Pazar, Şubat 26, 2012

Fava

Merhabalar,

Cumartesi günü kuzenimde ki dua da hazırladığımız favayı paylaşmak istedim sizlerle bugün..Fava tek kelimeyle lezzet bombası idi,kimileri de sevmedi ve tadına bakmadılar..Sizler fava seviyorsanız,denemek isterseniz lütfen tarifime bir göz atınız..Şimdiden ellerinize sağlık..

Fava

Malzemeler

250 gr İç Bakla
2 Diş Sarımsak
1 Küçük Soğan
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 Demet Dereotu
1 Limon

Fava

Hazırlanışı

Baklayı yıkayıp bir tencereye alıp soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin.

Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın.

Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın. Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

Daha sonra çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırıp doğranmış dereotunu ilave edin.

Püre haline gelen karışımı bir borcama döküp soğumaya bırakın.

Üzerini dereotu ile süsleyerek kare kare kesip servis yapın..

Fava

Afiyetler olsun..

6 yorum:

Graf dedi ki...

Liebe Gräfin,
Warten auf neue Rezepte und neue Geschmacksrichtungen. Ich sah dich, du hast Fava beschrieben. Ich mag es nicht Fava, aber sieht schön aus. Lassen Sie mich von anderen Dingen sage ich euch zu sprechen.Deutschland Sehnsucht nach einer Weile, um diese Sprache zu schreiben. Ich hoffe, dass ich vor kurzem ging nach Deutschland, wo er das Essen schmeckte. Natürlich nicht zu vergessen das Bier. München, ich glaube, die erste Reise. Dann bis anderen Orten antreten. Wow, ich vergaß, auf Deutsch zu geben. Bitte tut mir leid. Weiß nicht mehr, die Jahre, als ich umgezogen. Praktische Notwendigkeit, für eine Weile arbeiten und dann ist okay. Ob es sich alle gut für Sie. Auf Wiedersehen.
Graf

Unknown dedi ki...

ben çok severim,ellerinize sağlık.sevgiler....

Sütüme, Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

favaya zaten herkes tereddütle yaklaşır, hep sona bırakır sonra da yeri kalmaz kimsenin yemeye genelde.. Halbuki çok farklı, tadı dokusu bambaşka bir lezzettir kendisi, kıymetini bilmek gerekir... Ellerinize sağlık!

Zekiye dedi ki...

Sunumunuza bayıldım Gül hanım..İlk fırsatta bu şekilde deneyeceğim..

NzlGl dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık Gül hanım,sevgiler

Unknown dedi ki...

Favaya bayılırım hep teyzem yapardı onda yerdim ama henüz kendim denemedim sizinkide çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık...