtesem kekler yapiyorsun. Is arkadaslarin ne kadar da sansli. Ben de oralara gelip senin calistigin yerde mi calissam da bu guzel keklerin tadina bakabilsem..
Guzel hafta sonu dileklerimle...

Hatice

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül, değişik bir tarif, çok da güzel görünüyor. Ellerine sağlık... Sana da güzel bir pazar günü ve iyi haftalar diliyorum canım, sevgiler...

---OPTiO--- dedi ki...

canim benim ellerine saglik nefis görünüyooo ...herzaman yaptigin gibi elbette....
bunu yapmak cok zormus yaa..yerken hic öyle gelmiyodu...
ben canim cekerse cikip alip yerim :D sansliyim bu sefer di mi ;)
öptüm canim..hep gül sen gülcüm..sana gülmek cok yakisiyo...cok cok öptümm...kocaman sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Gulcugum,

Ellerine saglik, ne kadar guzel ve degisik tarifler biliyorsun, hayran olmamak elde degil. Is arkadaslarin da cok sansli, bunu biliyorlardir umarim.

Sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Gül Hanım
İsviçre'de güzel pasta kek kitapları görmüş ama almanca yetersizliği yüzünden kitapları alamamıştım:( Tabi güzelim tarifleri de, Ama bakıyorum bütün o güzelim kekler sizin sitede, üstelik çok daha açıklamalı ve Türkçe:)
çok teşekkür ederim. Bu güzelim tatlardan bizi mahrum bırakmıyorsunuz.
Keklerin hepsi çok güzel görünüyor.