Pazar, Kasım 19, 2006

KARAMELLİ REVANİ ve MEKSİKA USULÜ TAVUK

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM HEPİNİZE HARİKA BİR HAFTA DİLİYORUM,TÜM GÜZELLİKLER SİZLERLE VE SEVDİKLERİNİZLE OLSUN..
Tavuklar doğranıp biraz pişirilir.Mantarlar ve diğer sebzeler doğranıp yağda hafifçe çevrildikten sonra tavuklarla birlikte wog da kaşık değmeden hoplaya zıplaya sotelenip servis tabağına alınır.
Arkadaşlar bizler tadına baktık muhteşem bir lezzetti tavuk sevenlere ısrarla tavsiye ederim.
Tavuğu iş yerindeki arkadaşım Nilgün yapıp getirmiş ve üstelik benim içinde görüntülemiş sağolsun.
1 paket gögüs
6-7 sap roka
1 paket küçük mantar
kırmızı biber
2 sap kereviz(ithal)
karabiber,kişniş,zerdeçal,biberiye,soya sosu,tuzot
yarım kadeh beyaz şarap
minicik sıvıyağ

Soğuduktan sonra tadına bakılmış hali.))
Nihayet şerbeti çekmiş ve birbirine kavuşmuş hali.)

Fırından çıkıp şerbetle kavuşmasını heyecanla bekleyen revani.))
Şerbetin kreması ile buluşmuş hali....
Şekerin suyla tamamiyle erimiş hali,gördüğünüz üzre karamelize görüntüsünde.)

Malzemeler
125 g yumuşak tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
2 su bardağı un

Şerbeti
2 su bardağı şeker
yarım çay bardağı su
1 paket krema
3 su bardağı su

Yapılışı
Hamuru için verilen tüm malzemeleri çırpıp yağlanmış çok büyük olmayan borcama döküp 175 c de pişirin.
2 su bardağı şekeri yarım çay bardağı ile karamelize olacak şekilde pişirin.Dikkat edin ve fazla yakmayın.İşlem bittikten sonra 3 su bardağı suyu yavaşca şekere döküp şekeri eritmeye çalışın.Çok dikkat edin dökerken acaip sıçrama oluyor.Şeker iyice eridikten sonra bir tarafta ılınması için bekletin.Ilınmış şerbete 1 kutu kremayı döküp hafifçe şerbete yedirin.Lütfen çok fazla çırpmayın aksi takdirde üzerinde köpükler oluşuyor ve haliyle revanin üzerinede yansıyor.Tamamiyle soğumuş olan şerbeti fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine yavaşca dökün.Arkadaşlar şerbet yavaş yavaş dökülmeli, yani revani şerbeti çektikce siz dökmeye devam edin aksi takdirde şerbet taşabilir.Yerken ağzınıza muhteşem şeker tadı geliyor hemde akide kıvamında.Şimdiden hepinize afiyetler olsun..

54 yorum:

ArMeda dedi ki...

Merhaba Gülcüm ilk yorum benden yaşasın..Canım ya bu karamelli şerbeti etimek tatlısına kullanıyordum ama revanide hiç denemedim helede kremayla ama tadını tahmin edebiliyorum..Eminim muhteşemdir..Bizede kaldımı..ellerine sağlık..Güzel bir hafta diliyorum çok öpüyorum sevgiler...

Bocuruk dedi ki...

Gül'cüğüm,
Çok sevdiğim bir tatlı yapmışsın ama daha değişik bir tarifle. Ellerine sağlık canım:)
Sana ve ailene iyi haftalar diliyorum ve seni çoookkk öpüyorum :)

Adsız dedi ki...

Gülüm benim gülüm benim sevgili arkadasim benim,bak senin bloguna girince sarki söyleyesim geldi senin icinde sarki sözlerini degistirdim begendinmi?hani ibrahim tatlises söylerdiya,anacim baliklar cesit cesit kramalli revaniler,annecigin bütün gün mutfaktami?sen onu bize tatile gönder biraz dinlensin onu hic mutfaga girdirmiyecegim,selamimi söyle ellerinden öpüyorum.
Karameli revani yapmamistim not edeyimde denerim bir gün.
Canim saglikli huzurlu bir hafta dilerim,tatli dilli yüregi güzel gülüm

---OPTiO--- dedi ki...

nefis görünüyoo yine...karamellisini hic yememistim..annecim cok güzel yapar revaniyi...hemen bunuda göstericem ona :))öptüm canim..cok güzel bi hafta gecirmeni dilerimm...

Adsız dedi ki...

Masallah sizin enerjinize.Her baktigimda birbirinden lezzetli tariflerle karsilasiyorum.
Karamelli revani muhtesem bir fikir.Ellerin dert gormesin.sevgiyle canim.Annecigine selamlar.muhabbetle..

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım sen yaparsında güzel olmazmı karamelli de değişik ama lezzetlidir eminim ki sevgiler fikriye
bu arada tüm güzel dileklerin için teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Gül'cüm değişik bir tatlı olmuş, revani yaparım ama bu şekilde hiç denemedim gerçi çok lezztli olduğu belli baksana yarısı yenmiş bile, ellerinize kollarınıza sağlık sevgiler anneciğine selamlar Ebru

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Armeda'cığım,
Bende ilk yorumu bak senin için yazıyorum canım.)))
Ben etimek tatlısında hiç denemedim kimbilir nasıl güzel oluyordur değilmi??Bunun şerbetinde krema olması ayrı bir tat oldu denemeni tavsiye ederim.

Bende sana ve ailene mutlu ir hafat diliyorum..Sevgiyle kalın,kocaman öpüyorum seni canım..

Damak Tadı dedi ki...

Canım Bocuruk'cum,
Çok teşekkür ederim beğenmene çok mutlu oldum..Bu kadar işinin arasında bana yorun yazmayı ihmalde etmiyorsun tatlım gönlüne sağlık.Ben başka ne diyimki sana.Allah o güzel gönlüne göre versin canım benim..

Sana ve ailene sağlık ve mutluluk dplu güzel bir hafta diliyorum..

Sevgiyle kal canım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznur'cuğum,
Bak bende Aşkım Aşkım ekledim nasıl hoşuna gittimi??Dinledim senin şarkını ne güzel sayfalar adeta m3 modunda oldular,her telden çalıyorlar.))))
Hafta sonu annemin canı çıkmıştır resmen..Biraz heyecanlı ve tez canlı olduğundan kimseye bir şey yaptırmaz hep kendi yapmak ister.Derdi kimse yorulup üzülmesin bu seferde herşey üzerine kalınca inan çok yoruluyor.O gittiği heryerde kendisine yorulacak bir iş bulur.Sadece uyursa uykuda dinleniyor bence.Kendiside yanaklarından öpüp bize gelsin ben onu misafir edeyim dedi..Elçiye zeval olmaz aynen yazıyorum.Teşekkürlerini iletiyor,tatlım benim senin söylemen bile yeterli çok çok teşekkürler..Bende seni burdan kocaman öpüyorum canım..Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..Daima sevgilerin en güzelleriile kalın..

Damak Tadı dedi ki...

Canım Optio'cuğum,
Tatlım annen sanırım mutfakta devamlı sana güzel şeyler yapacaktır eminim şimdi.Sanırım bugün gelecektin dimi İstanbul'a..Biraz olsun hasretlik gidermek çok güzel olacaktır hepiniz için..Kilo sorununda yok tatlım artık bol bol özlem duyduğun yemekleri yersin inşallah.Şimdiden sana iyi yolculuklar diliyorum..Umarım harika ve mutluluk,tatlı süprizlerle dolu bir hafta geçirirsin sevdiklerinle..Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümran'cığım,
Tatlım öncelikle anncik de senin o güzel yanaklarından öpüyor ve sevgilerini gönderiyor.Karamelli revani değişik oluyor sırf şerbetinden dolayı.Bence şerbetli bazı tatlılara bunu deneyebilirsin.

Sana ve ailene mutluy bir hafta diliyorum,sevgiyle kalın..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Fikriye'ciğim,
Çok teşekkür ederim canım benim,beğenmene inan çok mutlu oldum.Tadının çok hoş olduğunu tekrar belirtmek istiyorum özellikle şeker sevenler için super bir tat.Canım benim tekrar teşekkürler...Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum,herşeyler gönlünüzce dilediğinizce olsun..

Sevgiyle kalın.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ebru'cuğum,
Canım tadı gerçekten çok hoş,yerken damaktaki o şeker tadı yokmu enfes bişey,reani seviyorsan denemeni tavsiye ederim..Teşekkür ederim güzel yorumun için.

Sana ve ailene mutlu bir hafat diliyorum.Sevgiyle kalın..

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül, kremalı şerbeti ilk kez gördüm.Sayfana her baktığımda yeni birşey öğreniyorum. Arkadaşının da eline sağlık, tavuk sote de çok hoş, revani de harika. Teşekkürler canım, çok iyi bir hafta diliyorum.Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlışım,
Şerbeti biraz değişik ve çok hoş oluyor tıpkı akide şeker tadında.Tavsiye ederim şekeri seversen.Çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için tatlım..

Bende sana ve ailene çok güzel bir hafta diliyorum..Sevgiyle kal..

renkler dedi ki...

Canım arkadaşım, Türk yemeklerini bitirdin, şimdi de Meksika mutfağına el attın:-) Dünya mutfakları korksun bizlerden:-)

limoncicegi dedi ki...

Merhaba Gül,
Meksika tavugu hic yemedim, ama bir arkadasimin sozu var. Bende nasil oluyor ki diye dusunup, onun davetinden once bir arama tarama yaparim diye dusunuyordum. Senin tarif bana hizir gibi yetisti neyseki :) Ellerine saglik

Hulya dedi ki...

tavuk super gorunuyor,hoplaya ziplata pisirmekde ayri bir beceri olsa gerek:)ellerine saglik

Adsız dedi ki...

zaten severim revaniyi bu haliyle çok daha hoşuma gitti.ellerine sağlık.sevgiler...

seda
tarifname.blogspot.com

Ferhanca dedi ki...

GÜLCÜM, harika tatlar sayfana konmışlar ..afiyet olsun..tavukları sıcak tüketmek gerkir herhalde.. talıda ne değişik kremalı revaniyi değiştirmişsin..kremayla avrupalı olmuş sosyetik revani..)) revani yaparken krema fikri aklımda şimdiden..sevgiler.. FERHAN

Ferhanca dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Hatice dedi ki...

değişik bir revani olmuş, özellikle şerbetine krema eklemen,eminim nefis olmuştur, ellerine sağlık..
sağlıklı ve güzel bir hafta diliyorum...
sevgiler...

begüm dedi ki...

Gül merhabalar,

Tarifler nefis birde Nazan Öncel'in bu kıpır kıpır şarkısı eşliğinde karamelli ve kremalı revaniyi izlemek ve yerinde duramamak ayrıca nefis...

Ellerine sağlık

Sevgilerimle

Begüm

Beyhan dedi ki...

Gül'cüğüm;
Harika iki tarif daha!Meksika usulü tavuk çok güzel görünüyor.Fotoğrafı büyütüp baktım,çok lezzetli olduğu hemen anlaşıldı:)))
Karamelli revaniyse yine şaşırtıcı bir tarif.Şerbete krema karıştırma fikri çok ilginç.Nasıl olur acaba tadı,çok merak ettim.Canım,belin iyidir inşallah,ben bayağı iyileştim:))Kendine çok iyi bak,öpüyorum seni canımmmmm:)

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,

Tesekkur ederim yazdiklarin icin. Inan eger zamanim olursa hergun girip cevap yazdin mi diye bende senin yazilarini ariyorum.
Yine cok guzel seyler yapmissin. Bende revani yapiyorum ama hic karamelli denememistim,ilk firsatta denecekler arasinda. Bu hafta sonu senin tatliyi deneyecektim ama kismet simitmis. Simitin tarifini bulunca hemen yapmak istedim. Burada bulamadigimiz icin buyuk bir luks bizim icin. Cok da guzel oldu. Benim kurumayayla yaptim, yaninda cay ve peynirle Turkiye'deki gunlerimi hatirladim. Sirada o kadar cok tarif birikti ki hangisini yapacagimi sasirdim. Markette suzme yogurt bulamadim ama labne aldim ve de donmus visne. Iyi ki labneyi alternatif olarak soylemissin yoksa onuda yapamayacagin icin uzulecektim. Bu persembe gunu burada sukran gunu bende hindinin yanina tatli olarak senin visneli sufleyi yapmayi planliyorum, bir aksilik olmazsa tabii ki. Burada maya icin beni dusunmen bile cok ince. Ben ne yapip edip alacagim onu,inat ettim birkere.

Kendine iyi bak, sana cok guzel bir hafta diliyorum,sevgiler...

Hatice

Adsız dedi ki...

Müzik harika kipir kipir,gecenin bu saatinde iyi gitti,uykumu acti valla,heperken yatmak istemisimdir ama 1 olmadan yatamiyorum gece kusuyum,anneyin nazik davetine tesekkür ediyorum icabet etmeyi okadar isterdimki malesef aramizda daglarvar alp daglari hemde asilmiyorki güzelim ucsamda gelsem.bak simdi aklima bu seferde ((yüksek yüksek tepelere ev kurmasinlar arsi arsi memlekete kiz vermesinle geldi gözümde yaslandi napiyim anacim sulu gözün tekiyim,kina gecesine giderim gelin aglamaz ben aglarim bende böyle yas vakasiyim.Annende ayni annem gibiymis,yedirsin icirsin herisi kendi yapsin ayni versyonmus annelerimiz.
Gülcüm bana yazdigin konuda cok haklisin bende öyle tahmin ettim,artik öyle yapmaya devam ederse eyvallah derim biter benim zamanimda degerli,bende bu degerli zamanimi degerli arkadaslarima bana candan icten davrananlara ayiririm.
Canim sen simdi misil misil uyuyorsundur,bende yatayim artik gözlerim yaniyor uykusuzluktan güzel rüyalar gör mesela beni görebilirsin size gelmisim anneyin nefis enfes yemeklerinden yiyormusum,benimde aklim fikrim yemek,benim cenem düstü miknatis gibi yapistim sayfana ama simdi valla gidiyorum,koammannnn öptüm bak yangina kondu bile

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,
Yine ben geldim. Kremayi 1 cay bardagimi koyacagim diye soracaktim.Tarifi her ihtimale karsi yazdimda kremasindan emin olmak istemistim.Simdiden cok tesekkurler.
Canim cok optum.

Hatice

Adsız dedi ki...

Ben gülmekten bir şey yazamıyorum :)))))))))

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül canım bugünlerde çok yoğun çalıştığım için yorum yazmakta gecikiyorum. Ancak şimdi fırsatım oldu yorum yazmaya.Güzel arkadaşım iyine süper lezzetler gördüm karşımda o güzel ellerine sağlık. Benim aklım en çok revanide kaldı yerime de bir dilim yeseydin. İkisi de çok güzel görünüyor tekrar ellerine sağlık.
Hoşça kal.

Adsız dedi ki...

oh oh ohh orucluykende super oluyo yemeklerı takıp etmek ellerıne saglık canım....
rizeden sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Rennler'ciğim,
İnan çok doğru söyledin,elimizden herşey gelir bizlerin öyle değilmi.
Şimdi aklım açok muzur şeyler geldi gülmekten yazamıyorum ki hay allah.)))Sağol tatlım benim,satırlarını okurken bile çok mutlu oluyorum,gülümsüyorum..Öpüyoru yanaklarından.Sevgilerimi gönderiyorum..

NuR dedi ki...

Sevgili Gülcüm,
Tavuk ve mantar ikilisi, çok oyumlular, mantarla yapılan tarifler beyaz ete mahkum mutfaklara lezzet katıyor. İrmiksiz revani....yaşasın irmik yok, tarifi bizim evin erkeklerine okudum, aaa güzel dediler, deniyeceğim, elim mahkum...
Ellerine sağlık, afiyet olsun canım
Sevgiyle kal

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Limonciceğim,
Canım ellerine sağlık öncelikle..
Tavuk tek kelime ile süperdi tavsiye ederim.Yanında da mısır cipslerinin üzerine bolca peynir rendeleyip fırına sürüp çıkarsana harika oluyor.Yanında mutlaka bir içecek ile eşlik etmelerini de unutma lütfen.Şimdiden afiyetler olsun,güzel eğlenceler..Sayfana giriş yapamıyorum,yine kapılarda kaldım herin ola.))

Burdan mutlu bir hafta diliyorum sana,kocaman öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
Canım sende o marifet varken sen hepsinin üstesinden gelirsin tatlım benim.Kendine iyi bak,sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Seda'cığım,
Bu haliyle bile çok güzel ve çok lezzetli idi.Tavsiye edebilirim dilersen..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ferhan'cığım,
Tavuk biraz ılıkda olsa yenilebilinir.Çok leziz yalnız deneyebilirsin,şarap konulmayabilir de.

Revani çok güzel oluyor,özellikle şeker kokusuna bayılırım ben.Kremanın girmeside ayrı bir tat söylemesi benden canım.Kocaman öpüyorum,sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice,
Çok değişik ve lezzetli bir tat oluyor denemeni tavsiye ederim..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Begüm'cüğüm,
Canım benim özellikle şarkıyı beğenmene çok sevindim.Şimdilerde çoluk çocuk herkesin dilinde bu şarkı.Bende evde şarkıyı dinleyebilmek için sayfamı 2 kez açıyorum birinden yorumlarımı yazıyorum diğerinden şarkıyı dinliyorum.Aksi takdirde diğer sayfalara girildiğinde şarkı suskun oluyor.Canım teşekkürler tatlıyı beğenmene de çok memnun oldum.Ellerine sağlık,güzel yorumun için tekrar teşekkürler..


Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Beyhan'cım,
Canım benim,bitanem...
Ne kadar çok sevindiğimi sana kelimelerle ifade edemem tatlım.Ohhh çok şükür allahıma canım benim..Bende çok rahat ettim derinden bir ohhh çektim inan.
Tatlım tavuk da harika revanide..Bu şerbeti dilediğin tatlılara deneyeblirsin.Özellikle şekerparede de çok güzel oluyor.Artık ilerki günlerde bol bol denersin canım benim.Seni çok öpüyorum tatlım.Fazla da bişey yazamıyorum..Daima sevginiz bol bol olsun meleğim benim..Öpücükler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Canım benim,ben senden o kadar fedakarlığı nasıl isteyebilirim ki,arada bile seni burda görmek bana çok büyük mutluluk ve keyif veriyor.
Simit'te başarılı olmana çok sevindim canım,tahmin ediyorum sıcacık sıcacık penir ve çayla enfestir.Ben sadece simitle yaşabilirim inan.O kadar çok severim.Canım o güzel ellerine sağlık gördünmü bak ne kadar güzel ve lezzetli yapmışsın.Diğer tariflerini de misafirlerine göre sıraya koy bence.Mutlaka değişik lezzetler yapacağından eminim.Kremaya gelince 250 ml'lik oluyor burda ki küçükler,ben hiç ölçmedim bu çay bardağı diyemiyorum.Sanırım sen ayarlamayı yapabilirsin tatlım.
Maya konusuna gelince seni çok iyi anlayabiliyorum ve çok da haklısın canım benim.Labneyi o zaman 3 kutu kullan canım sakın unutma.Eğer 200 gr lıksa 3 paket kullan sakın atlama önemli çünkü..Umarım harika şeyler yaparsın şükran gününe canım.Takıldığın yerler olursa çekinmeden sor Hatice'ciğim.Maya konusunda ve başka dileklerin konusunda herzaman bana yazabilirsin tatlım.İnan birşeyler yapar eder sana gönderirim.
Şimdiden kolaylar gelsin sana ellerine sağlık.Mutlu ve bereketli bir haftan olsun.Kocaman öpüyorum..Sevgiyle kal canım benim..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznur'cuğum,
Tatlım benim çok sağol ince düşünceli arkadaşım benim..
Şarkıyı sevdin demek gündemin popüler şarkısı.Bu dinlerken sakin sakin durmak olmaz dimi ya.)))
Canım benim sizler mutlu ve sağlıklı olun gün gelir ki o dağlarda aşılır hasretlik biter..
Kına gecelerine gidilince hep ağlanılır değilmi canım.Ben pek gitmediğim için inan bilmiyorum desem sana lütfen gülme olurmu.))
Bende senin gibi sulu gözün tekiyim canım benim..
Diğer konuya gelince aynen sana yazdığım gibi benim artık hiç tereddütüm yok bu konuda.))) Sanki sahneye çıkmış assolist ve sahneye çıkmadan önce masa hesabı yapmış gibi..Bende ki benzetmeye de bakarmısın canım..Neyse sağlık olsun canım.Annacik seni herzaman bekliyr sakın unutma.Hatta burdan bir giden olsa da laz böreği göndersem bile diyor canım benim..
Şimdi öğle vakti ve ben bu satırları öğlen arası sana yazıyorum canım.Sende kesin mutfakta birşeyler hazırlıyorsundur akşam için.Seni çok öpüyorum canım ellerine gönlüne sağlık senin.
Sevgin bol,gönlün de daima hoş olsun..Kocaman öpüyorum seni..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Tatlım hepimiz çalışan kişileriz bu yüzden lütfen sıkma canını.Bana yorum yazmasan bile gönlünü tahmin ediyorum senin bu yüzden rahat ol ben çok rahatım tatlım..Seni kocaman öpüyorum,revani harika idi boş bir zamanında denemeni tavsiye ederim.Sevgiyle kal..Kocaman öpüyorum seni..

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkür ederim sevgili Mihriye Sultan'cığım..Ellerine gönlüne sağlık..Mutlu bir hafta diliyorum..

Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Şennur'cuğum,
Canım sana katılıyorum tavuk ve mantar konusunda.Acaip ikili oluyorlar benim içinde.Bu tarfi de çok hoş ve değişikti denemeni tavsiye ederim.Revaniyi sorma o bomba zaten.)))İçinde üstelik irmikde yok canım tam senlik inan.Şimdiden ellerine sağlık tatlım,afiyetler olsun.Kocaman öpüyorum,sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...

Canım benim ne söylesem ne yazsam ki bilmiyorum ben seni bulana kadar neler yapmışsın.Seni bulana kadar diyorum çünkü yorumlarında damak tadı diye yazıyordun ya bende damak tadı damak tadı ara dur bir türlü bulamadım başkalarının sitelerine girmişim falan,en sonunda buldum.Hah dedim bu o :))) Neyse revaniye bayıldııımmmm.Hemen deneyeceğim.Çok lezzetli kurabiyelerim var sen de uğra onların tadına bak ben revaniden aldım çünkü :))) Sevgiyle,maviyle,afiyetle canım benim...

www.blogcu.com/aydayla

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ayda'cığım,
Tatlım bak burdayım kaybolmadım buldun beni..Ben kolay kolay kaybolmam canım benim.))) Canım benim revaniyibeğenmene memnun oldum.Bende senin kurabiyelerini çok sevdim hemde çikolatalı ve portakallı superdiler.Ellerine sağlık canım..Sevgilerimi gönderiyorum.Gül

Adsız dedi ki...

Hemen tarifi aldım, ayva tatlıları bitince kesin yapmalıyım bunu..İlk defa karamelli yapacağım itiraf ediyorum :-)) Ev ahalisini 15 de bir tatlı ile mutlu ediyordum bu sefer kesin sen de birşeyler var tatlı üstüne tatlı yapmışsın diyecekler ama çok da merak ettim ne yapayım hem de Gül cüğümün mutfağından çıkmış kesin denemem lazım.. Aslında içimdeki öteki ben; "hadi git yap" diyor ama geri kalan ayvaları ne yapacağım?? :-))

Tüm güzellikler seninle olsun canım..Selam ve sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Yine ben :-)))) Şimdi 1 kutu krema demişsin ya, şu 200 ml lik küçük kutulardakini mi kasdettin cnm?? burada veya zahmet olmazsa bana uğrayıp cvp larsan çok sevinirim..

Sevgiler..

Fatma dedi ki...

Gülcüm ellerine sağlık..ben tatlıya pek yanaşmayacağım..Bu ara tartımız bozuk mu ne?2-3 kilo fazla gösteriyor:))Tavuğun her yemeğine bayılırım ben..Yemeğin çok güzel görünüyor..Bende denemeliyim mutlaka..
Sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Gül'üm,
hayatta hiç vazgeçemediğim tadlardan biridir karamel tadı. onsuz bir dünya düşünemiyorum. Revaninin ilk defa böyle yapıldığını görüyorum, Ellerine sağlık eminim tadı çok güzeldir

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Benar'cığım,
Ayvalarını önce tüket sonra bu tatlıyı dene canım.Bize de bu aralar çok tatlı vardı hemde kaç çeşit.Misafirimiz olunca annem çoşuyor resmen.)))
Umarım revaniyi beğenirler sizinkiler canım.Sana bir önerim olacak şekerpareye de çok yakışıyor bu şerbet haberin olsun.))
Tatlım sana yorum bırakmıştım sanırım işine yaramıştır.Burdanda tekrar yazıyorum 200 ml lik kutulardan kullandım.Şimdiden afiyetler olsun canım.
Daima sevgiyle kal,kocaman öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Fatma'cığım,
Canım benim çok iyi edersin bencede.Tavuk bence hepsinden güzel ve lezizdi tavsiye ederim.))
Yapacak olursan wog'da yapmanı öneririm şiddetle.)))
Ellerine sağlık canım,sevgilerimi gönderiyorum ve kocaman öpüyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sevda'cığım,
Ah canım bir ortak yanımız daha çıktı seninle.))

Bende senin gibiyim resmen,özellikle şeker konusunda.))

Bu tatlıyı veya başka tatlıları mutlaka bu şerbetle denemeni acilen tavsiye ediyorum.Mutlaka beğeneceksin hiç şüphem yok.

Tatlım herşey gönlünce olsun,umarım işlerin birazcık olsun yoluna girmiştir.Tatlı kızını benim için öpersen çok sevinirim..Sevgilerim seninle,öpüyorum..