Cuma, Ekim 06, 2006

BÖĞÜRTLENLİ CHEESECAKE













Malzemeler

Tabanı için
2 paket eti burçak
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
1 çay bardağından eksik su
100 gr öğütülmüş badem

1 su bardağı süt
3 yumurta
1 paket krema
500 gr labne
250 gr tatlı lor
minicik tuz
1 yemek kaşığı limon
1 paket vanilya
4-5 kaşık un

Yapılışı
Bisküvileri ve bademleri öğütücüden geçirip un gibi yapın ve tereyağını,suyu ekeyip iyice yoğurup yumuşak bir hamur yapın.Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıdı serip kenarlarını da iyice yağlayıp hamuru elinizle tabanına yayıp kenarlarınaa kenarlık yapın buzdolabına koyup üzerinin hamurunu yapana kadar saklayın.

Yumurta ve un hariç bütün malzemeyi mikseler çırpın arkasından yumurtayı ve unu ekleyip çıurpıp bisküvi tabanlı kalıba döküp 175 c de pişirin. Pastanız pişip soğuduktan sonra diğer taraftan böğürtlen reçeliniz varsa onu yoksa bögürtlen alıp kendiniz yapablirsiniz,yok ben yapamam derseniz bu seferde Dr.Oetker meyveli sos alıp onu hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz.


Arkadaşlar dilediğiniz meyve marmeladı ile süsleyebilirsiniz,böğürtlen olması şart değil.Aslında

üzerine kayısı marmeladı da çok güzel oluyor belki böğürtlen sevmeyenlere alternatif olabilir.Sade de yiyebilirsiniz damak zevkinize kalmış arkadaşlar.Bu kekin tek özelliği önce iyice kabarıp sonra çökmesidir.Çökmesinin sebebi ise üzerine marmelad veya benzeri şeylerin eklenmesi veya dökülmesi içindir.Alman pastacı ev sahibim hep öyle derdi.)

Arkadaşlar keki yaptım ertesi gün bitti desem belkide inanmayacaksınız, hadi canım sende dediğinizi duyar gibi oldum.Yarısını iftardan sonra afiyetle yedik.(5 kişi) Diğer yarısını da arkadaşlarıma getirdim ve test ettiler tam not verdiler bana,çok sevindirik oldum anlatamam.)) Yoğun istek üzerine pazar günü gelecek olan misafirlerimize de yapıp ikram edeceğim inşallah.Pastanın çok lezzetli olduğunu nerden duymuşlarsa artık.))Hepinize afiyetler olsun arkadaşlar,içinizde yapamayanlara ben yapar gönderirim merak etmeyin.))

Sevgiyle kalın....Hepinize mutlu,neşeli,güneşli ve eğlenceli hafta sonu diliyorum.Herşey dilediğiniz şekilde olsun sevgili arkadaşlarım..

72 yorum:

Adsız dedi ki...

Hersey cok guzel gorunuyor. Biz Turkiye'de yasamadigimiz icin baklavada yiyemiyoruz. Sizden de surubun tarifini alamadigimiz icin hayata nasil devam ederiz bilmiyorum (herhalde resimlere bakip duracagiz).Neyse ellerinize saglik.

Hatice

NuR dedi ki...

wooaawwww, cheesecake lerin her türlüsünü severim, senin reçete müthiş görünüyor, ellerine sağlık, denenecektiiir. Ev ahalisi çok sever de...
Canım ben de sana ve ailene huzurlu, güzel bir hafta sonu diliyorum
Sevgiyle kal

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Canıııım ellerine sağlık sizi de boş bırakmaya gelmiyor hani neler neler yapılmış yine maaşallah vallahi artık söylenecek birşey bulamıyorum;))Anneciğinin ellerinden ve senin de yanaklarından çok öpüyorum çok güzel keyifli bir hafta sonu diliyorum;))Yarın bana tel. açabilirsen sevinirim;)))

Adsız dedi ki...

Gülcüm pastada pasta olmus,bende cok sik yaparim,bizim ev halkida sever,biliyorsun burda firinlarda satiliyor ama evdeki yapilan pastaya tadi benzemiyor,öyüzdende bizimkiler benden ayda bir iki kere bu pastadan istiyor,Ben quarkla yapiyorum,türkiyede yok galiba,sana ailenle gecirebileceginiz en güzel bir hafta sonu dilerim.
www.blogcu.com/baharcicegi/

---OPTiO--- dedi ki...

ayy canim nefes görünüyoo...iyi kide gündüz gelmemisim...varyaa nefis nefis...üsteik en sevdigim bisküviyle yapilmis..eti burcakk..muhakkak denicem...ellerine sagik canim..bayildim yaaa...saa ve ailene cok güzel bi haftasonu diliyorum..keske pazar gunu gelicek olan misafirlerinizden biride ben olsaydim :)))..cok öperim senii...

Adsız dedi ki...

sitenizi ziyaret ettiğimde sitenizin benim için çok zararlı bir site olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım .....
yaaa bukadar güzel şeyleri sadece bakmak bana ızdırap veriyor..hele ramazanda ..Sizi tebrik ederim gercekten samimi olarak her anı fotograf karelerine dökerek anlatmışsınız her yönü ile büyük bir emek harcamışsınız ben bile yaparım artık ... sevgi ve muhabetle sizi takip edeceğim..tam benlik bir adres.

Adsız dedi ki...

Güllll kardeşim,
cheese cake müthiş görünüyor aşamalarla da vermen insanın iştahını kabartıyor.
Doğum günümü kutladığın için çokk teşekkürler çok naziksin sana mükafat olarak bu cheese keki bir daha yapıcam nasıllll:)))
öpüyom çok bidenemi:))))

umran dedi ki...

Bukadar olur bugun kizim cheesecake resmi gosterip anne bundan yaparmisin demisti.Bende tarif arastiracaktim ki sen yapmissin.Ellerine saglik cok guzel gorunuyor.Esen kal

sevdamavisi dedi ki...

Günaydın Gülcüğüm,
İyi dileklerin için teşekkürler, Sana ve ailene de iyi bir haftasonu diliyorum.
sevgiylr kal

isil dedi ki...

Gülcügüm,
Tatli loru nereden bulabilirim? Benim marketlerde gordugum lorlar hep tuzlu oluyor ya da dikkat etmedim bilmiyorum.
Sevgiler,

Nesrin DERİNKUYU dedi ki...

Hayatım ziyaretin için Teşekkürler Ellerine sağlık çok lezetli gözüküyor. Tarifi aldım deneyeceğim :))

Sevgiler
Nesrin

Adsız dedi ki...

Canım benim ellerine kollarına sağlık.Artık fotoğrafa bakarak onu kimin yaptığını hemen anlar hale gelmişiz.Seninkiler ve anneninkiler kendini öyle belli ediyor ki...
Akşam biraz rahatsızlandım ve erken uyudum.Ancak şimdi geçtim bilg. başına ve gördüm cheesecakeni.Harika olmuş,daha malzemelere bile bakmadım.Hemen bakayım ne kullanılmış.Tekrar ellerine sağlık canım benim çok şık olmuş.

Adsız dedi ki...

Tarifi aldım Gül'cüğüm.Tatlı loru ben yapıyorum evde.Hatta geçen gün güllaçta kullanmıştım biraz arttı.Biraz eklesem yeterli olur.Ama bizim bu kocaman pastayı bitirmemiz 4 günü bulur en az:)))Öpüyorum seni:)

Adsız dedi ki...

maaşallahhhhhhh diyorum başka birşey de demiyorum .
fazla söze hacet yok gibi.
valla sizleri gördükçe kendimden utanıyorum arkadaşım.
valla günlük ev yemeği yapmak bile eziyet veriyor bana neredeyse :))
kucak dolusu sevgiler iyi bir hafta sonu geçirmeni diliyorum canım.

isil dedi ki...

Gülcügüm,
Sana bir email attim, ama gitmedi, mynet de bir sorun mu var acaba? Kullandigin baska emailin var mi canim?

Adsız dedi ki...

Gül pasta nefiss görünüyor ellerine sağlık ben çok seviyorum fakat hiç evde denemedim kolay bir tarif deneyeceğim kendine iyi bak iyi haftasonları Ebru

Adsız dedi ki...

Harika olmuş cheesecake'niz ellerinize sağlık tam benlik.Bende gelebilir niyim size yarın akşam.))

Çok selam Hülya

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül...
Senin sayfanın ziyaretçileri artık yoldan geçerken de tanınacaklar bence. Çünkü o güzel tarifleri yapacaklar, yiyecekler ve tabii kiloları alacaklar. :-) Annen bir taraftan sen bir taraftan...Oh oh hadi bakalım. Bunlar tabii ki şaka. Ellerine sağlık. Almanya'ya gidince de artık bize oradan da pastalar falan getirirsin. Sevgi ve selamlar. Kendine iyi bak. Tchibo'daki gelecek tema pasta fırınlarıymış. Hadi hayırlısı :-))

ArMeda dedi ki...

Gülcüm nefis görünüyor ben fırında hiç denemedim ama deneyeceğim tarifini ellerine sağlık canım annene de selamlar öpüyorum güzzel hafta sonları...

isil dedi ki...

Gülcügüm, sen ne kadar dusunceli,tatli bi insansin. Cok tesekkur ederim dusundugun icin. Ben seni boyle seyler icin yorar miyim hic? Tatli loru Beyhan'dan ogrenip evde yapacagim insallah.
Gorusmek uzere canim,

bujene dedi ki...

bu cheesecake harika görünüyor. gece vakti canım nasıl da çekti :) ellerinize sağlık, en yakın zamanda ben de deneyeceğim tarifi...

Bocuruk dedi ki...

Canım arkadaşım,
Öncelikle ben de sana güzel bir hafta sonu diliyorum :) Hiç cheesecake yapmadım biliyormusun? Beni korkutan bir tarif nedense denemeye karar verirsem bunu yapacağım. Kendine iyi bak canım :)

sarah dedi ki...

Sevgili Damak Tadi,

Ellerine saglik, butun tariflerin cok guzele benziyor, baklava baya agzimi sullandirdi:)

iyi bir hafta sonu diliyorum sana ve ailene

Sevgiyle

Sarah

Adsız dedi ki...

Canim ailenle huzurlu mutlu pazarlar gecirmeni dilerim,öptüm
www.blogcu.com/baharcicegi/

Adsız dedi ki...

Gül'cüm, Bu kekinde enfes gözüküyor
tıpkı burdakilere benzemiş ellerine sağlık.Bizler tatlılara vurulduk her gün girip bakıyoruz.Bizde yapacak kimse olmadığından yalanıp durunuyoruz kediler gibi.Ellerine sağlık,Almanya dan sevgi ve selamlarımızla..

Gül

Adsız dedi ki...

Bayılırım cheesecakee ne kadar güzel görünüyor ellerinize sağlık. Baklavalarda öyle, muhteşem görünüyor :) ayrıntılı fotograflarla anlatmanız çok hoş. Neyseki çok değil az kaldı bayrama, bol baklavalı günler bizi bekliyor.

munevver dedi ki...

Gülcüğüm,ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.Taban hamurunda badem güzel olmalı.Denenmeli... İyi haftalar,iyi çalışmalar...

NAZLICA dedi ki...

Gül sen yaparsın da güzel olmazmı? Görüntü harika, hemen tükendiğine göre tadı da çok iyi demekki. Şu etap etap anlatımına da bayılıyorum. Mutfağımız sayende şenleniyor, hep özeniyor yapmaya çalışıyoruz. Denenecekler arasına girdi bile. İyiki senden haberimiz oldu, ellerine sağlık arkadaşım. Sana da çok iyi bir hafta diliyorum. Sağlık ve mutlulukla geçsin.Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Gül'cüğüm canım naptın gene yaa..
Ağzım sulandı resmen :))

Tarifinde tek bir konuda açıklama istiyorum "1 çay bardağından eksik su" yazmışsın. 1 çay bardağından ne kadar eksik su :)) ;)

Ellerin dert görmesin
Sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

senin cheesecakein ustu de catlamis gulcum, firinda hic cikarmadan sogutmak gerekiyormus, bir dahakine bir de boyle dene istersen. optum canim elleirne saglik.

Defne dedi ki...

Sanırım ilk cheesecake denememi senin verdiğin bu tarifle yapacağım. Ellerine sağlık.
Sevgiler.

tatli-tuzlu dedi ki...

Gülüm o güzel yorumlarin icin cok tesekkür ederim,bende sana güzel bir hafta diliyorum,cok ama cok öpüyorum kendine iyi bak Behiye

Adsız dedi ki...

canımmm ellerine sağlıkk enfessss görünüyor

Hülya YILMAZ dedi ki...

sevgili Gül,
fotoroman gibi bir tarif olmuş. çok da güzel görünüyor. kızım çok sever. ona birgün yapayım senin tarifinden...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice,
Çok üzüldüm canım imkan olsa da sizlere de ikram edebilseydim.Umarım şerbeti ve tarifi uygulayıp tatlı tatlı yaşamınıza devam ederisiniz.))

Daima sevgiyle kalın..İyi haftalar..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sennur'cuğum,
Canım çok teşekkürler bu güzel yorumun için.Cheesecake lerin bende senin gibi her türlüsünü hem severek yapıyorum hem de severek yiyorum.Kolay gelsin canım.Sana ve güzel ailene harika bir hafta diliyorum.Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznur'cuğum,
Canım ordakilerin nasıl olduğunu bilmezmiyim ahh ahhhh.Senin yaptığında mutlaka çok leziz oluyordur mutlaka.Pastanedekilerin tadını bile özledim uzun zaman oldu Almanya ya gitmeyeli.))Ne yazıkkiQuark ypk burda tatlım bu yüzden Labne ile yapıyoruz.Ellerine sağlık canım,mutlu bir hafta diliyorum.Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
Seni tanımak evimize misafir etmek sevinçlerin ve mutluluğun en büyüğü oldu benim için ve ailem için canım.Geldiğin için ayaklarına ve o güzel gönlüne sağlık tatlım.Çok güzel bir hafta diliyorum,neşeli ve mutlu kal her zaman.Sevgi ile..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Canım umarım kolaylıkla yapıp afiyetle yersin canım cheesecake.Benim içinde pastaneden bir dilim alıp yer misin?? Keşke dün akşamki yemekte sende aramızda olabilseydin ne mutlu olurdum inan canım.Seni çok öpüp,mutlu ve neşeli bir hafta diliyorum.Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili abilgin89,
Teşekkürler ziyaretin için..Çok üzgünüm ramazanda bunları sergilemmek gerektiğini bende dşünüyorum.Ben geceden ekleme yaptığım için sanki gündüz kimse bakmayacak gibi düşünsemde olmuyor.))Tekrar teşekkürler,ellerine sağlık güzel yorumun için.Sana ve ailene güzel bir hafta diliyorum.Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Candan'cığım canım kardeşim benim..
Ah ben bilsem sana pastaların şahını yapar gönderirdim.Üstelik tatlılarda yanında olurdu tek gelmezdi sana.))Ah canım tekrar tekrar doğum günün kutlu olsun nice güzel yaşlara tüm sevdiklerinle birlikte.))Sana ve anneciğine çok güzel bir hafta diliyorum.Sevgiyl kal daima canım kardeşim.Kocaman öpüyorum seni.))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümran'cığım,
Tatlı arkadaşım benim allah gönlüne göre vermiş.Temiz kalpliliğini bizde tekrardan görmüş bilmiş olduk.Allah tekrar gönlüne göre versin,harika bir hafta diliyorum.Sevgiyle mutlu kal..

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler sevdamavisi,
Bende saan ve ailene çok güzel bir hafta diliyorum canım.Kendine çok iyi bak.Sevgilerim seninle tatlım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Işıl'cığım,
Canım benim güzel msg larını aldım inan çok mutlu oldum.Sanırım Beyhan'la lor işini hallettin.))Seni çok öpüyorum ve mutlu bir hafta diliyorum canım.Sevgiyle kal daima..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nesrin,
Rica ederim ne demek..Teşekkürler beğendiğin için,güzel bir hafta diliyorum..Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Ahhh ben sana kıyamam canım.) İyi olmana çok sevindim, kalıcı olmasın da gerisi kolay.))Ah canım yakın olsaydık hemen sana 2-3 dilim verirdim ama kader utansın ben ne yapayım.Oracıkdan seslen diyorum onuda yapmıyorsun.))Işıl'a yardımcı olmana çok sevindim ve ayrıca teşekkür ederim canım.
Sana ve ailene ekstra super güzellikleri olan bir hafat diliyorum canım.Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evkedisi,
Lütfen kendine haksızlık yapma.Sen de çok güzel şeyler yapıyorsun,üstelik tatlıları da ben yapmadım canım.Bu pastayı sen 2 dk da yaparsın bence.))Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum.Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili EBRU'CUĞUM,
Kolaylıkla deneyip yapabileceğin bir pasta.Dilersen bademi eklemeyebilirsin canım.Şimdiden ellerine sağlık,mutlu bir hafta diliyorum..Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hülya,
Teşekkürler..Bekleriz ne demek..Mutlu ve neşeli bir hafta diliyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler Black knight,
Sayfada ki arkadaşlar kilolarına dikkat ediyorlar bence.Almanya'ya gidersem çok şeyler getireceğimden emin olabilirsin.))Tchibo'nun pasta malzemeleri teması geçen hafta idi geldiği gibi de tükendi.((Çok teşekkürler güzel yorumun ve ziyaretiniz için.Selamlar..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Armeda'cığım,
Canım pek anlamadım fırın dışında nerde yapıyorsun merak ettim doğrusu.Anneminde çok selamı var,güzel bir hafta dileyip kocaman öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bujene,
Çok teşekkür ederim,keşke burdan bir dilim uzatabilme imkanım olsaydı sana.) Mutlu,neşeli bir hafta seninle olsun.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bocuruk'cuğum,
Bence basit bulduğun bir cheesecake'ki deneyip korkunu üzerinden atmalısın en kısa zamanda tatlım.Sana ve ailene güzel bir hafat diliyorum.Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sarah,
Teşekkürler ziyaretin için..Baklavayı annem yapmıştı yiyenlerinde hoşuna gitti.Keşke sizlerede ikram etme şansına annem sahip olsaydı inan çok mutlu olurdu.Mutlu haftalar..Sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler Öznur'cuğum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili rote rose,
Sizlerde yapabilirsiniz bence hemde en güzelini.))Çok teşekkürler güzel yorumun için.Neşeli hafta seninle ve sevdiklerinle olsun.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili tulosh,
Çok mersi yorumun için.Tarifleri beğenmene çok mutlu oldum doğrusu teşekküler tekrardan.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Münevver'ciğim,
Bademli de ayrı tat oluyor,farklılık sevenler için ideal bence..Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum.Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlıcım,
Canım benim asıl o senin gönlünün güzelliği tatlı arkadaşım.Sizler beğeniyorsunuz bende burda mutluluktan uçuyorum,tekrar teşekkürler.İyi ki bende seni ve diğer arkadaşları tanımışım.Mutlu,sağlıklı ve güzeşli bir hafta diliyorum.Sevgiyle al..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Summer'cığım,
Teşekkürler canım,senide ellerin dert görmesin.Çay bardağın küçükse 1 çay bardağı büyükse tam doldurma.Biliyorsun artık günümüzde çay bardaklarının boyutlarıda değişti.))Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum.Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili evren'ciğim,
Canım ikincisini öyle yaptım hafif sıyrıklarla atlattım..Bende biliyordum fakat acele işe şeytan karışır hesabı böyle oldu.Canım çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için zahmet oldu.Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum.Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler Defne'ciğim,umarım memnun kalıp afiyetle yersiniz.Mutlu bir hafta diliyorum.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Behiye'ciğim
Şekerim sende kendine çok iyi bak,sayfan yıkılıyo o yemekler nedir öyle hamaratım benim..Güzel hafta olsun senin ve ailen için.Sevgiyle kalın..

Damak Tadı dedi ki...

Çok teşekkürler Dilek'ciğim..
Güzel bir hafta diliyorum.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
Canım çok teşekkürler,benzetmene bayıldım dogrusu.Umarım kızın beğenir,şimdiden ellerine sağlık.Güzel ve mutlu bir hafta diliyorum.Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sevgili gül, cheesecake gördüğüm an donup kalırım, etkisiz hale gelirim. O yüzden şu an da yazamıyorum :P

Ellerine sağlık harika.

Sevgiler, selin (www.selincaglayan.com)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Selin'ciğim,
Ben ve ailemde cheesecake çok düşkünler,özellikle filtre kahvesiyle canım.Senin yaptıklarında çok nefis oluyor ellerine sağlık..Sana ve eşine mutlu bir hafta diliyorum..Sevgiyle kal daima..Gül

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık harika gözüküyorlar
sevgiler fikriye

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler Fikriye'ciğim,seninde llerine ve gönlüne sağlık.Mutlu bir hafta diliyorum.Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor..


Ellerinize yüreğinize sağlık...


Selam ve sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Çok teşekkürler serinmavi ziyaretin için,seninde ellerine yüreğine sağlık.Sevgiyle kal daima

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba,

Cheesecake çok albenili gerçekten..Ellerinize sağlık!!!

Müge