Cuma, Aralık 09, 2011

İrmik Helvası

Bayram da hazırladığım yer fıstıklı ağızlara layık irmik tatlısını sizlere sunuyorum bugün..Eğer hiç yer fıstıklı irmik tatlısı yapmamışsanız hemen denemenizi şiddetle öneririm..Yanına mutlaka Mado'nun dondurmasından eklemeyi unutmayınız..Fotoğraflar gece çekildiği için pek net çıkmadı,göz zevkinizi bozuyorsa şimdiden özürler!!

İrmik Helvası

Malzemeler

2 su bardağı irmik
300 gr tereyağı
1/2 su bardağı yer fıstığı

Şerbeti:
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt

(helvayı kavurmaya başlamadan önce şerbeti kaynatıp iyice soğutunuz)

İrmik Helvası

Hazırlanışı

İrmiği yağı ve fıstığı birlikte iyice kavurunuz.
Kavrulduğundan emin olduktan sonra soğuk şerbeti döküp çekene kadar bekleyiniz.Tencerinin üzerine temiz bir örtü örtüp kapağını kapatıp
biraz demlenmesini sağlayınız.


AFİYET OLSUN.

15 yorum:

zencefil dedi ki...

Sevgili Gül Hayırlı Cumalar. Türk Mutfağının en güzel tatlılarından birini yapmışsın. Bayılırım. Özelliklede irmik sıcakken dondurma ile yemeye. Ellerine sağlık, sevgiler

feray dedi ki...

Severek yediğim tek tatlıdır irmik helvası eline sağlık canım benim..
sevgiler..

Esma dedi ki...

Çok heybetli duruyor bir o kadarda yapılışı çok basitmiş ama çok ta tatlı ,hafif bir tatlı
Ellerinize sağlık
Esma

ada ve deniz dedi ki...

tatlıların şahıdır bence de.Ellerine sağlık...

SEVGİLERİMLE dedi ki...

Nefis görünüyor arkadaşım,ellerine sağlık.
hayırlı cumalar olsun.

sevgilerimle...

KİZHATCE dedi ki...

eee napalım yiyenlere afiyet olsun :) napıyorsun gülüm,iyimisin gülüm,inş.her şey yolundadır çok öpüyorum....

lavantalimon dedi ki...

Her daim yenebilcek tatlıdandır helvamız:) harika ellerien sağlık canım:)

Mutfak dili dedi ki...

Elinize saglik harika olmus dondurmali daha da harikadir.
Segiler..

ebru dedi ki...

Ablam bu görüntü hiç göz zevkimi bozmaz. Aksine ağzımın suları akar. Ellerine sağlık.

KONT dedi ki...

Sevgili Gül,
İrmik tatlısı çok güzel bir tatlıdır ancak iyi kıvamlı olması çok zordur. Bazıları tane tane sever bazıları ise daha yapışık ve kalıplı severler. Bence kıvamı nasıl tuttururlarsa öyle sevenlere göre yaptım demek kolaya kaçmaktır. İrmik hem tanelenip dökülecek ve hem de bastırınca kalıplanacak. Yani her iki çeşit isteyene göre de kıvamlanacak. İşte bu zordur ve görüyorum ki sen de zoru başarmışsın. Eline sağlık. Sevgiler...

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

ahh bugün yaptım :) daha doğrusu 10 günde bir yapıyorum , çok seviyorum. ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı...

bittermutfakta dedi ki...

İrmiği çok severim..Fotoğraf çok güzel şöyle elimi uzatıp almak istedim:)Ellerinize sağlık
sevgiler

MÜNSTER dedi ki...

Ne yaptin sen GÜLüm... Hem irmik helvasi, hem dondurma ha... Cumartesi bu menü de var mi?...::)

birdilimdus dedi ki...

İrmik helvası hem de dondurma ile nefisss yer fıstığıyla da deneyeceğim.

Sevgiler,
Evren

mutfaktakicadı dedi ki...

gülllllllllll o dondurmalı irmikten bende isterimmmmm kilo almıyorum nasılsaaa hepsini yiyebilirimmm:))))))))))